snuszak Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 w sumie nie miałam doczynienia z czarnym typowo agresywnym psem, a z rudym miałam... dlatego te dotyczące czarnych to stereotypy a ludzie w nie wierzą... a jamnior genialny aż strach się bać ! a żeby nie było off - Ori do góry! Ori już bezpieczny w hotelu a my mamy spanielkową tragedię http://www.dogomania.pl/threads/196899-DRAMAT-6-spanieli-w%C5%82a%C5%9Bciciel-zmar%C5%82-i-zosta%C5%82y-same.Szukamy-PILNIE-cho%C4%87by-DT!-POMOCY!!! Quote
supergoga Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 A ja słyszałam, że agresywny to taki co ma czarne podniebienie lub czarne plamy na nim. Brrr - moja ma...chyba ją oddam do schroniska...albo do lasu? Sama nie wiem, ale sie boje ogromnie! Quote
GoniaP Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Haha, mój Bobo ma i to i to :-D Strach się bać :diabloti: Ori w górę! Quote
rytka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 GoniaP napisał(a):Haha, mój Bobo ma i to i to :-D Strach się bać :diabloti: Ori w górę! Bobo ma czarne podniebienie i na czarnym czarne plamy?:hmmmm: Orus nie pokazywał mi podniebienia wiem tylko,ze delikatne bo byle czego nie zje:diabloti: Quote
GoniaP Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 rytka napisał(a):Bobo ma czarne podniebienie i na czarnym czarne plamy?:hmmmm: Orus nie pokazywał mi podniebienia wiem tylko,ze delikatne bo byle czego nie zje:diabloti: Czarne podniebienie a na języku czarne plamy! :diabloti: Quote
wapiszon Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jestem pod wrażeniem, piękny psiak :crazyeye: Quote
DoPi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 o rany , ale super pies. Przepiekny, w sam raz dla mojego syna Sailora. No musze sie intensywniej zacząć wyprowadzać z Krakowa, to będę mysleć nad kolejnym psiakiem bidakiem. Bo on chce dużego psa. Szantusia (średnia sznaucerka) miała być jego, ale wybrała mnie:eviltong:, no i nie jest duża a za to strasznie jazgotliwa. Nasze maluchy tymczasiki tez małe.( ale za to kochane i sliczne:loveu:) A Orion przepiękny. Myślę, ze szybko znajdzie dom. A jak nie to jak się przeprowadze to go sobie wezmę. Ajula pozdrawiam Quote
Ajula Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 DoPi napisał(a): Myślę, ze szybko znajdzie dom. A jak nie to jak się przeprowadze to go sobie wezmę. Ajula pozdrawiam Masz szansę, bo do tej pory nikt po niego nie dzwonił :) po szkoleniu to już w ogóle będzie z niego cudeńko Quote
Marylin Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 supergoga napisał(a):A ja słyszałam, że agresywny to taki co ma czarne podniebienie lub czarne plamy na nim. Brrr - moja ma...chyba ją oddam do schroniska...albo do lasu? Sama nie wiem, ale sie boje ogromnie! No pięknie... a mi wyadoptowaliście RUDĄ ( i to spanielkę -> czytałam, że one wyjątkowo agresywne są z powodu błędnego mixu genów ) z CZARNYMI PLAMAMI NA PODNIEBIENIU. Wielkie dzięki. Jestem teraz w czarnej dooopie. Boję się do domu wrócić :-( Może będzie tak, że po 1,5 roku bycia psią oazą spokoju obudzi się w niej DEMON? ;-) -------------------------- ORIONEK - do góry! Quote
Ajula Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Ori miał wczoraj zdjęte szwy i dziś zaczyna intensywne szkolenie na PT :) Quote
supergoga Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Marylin napisał(a):No pięknie... a mi wyadoptowaliście RUDĄ ( i to spanielkę -> czytałam, że one wyjątkowo agresywne są z powodu błędnego mixu genów ) z CZARNYMI PLAMAMI NA PODNIEBIENIU. Wielkie dzięki. Jestem teraz w czarnej dooopie. Boję się do domu wrócić :-( Może będzie tak, że po 1,5 roku bycia psią oazą spokoju obudzi się w niej DEMON? ;-) -------------------------- ORIONEK - do góry! Może tak być - więc raczej nie wracaj. Mieszkaj na klatce schodowej. Albo oddaj tej wstrętnej oszukańczej Fundacji, która Ci ja wcisnęła!!! Quote
Marylin Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Cudne wieści o Orionie. Nie dość, że piekny to jeszcze wykształcony :-) Miodzio supergoga napisał(a):Może tak być - więc raczej nie wracaj. Mieszkaj na klatce schodowej. Albo oddaj tej wstrętnej oszukańczej Fundacji, która Ci ja wcisnęła!!! Taaaak, niech no ja znajdę tą babę z którą umowę popisywałam ;-) Quote
supergoga Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Idę na bezludną wyspę, prosic o azyl - bo strach się bać!!! Orion na allegro - opisem o szkoleniu. Czekamy na mrowie telefonów. Quote
