Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kurcze - jak sie widzi te coraz piekniejsze psiaki szukające domu to mam wrazenie, ze coraz łatwiej zostac taka drugą villas

rece to sie az rwą do tego, do tego i tamtego psiaka...:-(

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Był kiedyś w Józefowie pod Legionowem taki Filip - mieszany szorściuch, podobny do Foresta - też błagał wszystkich odwiedzających o dom i robił tym wielkie wrażenie... Ale długo miał pecha i brak widoków na odmianę losu...
Ale kiedy już trafił na swojego człowieka (sympatycznego Anglika z tego co pamiętam?) to tym samym trafił do raju na ziemii :p

Forestowi życzę tego samego - tylko może szybciej...
;)

Bo wyżłowate szorściuchy nie istnieją bez Pana - w końcu wyżeł to druga połówka człowieka, złączona z nim w pracy i w życiu jak awers i rewers, jak płomień i dym, jak dzień i noc... A do tego serce kundla - to wierność po grób - i rozpacz, kiedy tej wierności nie można dochować, bo nikomu na niej nie zależy...

Powodzenia, Forest, trzymam kciuki!

Posted

AniaB napisał(a):
kurcze - jak sie widzi te coraz piekniejsze psiaki szukające domu to mam wrazenie, ze coraz łatwiej zostac taka drugą villas

rece to sie az rwą do tego, do tego i tamtego psiaka...:-(

E nie Aniu - p.Villas nie adoptowała pięknych psów ze schrosnisk - ona je sobie sama rozmnożyła i trzymała je w podych waunkach... :angryy: a myślę że ty - podobnie jak ja - gdybyś miała warunki lepsze stworzyć byś chciała prawdziwie dobry dom.

Posted

to fakt - nawet oglądałąm statnio program o tym schronisku - wiekszosć psiaków wyglada jak sklonowane (rozmnazały sie miedzy soba :mad: )

natomiast niestety mysle, ze zaczeło sie od kilku sztuk przygarniętych z dobrego serca
a od tego do kolekcjonerstwa juz niedaleka droga

ja na przykład to na takiego kolekcjonera to nadaje sie w sam raz:evil_lol:
a przynajmniej na dom tymczasowy
ot, chocby taki forest - od razu mógłby przyjezdzac:loveu:

Posted

Poczytalam watek Foresta, od 2006 Forest obecny jest na dogo, przerazajaco dlugo....a taki cudny oddany pies. Ktos tutaj zalozyl watek o mozliwosci zorganizowania tymczasow ale w Olsztynie i okolicach, no chyba ze ostatnie slowa Ani w jej poscie sa baaardzo baaardzo serio:lol: Moze Forest ma juz tymczas obcykany?;)

Posted

AniaB napisał(a):
ja na przykład to na takiego kolekcjonera to nadaje sie w sam raz:evil_lol:
a przynajmniej na dom tymczasowy
ot, chocby taki forest - od razu mógłby przyjezdzac:loveu:

No to na co czekasz! Kinga widzisz - masz DT dla Foresta!!!! :multi:

Ja na kolekcjonerkę też jestem świetnym materiałem :cool3:
Ale z tym DT to u mnie róznie bywa.... :shake:

Posted

dziewczyny niestety nie mogę być DT dla nikogo i to właśnie czyni mnie tak bezsilną

staram sie pomagac w inny sposób, ale w obecnych warunkach niestety nawet nie miałabym jak izolowac psów od siebie (bo co do naszej leksy to jestem spokojna - broniłaby terytorium do ostatniej kropli krwi...:-( )
tak, ze na razie tylko jedna sunia musi starczyć - dobrze,zże chociaz ze schroniska a nie kupiona :) (zreszta Paulina, byłaś na naszym watku, wiec wiesz jaki z niej ancymon w domu... :shake: )

Posted

dzieki dusje...:loveu:

ale myśle, ze kiedys, kiedyś - moze nawet troszke szybciej - nadejdzie taki dzien, ze zostanę DT
oczywiscie nie dla Foresta, bo Forest DT już wtedy na pewno nie bedzie potrzebował

Posted

PaulinaT napisał(a):
Wróciłam właśnie ze spacerku. Dzisiaj byłam leniem i wzięłam całą trójce na jeden raz. Oj to wyzwanie - 3 krętacze na smyczach prowadzić... i tak sobie szłam ulicami mokrymi od deszczy i żałowałam strasznie, ze nie mam rąk więcej - jakbym ich miała np. 4 to by wystarczyło ręki i dla Foresta. A tak... :shake:

Tak pięknie by było, gdyby Forest znalazł wreszcie dobry dom...

