gonia66 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Poker']Dzwoniła Marta, od razu wpadła im w oko sunia, która im przypadła w udziale. Czyli obie mają DT we Wrocławiu. Myślę ,że z Budrysek umówimy się na randkę pod Praktikerem ,jak zwykle. Do transportu nie będę się dokładać , bo zapewniamy suni wikt i opierunek. Zrobiłam trochę bazarków na nie, więc się podzielę dochodem z Martą. Na sterylkę może dostaniemy dofinansowanie ze skarpety sterylkowej. Avilla , czy mogłabyś napisać w tej sprawie do soemy ? powiedz jej ,ze 1.sunia jedzie do mnie na DT. Marta obiecała ,że się zaloguje na dogo i wejdzie na wątek.[/QUOTE]Tam..Marta obiecała, ze sie zaloguje, ale wlasnie do mnie zadzwoniła, ze cos jej nie wchodzi, robi wszystko, jak trzeba ale nie przychodzi jej na maila link aktywacyjny i prosila, zebym to napisala. SZkoda, myslalam, ze juz bedzie kolejny cud-czyli moja córeczka na dogo, ale poki co sie nie udało;) POradzi sobie na pewno, moze to jakas niedyspozycja dogomanii, bo czytam, ze są jakies perypetie:) Otóz prawda-Marta i jej chłopak- Piotrek, zgodzili sie wziąc Klusie na DT, z czego oczywiscie jestem niezmiernie szczęsliwa. To juz czwarta próba (jeden raz psiunio byl przejazdem przez 2 dni, a i tak to rozstanie oboje odchorowali....nastepne próby skończyly się pozostaniem psiuniów na zawsze...Jedna -Salmusia- u mnie- jest naszym szczęsciem, a druga- Sonia z Dobrocina, została u Nich...przez ok pól roku mieszkali razem(bo Sonia uwielbia podróżować), niestety w wakacje zamieszkała u rodziców Piotrka- w domu z pieknym, dużym ogrodem, 3 kotami i wielkim dogiem niemieckim (ponieważ oni-ooje studenci, pojechali do pracy) W tym czasie tato Piotrusia tak się w Soni zakochał(z wzajemnością oczywiscie), ze nie chciał sie zgodizc na wyjazd dziewczynki w październiku do Wrocka...Jednak spróbowali i zabrali Sonie....na tydzien, bo ta nie chciała jeśc i po tych podwórkowcyh włościach, bardzo było jje ciężko się przyzwyczaic do mieszkanka w bloku:) Tak wiec Sonia mieszka niedaleko mnie i młodzi (tak ich nazywam)w zasadzie widują ją co tydzień:):)Mieszkanko studenckie zrobiło sie puste i smutne;) Jak sie dowiedziałam, Poker nawet specjalnie nie musiala Marty przekonywać...a Marta Piotrusia;)..Więc drzwi dla Klusi otwarte na oscież:)Chcą pomóc dziewczynce:) Będzie jej dobrze, bo w domku zawsze ktos jest (mieszkają we 4- lub w 5 w 3 pokojach)..mieszkanko jest na parterze, z tylu bloku podwórko, niedaleko park i ogródki działkowe...jest gdzie spacerować:) Niestety, jak to studenci, oprócz ciepełka, spacerów i opieki, nie za bardzo moga dac więcej, dlatego jedzonko i ewentualne leczenie spadnie na nas. NA sterylke zapewne umowia się z Poker (Marta ma autko, bedzie mogla dojechac na pewno), ale sterylka ma byc oplacona z funduszu jakiegos o ile dobrze wyczytałam:) Na jedzonko umówiłam sie wczoraj z Avilla, ze bedzie sama kupowała i przesyłała kurierem do Marty i Piotrka- tak bedzie wygodniej dla nas wszystkich i rozliczenia bedzie łątwiej robić:) Jesli dojdą inne koszta- to na pewno Marta z Piotrkiem beda sie kontakotwac z Poker i ewentualnie wklejac paragony, czy fakturki:)DO nas tez nalezy ogłaszanie i szukanie domku:):) mam nadzieje, ze tak moze byc, ze nie sa to wygórowane warunki (bo to "normalni"studenci) i ze Klusia znajdzie najlepszy domek na świecie, a do tego czasu Młodzi sie nie zakochaja po uszy...:):) Uff..ja jak zwykle "krótko i na temat";):D:p Quote
Poker Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Przeczytałam. Dozbieramy na 2.sterylkę.Z moich bazarków coś będzie.Jak "moja" sunia będzie miała pokrytą sterylkę ze skarpety, to więcej będzie dla tej drugiej. Gdzie jest bazarek imienny ? Quote
Poker Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Nie chciałabym przejmowac odpowiedzialności za Klusię.Chętnie służę pomocą Młodym i suni, ale wolałabym , by jej sprawę pilotowała Avilla. Jak pisałam , podzielę się kasą z moich bazarków, mogę umówić sterylkę u bardzo dobrego weta, chociaż to jest dość daleko od nich. Podumam czy nie ma jakiegoś bliżej. Quote
gonia66 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Poker']Nie chciałabym przejmowac odpowiedzialności za Klusię.Chętnie służę pomocą Młodym i suni, ale wolałabym , by jej sprawę pilotowała Avilla. Jak pisałam , podzielę się kasą z moich bazarków, mogę umówić sterylkę u bardzo dobrego weta, chociaż to jest dość daleko od nich. Podumam czy nie ma jakiegoś bliżej.[/QUOTE]Jasne, ze nie Poker...nie chodzi o przejecie odpowiedzialnosci, tylko ewentualnie o podpoiwedzi(w związku z kosztami sterylkowymi- bo jak by wet mial ciachnąc dwie, z tej samej sytuacji "zyciowej", to moze by i wziął taniej):):)Tym bardziej ze tak, jak pisałas mi, mieszkacie dośc daleko do siebie:) Jak pisałam, juz z Avilla jestem "dogadana" jeśli chodzi o wiekszośc spraw, mysle, ze Marta bedzie z Nia w kontakcie, ze uda jej sie zalogowac i bedzie tutaj pisała:)Oni juz mieli Salmusie i ją sterylizowali (tylko, ze jeździli do schroniska na zabieg wtedy), umieja sie opiekowac sunią "po":):) Quote
Avilia Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Skoro troszkę pieniążków już jest to może kupię od razu karmę dla Marty?I dałabym Budryskowi do transportu?Jeżeli tak to jaką,żeby później nie było,że kupiłam za drogą lub za tanią? Poker-Tobie potrzebna karma czy karmisz sama? Oczywiścię sprawę Kluski będę pilotować.Tak jak było uzgadniane z Gonią.Suńką Poker także będę się zajmować-ogłoszeniowo. Quote
Poker Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Karmię sama i na początku na ogół gotuję na podtuczenie. Czy Ty kupujesz karmę taniej? Jeżeli nie to może szkoda miejsca w samochodzie u Budrysek.Młodzi sami chyba mogą na miejscu kupić jak powiesz czym karmisz. Gdzie jest ten bazarek imienny dla suniek ? Quote
monika083 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197491-Zostań-mamą-chrzestną!!!Szukamy-imion-dla-dwóch-suniek!Do-10.12.-g.10[/URL]!!! Quote
gonia66 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Avilia']Skoro troszkę pieniążków już jest to może kupię od razu karmę dla Marty?I dałabym Budryskowi do transportu?Jeżeli tak to jaką,żeby później nie było,że kupiłam za drogą lub za tanią? Poker-Tobie potrzebna karma czy karmisz sama? Oczywiścię sprawę Kluski będę pilotować.Tak jak było uzgadniane z Gonią.Suńką Poker także będę się zajmować-ogłoszeniowo.[/QUOTE]:):):) dzięki Avilla:) Zrobisz, jak będzie wygodniej....wiem, ze jak ja kupuje w Krakvecie, to przesylka jest gratis i przynosza do domku...a tam chyba każde jedzonko mozna dostac- nie tylko to z gónej pólki:) Avilla mowila, ze KLusia je wszystko (ta "Pokerkowa" jest troche bardziej wybredna podobno i zachudzona)...więc kupno jedzenie nie jest problemem i dla Mlodych zapewne...tylko wiecie..Avilla juz trzyma kaskę i fajnie, zeby tak zostało;):D Quote
