Lida Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 A nie można by jej zabrać do jakiegoś hoteliku? Czy na przeszkodzie stoją tylko/aż pienądze? Quote
mdk8 Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 [quote name='mala_czarna']Kaj - dziękuję :) Gosiu, nie wyrobię się do 16.30, to zostaw na portierni :) Słuchajcie, a mnie kolejna bida życ nie daje :( Mieszka cały czas na ulicy, dokarmiają go czasem dobrzy ludzie, piesek koczuje pod sklepem. Znajduje się w tej chwili w okolicach Glonojecka. Hotel wchodziłby w grę, ale skąd pieniądze?? A może jakiś DT za koszty ewentualnego leczenia, karmy?? Błagam, pomyślcie coś :( Psiaczek nie jest już młody Tutaj opis Tuptusia ze strony FB - Nikt nigdy nie oszczędzał tego psa. Najpierw jego 'pan' porzucił go w lesie, gdzie znaleźli go robotnicy od kanalizacji. Tak pies trafił na wieś pod Glinojeckiem. Przez miesiąc opiekowali się nim robotnicy. Niestety, po skończeniu pracy odjechali (do Lublina!), a pies został... Gdyby nie parę mieszkańców wsi, pies by nie żył. Dokarmiają go (nie zawsze jest to jednak psia karma...), pies ma nawet miskę.. Ale czy tak ma żyć do końca swoich dni? Nie jest najmłodszy, sięga mi do połowy łydki.Skwar doskwiera-cień raz jest, a za chwilę go nie ma.Woda się nagrzewa.. I nie każdy jest 'miły' dla psa. Pies koczuje naprzeciwko sklepu, podobno nie raz został poobijany. Teraz wygląda jakby został skopany. Pilnie szukamy dla niego domu tymczasowego w okolicach Płońska lub domu stałego! [IMG]http://images61.fotosik.pl/132/ca632f9aa9611602.jpg[/IMG][/QUOTE] ja też ciągle o nim myślę, śledzę jego wydarzenie na FB , podobno jest z nim jeszcze jakiś biały psiaczek. Noce są już coraz chłodniejsze i obawiam się ,że długo te psinki tam nie pociągną. Może dałoby radę znaleźć im jakiś Hotelik a potem szukać domków. Ludzie szybciej wezmą psa z h. niż z ulicy. Pomyślcie o tym. :modla: Quote
mala_czarna Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 Hotel pewnie by się znalazł, gorzej z pieniędzmi. Na wydarzeniu na FB czytam tylko bez przerwy o tym, że pies nadal na ulicy, że chodzi z innym psiakiem, i to tyle. Nawet nie padła propozycja zabrania go do hotelu, że o zebraniu funduszy nawet nie wspomnę :( Quote
mdk8 Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 no właśnie. Nie rozumiem takiej "formy pomocy". Przecież te psiaki długo nie pożyją w takich warunkach. Czasami boję się zajrzeć na wydarzenie aby nie przeczytać,że już nie żyją...... Są też różne Fundacje ale nie wiem dlaczego nikt nie prosi ich o pomoc. Quote
mala_czarna Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 Wklejam skan paragonu za szczepienie Spajka - wirusówki + kaszel kennelowy. [IMG]http://images61.fotosik.pl/159/d43343d9f0df75dd.jpg[/IMG] Quote
Awit Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Strasznie biedny ten psiaczek z ulicy. On tak ze zdjęcia przypomina jamnika szorstkowłosego. Może Isadora by na niego popatrzyła..... Quote
Isadora7 Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 [quote name='mala_czarna']Hotel pewnie by się znalazł, gorzej z pieniędzmi. Na wydarzeniu na FB czytam tylko bez przerwy o tym, że pies nadal na ulicy, że chodzi z innym psiakiem, i to tyle. Nawet nie padła propozycja zabrania go do hotelu, że o zebraniu funduszy nawet nie wspomnę :([/QUOTE] [quote name='Awit']Strasznie biedny ten psiaczek z ulicy. On tak ze zdjęcia przypomina jamnika szorstkowłosego. Może Isadora by na niego popatrzyła.....[/QUOTE] Masakrycznie biedny, serce boli. Nic w tej chwili nie mam poza hotelem. Ale zrobie mu jutro jakiegos newsa w bardzo wielu przypadkach udalo sie w ten sposób znaleźć ratunek Quote