Nie masz co się chwalić, ja prowadzam cztery. Muszę sie jednak przyznać , że jeden biegnie luzem.

Posted

Faktycznie nie mam :shake:
Nie mam tego czwartego co luzem chodzi :cool3: ale u mnie to niemożliwe - centrum sporego miasta, ruchliwe ulie, dużo ludzi, tramwaje...
Fajnie masz, że tego nie masz....

Posted

[quote name='Marka']Był kiedyś w Józefowie pod Legionowem taki Filip - mieszany szorściuch, podobny do Foresta - też błagał wszystkich odwiedzających o dom i robił tym wielkie wrażenie... Ale długo miał pecha i brak widoków na odmianę losu...
Ale kiedy już trafił na swojego człowieka (sympatycznego Anglika z tego co pamiętam?) to tym samym trafił do raju na ziemii :p

Forestowi życzę tego samego - tylko może szybciej...
;)

Bo wyżłowate szorściuchy nie istnieją bez Pana - w końcu wyżeł to druga połówka człowieka, złączona z nim w pracy i w życiu jak awers i rewers, jak płomień i dym, jak dzień i noc... A do tego serce kundla - to wierność po grób - i rozpacz, kiedy tej wierności nie można dochować, bo nikomu na niej nie zależy...

Powodzenia, Forest, trzymam kciuki!

o rany Marka, ależ Ty to napisałaś... aż mnie w gardle ścisnęło :placz:

miałam w sprawie Foresta jeden telefon - jak z marzeń...

dzien przed Wigilią zadzwoniła do mnie kobieta, która nazajutrz miała odebrać zamówionego szczeniaka ONka z hodowli, po szkolonych rodzicach.
I ...zobaczyła Foresta.
I przepadła.
Nie przeszkadzało jej nic, ani, ze to mieszaniec, ani, ze ma troche juz lat.
Zadzwoniła do meża, który pływał na statku dalekomorskim - i maż obejrzał Foresta w internecie - i oddzwonił, żeby po niego jechala (ok. 200km).

było jedno: ale...

Oni potrzebowali bezwzględnie psa, który pilnowałby dość dużego terenu przy domu. Nie stać ich było w tej chwili na wzięcie równolegle dwóch dużych psów - Foresta do domu i szczeniaka na zewnątrz.

A to było krótko po tym, jak pracownik w schronie powiedział mi, ze Forest prawie z budy nie wychodzi, tylko zje i ucieka z powrotem.

I ja, po gorących konsultacjach z Camarą, tego psa jej odradziłam.
Bo wygladał mi na psa - przytulankę, bo stróż mógł być z niego żaden - i co wtedy?
Ta kobieta prawie płakała mi w słuchawkę, pytajac, czy on na pewno znajdzie dom.

...nie wiem, czy dobrze zrobiłam.
...nie wiem, czy znajdzie.

czasami donoszę wrażenie, ze podejmowanie TAKICH decyzji, TAK brzemiennych w skutki - to za dużo jak na mnie...

Posted

sie mozna pochlastac, slowo honoru!:shake: ja juz Foresta rozlepilam po Instytucie i po osiedlu, ale jak dotad nic......

kinga napisał(a):
o rany Marka, ależ Ty to napisałaś... aż mnie w gardle ścisnęło :placz:

miałam w sprawie Foresta jeden telefon - jak z marzeń...

dzien przed Wigilią zadzwoniła do mnie kobieta, która nazajutrz miała odebrać zamówionego szczeniaka ONka z hodowli, po szkolonych rodzicach.
I ...zobaczyła Foresta.
I przepadła.
Nie przeszkadzało jej nic, ani, ze to mieszaniec, ani, ze ma troche juz lat.
Zadzwoniła do meża, który pływał na statku dalekomorskim - i maż obejrzał Foresta w internecie - i oddzwonił, żeby po niego jechala (ok. 200km).

było jedno: ale...

Oni potrzebowali bezwzględnie psa, który pilnowałby dość dużego terenu przy domu. Nie stać ich było w tej chwili na wzięcie równolegle dwóch dużych psów - Foresta do domu i szczeniaka na zewnątrz.

A to było krótko po tym, jak pracownik w schronie powiedział mi, ze Forest prawie z budy nie wychodzi, tylko zje i ucieka z powrotem.