Avilia Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Poker']Karmię sama i na początku na ogół gotuję na podtuczenie. Czy Ty kupujesz karmę taniej? Jeżeli nie to może szkoda miejsca w samochodzie u Budrysek.Młodzi sami chyba mogą na miejscu kupić jak powiesz czym karmisz. Gdzie jest ten bazarek imienny dla suniek ?[/QUOTE] Jak rozmawiałam z Gonią to mówiła,że lepiej żebym zamawiała w necie i kurierem by szło.Dlatego padło takie pytanie.I nie,nie kupuję taniej.Zapytałam po prostu jaką karmę kupić,żeby nie było,że marnuję pieniądze,a mogłam kupić więcej takiej a takiej.O to mi chodziło.Obecnie karmię sunie tym czym karmię swojego psa-czyli Britem.Dodaję im trochę puszki,bo samej suchej jeść nie chcą. Quote
gonia66 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Avilia']Jak rozmawiałam z Gonią to mówiła,że lepiej żebym zamawiała w necie i kurierem by szło.Dlatego padło takie pytanie.I nie,nie kupuję taniej.Zapytałam po prostu jaką karmę kupić,żeby nie było,że marnuję pieniądze,a mogłam kupić więcej takiej a takiej.O to mi chodziło.Obecnie karmię sunie tym czym karmię swojego psa-czyli Britem.Dodaję im trochę puszki,bo samej suchej jeść nie chcą.[/QUOTE] MOje "dzieciaczki" na pewno dostosuja sie do Was i zrobia tak, jak bedzie wygodniej dla wszystkich:) akurat to nie bedzie na pewno problemem...:) Sprawdź prosze Avilla jaka jest cena tego pokarmu, ktory kupujesz swoim psom, na krakvecie...moze jest taniej- skoro Klusia jadła to, co Twoje psiaki, to nie ma co "wybrzydzac"i szukać......mozna dokupic, jak wspomianalas jakies witaminki do tego...:) Quote
mikoada Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Co do karmy to akurat ostatnio zamawialam mojej Fuksi na Krakvecie Brit i jest teraz w promocji 15 kg za 135,00 zl [url]http://www.krakvet.pl/brit-adult-lamb-rice-15kg-przysmak-gratis-p-3149.html[/url] Quote
gonia66 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='mikoada']Co do karmy to akurat ostatnio zamawialam mojej Fuksi na Krakvecie Brit i jest teraz w promocji 15 kg za 135,00 zl [url]http://www.krakvet.pl/brit-adult-lamb-rice-15kg-przysmak-gratis-p-3149.html[/url][/QUOTE] Hehhhe..ale 15 kg to bardzo dużo, dlatego i cena jest niemała...Klusia nie zje tego chyba z pól roku;);):D Ale może sa mniejsze opakowania...zreszta ja sie nie bede wtracala w te zakupki...Wy na pewno znacie sie duzo lepiej...:) Quote
Poker Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 to można kupić te 15 kg i podzielić na połowę dla obu suń. Kg wychodzi po niecałe 10 zł , więc nie jest drogo I jeszcze 1.bazarek dla suniek. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197767-Bombeczki-na-sunieczki.Do-09.12.godz.22?p=15879045#post15879045[/URL] Quote
gonia66 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Poker']to można kupić te 15 kg i podzielić na połowę dla obu suń. Kg wychodzi po niecałe 10 zł , więc nie jest drogo I jeszcze 1.bazarek dla suniek. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197767-Bombeczki-na-sunieczki.Do-09.12.godz.22?p=15879045#post15879045[/URL][/QUOTE]oooooo..to jest mysl:):)To może Avillo zamawaiaj:) I kolejny bazarek dla dziewczynek:) Juz tam biegne, choc popatrze:):)Dzięki Pokerku!!!:) Quote
Isiak Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Zakończył się mój bazarek dla suniek, proszę o konto do wpłaty. Quote
paulinken Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Wrzuciłam gładkowłosą tu [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197731-Zielona-G%C3%B3ra-dom-z-ogrodem-dla-kr%C3%B3tkow%C5%82osej-m%C5%82odej-suczki"]http://www.dogomania.pl/threads/197731-Zielona-G%C3%B3ra-dom-z-ogrodem-dla-kr%C3%B3tkow%C5%82osej-m%C5%82odej-suczki[/URL] a nuż... Quote
