Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Domawiam na PW z xcat odbiór fantów na bazarek, ale okazuje się, że tyle tego jest, że samochodem chyba muszę odebrać, albo na 3 razy :)
Joasia mi wczoraj pisała, że zakupiła obrożę przeciw kleszczom, bo niestety, ale się pojawiły. Obroża nie jest droga, bo to sabunol, ale będę musiała oddać z pieniędzy Spajkowych, bo mam kolejnego psiaka na utrzymaniu, tym razem z likwidowanego przytuliska w Glinnie. Jeszcze nie ma wątku na Dogo, ale poczekam na jakieś fajne zdjęcia :)

Posted

Dzisiaj przyjechała do mnie xcat z fantami na bazarek. Kurcze, trudno to nazwać fantami, bo to jest taka masa super rzeczy, począwszy od ksiązek, skończywszy na ubraniach, biżuterii, torebkach, bieliźnie, że jestem w absolutnym i totalnym szoku!!! :oops:
Chciałabym podzielić te bazarki na Foczkę i Spajkusia, i chyba też na Skubiego z Glinna, jeśli xcat nie będzie miała nic przeciwko :)
Jutro zacznę od drobiazgów, czyli od biżuterii i perfum.
Xcat, nie wiem jak mam dziękować, bo to są naprawdę piekne i wartościowe fanty!!! :multi::loveu:

Posted

mala_czarna napisał(a):
Dzisiaj przyjechała do mnie xcat z fantami na bazarek. Kurcze, trudno to nazwać fantami, bo to jest taka masa super rzeczy, począwszy od ksiązek, skończywszy na ubraniach, biżuterii, torebkach, bieliźnie, że jestem w absolutnym i totalnym szoku!!! :oops:
Chciałabym podzielić te bazarki na Foczkę i Spajkusia, i chyba też na Skubiego z Glinna, jeśli xcat nie będzie miała nic przeciwko :)
Xcat, nie wiem jak mam dziękować, bo to są naprawdę piekne i wartościowe fanty!!! :multi::loveu:

to chya tylko się cieszyć :)

Posted

Cieszę się, i to jak!! :)

Tak przy okazji, to chciałam wam pokazać Skubiego, którego zabrałam do hotelu z likwidowanego punktu przetrzymań z Glinna. Skubi jest u Joasi, tam gdzie Spajk. Nie ma jeszcze nawet wątku na Dogo :oops:

Posted

mala_czarna napisał(a):

Oczywiście, że się zgadzam;) Fantów trochę jest, więc dla każdego starczy.

ajj ale fajny ten Skubi. Miałam kiedys wilczka Skubiego. Zresztą ten też wygląda na wilka (?)

Posted

Fantów jest cała fura!! :)
Skubi to taki (wg mnie) kundelek, ale Joasia mówi, że on wygląda jak mieszanka jakiejś rasy, z tym że wypadło mi z głowy jakiej.
Jest strasznie przytulaśny, bez przerwy pakuje jej się na kolana, toleruje kota, który jest w hotelu, a z psami to róznie, bo czasem go zaczepiają :)

Posted

mala_czarna napisał(a):
Fantów jest cała fura!! :)
Skubi to taki (wg mnie) kundelek, ale Joasia mówi, że on wygląda jak mieszanka jakiejś rasy, z tym że wypadło mi z głowy jakiej.
Jest strasznie przytulaśny, bez przerwy pakuje jej się na kolana, toleruje kota, który jest w hotelu, a z psami to róznie, bo czasem go zaczepiają :)

teraz tak patrzę, że nie dałam Ci wszystkiego:lol:

Dobrze, że nie boi się człowieka. Oby szybko znalazł domek.

Posted

Dzisiaj Joasia sprawdzała Spajkusia na kotka. Kotek żyje, Spajk również ;)
U chłopaka wszystko po staremu, gania z kolegami, i nic sobie nie robi z tego, że to już dwa lata i miesiąc jak w hotelu siedzi.