mala_czarna Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 Troszkę wyjechana byłam, nie miałam dostępu do netu, ale widzę, że i tak nie zagląda do Spajkulca :( Odnowiłam ogłoszenia, te które przyszły na meila. Quote
3 x Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='Nutusia']Ja zaglądam i wciąż nie pojmuję...[/QUOTE] mam tak samo jak ty Quote
mala_czarna Posted September 17, 2013 Author Posted September 17, 2013 Te plakaciki powiesiłam w 3 lecznicach, dałam znajomym w pracy do rozwieszenia, bo sporo mieszka poza Warszawą, ale póki co cisza jak makiem zasiał. Quote
3 x Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 kurna (że sie powtórzę z watku tybcia Skubiego ;)) że też Spajkul siedzi i siedzi w hotelu nie umiem tego pojąć Quote
Mysza2 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Bardzo przepraszam[B] Szukam kogoś do przeprowadzenia wizyty w Warszawie na ul. Kłobuckiej (okolice Okęcia).[/B] Quote
mala_czarna Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 Żadnych telefonów. Nic, zero, nul. Mam ochotę walnąć łbem w ścianę, tylko nie wiem czy to coś pomoże. Quote
Nutusia Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Myślę, że raczej może... zaszkodzić ;) Quote
3 x Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 [quote name='mala_czarna']Żadnych telefonów. Nic, zero, nul. Mam ochotę walnąć łbem w ścianę, tylko nie wiem czy to coś pomoże.[/QUOTE] nie pomoże li tylko może tobie sprwić jakąs wątpliwą przyjemność ;) Quote
mala_czarna Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 śmiejcie się, śmiejcie, a tu trzeba usiąść i płakać :( Quote
Awit Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Mała czarna, może wyróżnij mu ogłoszenie, wyróżniałaś? A nuż w tym czasie ktoś go zobaczy.... Quote
mala_czarna Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 [quote name='Awit']Mała czarna, może wyróżnij mu ogłoszenie, wyróżniałaś? A nuż w tym czasie ktoś go zobaczy....[/QUOTE] Nie wyróżniałam, bo nie mam na to pieniędzy :shake: Quote
Awit Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Wyróżnione jest widoczne, a takie normalne ginie w setkach ogłoszeń innych psów. Szkoda... Quote
mala_czarna Posted September 25, 2013 Author Posted September 25, 2013 Awit, wiem, ale ja naprawdę nie mam pieniędzy. Z własnych pieniędzy utrzymuję Skubisia z Glinna, który jest w tym samym hotelu co Spajk, i powiem szczerze, że od kilku miesięcy mam finansowy deficyt i jadę od wypłaty do wypłaty, często z pożyczkami. Skubisiowi też nie wyróżniam ani gratki, ani tablicy, bo nie mam takiej możliwości. Już się noszę od dłuższego czasu żeby bazarek zrobić, no i jak zwykle coś stoi na przeszkodzie, jak to w życiu :( Quote
Nutusia Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Żeby ogłoszenia były wysoko, można co 2-3 dni kasować poprzednie i z powrotem dodawać. Sporo roboty, ale nic nie kosztuje (oprócz "straconego" czasu). Quote
mala_czarna Posted September 25, 2013 Author Posted September 25, 2013 Nutusiu, i chyba tak zacznę robić, bo póki co to przedłużałam ogłoszenia o 7 dni, a nawet dłużej. Rzeczywiście bez sensu. Quote
mdk8 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 zapraszam na " smaczny bazarek" dla 3 starszych schorowanych psiaków [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/247374-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-smacznego-kulinaria-II-do-6-10-do-22-00?p=21347923#post21347923"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247374-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-smacznego-kulinaria-II-do-6-10-do-22-00?p=21347923#post21347923[/URL] Quote
Recommended Posts