polubek Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 ciotki z tego co wyczytałam sunie są już bezpieczne? ale mimo wszystko wstawiam je na nk rozumiem że mają zapewniony jakiś tymczas czy hotelik tak? i do kogo padać namiary? a i nie zauważyłam żadnego banerka Quote
Avilia Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Dobrze,więc zamawiam Brita za 135zł.Bardzo proszę o adres na PW na który ma dojść karma. Isiak-konto za chwileczkę podeślę. Polubku-Długowłosa sunia idzie na tymczas do Poker,a gładkowłosa Kluska do córki Goni66-Marty. Myślę,że namiary do Poker (jeżeli chodzi o jej sunię),a Kluska na mnie (chyba,że dziewczyny zadecydują inaczej) : 798 596 534 ; [email][email protected][/email] Quote
Poker Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 W ogłoszeniu dla długowłosej namiary na mnie ,a dla KLusi może na MArtę? Ale to już Wy zdecydujcie. Avilla, to może ja już zamówię karmę na mnie , bo jeszcze potrzebuję co nieco dla moich zwierzów, to od razu za 1.zamachem przywiozą. Tylko podaj mi dokładnie która to karma. Jak do mnir przyjdzie, to ją podzielę na pół. Telefon do mnie 713482951 ,a mejl [email][email protected][/email] Quote
Nutusia Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Paulinken, czy doszedł mail z fotami i opisami książek ode mnie? Zrobiłaś już ten bazarek? Quote
Lucyna Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Poker, tak się cieszę, że dacie tej uroczej suni DT :calus: i że druga u Marty będzie ... super :lol: Quote
Avilia Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Mnie jest wszystko jedno do kogo będą namiary na Klusię.Jeżeli Marta będzie chciała to oczywiście mogą być na nią.Jeżeli nie,to na mnie.Do wyboru;) Poker myślałam o tej,którą zaproponowała Mikoada: [url]http://www.krakvet.pl/brit-adult-lamb-rice-15kg-przysmak-gratis-p-3149.html[/url] lub o tej (tę dostają u mnie): [url]http://www.krakvet.pl/brit-adult-15kg-p-3137.html[/url] Wybierz.I podaj konto,przeleję Ci pieniążki. Quote
Avilia Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [B]Nowe wpłaty na koncie dziewczynek: [/B] [I]ag209-30zł Agata K.-60zł [/I] [B]Wszystkie wpłaty jakie otrzymałam: [/B] [I]Renata B.-50zł Livka i Nikuś-20zł Farmerka63-40zł Anastazja&Aleksander-15zł Ania i Porto-50zł [/I][I]ag209-30zł Agata K.-60zł[/I] [I] [B]czyli 265zł[/B] [/I] Quote
Livka Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Dziewczyny zajrzyjcie sobie na tą stronkę , fajne ceny mają i są godni polecenia, korzystamy z ich usług od dawna :) [URL]http://www.karmydodomu.pl/index.php?go=searchk&f=49&path=5[/URL] Quote
gonia66 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='Avilia']Mnie jest wszystko jedno do kogo będą namiary na Klusię.Jeżeli Marta będzie chciała to oczywiście mogą być na nią.Jeżeli nie,to na mnie.Do wyboru;) Poker myślałam o tej,którą zaproponowała Mikoada: [URL]http://www.krakvet.pl/brit-adult-lamb-rice-15kg-przysmak-gratis-p-3149.html[/URL] lub o tej (tę dostają u mnie): [URL]http://www.krakvet.pl/brit-adult-15kg-p-3137.html[/URL] Wybierz.I podaj konto,przeleję Ci pieniążki.[/QUOTE]Olu, na Marte na pewno nie można podawac kontaktu, bo ona to w różnych godzinach jest "dostepna"...musi byc ktos, kto moze odbierac telefony w kazdej chwili:) EDIT: Nie doczytałam postu wczesniejszego Poker odnosnie karmy:) Sorki...:oops: Quote
Recommended Posts