I ja, po gorących konsultacjach z Camarą, tego psa jej odradziłam.
Bo wygladał mi na psa - przytulankę, bo stróż mógł być z niego żaden - i co wtedy?
Ta kobieta prawie płakała mi w słuchawkę, pytajac, czy on na pewno znajdzie dom.

...nie wiem, czy dobrze zrobiłam.
...nie wiem, czy znajdzie.

czasami donoszę wrażenie, ze podejmowanie TAKICH decyzji, TAK brzemiennych w skutki - to za dużo jak na mnie...

Posted

Forest ma nowego kolegę w boksie ;)

nie wiem właściwie, czy opatrzyć tę informację emotką :loveu: , czy :placz:

bo pies - prze-cud-ny :loveu: , i cholera jasna - przecież go nie będę wypychała :placz: , skoro siedza mi tu takie Foresty półroczne - i inne - roczne, i jeszcze inne - dwuletnie... :shake:

i tak będę czekała, zeby sprawiedliwości stało się za dość...

aż te, co to jeszcze niedługo siedza, i pełne jeszcze ufności do ludzi -też zwątpia, i też zdziczeją, i rok im w schronie upłynie, albo jeszcze wiecej :-(

Posted

PaulinaT napisał(a):
Przedstaw kolege. Chociaz malutką foteczkę...

:placz: :placz: :placz: kolega Zeus - to Hoska w wersji męskiej :placz: - klon - klonik :placz:

(foteczka przy najbliższej okazji, bo muszę oprawić)

Posted

PaulinaT napisał(a):
Przedstaw kolege. Chociaz malutką foteczkę...

przedstawiam kolegę - chociaż malutka foteczka

kolega Zeus - z boksu Foresta

- nie dosć, ze w klimacie Hoski, to jeszcze niemal jak brat bliźniak mojego Liptona :-( :

Posted

Ja pierwszy raz w życiu widziałam , żeby czarny pies miał żółte oczy, jak zobaczyłam Hoskę. A tutaj masz następnego delikwenta..... Twój Lipton też tak ma??

Posted

swan napisał(a):
Ja pierwszy raz w życiu widziałam , żeby czarny pies miał żółte oczy, jak zobaczyłam Hoskę. A tutaj masz następnego delikwenta..... Twój Lipton też tak ma??

Lipton tak nie ma :shake:
...ale poza tym jest bardzo podobny :p

i właśnie jak zobaczyłam Zeusa, to od razu pomyślałam:

- o rany, spojrzenie Hoski! :crazyeye:

:placz: :placz: :placz:

Posted

no własnie wszyscy zadajemy sobie to pytanie...:-(

moze dlatego, ze jest spory, a utrzymanie sporego psa wiecej kosztuje
moze dlatego, ze jest tak kochany, ze na stróza sie nie nadaje

nie wiem...
zupełnie nie wiem...

Posted

PaulinaT napisał(a):

Poza tym - ja dawno tak nieszczęśliwej miny nie widziałam :placz:

to ja sobie jeszcze pozwolę na małego offa w zwiazku z Kolegą Zeusem z boksu Foresta

...a wiecie, ze ten smutek, ta nieszcześliwa psia dusza - wychodzi często z psa dopiero na zdjęciach...

Paulina - ja w życiu nie zauważyłam wcześniej, ze Zeus ma smutną minę :shake: - dopiero spojrzałam na zdjecie - i - o rany :shake: , o rany... :shake:

te psy, wyprowadzane na zdjęcia, są, owszem, spłoszone strasznym hałasem, ale przy tym łażą po trawie, wąchają, są podekscytowane, często wydaje się - radosne...

i tylko potem, selekcjonując zdjęcia - patrzę im w pyski - i często aż serce ściska straszny żal - gdy wychodzi tzw. drugie dno, czyli wyziera im z oczu, z miny tak przejmujący smutek, jakby te psy składały sie z samego smutku tylko
takiego smutku do szpiku kosci :-(

Posted

Kinga, Wy sie tam moze rozejrzyjcie czy ktos nie rozmnaza takich hovkopodobnych. Rozni ludzi sie zdarzaja.
W Olkuszu co jakis czas pojawialy sie owczarki belgijskie gronki albo ich mieszance. A w koncu wyszlo skad sie braly. Kobieta wykluczona z ZK miala rozmnazalnie i kilka suk dopuszczanych bez przerwy. Wlasciwie to wszystko odbywalo sie samo bo psow bylo juz kilkanascie a babka poradzic sobie z nimi nie umiala.