Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja tego psiaka na dogo jeszcze nie widziałem:-o .Kurcze...no co powiedziec jest poprostu rewelacyjny.No i ta jego zawadiacka bródka:loveu: .Nie można uwierzyć,że tak piękny pies w schronie siedzi!
No to zmykaj nocną porą na górę Forrest....

• 2 weeks later...
Posted

nie mam pomysłu, jak pomóc Forestowi :shake:
a im więcej denerwuję sie z jego powodu - tym większą mam blokadę, zeby cokolwiek pisać - bo mało produktywne jest to pisanie...

już zaczęłam - wbrew rozsądkowi - zastanawiać się, jakby Forest wyglądał w moim domu...

- ale byłaby to największa głupota, jaką mogłabym zrobić :placz: - prawdopodobnie zgotowałabym Forestowi koszmar - zarówno jemu, jak i moim psom

moje stado składa się z trzech sztuk - a wśród nich jest Lipton - pies, z którego wyłazi co rusz pierwszy - nie najlepszy chyba - rok zycia ( Liptona przygarnęłam z ulicy)
Lipton wciąż walczy z innymi psami o naszą uwagę - przy czym, o ile dwie nasze suki poważa, o tyle - innych psów - samców nie toleruje, a już na swoim terenie to :shake:

cóż... byłabym kretynką, gdybym liczyła na cud - ze tym razem podzieli moją sympatię do innego, duzego i dorosłego psa :shake:

a Forest zasługuje na zdecydowanie lepszą drugą połowę życia, niż ciągłe awantury, izolowanie, walkę o swoje...

Forest zdecydowanie zasługuje na prawdziwy, spokojny dom

Posted

Dopiero teraz przeczytałam wątek Foresta i tyle mogę napisać, że przynajmniej się dowiedziałam, że braciszek Tajgi znalazł nowy dom:lol:

No widzisz Kinga, a jeszcze niedawno on Ci spędzał sen z powiek.

Więc nie mów, że się nie spełniają marzenia:mad:

Posted

przeglądałam wątek Foresta i znalazłam takie cos sprzed 2,5 miesiaca:

kinga napisał(a):

już nie wiem,. w którego psa ręce włożyć :niewiem:

- czy w tego mojego ukochanego Foresta
- czy w 10-letnią dalmatynkę, oddaną tydzień temu
- czy w przemiłą sukę, która siedzi juz ponad 4 lata
- czy w Gafę, czy w malutką, niespełna roczną psinkę z nużycą...

no ile tych rąk trzeba by mieć? ile?

i wiecie, kurka, marzenia jednak się spełniają - prawie wszystkie...

Gafa i dalmatynka Semi już od jakiegoś czasu mają świetne domy - daleko, daleko od Koszalina, psinka z nużycą jest leczona w domu tymczasowym, Pytia , która od 4 lat siedzi w schronisku - ma w lutym pojechać aż do Białegostoku ;)

i tylko Forest nadal przebywa w ciasnym boksie numer 22...

Posted

[quote name='AniaB']kingo, ja tu do kiary chodze, a Ty nawet nie mówisz, ze takie cudo masz....:loveu: :-(

oj forest nie zasłuzyłes na taki los...oj nie

oj, nie zasłużył...:shake:
Forest to taki przemiły, kochany pies, którego nikt nie chce :shake:

i tak jak u Kiary - najbardziej boli mnie to, że pies, który ucieknie z boksu czy wymsknie sie z obroży - podbiega do mnie wierząc, że JA go ochronię :placz:
a ja nic nie mogę zrobić - i tego psa, który mi zaufał, oddaję w ręce pracownika, który wpycha go, przerazonego, z powrotem do boksu

...wiem,ze tak trzeba - ale to boli jak diabli :placz:

( dla niewtajemniczonych: wątek Kiary, która dziś mnie dobiła :-( :

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37730)

Posted

dzięki Paulina ;)
ja nie wiem, co się dzieje :shake: - co sie zrobi goręcej w sprawie Foresta - i już - juz wydaje sie, że dom jest w zasięgu łapy - naraz cichnie wszystko... :shake:

a mnie się porobiło kilka psów na cito - i znów nie mogę sie nim zająć z zaangażowaniem :placz:

- no i jaka ze mnie wielbicielka FOresta? - taka trochę od siedmiu boleści :shake:

Posted

Wróciłam właśnie ze spacerku. Dzisiaj byłam leniem i wzięłam całą trójce na jeden raz. Oj to wyzwanie - 3 krętacze na smyczach prowadzić... i tak sobie szłam ulicami mokrymi od deszczy i żałowałam strasznie, ze nie mam rąk więcej - jakbym ich miała np. 4 to by wystarczyło ręki i dla Foresta. A tak... :shake:

Tak pięknie by było, gdyby Forest znalazł wreszcie dobry dom...

Posted

Ty i tak juz na tym zdjeciu wyglądasz fantastycznie z trójcą na smyczach :loveu:
ale jakby tak dobrze popatrzeć, Paulina - to między cyfrą: 3 a cyfrą: 4 - jest naprawdę niewielka różnica...:roll:

Posted

PaulinaT - czyżbys sugerowała, ze masz trzy rece:evil_lol:
bo rozumiem, zę brakuje Ci czwartej, ale co z trzecią, proszę pisz,
co z trzecią:evil_lol:

Posted

Tak wyszło? :lol:
Nieeee ale brak jednej, znaczy tej trzeciej jestem nadludzkim wysiłkiem woli i przy olbrzymiej dawce gimnastyki sobie jakoś zrekompensować ale braku 2 rąk to już nie dam rady... :placz: