Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoniaP napisał(a):
Ojej, jakie piękne i przejrzyste :) !!!

a niby schudl tylko 2 kg.a wszystkie zebra widać:(nie poznaje go na tym zdjęciu to napewno ori?

• 2 weeks later...
Posted

teraz nie ma do czynienia z żadnymi dziećmi, ale zanim go zabraliśmy ze wsi, to właśnie spędzał czas przy szkole, gdzie dzieciaki karmiły go kanapkami - lubił te dzieci, nie rzucał się na nie :)

Posted

i jak Oruś po zmianie karmy lepiej toleruje,przybiera na wadze ?a jak po kastracji czy jeego niechec do innych psów osłabła?
moze troche zdjec jeszcze np.takie z usg teraz:diabloti:

Posted

ta karma też mu nie służyła, miał biegunkę
teraz dostaje jeszcze coś innego
a z innymi psami - no nie wiem, Michał nic o tym nie mówił, zapytamy przy okazji

Posted

nie wiem, jak Oriona ogłoszenia, ile z nich jeszcze jest aktualnych, bo może trzeba odnowić :hmmmm:
zadziwiające jest, że nikt nie dzwoni w jego sprawie

• 2 weeks later...
Posted

oto co słychać u Oriona:
skończyły się problemy jelitowe, je karmę dla alergików, je dwa razy więcej niż inne psy jego wielkości, ale nie przybywa na wadze
sierść lepsza niż była
nadal ma utrwalane to czego się uczył
bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi
na te psy które tam są nie rzuca się, oswoił się z nimi
był ogłaszany w Koninie, dwa razy ktoś przyjechał go oglądać, ale w końcu wzięli innego psa ze schroniska
to na razie tyle
Krzysiek pojedzie to zrobi mu zdjecia

uwielbia chodzić na spacery

Posted

[quote name='Ajula']oto co słychać u Oriona:
skończyły się problemy jelitowe, je karmę dla alergików, je dwa razy więcej niż inne psy jego wielkości, ale nie przybywa na wadze
sierść lepsza niż była
nadal ma utrwalane to czego się uczył
bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi
na te psy które tam są nie rzuca się, oswoił się z nimi
był ogłaszany w Koninie, dwa razy ktoś przyjechał go oglądać, ale w końcu wzięli innego psa ze schroniska
to na razie tyle
Krzysiek pojedzie to zrobi mu zdjecia

uwielbia chodzić na spacery[/QUOTE]

ja bym tak chciała jesc wiecej a nie tyć:)

Posted

[quote name='Ajula']chyba nie, pomyślałam też o nadczynności tarczycy, bo objawy też pasują :hmmmm:
Objawy pasują, łącznie z podwyższonymi próbami wątrobowymi i przerostem serduszka. A jak wyglądała jego morfologia? Miał robioną? Może warto byłoby zrobić badanie krwi na poziom hormonów tarczycy?
Przy zewnątrzwydzielniczej niewydolności trzustki biegunki byłyby smoliste, tłuste, sierść również jak polana oliwą. Przy tym schorzeniu zbawienna jest karma:
http://www.krakvet.pl/gourmet-p-143.html

Posted

musiałabym zadzwonić do wetki i wypytać, morfologię miał robioną, ale nie wiem, czy na poziom hormonów tarczycy

pod koniec tygodnia kmk wybiera się z wizytą do Oriego, to zobaczy, jak on teraz wygląda, jakie kupy robi i czy u miejscowego weta można zrobić badania na tarczycę

Posted

a ja upatrzyłam nowe zdjęcia oriona(chyba nowe) na stronie hotelu.
przez ten miesiac u mnie cały czas mial biegunki ale jase(karma taka była)a siersc jego nie wydawala sie tłusta.

Posted

[quote name='Ajula']ja też nie zauważyłam, żeby miał tłustą sierść - on raczej miał taką szorstką, matową[/QUOTE]
Jejku, to wszystko coraz bardziej wskazuje na problem z tarczycą..

Posted

[quote name='Ajula']ja też nie zauważyłam, żeby miał tłustą sierść - on raczej miał taką szorstką, matową[/QUOTE]

jo matowa,napstroszona zdecydowanie nie tłusta ale wtedy nie był wykąpany ani szczotkowany ....

Posted

jak Krzysiek pojedzie w tym tygodniu do Oriona, to trzeba powiedzieć, żeby zawieźli go do weta na badanie hormonów tarczycy
Supergoga - jak myślisz?

Posted

Jak najbardziej, tylko kto tam to zrobi. Juz raz wieźliśmy go do Poznania na badania - trzeba zapytać. szkoda że nie pomyślałam wtedy. Nie pamiętam co miał robione - w morfologii. Musze sprawdzić.