Posted

[quote name='mala_czarna']Dzisiaj Joasia sprawdzała Spajkusia na kotka. Kotek żyje, Spajk również ;)
U chłopaka wszystko po staremu, gania z kolegami, i nic sobie nie robi z tego, że to już dwa lata i miesiąc jak w hotelu siedzi.
a Joasia ? :crazyeye:

Posted

Joasia też zyje :)

Proszę również i tutaj o pomoc w skleceniu ogłoszenia dla Spajka. Dla Foczki juz się robią, a dla Spajkusia utknęłam na "czymś takim":

Spajk - towarzysz, przyjaciel, obrońca!!

Jeśli szukasz psa idealnego, dobrze trafiłeś! Spajk to 2-letni psiak, zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany. Będzie wspaniałym towarzyszem do długich spacerów, uwielbia głaskanie, przytulanie, bardzo potrzebuje obecności człowieka. Bez problemu dogaduje się z innymi psami, nie wykazuje żadnej agresji do dzieci.....

Posted

Zamiast "żadnej", napisałabym "cienia agresji w stosunku do dzieci" ;)
I może napisz też, że choć jego wygląd może budzić respekt - jest całkowitym zaprzeczeniem jego przyjacielskiego, pozytywnego stosunku do całego świata :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Zamiast "żadnej", napisałabym "cienia agresji w stosunku do dzieci" ;)
I może napisz też, że choć jego wygląd może budzić respekt - jest całkowitym zaprzeczeniem jego przyjacielskiego, pozytywnego stosunku do całego świata :)

wogole dajcie spokoj z agresją w ogłoszeniu
dajcie coś w stylu że idalnie nadaje sie do dzieci tudież ze bardzo lubi dzieci

mala czara jeszcze myslalam o Foczce i o imieniu, moze bezimiennie ją po prostu ogłosić na zasadzie "mała czarna :evil_lol: sunia" a potem w tekscie zamiast Foczka pisać "sunia"

Posted

W akcie desperacji to ja ją mogę nawet Kamka nazwać :lol:

O, ale trafne to spostrzeżenie z agresja. Skoro w ogóle nie jest agresywny (bo nie jest), to nawet nie ma sensu uzywać takiego sformułowania w treści ogłoszenia :)

Nutusiu, dziękuję również za uwagi :)

Posted

[quote name='mala_czarna']Cieszę się, i to jak!! :)

Tak przy okazji, to chciałam wam pokazać Skubiego, którego zabrałam do hotelu z likwidowanego punktu przetrzymań z Glinna. Skubi jest u Joasi, tam gdzie Spajk. Nie ma jeszcze nawet wątku na Dogo :oops:

Mało Ci było? ;) Jeszcze Skubi? Jest więcej zdjęć?

Posted

mysza 1 napisał(a):
Mało Ci było? ;) Jeszcze Skubi? Jest więcej zdjęć?

Jest jeszcze zdjęcie z Glinna (poza kratami), i kilka od Joasi. Są u mnie na FB ;)
Słowo honoru, miałam dzisiaj założyć wątek na Dogo i nie dam już rady po prostu. Joasia mówi, że to straszna przylepa jest, jak tylko chce zrobić fotkę to Skubi pakuje się na kolana. To jest taki psiak podobny (ponoć to teriera tybetańskiego). Jest problem tylko ze Skubim, ale póki co musimy być z Joasią pewne, że to jakieś uczulenie na pchły (tylko uczulenie, które minie), bo Skubiemu dupina łysieje :(

Posted

joaaa napisał(a):
Jaki terier tybetański, ale wymyśliłaś. :evil_lol:
Mówiłam, że ja mam skojarzenia z mastifem tybetańskim, tylko to taka miniaturka mastifa.

Pomyliło mi się :eviltong:

Posted

joaaa napisał(a):
Jaki terier tybetański, ale wymyśliłaś. :evil_lol:
Mówiłam, że ja mam skojarzenia z mastifem tybetańskim, tylko to taka miniaturka mastifa.

jako szczerze zainteresowana rasą mastifów to wam powiem, ze Skubi to taka zajebista miniaturka :D
chyba szczeniak MT waży więcej jak Skubi :-)