Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zosia123 napisał(a):
Genialne jest to ostatnie zdjęcie, jak oboje patrzą w kierunku obiektywu. I popatrzcie, one mają identyczne nosy. I oczy prawie takie same. No więc, moim zdaniem nie powinno się ich rozdzielać. ;)

Ale czasem nie ma niestety takiej możliwości, aby zostawić sobie psa (nawet gdy się tego chce). Basia1244 już o tym pisała.

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani! Evelynkaa zaproponowała, że odkupi ode mnie kombinezon Puśki dla swojego westika, choć uczciwie powiedziałam, że niewygodne to to jest i ociera, ale nie zraziła się , więc dokonałyśmy transakcji - ja dziś rano dostałam pieniądze na konto i rano wysłałam kombinezon do Evelynkaa. Trochę spuściłam z ceny, bo jednak używane, więc na konto wpłynęło mi 16 zł. :) Sweterek , w którym Pusia jest na poprzednim zdjęciu nie jest mój, pożyczyłam od sąsiadki na próbę, żeby sprawdzić, jak się nosi i czy Pusia w tym dobrze się czuje , no i czuje się dobrze, a zatem dziś kupuję sweterek indywidualny dla Puśki i zdjęcie paragonu zrobię i ktoś tu wstawi. To wszystko zapiszę w pierwszym poście. Poza tym wysłałam paniMyszy kilka fotek z dzisiejszego spacerku na Maślicach -Puśka biega jak szalona, wącha, kopie w kretowiskach i próbuje czasem się w czymś wątpliwie pachnącym tarzać, więc....kąpana jest :) A szampon, który dostałam od groomerów pachnie cudnie i nadaje aksamitność w dotyku :) Puśka po 2 godzinach spacerku śpi snem psa sprawiedliwie umordowanego. Ona kocha jeżdzić w teren na spacery, także chodzić do parku, generalnie, jak nie jest zimno i nie pada, to ona uwielbia łazić. Wczoraj nawet wiatr jej nie przeszkadzał w dwugodzinnych biegach. No i żyje jej się póki co dobrze, chyba jest zadowolona, a ja modyfikuję tekst do ogłoszeń, okrajam i zabieram się na nowo do reklamy Pusiaczka :) Ponieważ udało mi się załatwić opiekę na wyjazdy w czasie ferii dla małej u mnie w domu, to jestem spokojna o nią i nie spieszę się tak histerycznie z adopcją, zwłaszcza, że nikt nie pyta o nią, a ja mam pewne preferencje , co do przyszłego domu dla małej :) Wieczorkiem zdam relację z zakupów :)

Posted

Dzieci odpadają. Puśka może ukąsać :) Ona ma 8 kilo. To pchła. Ma 8 lat i już nie bawi się, jak szczeniaczek. Woli spacerki na poważnie :), obszczekuje też niektóre psy , a na niektóre warczy. Przestraszona może dziabnąć psa, choć przy mnie nigdy tak nie zrobiła. To jest zestres mały.Musiała w życiu trochę w kość dostać, bo boi się, nawet do mnie podchodzi tak ulegle, choć jestem jedyną osobą , na którą wdrapuje się łapkami. To idealny piesek dla starszych osób - do bloku też idealny, bo w mieszkaniu nie ma z nią żadnych problemów. Ale dom dla niej , to już musi być dom bez innych zwierząt i bez małych dzieci, więc takiego szukam. :)

Posted

Z wytartą sierścią na nosku wygląda jak koala. Nie jest jej zimno na golasa? Chociaż ostatnie są dość ciepłe,ale ona nie jest przyzwyczajona do spacerów soute, mają nadejść mrozy.

Posted

Kontroluję :) jak jest zimniej, mam sweterek - na razie pożyczony, bo nie dostałam rozmiaru Puśki w zoologach i jeszcze szukam, są pelerynki, ale drogie, a poza tym nie o takie coś mi chodzi - ona ma się w tym dobrze czuć, a nie denerwować się, że jest ubrana. Poza tym ona teraz nabrała troszkę tłuszczyku i już nie ma takich napadów , że jest jej zimno no i przede wszystkim, tego na zdjęciach nie widać, ale ona gania, pędzi, biegnie, tropi, wraca, poszczekuje, goni, wraca, tropi, leci, pędzi poszczekuje -ona teraz nie ma czasu marznąć :), jak robi się chłodno wieczorkiem zakładam sweterek, rano tez w sweterku, ale tylko na minutkę za potrzebą , bo spacery to moje psy mają w świetle dnia, ostatnio mrok mi nie służy i mam wstręt do nocnych ćwiczeń :)

Posted

Pusia od kilku dni ma rozwolnienie, więc zmieniliśmy jedzonko na RC Intensial i dostała od doktora zastrzyk na jelita i bierze dwa razy dziennie po pół tabletki metronidazolu. W związku z biegunką nie miała czyszczonych ząbków i nie dostała ostatniego zastrzyku Biocan M- wszystko więc odsuwa się w czasie i dopiero w przyszłym tygodniu będą robione ząbki i dostanie zastrzyk - mam nadzieję, że brzusio się unormuje, pojęcia nie mam, co mogło się wydarzyć, ale mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. Dzisiaj odbieram od bros kurteczkę dla Puśki - taka elegantka będzie w tej kurteczce, że hoho - jest różowa :) Fotki będą w najbliższym czasie. A poza tym Puśka humor ma dobry, jest grzeczna, tylko brzusio niedomaga.

Posted

Wieczorny spacer Puśka miała w różowej kurteczce z polarkiem - cieplutko, mięciutko, wygodnie! Dziękujemy cioteczce Karolinie za cudny prezent !:) Poza tym Puska wcina RC Intensiala, jakbym ja do tej pory głodziła i ...nie ma biegunki - dla mnie szok. Ciekawa jestem na jak długo mi starczy :) - bo z takim apetytem jeszcze Puśki nie widziałam. Jutro porobię fotki blondynki w różowej kurteczce i paragonów :).

Posted

Basia1244 napisał(a):
Wieczorny spacer Puśka miała w różowej kurteczce z polarkiem - cieplutko, mięciutko, wygodnie! Dziękujemy cioteczce Karolinie za cudny prezent !:) Poza tym Puska wcina RC Intensiala, jakbym ja do tej pory głodziła i ...nie ma biegunki - dla mnie szok. Ciekawa jestem na jak długo mi starczy :) - bo z takim apetytem jeszcze Puśki nie widziałam. Jutro porobię fotki blondynki w różowej kurteczce i paragonów :).

To czekamy na zdjęcia