Anula Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Taki nasz los, widzimy więcej niż inni i czujemy więcej niż inni. Basiu masz w 100% rację-wyjęłaś mi to stwierdzenie z ust. Quote
elmira Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Witam, Anula zwróciła się do mnie o ogłoszenia dla suni. Czy mogę prosić o krótkie, że tak powiem łopatologiczne objaśnienie, jaki jest koszt opieki lekarskiej, lekarstwa etc. dla Cecylki, przy jej schorzeniu. Spróbuje sklecić kilka zdań do ogłoszeń, więc potrzebne mi będą takie informacje. Oczywiście nie chodzi mi o wyliczenia co do złotówki, ale tak mniej więcej. Trzeba chyba umieścić info o tym, ze mała tego potrzebuje, żeby nie było "reklamacji". Widziałam, ze sunia ładnie dogaduje się z drugim psiakiem, lubi dzieci i w ogóle jest sympatyczna. czy coś jeszcze dodać? Quote
Anula Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Vetoryl 30mg to jedyny lek,który Cecylka musi brać do końca swojego życia.Jego koszt to cena hurtowa 170zł a u weta 250zł.Dzieląc kapsułkę na pół,podając codziennie starcza na dwa miesiące,ponieważ jest 30 kapsułek.Myślę ,że z zaprzyjaźnionym wetem można się dogadać aby sprowadzał po cenie hurtowej a więc miesięczny koszt leku by wyniósł 85zł biorąc pod uwagę cenę hurtową.Cecylka jest malutkim pieskiem-waży 6,0kg-dawka wynosi 6mg/1kgMyślę,że przejrzyście opisałam. Quote
Anula Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Elmira napisała fajny tekst do ogłoszeń Cecylki i ogłosi ją na znanych portalach.Myślę,że wstawi ten tekst na wątek. A Cecylka czuje się bardzo dobrze,je jest wesoła i zaczyna być o mnie zazdrosna-no ale jakoś dajemy radę.Kupiłam Cecylce na bazarku czerwone ubranko-jak przyjdzie to porobię jej parę zdjęć-zobaczycie kochane cioteczki jakie z niej cudeńko. Quote
malawaszka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='Anula']Vetoryl 30mg to jedyny lek,który Cecylka musi brać do końca swojego życia.Jego koszt to cena hurtowa 170zł a u weta 250zł.Dzieląc kapsułkę na pół,podając codziennie starcza na dwa miesiące,ponieważ jest 30 kapsułek.Myślę ,że z zaprzyjaźnionym wetem można się dogadać aby sprowadzał po cenie hurtowej a więc miesięczny koszt leku by wyniósł 85zł biorąc pod uwagę cenę hurtową.Cecylka jest malutkim pieskiem-waży 6,0kg-dawka wynosi 6mg/1kgMyślę,że przejrzyście opisałam.[/QUOTE] dzielenie 60 mg na 4 cześci wychodzi jeszcze taniej bo ok 62 zł/mies Quote
basia0607 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 cały czas podczytuje wątek Cecylki i trzymam kciuki za nowy dom (a naprawdę wcale nie trzymam bo u Anuli będzie jej najlepiej )Anula nie czytaj !!! Quote
Anula Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='malawaszka']dzielenie 60 mg na 4 cześci wychodzi jeszcze taniej bo ok 62 zł/mies[/QUOTE] Ja wiem malawaszko-to wyjaśnienie odnośnie Vetorylu to było dla Elmiry-jeżeli będzie wspaniały domek to na pewno będzie poinstruowany o możliwościach dzielenia tego leku i o dawkach i o ewentualnych kosztach aby Cecylka mogła normalnie cieszyć się życiem. Quote
Anula Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='basia0607']cały czas podczytuje wątek Cecylki i trzymam kciuki za nowy dom (a naprawdę wcale nie trzymam bo u Anuli będzie jej najlepiej )Anula nie czytaj !!![/QUOTE] Dzisiaj TZ ciął drzewo za ogrodzeniem.Psiaki były z nim-podeszły dwie dziewczyny do naszych psiaków i zaczęły je miziać.Nawiązała się rozmowa-i słyszę TZ-ta sunia jest do adopcji-no i na moment serce mi stanęło. Quote
togaa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='basia0607']cały czas podczytuje wątek Cecylki i trzymam kciuki za nowy dom (a naprawdę wcale nie trzymam bo u Anuli będzie jej najlepiej )Anula nie czytaj !!![/QUOTE] Ja też niby trzymam ale nie do końca.....;) Quote
Anula Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='togaa']Ja też niby trzymam ale nie do końca.....;)[/QUOTE] Trzymajcie kochane cioteczki kciuki i do końca bo wczoraj myślałam,że się wykończę.Cecylka nic nie jadła ani chyba piła przez cały dzień.Jedynie jej zachowanie wskazywało,że nic jej nie dolegało-nie wiem co to było,pierwszy raz taka historia się zdarzyła.Ona kocha jeść jak i jej tymczasowa pańcia.Dzisiaj już wszystko wróciło do normy,spędziliśmy dużo czasu na ogrodzie,Cecylka szalała z Mikusiem.A muszę Wam napisać,że w słońcu i na tle zieleni wygląda ślicznie-aż chce się na nią patrzeć-to jest rzeczywiście Cudeńko. Quote
Anula Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Kupiłam jeszcze Cecylce Olekardin-Omega 3-6-9+witamina E.Myślę,że to pomoże doprowadzić jej sierść do normalnego stanu,ponieważ jej sierść bardzo pomału odrasta. Quote
Anula Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 A tu w nowym ubranku przed wyjściem na ogród. Quote
lika1771 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Mordka przesliczna cudo,jeszcze ja obciac na sznaucera i bedzie miniaturka Quote
Anula Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 lika1771 napisał(a):Jaka Ona sliczna,ubranko super:lol: Ale jeszcze nie widziałaś pozostałych dwóch zdjęć,ponieważ ja nie umiem wstawiać kilka.Prawda,że śliczna? Quote
Anula Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 lika1771 napisał(a):Mordka przesliczna cudo,jeszcze ja obciac na sznaucera i bedzie miniaturka Na razie nie ma co obcinać-dopiero Cecylce odrasta sierść na plackach,które jeszcze ma-sierść ma dopiero 0,5cm. Quote
Anula Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Kochane Cioteczki - zlatujcie się - oglądać Cudeńko w nowym ubranku-a myślę,że jest czym oko nacieszyć! Quote
Recommended Posts