paniMysza Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Korenia']To wy tak blisko mieszkacie i na spacery z nami nie chodzicie ?[/QUOTE] ty tez na kuźnikach?:) Quote
paniMysza Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 jak tam, pusia wróciła juz tego salonu piekności? jestem bardzo ciekawa, jak wyglada:) Quote
Basia1244 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Pusia już wróciła. U fryzjera była bardzo grzeczna. Trochę się zdenerwowała westką właścicieli, bo ta przywitała ją w drzwiach , więc Pusia postanowiła powarczeć, ale spoko - westik wyjątkowo posłuszny, poszła sobie grzecznie na swoje miejsce i nie przeszkadzała - bardzo grzeczna. Pusia też grzeczna, w sumie tylko dwa razy się zdenerwowała, ale dredy były na głowie czesane. Pusia ma do mnie zaufanie, była zestresowana, ale przy mnie zachowała spokój. W aucie za to zaraz zasnęła ze zmęczenia. W domu Odisiek obejrzał odmienioną Puśkę dokładnie i z zastanowieniem. Mój mąż wyraził zgoła odmienną opinię od zachwytu - stwierdził, że popsułam psa. Same zaraz ocenicie :) Karola wstawi fotki. A ja jutro zrobię w świetle dnia nowe, bo teraz mi nie wyjdą. Muszę też kupic Pusi sweterek , bo to ubranko, które ma obciera ją przy szyi - bardzo mocno i nic się z tym nie da zrobić, więc nie będę jej męczyć, a ubranko albo oddam na bazarek, albo przekażę innej biedzie. Zatem jutro podjadę z Pusią do sklepu, bo teraz już nie chciałam jej męczyć. Quote
Basia1244 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Ja jestem [FONT=Arial Black]zachwycona[FONT=Arial] [SIZE=2]wyglądem Puśki, ciągle ją na rękach noszę, jest taka pachnąca i delikatna w dotyku, nie przypomina już mopa, [SIZE=4][FONT=Arial Black]cudo[FONT=Arial][SIZE=2]. Jej wygląd zmienił się diametralnie! [SIZE=4][FONT=Arial Black]Dziękuję serdecznie fryzjerom za [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial Black]tę metamorfozę ! [SIZE=2][FONT=Arial]Jak to dobrze, że wydębiłam od demi [/FONT][/FONT]wejściówkę (Asia! dziękuję!) i poszałam do tych przesympatycznych ludzi z rozczochrańcem. Jutro , jak zrobię fotki, sami zobaczycie - głodkowłosa piękność! Jeszcze zabieg dentystyczny i ......... dama! Teraz domki będą w kolejce się ustawiać po laleczkę! [FONT=Arial Black]Dziękuję jeszcze raz![/FONT] Quote
paniMysza Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 basia, podałam ci na pw mojego maila. chetnie wstawie zdjecia pusiora:) cos nie ma foteczek. duzy to był plik? Quote
Basia1244 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Już poszło - chyba nie za duży - 10 fotek, ale pomniejszone. Posłałam jeszcze raz. A i chciałam jeszcze napisać, że dostałam szampon dla Pusiaczka, ale dziś jej nie kąpałam, bo już nie chcę męczyć maleńtaska. Śpi teraz pod kołderką psiunia kochana :) . Grzeczniak z niej ! Quote
Basia1244 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 A te foteczki dzisiejsze jeszcze nie oddają całości metamorfozy, bo to było pstrykane w trakcie roboty - przed zrobieniem mordeczki i uszków - a teraz Pusia jest ostrzyżona na grzywkę :) i doszliśmy do wniosku, że Pusia jest mieszanką westika z grzywką :) i ma niepowtarzalną urodę - nie do podrobienia :) Oryginał jedyny w swoim rodzaju. Rarytas dla konesera. Moja Puśka kochańska :) Quote
Basia1244 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Dziękuję za wstawienie :) Jutro cały dzień będę szalała z aparatem i obfocę Puśkę ze wszystkich stron i .....zakochacie się :) Quote
paniMysza Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 nie ma za co. polecam sie na przyszłość;) piękna jest! Quote
olivetshka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Noooo, już widać róznicę i nie mogę doczekać się efektu końcowego. Piękna. Quote
Korenia Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Poker']To dobrze,że jest lepiej.Skąd to zapalenie się bierze? znana jest przyczyna?[/QUOTE] Moja ma to na tle alergicznym. Jak przychodzi wiosna i trawy zaczynają pylic to się jej to pojawia. I potem często jeszcze na pluchę jesienna. W zimie nigdy na szczęście nie miała ;) Ale na szczęście szybko to schodzi ;) [quote name='paniMysza']ty tez na kuźnikach?:)[/QUOTE] My na ND ;) Quote
Poker Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Ale śmiesznie wygląda, Na 1. zdjęciu to wyraźnie chce sobie z kimś pogadać. Ona ma łysawy nosek , może wytarła sobie o kraty w schronie. Quote
NikaEla Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Wiem, że to sprawa gustu, ale bardziej podobała mi się włochata. Quote
Basia1244 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='Nikaragua']Wiem, że to sprawa gustu, ale bardziej podobała mi się włochata.[/QUOTE] To ty jesteś z frakcji mojego męża :) on też twierdzi, że skołtuniona była oryginalniejsza i "psia" :) , ale przecież włos nie materiał - odrośnie :), a teraz jest taka...delikatna w dotyku :) Quote
Basia1244 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='Poker']Ale śmiesznie wygląda, Na 1. zdjęciu to wyraźnie chce sobie z kimś pogadać. Ona ma łysawy nosek , może wytarła sobie o kraty w schronie.[/QUOTE] Ona głównie pogadać chciała z maszynka do golenia :) , a nosek ma wytarty , to fakt, ale ona tym noskiem pracuje w kołderkowaniu, czyli tak ryje nosem pod kołdrę, żeby tam się schować, też pod kocyk, i jak coś planuje ukryć, jakiś skarb w swoim posłanku - np. mój kapeć - no i sama sobie wytarła sierściucha. Quote
paniMysza Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 i jeszcze taka pusia mi sie zapodziała:) mi sie podoba i puchata i gładkowłosa:) Quote
Basia1244 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Dziękuję za wstawienie foteczek, tak sobie Puśka dziś spacerowała. :) Quote
Evelynkaa Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Śliczna i grzeczna sunia :D Moja Polla tymczasowiczka jak coś znajdzie na polu do jedzenia to jej a jak próbuję zabrać to warczy ;/ ale już też wie że nie wolno i że jest potem wymiana na coś innego. Co do fryzury to ja bym zostawiła jej włoski na głowie i ogonie...właśnie na wzór grzywka... ale to tak bardziej rada dla przyszlych właścicieli bo ja też teraz robiłam praktyczną fryzurkę Polly. Żeby jednak było lepsze dojście do skóry. A poza tym te psiaki nie mają teraz wyglądać tylko mają być zdrowe!!! Stary włos i tak pewnie był cienki i się kołtunił więc nowy będzie lepszy :) A po kerabolu zarośnie pewnie szybciutko. A czy Pusia miała robione zeskrobiny? bo własnie moja Polla miała i nic jej nie wyszło, żaden nużeniec, gronkowiec ...a dalej robią się jej straszne strupki :( czerwono-brązowe na grzbiecie. Ech i u Was też takie dziwne domki się zgłaszają :( u Nas podobnie... Quote
Basia1244 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Witaj! Pusia miała robione zeskrobiny, ale dość dawno i nic nie rosło, nie ma nużeńca ani bakterii, natomiast ciut podwyższony wyszedł drożdżak, ale dostała Biocan M i właściwie to w tej chwili skórę ma idealną i odrastają włoski w łysych miejscach. Ona nawet nie zauważa, że ja te 8 kropli kerobanu dodaję do jedzenia - nie grymasi i wcina szybko. Ja chciałam przede wszystkim obciąć ją na krótko, bo kołtuny były i ta sierść po schronisku taka sztywna i nie dało rady tego ani czesać ani nożyczkami ciąć. Ale teraz jest taka mięciutka! Ja myslę, że bardzo dobrze, że tak krótko jest obcięta, bo teraz zacznie odrastać zdrowa sierść, a nie ten poschroniskowy koszmar i ona też jest chyba zadowolona :) Generalnie nie ma na skórze ani jednego strupka ani nawet zaczerwienienia. Wszystko ustąpiło pięknie. Nóżki tylko robią się czerwone podczas spaceru na zimnie w miejscach , w których były odmrożone, ale to już tak będzie. Trzeba tego pilnować i po spacerze smarować Aksodermem, jeśli się zaczerwieni, bo jak nie - to nic nie robię. Ona najwyraźniej ma alergię kontaktową, bo ta skóra jest delikatna, ale teraz, jak ma czysto i sucho i ciepło , to pięknieje z każdą chwilą. Jeszcze tylko jeden zastrzyk nam został Biocan M i czyszczenie zębów - (w przyszłym tygodniu) i to będzie piesek ozdobny w pełnym wymiarze. czyli za dwa tygodnie może iść do nowego domu ( a ja się zapłaczę :( ) Quote
Zosia123 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Genialne jest to ostatnie zdjęcie, jak oboje patrzą w kierunku obiektywu. I popatrzcie, one mają identyczne nosy. I oczy prawie takie same. No więc, moim zdaniem nie powinno się ich rozdzielać. ;) Quote
Recommended Posts