Anula Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [img=http://www.empikfoto.pl/albumy33/341951/1180636/thumbs/39274233_img_6700.jpg]" class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt=""> Quote
sybil Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Śliczna sunieczka, żeby tylko prędko wróciła do zdrowia! :thumbs::iloveyou: A tak na marginesie pytanie, czy sprawdzono jej stan serduszka? Często przy chorym sercu psy kaszlą po wypiciu wody (licho wie dlaczego?:niewiem:) Quote
maja602 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Na początku tego wątku pytałam o stan serca Cecylki. Objawy pasowały do choroby serca. Dostałam odpowiedź, że lekarze zbadali Cecylkę pod tym kątem i że serce jest OK. Może przy następnej wizycie u weta warto zwrócić na to uwagę i ponownie zbadać serce. Quote
Anula Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 maja602 napisał(a):Na początku tego wątku pytałam o stan serca Cecylki. Objawy pasowały do choroby serca. Dostałam odpowiedź, że lekarze zbadali Cecylkę pod tym kątem i że serce jest OK. Może przy następnej wizycie u weta warto zwrócić na to uwagę i ponownie zbadać serce. Tak zasugeruję aby zrobił dr.EKG może rzeczywiście ten kaszel jest od serca bo jak ostatnio Cecylka była badana ale tylko osłuchowo to dr.powiedział,że ma spowolnioną pracę serca-tak określił. Quote
malawaszka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 przy Cushingu jest normalne spowolnienie pracy serca zdaje się, tak samo jak na USG wychodzi, że większość (jeśli nie wszystkie) organów jest powiększone Quote
basia0607 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Nie wiem dlaczego, ale zawsze gdy patrzę na Cecylke chce mi się płakać. W ogoóle dzisiaj dzień babski-płaczliwy, ludzie oddali po zmarłej mamie 10 letnią mini suczkę, z wykrzywionymi tylnymi łapinkami. Bandyty cholerne , jak mi jej żal. Quote
maja602 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 basia0607 napisał(a):Nie wiem dlaczego, ale zawsze gdy patrzę na Cecylke chce mi się płakać. W ogoóle dzisiaj dzień babski-płaczliwy, ludzie oddali po zmarłej mamie 10 letnią mini suczkę, z wykrzywionymi tylnymi łapinkami. Bandyty cholerne , jak mi jej żal. Tak. Czasami się wstydzę, że należę do ludzkiego gatunku. Quote
Anula Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 A dzisiaj miałam takie zdarzenie.Porządkowałam trochę ogród i psiory oczywiście były też.W pewnym momencie znikły.Obleciałam ogród-nie ma,do furtki a one sobie dwa siedzą przy furtce i oglądają Polkowice.Prawdopodobnie inkasent od gazu spisując licznik zostawił furtkę otwartą.Myślę,że Cecylka już się przyzwyczaiła do domu i do otoczenia i traktuje dom jako swój bo nie uciekła.To jest w całej okazałości kochana sunia-nie ma wad-cudo. Quote
anetek100 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 pewnie Ci stracha napędziły:)ale wiedza, że u Ciebie maja super:):):) Quote
lika1771 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Slicznosci malutkie. Basiu a ta biede wstaw na ten watek moze akurat http://www.dogomania.pl/threads/201767-MINI-sunia-staruszka-na-dożywotnie-BDT-poszukiwana-! Quote
malawaszka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 o matko :mdleje: to moja zmora jest (póki co nie mam ogrodzenia jeszcze :lol: ) ale jak już będzie to i tak będę się bała, że ktoś nie domknie! Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Anula napisał(a):A dzisiaj miałam takie zdarzenie.Porządkowałam trochę ogród i psiory oczywiście były też.W pewnym momencie znikły.Obleciałam ogród-nie ma,do furtki a one sobie dwa siedzą przy furtce i oglądają Polkowice.Prawdopodobnie inkasent od gazu spisując licznik zostawił furtkę otwartą.Myślę,że Cecylka już się przyzwyczaiła do domu i do otoczenia i traktuje dom jako swój bo nie uciekła.To jest w całej okazałości kochana sunia-nie ma wad-cudo. Mądra sunieczka:):) Po co jej zwiedzac świat, jak jej świat to Wy:) Quote
Anula Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 anetek100 napisał(a):pewnie Ci stracha napędziły:)ale wiedza, że u Ciebie maja super:):):) A napędziły,napędziły,jak zauważyłam,że ich nie ma to myślałam,że na zawał zejdę z tego świata.Często się czyta,że piesio zwiał z DT i nie jest odnaleziony,no ale Cecylka to bardzo mądra sunia. Quote
togaa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Czupiradło kochane...;) A jak sie dogaduje z rezydentką. Na oko całkiem dobrze ? Quote
Anula Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Cecylka przebywa u mnie już dwa tygodnie-trochę ją poznałam i od pewnego czasu nurtuje mnie - dlaczego właściciele Cecylki nie szukają jej.Ta sunia jest wspaniała,kontaktowa,spokojna,pełna wdzięku,kochana przylepka,wpatrzona w człowieka,sygnalizuje wyjście na dwór,bez problematyczna jeżeli chodzi o jedzenie,mini a więc nie je dużo.Ja nie widzę u niej żadnych wad,z psem się dogaduje super,dzieci kocha i dorosłych też pomimo,że to są obce osoby.Jak można nie kochać takiego cudeńka i nie szukać? Quote
Anula Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 togaa napisał(a):Czupiradło kochane...;) A jak sie dogaduje z rezydentką. Na oko całkiem dobrze ? Basiu-Cecylka tak wygląda jak czupiradło ale jest codziennie czesana bardzo,bardzo delikatnie i pomału grzebieniem metalowym bo wszelkie szczotki odpadają i za chwilę wygląda jakby nie była czesana,a nad oczkami już miała przyciętą grzyweczkę-pilnuję tego,ponieważ od zarośniętych oczek bardzo często wdaje się infekcja i oczy ropieją.Oczka ma czyste ale parę razy przemyłam Borasolem.A ja mam rezydenta,a więc nie ma problemu-kochają się-gdzie Miki tam Cecylka i odwrotnie. Quote
basia0607 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Cecylka była znaleziona w dość nieciekawej dzielnicy i pachniała "starym domem " to takie moje prywatne okreslenie. Podejrzewam, że była problemowa ze względu na picie a potem sikanie. Takich psów sie nie szuka tylko dziękuje losowi za rozwiązanie problemu. Quote
malawaszka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 basia0607 napisał(a):Cecylka była znaleziona w dość nieciekawej dzielnicy i pachniała "starym domem " to takie moje prywatne okreslenie. Podejrzewam, że była problemowa ze względu na picie a potem sikanie. Takich psów sie nie szuka tylko dziękuje losowi za rozwiązanie problemu. dokładnie - plus to, że wyłysiała... Quote
Recommended Posts