GoniaP Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 rytka napisał(a):na 99% sie nie zgina,ja niewidziałam,zeby mu sie zgieło kiedykolwiek-nawt obejzałam zdjęcia jak biegnie do mnie i stoja jak zawsze na bacznosc.uszy jak radary nieraz stykaly sie z soba,nieraz rozstawiał tak ,ze z tyłu patrzac przyominaly dwa rogi jak u diabla... O tu widać o co mi chodzi - pierwsze zdjęcie: http://www.dogomania.pl/threads/131846-ruda-FRYTKA-czarny-IWAN-%28od-postu-550-str-55%29-i-reszta-ta%C5%82atajstwa-P/page60 u Ivanka przytoczonego tu przez Bros bros napisał(a):Oriemu zyczę takiego domku do jakiego trafił czarny Ivan :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/148472-Historia-węgielka-IWANA-!-Piękny-Owczarek-!-Cudo-już-razem-z-Goś!!-Siubidubi-! GoniaP - przepiękne te zdjecia Twojego Bobo :loveu: A dziękujemy i też życzymy sobie dla Orionka takiego domku :) Quote
Ajula Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 informacje z hoteliku: rany po zabiegach goją się dobrze Orion na razie jest zestresowany nowym otoczeniem (jest tam dopiero 3 dni), ale już widać, że jest super przyjazny do ludzi, psów nie lubi, nawet na suczki się rzuca - ale to jeszcze za krótko, żeby konkretnie ocenić, bo jest w zupełnie nowej sytuacji i może dlatego reaguje nerwowo Quote
rytka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 biduek tak czułam,ze sie zestresuje on wrażliwy jest przeciez ;)u mnie przez pierwsze dni nic tyko uciekac chciał z kojca po kilku dniach kiedy zobaczył,ze nie dzieje mu sie krzywda(spacer jest,zarcie jest, bic nie bija)uspokoil sie i chetnie wracał do koja. z psami to on raczej tak ma-tej reakcji byłam najbardziej ciekawa bo widok psa(ale z bliska z daleka nie reagował),zapach nawet podjarywał go strasznie,po tym jak musialam rozdzielac go z małym bezposredniego kontaktu nie ryzykowałam juz z psami. ludzi mijal jak powietrze u mnie ani sie łasił ani rzucał kiedy obcy chciał go poglaskac nie bylo problemu. jedyny brzydki zwyczaj Orusia to kiedy cos chciał bardzo to podszczypywał mnie...to bardzo to własnie isc do psa,wyjsc z kojca bo pies sie kreci itp. dlatego moze byc jednak,ze on psy nie bardzo lubi(albo lubi ale usadzac). Quote
Ajula Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 rytka napisał(a): moze byc jednak,ze on psy nie bardzo lubi(albo lubi ale usadzac). ale jednak jakoś umie się z psami dogadywać, bo latał kilka miesięcy luzem po wsi, gdzie jest dużo psów biegających samopas i jednak nikt nie mówił, że toczył walki z innymi psami może tak być, że chce ustalić hierarchię Quote
rytka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 właśnie to napisałam w nawiasie -lubi usadzać psy ,kilerem nie jest bo maly psiak po 'bojce z nim' wyszedł bez szwanku czyli to była próba ustalenia hierarchi. faktem jest,ze leniwy,powolny zazwyczaj Orus fegmatyk robił sie podniecony na widok, zapach psow ... Quote
rytka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 zapraszam na bazarek ori wybacz dla kota-tego ,ktory cie tak wkurzał i denerwował podjadał z miski i przechadzałpod samym kojcem:) http://www.dogomania.pl/threads/196537-legowisko-na-kaloryfer-dla-kota-akcesoria-psie-do-25.11.godz.22.00 Quote
supergoga Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Będziemy niecierpliwie czekać na pierwsze wieści z pras treningowych. Quote
supergoga Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Dzisiejsze wieści z hoteliku. Zdrowie: wszystko ładnie się goi, a Orionek zupełnie się tym nie interesuje. Jak tylko zostaną zdjęte szwy, rozpocznie sie proces kształcenia psiaka. Psiak: Orion jest według Pana opiekuna bardzo otwarty na ludzi - wręcz niezwykle. Kochał człowieka całym sobą. Pod tym względem jest rewelacyjny. Puszczony luzem na wiekszym terenie z początku poszalałtrochę, ale teraz już na cmoknięcie, zawołanie - wraca do opiekuna - wie, że dostanie mniama. Problemem jest nadal wrogość do psów - w kojcu siedzi grzecznie, ale gdy jakiś psiak idzie na spacer czy tylko przechodzi - rzuca się. Jak tylko będzie to możliwe, tzn. jak zdejma szwy - rozpocznie się proces socjalizacji Oriona z psami - małymi krokami naprzód. Ogólnie Pan jest zadowolony z Oriona bardzo - mówił dzisiaj o nim pieszczotliwie - "mój Misiek". Zdjecia będa jak tylko poprawi się aura - ale myślę, że wieści sa dobre. Bardzo się cieszę, że Orion tam trafił. Chlopaka wyprowadzą na prostą i będzie perełka do adopcji. Quote
rytka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 'moj niedzwiadek' 'moj misiek' podobnie pieszczotliwie nazwalismy Orusia :)bo on jest taki misio duzy. Quote
Ajula Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 supergoga napisał(a): Bardzo się cieszę, że Orion tam trafił. Chlopaka wyprowadzą na prostą i będzie perełka do adopcji. super wieści, naprawdę Ori ma szczęście, że tam trafił :) aż dziwne, że on tak się rzuca na psy, przecież w tej wsi, z której go zabraliśmy , dużo psów biega po ulicy i on musiał się z nimi jakoś dogadywać, bo nikt nie mówił o Orionie, że atakuje psy nawet jak go pierwszy raz zobaczyłam, to stał właśnie w towarzystwie innych psów pod sklepem nic to, pan Michał na pewno nauczy Oriona grzeczności w stosunku do innych psów :) Quote