snuszak Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 wiecie co, ja sobie tak myślę, że mój też ma czarne podniebienie, mało tego ta agresja z podniebienia na pysk mu się rzuciła i cała głowa mu się czarna jak węgiel zrobiła, bossshe trzymam w domu potwora. I nie nie przekonacie mnie, że to taka uroda, bo który pies ma czarne podniebienie, czarny pysk a reszta czerwień jelenia - to nie jest normalne. On leży teraz obok mnie niby słodko, ale ja wiem kiedy mi noge odgryzie? Matko i jeszcze koty narażam i tą wiewiórkę co mam na tymczasie.... pozabija nas wszystkich jak nic Quote
Ajula Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 snuszkak napisał(a):wiecie co, ja sobie tak myślę, że mój też ma czarne podniebienie, mało tego ta agresja z podniebienia na pysk mu się rzuciła i cała głowa mu się czarna jak węgiel zrobiła, bossshe trzymam w domu potwora. :megagrin::megagrin: jak ktoś tak wejdzie przypadkiem na dogo i takie rzeczy przeczyta, i uwierzy, to już w ogóle będzie problem jakiegokolwiek kundla wyadoptować, bo prawie wszystkie mają jakieś czarne plamy w mordzie, chyba tylko albinosy nie mają :roflt::roflt: Quote
Marylin Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 snuszkak napisał(a):wiecie co, ja sobie tak myślę, że mój też ma czarne podniebienie, mało tego ta agresja z podniebienia na pysk mu się rzuciła i cała głowa mu się czarna jak węgiel zrobiła, bossshe trzymam w domu potwora. I nie nie przekonacie mnie, że to taka uroda, bo który pies ma czarne podniebienie, czarny pysk a reszta czerwień jelenia - to nie jest normalne. On leży teraz obok mnie niby słodko, ale ja wiem kiedy mi noge odgryzie? Matko i jeszcze koty narażam i tą wiewiórkę co mam na tymczasie.... pozabija nas wszystkich jak nic Nooo masz problem Kochana... ja odważyłam się wrócić do domu (nie poszlam za radą supergogi aby zamieszkac na klatce schowoej). Nie zjadła mnie ta wyjątkowo agresywna ruda spanielka co mieszka w moim mieszkaniu... Udawala że się cieszy, ale ja już wiem co knuje. W dodatku czarność plam na podniebieniu przeszła w czarność całkowitą podniebienia. Rozwija się ;-) Orionku, do góry! SZYBKO SZUKAJ DOMKU :-) Quote
supergoga Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Szybko, dopóki ktos nie przeczytał tego wątku. Quote
snuszak Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 to ja podniose, żeby następna strona leciała :) Quote
rytka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 a ja dzis w lumpeksie kupilam legowisko za 15 zeta duze ciezkie z plastkiku grubego jak beton pomyslalam moze Orusiowi sie przyda;)zjadł by je? Quote
kmk Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Orionek dziś miał znowu odwiedziny. Wprawdzie nie wyciągaliśmy go na spacer, bo my z Gosią dzisiaj na wariata byliśmy w Golinie. Ori od początku tygodnia ma intensywne szkolenia z Michałem - idzie do przodu. Rany po operacji na grzbiecie się zabliźniają - jeszcze trochę. Ori w nowym otoczeniu i przy sprzyjających warunkach (nie musi latać po wsi, szukać żarcia, denerwować staruszki i wyżerać z plecaków drugoklasistą), mając więcej czasu, odkrywa w sobie duszę artysty ludowego. Poniżej jego rękodzieło (powinno być "zębodzieło"). Może na jakiejś aukcji sprzedamy tą michę. Jakby Ori jeszcze zechciał jakiś kubeczek tak potraktować i sztućce to może jakiś serwisik z tego, by był. Na moje to, jak byk, garniec w typie " kultury wstęgowe kłutej" :) Quote
Ajula Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 o kurde, oni zbankrutują na Oriego miski :hmmmm: chyba powinien mieć betonowe korytko, takie jak świnki :-o to się nie ma co dziwić, że ma takie zjechane zęby Quote
What May NN Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 nieźle się napracował chłopak :-) Quote
rytka Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 moze przywioze mu jego stare gary odemnie:razz: te jakos oszczedzał na wode ciezki garnek emaliowany do jedzenia porzadna metalowa miska emaliowna tez, moze nie smakuja mu emaliowane:grin: Quote
snuszak Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 oj Orion, duży pies to i duża solidna nie do zgryzienia micha musi być :) Quote
supergoga Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 A ja gapa, miała uszykowane do schroniska ciężkie garnki, mogłam mu zabrać! Quote
Recommended Posts