rytka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 What May NN napisał(a):piekne zdjecie - dobre do ogloszen ;-):grins::grins: Quote
GoniaP Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 [quote name='kmk']Ori z sercem do ludzi :) Ojej, jakie piękne i przejrzyste :) !!! Quote
rytka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 GoniaP napisał(a):Ojej, jakie piękne i przejrzyste :) !!! a niby schudl tylko 2 kg.a wszystkie zebra widać:(nie poznaje go na tym zdjęciu to napewno ori? Quote
Ajula Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 teraz nie ma do czynienia z żadnymi dziećmi, ale zanim go zabraliśmy ze wsi, to właśnie spędzał czas przy szkole, gdzie dzieciaki karmiły go kanapkami - lubił te dzieci, nie rzucał się na nie :) Quote
rytka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 i jak Oruś po zmianie karmy lepiej toleruje,przybiera na wadze ?a jak po kastracji czy jeego niechec do innych psów osłabła? moze troche zdjec jeszcze np.takie z usg teraz:diabloti: Quote
Ajula Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 ta karma też mu nie służyła, miał biegunkę teraz dostaje jeszcze coś innego a z innymi psami - no nie wiem, Michał nic o tym nie mówił, zapytamy przy okazji Quote
Ajula Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 nie wiem, jak Oriona ogłoszenia, ile z nich jeszcze jest aktualnych, bo może trzeba odnowić :hmmmm: zadziwiające jest, że nikt nie dzwoni w jego sprawie Quote
zuzia_kuzik Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Zapraszam na bazarek : http://www.dogomania.pl/threads/203535-Aaaa-psik-!!!-Dla-Animalii-do-6-marca-do-2011-r-do-godz-20.00?p=16433060#post16433060 Quote
Ajula Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 oto co słychać u Oriona: skończyły się problemy jelitowe, je karmę dla alergików, je dwa razy więcej niż inne psy jego wielkości, ale nie przybywa na wadze sierść lepsza niż była nadal ma utrwalane to czego się uczył bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi na te psy które tam są nie rzuca się, oswoił się z nimi był ogłaszany w Koninie, dwa razy ktoś przyjechał go oglądać, ale w końcu wzięli innego psa ze schroniska to na razie tyle Krzysiek pojedzie to zrobi mu zdjecia uwielbia chodzić na spacery Quote
rytka Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='Ajula']oto co słychać u Oriona: skończyły się problemy jelitowe, je karmę dla alergików, je dwa razy więcej niż inne psy jego wielkości, ale nie przybywa na wadze sierść lepsza niż była nadal ma utrwalane to czego się uczył bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi na te psy które tam są nie rzuca się, oswoił się z nimi był ogłaszany w Koninie, dwa razy ktoś przyjechał go oglądać, ale w końcu wzięli innego psa ze schroniska to na razie tyle Krzysiek pojedzie to zrobi mu zdjecia uwielbia chodzić na spacery[/QUOTE] ja bym tak chciała jesc wiecej a nie tyć:) Quote
Ajula Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 chyba nie, pomyślałam też o nadczynności tarczycy, bo objawy też pasują :hmmmm: Quote
Helga&Ares Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Ajula']chyba nie, pomyślałam też o nadczynności tarczycy, bo objawy też pasują :hmmmm: Objawy pasują, łącznie z podwyższonymi próbami wątrobowymi i przerostem serduszka. A jak wyglądała jego morfologia? Miał robioną? Może warto byłoby zrobić badanie krwi na poziom hormonów tarczycy? Przy zewnątrzwydzielniczej niewydolności trzustki biegunki byłyby smoliste, tłuste, sierść również jak polana oliwą. Przy tym schorzeniu zbawienna jest karma: http://www.krakvet.pl/gourmet-p-143.html Quote
Ajula Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 musiałabym zadzwonić do wetki i wypytać, morfologię miał robioną, ale nie wiem, czy na poziom hormonów tarczycy pod koniec tygodnia kmk wybiera się z wizytą do Oriego, to zobaczy, jak on teraz wygląda, jakie kupy robi i czy u miejscowego weta można zrobić badania na tarczycę Quote
rytka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 a ja upatrzyłam nowe zdjęcia oriona(chyba nowe) na stronie hotelu. przez ten miesiac u mnie cały czas mial biegunki ale jase(karma taka była)a siersc jego nie wydawala sie tłusta. Quote
Ajula Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 ja też nie zauważyłam, żeby miał tłustą sierść - on raczej miał taką szorstką, matową Quote
Helga&Ares Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Ajula']ja też nie zauważyłam, żeby miał tłustą sierść - on raczej miał taką szorstką, matową[/QUOTE] Jejku, to wszystko coraz bardziej wskazuje na problem z tarczycą.. Quote
rytka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Ajula']ja też nie zauważyłam, żeby miał tłustą sierść - on raczej miał taką szorstką, matową[/QUOTE] jo matowa,napstroszona zdecydowanie nie tłusta ale wtedy nie był wykąpany ani szczotkowany .... Quote
Ajula Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 jak Krzysiek pojedzie w tym tygodniu do Oriona, to trzeba powiedzieć, żeby zawieźli go do weta na badanie hormonów tarczycy Supergoga - jak myślisz? Quote
Helga&Ares Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Koszt zbadania jednego hormonu to ok. 15 zł w laboratorium ludzkim(sama robiłam) Quote
Asia_Rawicz Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Orion marsz do domku, tyle czasu już czekasz. Quote
supergoga Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Jak najbardziej, tylko kto tam to zrobi. Juz raz wieźliśmy go do Poznania na badania - trzeba zapytać. szkoda że nie pomyślałam wtedy. Nie pamiętam co miał robione - w morfologii. Musze sprawdzić. Quote
Recommended Posts