Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie taką mam "filozofię" ;)
Raz nam się zdarzyło nie zostawić psa - Gapci. I nie było w tym żadnej winy domu, tylko samej psiny, która była tak sparaliżowana strachem, że wspólnie doszliśmy do wniosku, że się po prostu do adopcji nie nadaje. Ludzie (czyli my i domek) jakoś byśmy to przeżyli i była nawet deklaracja, że spróbują, ale psa było szkoda... Przejechaliśmy się na własne ryzyko i Gapcia wciąż jest z nami. I chyba... zostanie na zawsze...
Dwa razy mi się zdarzyło, że pies jechał z kimś obcym (nie licząc oczywiście domków, które same przyjechały). Raz do Bydgoszczy zawieźli bokseromaniacy moją pierwszą podopieczną Dorkę i drugi raz, gdy Pati-C wiozła Milkę do Świnoujścia na prom, skąd ją DS zabierał do Szwecji. Zwyłam się wtedy jak rzadko, gdy patrzyłam na jej przerażenie :(

Posted

A no właśnie...

Jak dom przyjeżdża po psa, to też nie powinien pakować psa od razu do samochodu.
Ja zawsze uprzedzam ludzi, że muszą mieć godzinę, dwie na zapoznanie się z psem, jakąś zabawę i zawsze idziemy razem na spacer.
Wtedy pies łatwiej znosi podróż i łatwiej aklimatyzuje się w nowym domu.
Oczywiście najlepiej, jak zapoznanie przebiega stopniowo, ludzie przyjeżdżają kilka razy, chodzą z psem na spacer.
No ale to nie zawsze jest możliwe, jak nowy dom jest bardzo daleko.
Chociaż zdarzyło mi się, że dziewczyna przyjeżdżała z Wwy, autobusem zanim przyjechała, żeby psa już zabrać.

Posted

No, u mnie zawsze chociaż obiad zapewniony, jeśli ktoś z daleka przyjeżdża. A jeśli z bliska, to przyjeżdża się zapoznać z psiakiem, a potem ja zawożę do domu, robiąc jednocześnie PA na miejscu ;)

Posted

A ja tak sobie narzekam, ale przypomniałam sobie, że nadal 200 złotych wiszę Donce za karmę :-(
Nic jej jeszcze nie zapłaciłam, bo na bieżąco łatamy dziurę w deklaracjach Dla Spajkusia. Jak przez weekend nie zwariuję to zrobię bazarek, ale nie powiem jeszcze z czym, bo to tajemnica. Głupio mi prosić, ale jesli ktoś chciałby Spajka wspomóc finansowo to bardzo proszę, dorzućcie coś do jego skarbonki.

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja niestety nie dam rady wspomóc finansowo. Mogę jedynie przekazać rzeczy na bazarek...

Nutusiu, rzeczy też się przydadzą!!
Odpadłam dzisiaj z bazarkiem, ale może jutro dam radę :(

Posted (edited)

mała, może mnie opieprzysz, ale moim zdaniem te zdjęcia spajka w ogłoszeniach nie są dobre; nie gniewaj sie, ale one naprawdę nie robią wrażenia; spajk to piękny, postawny pies, a nie widać tego na zdjęciach :shake:
mądrzę się, wiem, sama nie zrobię lepszych, ale może jednak ktoś by potrafił?

ponieważ mój bugiś nie żyje (boże sama w to jeszcze nie wierzę...), a zrobiłam na karmę dla niego bazarek, chciałabym przekazać te pieniążki na wyróżnienie ogłoszeń spajka; dużo tego nie będzie, raptem 80 zł, ale może coś się da wyróżnić...

Edited by kakadu
Posted

Nie gniewam się, i wcale się nie mądrzysz :) Ja zawsze mówię, a raczej piszę, że wszystkie sugestie odnosnie Spajka mile widziane :) Czy to zmiany w tekście do ogłoszeń, czy coś odnośnie zdjęć.
Spajk ma fajne zdjęcia robione w dniu wyjazdu od Donki, i jak przyjechaliśmy do hotelu do Joasi, ale on tam na wszystkich jest z innymi psiakami, a jak przytnę zdjęcia w Picassie to małe jakoś wychodzą. No nic, poprosimy Joasię, może zrobi jakieś fajne ;)

Posted

A ja zaproszę na bazarek dla Spajka i Foczki ;):

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236748-KSIĄŻKI-(Moore)-MUZYKA-FILMY-ARAFATKA-dla-SPAJKA-i-FOCZKI-do-14-12-20-00-)?p=20075909#post20075909[/URL]