Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eeee, z naszą się nikt tak nie pieści, zresztą to jest postrach osiedla - stawia się do psów 10 razy większych od siebie, tapla w błocie, włazi w sterty liści, i jest totalną zakałą :)

Posted

[quote name='3 x']ale to chyba w kategoriach gryzoni sie rozpatruje? ;)[/QUOTE]
Nawet nie wiecie jakie pseudo yorki potrafią wielkie wyrosnąć :cool3: A jeszcze przy tym podtykanie smaczków i pulpecik jak się patrzy.

Posted

Oddzwoniła dzisiaj do mnie ta pani z Jabłonnej. Bardzo mnie przepraszała, że się nie odzywała. Adopcją jest zainteresowana, ale...na wiosnę. To nie jest jakiś jej wymysł, tylko okazało się, że dopiero na wiosnę będą stawiali solidne ogrodzenie wokół domu.

Posted

[quote name='Nutusia']Powód jak najbardziej poważny, tylko do wiosny daleko... :([/QUOTE]

W ogóle nie liczyłam, że się odezwie. Przeważnie ludzie już nie oddzwaniają, chyba im po prostu głupio :(

Doszła deklaracja od Ewy. Bardzo dziękuję!

Posted

a będzie Pani zapoznawac Spajka?
czy tylko mówic, że jest zainteresowana?
bo tak sobie mysle, ze gdyby sie zdecydowała i się z nim zapoznała to może partycypowałaby w kosztach jego utrzymania?
fajnei by bylo
ale pewnie to nierealne
ale nikt nie zabroni nam marzyć ;)

Posted

[quote name='3 x']a będzie Pani zapoznawac Spajka?
czy tylko mówic, że jest zainteresowana?
bo tak sobie mysle, ze gdyby sie zdecydowała i się z nim zapoznała to może partycypowałaby w kosztach jego utrzymania?
fajnei by bylo
ale pewnie to nierealne
ale nikt nie zabroni nam marzyć ;)[/QUOTE]

No Ty to mas rzeczywiście marzenia ;)
Pani powiedziała, że bardzo jej przykro, ale brak ogrodzenia nie pozwala jej w tej chwili na adopcję. Zapisała mój numer telefonu, ale nie bardzo mi się chce wierzyć w to, że zdecyduje się akurat na wiosnę. No chyba, że to 1 kwiecień będzie.

Posted

[quote name='3 x']btw.
ostatnio na spacerze szła pani z jorkiem, no i jak zobaczyła nas i naszych chłopaków to wzieła jorka na ręce
nie wiem, chyba, żeby naszych nei zaatakował czy coś
więc Grem wziął równiez naszego szczeniaczka na ręce

mina pani - bezcenna ;)[/QUOTE]

Dobre:-) Muszę i ja kiedyś tak zrobić:-)

Posted

[quote name='mala_czarna']A propo, pamiętacie jak Spajk wyglądał w 2011 roku? :(

Echhh... i nazywasz porażką to wszystko, co zrobiłaś dla niego od czasu tych zdjęć, i to w jakiej jest teraz sytuacji... Szczerze powiem, że jestem w tym wątku również ze względu na Twoje zaangażowanie, jakkolwiek dziwnie to nie zabrzmi ;)

Posted

[quote name='3 x']ale to chyba w kategoriach gryzoni sie rozpatruje? ;) [/QUOTE]

buhahaha, powiem to mojemu ulubionemu sąsiadowi i jego lilu :)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Dobre:-) Muszę i ja kiedyś tak zrobić:-)[/QUOTE]

no niestey my tak możemy tylko z jednym z naszych piesków :oops:

Posted

[quote name='mala_czarna']No Ty to mas rzeczywiście marzenia ;)
Pani powiedziała, że bardzo jej przykro, ale brak ogrodzenia nie pozwala jej w tej chwili na adopcję. Zapisała mój numer telefonu, ale nie bardzo mi się chce wierzyć w to, że zdecyduje się akurat na wiosnę. No chyba, że to 1 kwiecień będzie.[/QUOTE]

O, to była też jakaś pani z Jabłonnej? Mnie to Jej tłumaczenie brzmi odpowiedzialnie i znajomo, bo sama z tego powodu wstrzymywałam się z przyjęciem do nas Rejcia.

Posted

[quote name='mala_czarna']Kaj, przepraszam za pomyłkę. Chodziło oczywiście o Błonie![/QUOTE]

A, o Błonie :) naprawdę myślałam, że była jeszcze jakaś inna pani z Jabłonnej :) to jest żadna pomyłka, w porównawniu z pomyłką ekipy, która nomen omen robiła u nas ogrodzenie i też pomyliła Błonie z Jabłonną. I szkoda, że w tej Jabłonnej nie zostali, bo byli do kitu...

Posted

Ponarzekam chyba sobie dzisiaj, ale na przykładzie Spajka zaczynam myśleć, że wyciąganie ze schronisk psów zdrowych, młodych, chyba mija się z celem :( Może Spajk miałby jednak większą szansę gdyby ktoś przyjechał do przytuliska i tam go zobaczył, i adoptował?

Posted

Gdyby babcia miała wąsy... Przestań, Kama! Równie dobrze, mógłby przez te 2 lata dziczeć w schronie...
Najbardziej mi żal, że ktoś, kto go wreszcie adoptuje, stracił tak dużo czasu, nie mając jeszcze Spajka przy sobie.

Posted

[quote name='mala_czarna']Ponarzekam chyba sobie dzisiaj, ale na przykładzie Spajka zaczynam myśleć, że wyciąganie ze schronisk psów zdrowych, młodych, chyba mija się z celem :( Może Spajk miałby jednak większą szansę gdyby ktoś przyjechał do przytuliska i tam go zobaczył, i adoptował?[/QUOTE]

właśnie przestań

nie wiem co jest ze Spajkiem nie tak ale na pewno nie to, że nie siedzi w schronie
oszalałas czy co ?
dla mnie spajk ma tylko jeden mankamement,jest ciut przymały
ale to podobno nie do końca tak jest jak mi się wydaje ;)

znajdzie swoj dom
nie wiem kiedy ale znajdzie

popatrz na Freda, od chyba 2006-7 roku sie buja po 6 miejscach a teraz ile radości daje swoim właścicielom ;)

Posted

[quote name='kaj']Echhh... i nazywasz porażką to wszystko, co zrobiłaś dla niego od czasu tych zdjęć, i to w jakiej jest teraz sytuacji... Szczerze powiem, że jestem w tym wątku również ze względu na Twoje zaangażowanie, jakkolwiek dziwnie to nie zabrzmi ;)[/QUOTE]

To nie ja zrobiłam, to zasługa dobrej karmy! :)
Z tym moim zaangażowaniem to róznie jest, czasem zapał tak mi totalnie siada, że nic mi się nie chce, zwłaszcza, że rezultatów nie ma. Kurcze, siedzę na tym FB, obserwuję jakie psy idą do adopcji, i nadziwić się nie mogę, że Spajk nikogo nie ujął. Wiem oczywiście, że to nie tylko o urodę chodzi, nawet nie o charakter, ale o to "coś" co człowieka chwyta za serce na widok jakiegoś psa. No to widać tylko my tutaj na wątku to widzimy, a inni są ślepi ;)

Posted

Bo u mnie wszystkie psy są na dobrej karmie. :p
Na husse, a przedtem na joserze.
Teraz jeszcze zwiększyłam porcje psom podwórzowym, żeby przytyły na zimę.
Ale Spajk jak na razie chyba wszystko spala na kopanie dołów. Znowu to zrobił. :mad: