Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w sumie nie miałam doczynienia z czarnym typowo agresywnym psem, a z rudym miałam...
dlatego te dotyczące czarnych to stereotypy a ludzie w nie wierzą...
a jamnior genialny aż strach się bać !

a żeby nie było off - Ori do góry!
Ori już bezpieczny w hotelu a my mamy spanielkową tragedię http://www.dogomania.pl/threads/196899-DRAMAT-6-spanieli-w%C5%82a%C5%9Bciciel-zmar%C5%82-i-zosta%C5%82y-same.Szukamy-PILNIE-cho%C4%87by-DT!-POMOCY!!!

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja słyszałam, że agresywny to taki co ma czarne podniebienie lub czarne plamy na nim.
Brrr - moja ma...chyba ją oddam do schroniska...albo do lasu? Sama nie wiem, ale sie boje ogromnie!

Posted

GoniaP napisał(a):
Haha, mój Bobo ma i to i to :-D Strach się bać :diabloti:
Ori w górę!

Bobo ma czarne podniebienie i na czarnym czarne plamy?:hmmmm:
Orus nie pokazywał mi podniebienia wiem tylko,ze delikatne bo byle czego nie zje:diabloti:

Posted

rytka napisał(a):
Bobo ma czarne podniebienie i na czarnym czarne plamy?:hmmmm:
Orus nie pokazywał mi podniebienia wiem tylko,ze delikatne bo byle czego nie zje:diabloti:

Czarne podniebienie a na języku czarne plamy! :diabloti:

Posted

o rany , ale super pies. Przepiekny, w sam raz dla mojego syna Sailora. No musze sie intensywniej zacząć wyprowadzać z Krakowa, to będę mysleć nad kolejnym psiakiem bidakiem. Bo on chce dużego psa. Szantusia (średnia sznaucerka) miała być jego, ale wybrała mnie:eviltong:, no i nie jest duża a za to strasznie jazgotliwa. Nasze maluchy tymczasiki tez małe.( ale za to kochane i sliczne:loveu:) A Orion przepiękny. Myślę, ze szybko znajdzie dom. A jak nie to jak się przeprowadze to go sobie wezmę.
Ajula pozdrawiam

Posted

DoPi napisał(a):
Myślę, ze szybko znajdzie dom. A jak nie to jak się przeprowadze to go sobie wezmę.
Ajula pozdrawiam

Masz szansę, bo do tej pory nikt po niego nie dzwonił :)
po szkoleniu to już w ogóle będzie z niego cudeńko

Posted

supergoga napisał(a):
A ja słyszałam, że agresywny to taki co ma czarne podniebienie lub czarne plamy na nim.
Brrr - moja ma...chyba ją oddam do schroniska...albo do lasu? Sama nie wiem, ale sie boje ogromnie!

No pięknie... a mi wyadoptowaliście RUDĄ ( i to spanielkę -> czytałam, że one wyjątkowo agresywne są z powodu błędnego mixu genów ) z CZARNYMI PLAMAMI NA PODNIEBIENIU. Wielkie dzięki. Jestem teraz w czarnej dooopie. Boję się do domu wrócić :-(
Może będzie tak, że po 1,5 roku bycia psią oazą spokoju obudzi się w niej DEMON? ;-)
--------------------------

ORIONEK - do góry!

Posted

Marylin napisał(a):
No pięknie... a mi wyadoptowaliście RUDĄ ( i to spanielkę -> czytałam, że one wyjątkowo agresywne są z powodu błędnego mixu genów ) z CZARNYMI PLAMAMI NA PODNIEBIENIU. Wielkie dzięki. Jestem teraz w czarnej dooopie. Boję się do domu wrócić :-(
Może będzie tak, że po 1,5 roku bycia psią oazą spokoju obudzi się w niej DEMON? ;-)
--------------------------

ORIONEK - do góry!

Może tak być - więc raczej nie wracaj. Mieszkaj na klatce schodowej.
Albo oddaj tej wstrętnej oszukańczej Fundacji, która Ci ja wcisnęła!!!

Posted

Cudne wieści o Orionie. Nie dość, że piekny to jeszcze wykształcony :-) Miodzio

supergoga napisał(a):
Może tak być - więc raczej nie wracaj. Mieszkaj na klatce schodowej.
Albo oddaj tej wstrętnej oszukańczej Fundacji, która Ci ja wcisnęła!!!

Taaaak, niech no ja znajdę tą babę z którą umowę popisywałam ;-)

Posted

wiecie co, ja sobie tak myślę, że mój też ma czarne podniebienie, mało tego ta agresja z podniebienia na pysk mu się rzuciła i cała głowa mu się czarna jak węgiel zrobiła, bossshe trzymam w domu potwora. I nie nie przekonacie mnie, że to taka uroda, bo który pies ma czarne podniebienie, czarny pysk a reszta czerwień jelenia - to nie jest normalne. On leży teraz obok mnie niby słodko, ale ja wiem kiedy mi noge odgryzie? Matko i jeszcze koty narażam i tą wiewiórkę co mam na tymczasie.... pozabija nas wszystkich jak nic

Posted

snuszkak napisał(a):
wiecie co, ja sobie tak myślę, że mój też ma czarne podniebienie, mało tego ta agresja z podniebienia na pysk mu się rzuciła i cała głowa mu się czarna jak węgiel zrobiła, bossshe trzymam w domu potwora.

:megagrin::megagrin:
jak ktoś tak wejdzie przypadkiem na dogo i takie rzeczy przeczyta, i uwierzy, to już w ogóle będzie problem jakiegokolwiek kundla wyadoptować, bo prawie wszystkie mają jakieś czarne plamy w mordzie, chyba tylko albinosy nie mają :roflt::roflt:

Posted

snuszkak napisał(a):
wiecie co, ja sobie tak myślę, że mój też ma czarne podniebienie, mało tego ta agresja z podniebienia na pysk mu się rzuciła i cała głowa mu się czarna jak węgiel zrobiła, bossshe trzymam w domu potwora. I nie nie przekonacie mnie, że to taka uroda, bo który pies ma czarne podniebienie, czarny pysk a reszta czerwień jelenia - to nie jest normalne. On leży teraz obok mnie niby słodko, ale ja wiem kiedy mi noge odgryzie? Matko i jeszcze koty narażam i tą wiewiórkę co mam na tymczasie.... pozabija nas wszystkich jak nic

Nooo masz problem Kochana... ja odważyłam się wrócić do domu (nie poszlam za radą supergogi aby zamieszkac na klatce schowoej). Nie zjadła mnie ta wyjątkowo agresywna ruda spanielka co mieszka w moim mieszkaniu... Udawala że się cieszy, ale ja już wiem co knuje. W dodatku czarność plam na podniebieniu przeszła w czarność całkowitą podniebienia. Rozwija się ;-)

Orionku, do góry! SZYBKO SZUKAJ DOMKU :-)

Posted

Orionek dziś miał znowu odwiedziny.
Wprawdzie nie wyciągaliśmy go na spacer, bo my z Gosią dzisiaj na wariata byliśmy w Golinie.
Ori od początku tygodnia ma intensywne szkolenia z Michałem - idzie do przodu.
Rany po operacji na grzbiecie się zabliźniają - jeszcze trochę.

Ori w nowym otoczeniu i przy sprzyjających warunkach (nie musi latać po wsi, szukać żarcia, denerwować staruszki i wyżerać z plecaków drugoklasistą), mając więcej czasu, odkrywa w sobie duszę artysty ludowego.
Poniżej jego rękodzieło (powinno być "zębodzieło").
Może na jakiejś aukcji sprzedamy tą michę. Jakby Ori jeszcze zechciał jakiś kubeczek tak potraktować i sztućce to może jakiś serwisik z tego, by był.

Na moje to, jak byk, garniec w typie " kultury wstęgowe kłutej" :)

Posted

o kurde, oni zbankrutują na Oriego miski :hmmmm:
chyba powinien mieć betonowe korytko, takie jak świnki :-o
to się nie ma co dziwić, że ma takie zjechane zęby

Posted

moze przywioze mu jego stare gary odemnie:razz: te jakos oszczedzał na wode ciezki garnek emaliowany do jedzenia porzadna metalowa miska emaliowna tez, moze nie smakuja mu emaliowane:grin: