Jump to content
Dogomania

Cecylka - poprzez DT u Anuli już w DS :) powodzenia czarnulko!!!

Recommended Posts

• Replies 801
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczna sunieczka, żeby tylko prędko wróciła do zdrowia! :thumbs::iloveyou: A tak na marginesie pytanie, czy sprawdzono jej stan serduszka? Często przy chorym sercu psy kaszlą po wypiciu wody (licho wie dlaczego?:niewiem:)

Posted

Na początku tego wątku pytałam o stan serca Cecylki. Objawy pasowały do choroby serca. Dostałam odpowiedź, że lekarze zbadali Cecylkę pod tym kątem i że serce jest OK. Może przy następnej wizycie u weta warto zwrócić na to uwagę i ponownie zbadać serce.

Posted

maja602 napisał(a):
Na początku tego wątku pytałam o stan serca Cecylki. Objawy pasowały do choroby serca. Dostałam odpowiedź, że lekarze zbadali Cecylkę pod tym kątem i że serce jest OK. Może przy następnej wizycie u weta warto zwrócić na to uwagę i ponownie zbadać serce.

Tak zasugeruję aby zrobił dr.EKG może rzeczywiście ten kaszel jest od serca bo jak ostatnio Cecylka była badana ale tylko osłuchowo to dr.powiedział,że ma spowolnioną pracę serca-tak określił.

Posted

Nie wiem dlaczego, ale zawsze gdy patrzę na Cecylke chce mi się płakać. W ogoóle dzisiaj dzień babski-płaczliwy, ludzie oddali po zmarłej mamie 10 letnią mini suczkę, z wykrzywionymi tylnymi łapinkami. Bandyty cholerne , jak mi jej żal.

Posted

basia0607 napisał(a):
Nie wiem dlaczego, ale zawsze gdy patrzę na Cecylke chce mi się płakać. W ogoóle dzisiaj dzień babski-płaczliwy, ludzie oddali po zmarłej mamie 10 letnią mini suczkę, z wykrzywionymi tylnymi łapinkami. Bandyty cholerne , jak mi jej żal.

Tak. Czasami się wstydzę, że należę do ludzkiego gatunku.

Posted

A dzisiaj miałam takie zdarzenie.Porządkowałam trochę ogród i psiory oczywiście były też.W pewnym momencie znikły.Obleciałam ogród-nie ma,do furtki a one sobie dwa siedzą przy furtce i oglądają Polkowice.Prawdopodobnie inkasent od gazu spisując licznik zostawił furtkę otwartą.Myślę,że Cecylka już się przyzwyczaiła do domu i do otoczenia i traktuje dom jako swój bo nie uciekła.To jest w całej okazałości kochana sunia-nie ma wad-cudo.

Posted

Anula napisał(a):
A dzisiaj miałam takie zdarzenie.Porządkowałam trochę ogród i psiory oczywiście były też.W pewnym momencie znikły.Obleciałam ogród-nie ma,do furtki a one sobie dwa siedzą przy furtce i oglądają Polkowice.Prawdopodobnie inkasent od gazu spisując licznik zostawił furtkę otwartą.Myślę,że Cecylka już się przyzwyczaiła do domu i do otoczenia i traktuje dom jako swój bo nie uciekła.To jest w całej okazałości kochana sunia-nie ma wad-cudo.

Mądra sunieczka:):)
Po co jej zwiedzac świat, jak jej świat to Wy:)

Posted

anetek100 napisał(a):
pewnie Ci stracha napędziły:)ale wiedza, że u Ciebie maja super:):):)

A napędziły,napędziły,jak zauważyłam,że ich nie ma to myślałam,że na zawał zejdę z tego świata.Często się czyta,że piesio zwiał z DT i nie jest odnaleziony,no ale Cecylka to bardzo mądra sunia.

Posted

Cecylka przebywa u mnie już dwa tygodnie-trochę ją poznałam i od pewnego czasu nurtuje mnie - dlaczego właściciele Cecylki nie szukają jej.Ta sunia jest wspaniała,kontaktowa,spokojna,pełna wdzięku,kochana przylepka,wpatrzona w człowieka,sygnalizuje wyjście na dwór,bez problematyczna jeżeli chodzi o jedzenie,mini a więc nie je dużo.Ja nie widzę u niej żadnych wad,z psem się dogaduje super,dzieci kocha i dorosłych też pomimo,że to są obce osoby.Jak można nie kochać takiego cudeńka i nie szukać?

Posted

togaa napisał(a):
Czupiradło kochane...;)
A jak sie dogaduje z rezydentką.
Na oko całkiem dobrze ?

Basiu-Cecylka tak wygląda jak czupiradło ale jest codziennie czesana bardzo,bardzo delikatnie i pomału grzebieniem metalowym bo wszelkie szczotki odpadają i za chwilę wygląda jakby nie była czesana,a nad oczkami już miała przyciętą grzyweczkę-pilnuję tego,ponieważ od zarośniętych oczek bardzo często wdaje się infekcja i oczy ropieją.Oczka ma czyste ale parę razy przemyłam Borasolem.A ja mam rezydenta,a więc nie ma problemu-kochają się-gdzie Miki tam Cecylka i odwrotnie.

Posted

Cecylka była znaleziona w dość nieciekawej dzielnicy i pachniała "starym domem " to takie moje prywatne okreslenie. Podejrzewam, że była problemowa ze względu na picie a potem sikanie. Takich psów sie nie szuka tylko dziękuje losowi za rozwiązanie problemu.

Posted

basia0607 napisał(a):
Cecylka była znaleziona w dość nieciekawej dzielnicy i pachniała "starym domem " to takie moje prywatne okreslenie. Podejrzewam, że była problemowa ze względu na picie a potem sikanie. Takich psów sie nie szuka tylko dziękuje losowi za rozwiązanie problemu.

dokładnie - plus to, że wyłysiała...