Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Forest schudł sporo

Forest biedak ma te rany na pysku i na szyi

Forest, jak mnie widzi na końcu szpaleru boksów, to juz taaak głośno mnie przyzywa... wczoraj zastanawiałam się, który to pies tak się wydziera rozpaczliwie...patrzę w końcu... a to Forest! wołal mnie, żeby szybciej, szybciej podejść...

chyba zaden pies w schronie nie potrzebuje wygłaskania tak jak Forest...
jak powietrza - często psy podbiegają do krat, ale gdy dostaną już swój przydział smakołyczków i głaskania, zwracają się w inną stronę , coś innego je zajmuje...

Foresta nie zajmuje NIC innego poza mną :-(

...a w schronie znów przepełnienie - i wciąż ta sama śpiewka - że jak kierowniczka nie przyjmie psa, to go przywiążą do ogrodzenia...

wczoraj byłam świadkiem, jak kobieta oddawała 8-miesięczną suczkę - i tak sobie patrzyłam, patrzyłam na tę suczkę, która chciała sforsować ponaddwumetrową siatkę, żeby za nią się wyrwać i pobiec...

a to nie była jakaś patologiczna z wyglądu kobieta
to była miło wyglądająca, ładnie ubrana kobieta, która nieśmiało oświadczyła, ze jak pies nie będzie przyjęty, to go przywiąze do ogrodzenia schroniska

ludzie są niesamowici

Posted

kinga... rany, mam nadzieję ze nie będę nigdy świadkiem czegoś takiego no bo ja... ten teges... porywcza jestem.. bywam :angryy: :angryy: :angryy:
coś strasznego :placz:

Posted

zastój w interesie :flaming:

...niech już ci ludzie powracają z tych swoich urlopów i wpadną na to, ze Forest to jest to, czego pragnęli od dawna... ;)

Posted

...on bardzo, bardzo potrzebuje swojego człowieka

- nie jest najmłodszy, a w jego wieku czas płynie szybciej...:-(

-a przy tym jest naprawdę kochany ...

Posted

PaulinaT napisał(a):
No tak - Kinga pojechała na wakacje z Lincolnem ;) to do Foresta już nikt nie zajrzy...
Zajrzy !!!!!!!zajrzy ,tylko wstyd mu się przyznać,że może tylko podnieść !!!!!:oops: :oops: :oops:

Posted

[quote name='aniac50']Zajrzy !!!!!!!zajrzy ,tylko wstyd mu się przyznać,że może tylko podnieść !!!!!:oops: :oops: :oops:

ech nie tylko ty tak masz... i moja przestrzeń życiowa wysycona - nie ma miejsca nawet na małą myszkę a co dopiero na szarstkowłosego owczarka z bródką?? :shake:
Ale znajdzie się na pewno ktoś mniej wysycony :cool3:

Posted

no, to bierzemy się za Foresta ;) :

- bo koszalińka wyżlica Kora pod skrzydłami tanitki w warszawie ma duże szanse na dom ( wreszcie!)

- koszaliski mix bernardyna Lincoln pod skrzydłami Kasie w Krakowie ma chyba szanse na wyzdrowienie, a w każdym razie ma najlepsze z możliwych warunki na to

natomiast Forest... Forest nadal tkwi sobie w zupełnym zapomnieniu w schronie - odwiedziłam go dziś po przerwie prawie dwutygodniowej - ech, jaki smutny był, długo czekałam, aż wyjdzie z budynku :-( - i smakołyczka nie wziął wcale :-( - wiec go tylko głaskałam, głaskałam, a on się wtulał i wtulał... :placz:

Posted

ja też do Foresta podchodzę z lekką rezygnacją, koncentrując się na tym jego nieszczęsnym wieku :roll: ( dla przypomnienia - Forest ma TYLKO 6 lat, nie jakieś 16, jak mogłoby się zdawać :cool3: )

nie ma wyjścia, Camara, trzeba się nastawić pozytywnie :mad: :lol: :

wczoraj miałam bardzo miły telefon od Państwa, którzy kilka dni temu zaadoptowali jednego z koszalinskich psów, i Pani bardzo ładnie to ujęła, dziękując za wstawianie psów w internecie:

- ze po prostu każdy człowiek musi tego swojego psa gdzieś wypatrzeć - i ze każdy pies musi trafić na tego swojego jedynego pana...
( a ci Państwo mieli kilometrów do Koszalina sporo, oj, mieli...)

ja wiele razy pisałam na różnych wątkach o Morusie - bracie mojej Tajgi, który w schronie tkwił od urodzenia przez prawie 4 lata... jak świnia w chlewiku, nie umiejąc NIC dosłownie - dziki, nieufny, zagłodzony pies... Pies, który nie umiał normalnie chodzić, potykał się na krawężniku, nie dawał sobie rady idąc przez trawę, nie znał świata poza kojcem 2x3 m, którego nikt wcześniej nie pogłaskał, nie zawołał...
Pies nieadoptowalny.

Morus trafił na swoją Magdę ;) - a gdy ona stanęła przed klatką Morusa, od razu było wiadomo, ze to jest TO.
I od miesiąca Morus - teraz Fuks - nadrabia stracone 4 lata...:lol:

..więc gorąco wierzę, ze Forest nie dożyje swoich dni w schronie...