Ajula Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 aż dziwne, że nikt po niego nie dzwoni :( Quote
rytka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 moja Frytka luzem do psa nic nie miala na smyczy smok wszystkich chciała zjesc moze Orion tez cos na ten kształ ma,ze jak przy opiekunie to sie 'popisuje' jak był sam to nie miał czego kogo bronic itp. Quote
Ajula Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 rytka napisał(a): moze Orion tez cos na ten kształ ma,ze jak przy opiekunie to sie 'popisuje' jak był sam to nie miał czego kogo bronic itp. możliwe Gacio nasz też żył na ulicy, gdzie latają luzem całe stada psów - nie gryzł się z nimi od kiedy ma swoją ukochaną pańcię, czyli mnie, którą trzeba bronić zamienił się w prawdziwego wilkołaka, który rzuca się na wszystkie psy (aż musi chodzić w kagańcu) Quote
kmk Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Orionek ma się całkiem dobrze. Już go tu poznali i w zależności od sytuacji nazywają go "Misiek" albo "Bandyta". Tego Bandytę dostał za rozchrzanianie wszystkiego w kojcu. Najczęściej ciska michą po całym obejściu niezależnie czy w misce jest woda, czy jej nie ma. Na początku dostał plastikową miskę :) i to był jej smutny koniec.:diabloti: Do ludzi ufny, zero agresji, super towarzysz. Można by powiedzieć (pomijając jego ADHD), że jest skupiony na człowieku. Jeszcze hormony buzują, ale już się oswoił z nową sytuacją. Elementy szkolenia już ma. Za dwa dni zdejmą mu szwy po zabiegach i zacznie się socjalizacja z psami, bo na razie krzywo na nie patrzy. [video=youtube;GkWMb2jZVwI]http://www.youtube.com/watch?v=GkWMb2jZVwI[/video] [video=youtube;Abco6w_3yTE]http://www.youtube.com/watch?v=Abco6w_3yTE[/video] [video=youtube;_KS36lKyzGM]http://www.youtube.com/watch?v=_KS36lKyzGM[/video] Quote
kmk Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 I jeszcze parę fotek (kręcił się bez pojęcia, aparat nie nadążał) Quote
rytka Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 plastikowe miski hahaha teraz sie smieje a mi przez pierwsza noc tez zalatwił ale ja to czulam przez noc myslalam ,ze jutro dam mu metalowe-zapozno.do wody dostal garnek najciezszy z tak profilowanymi brzegami i uszami i w takim miejscu ,ze nie ruszał:)a miske swa do jedzenia koffał i chodził z nia wszedzie.adhd? na spacerze bez psow flegmatyk...demolka dzwi nie ruszał trza przyznac mu to tylko miekkie zezerał... ten filmik z szkolenia nie chce mi sie zbuforowac:(widzialam tylko poczatek ja tez mu tak robilam z kiełbasa nie dało bo za lakomy ale z chrupkami tak.a chwalili go za chodzenie na smyczy? chyba jestem zakochana bo na jego widook serce mi przyspiesza jak nigdy na zadnego psa...ani człowieka;) Quote
Ajula Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 wspaniały pies wielkie dzięki dla Supergogi, że zafundowała mu szkolenie w tym ośrodku, bo na pewno dużo się nauczy :Rose: Quote
Ajula Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 przypomnę Orusia, może komuś wpadnie w oko bo z ogłoszeń nikt nie dzwoni :roll: Quote
rytka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ajula napisał(a):przypomnę Orusia, może komuś wpadnie w oko bo z ogłoszeń nikt nie dzwoni :roll: tego to nie kumam przeciez on jest wyjatkowy dzis mijał mnie chłopak z Onkiem takim zwyklym burym,ciagnał jak parowóz a Ori sama dostojnosc kruczo czarny piekny ,piekny ....wszystkie Onki przy nim to koondle. Quote
snuszak Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 faktycznie Ori bo bardzo dostojny pies, jednak ludzie jakoś tak boj się adoptować czarne, duże psy, niestety to udowodnione, takie psiaki mają mniejsze szanse na domy, ale może. Orion jest przecudny, może ktoś zobaczy? Quote
Ajula Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 snuszkak napisał(a): ludzie jakoś tak boj się adoptować czarne, duże psy, niestety to udowodnione, takie psiaki mają mniejsze szanse na domy, ale może. bo ludzie som gupi :hmmmm: ja mam dwa duże czarne psy i GoniaP też ma - a my się w końcu znamy na psach, no nie? :eviltong: Quote
snuszak Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 no ja nie watpie, że się nie znacie :) ja tez uwielbiam duże czarne psy! Takiego Nefika np, który mi od 2 lat siedzi w hotelu, w schronisku to był mój najlepszy kompan na spacery, Ori jest piękny i masywny jak lubię :) ale co ja mogę na głupotę ludzką skłonną do przesądów... eh Quote
rytka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 a ja słyszałam i to poparte jakimis badaniami 'niby'ze najbardziej agresywne sa rude psy;) Quote
Ajula Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 rytka napisał(a):a ja słyszałam i to poparte jakimis badaniami 'niby'ze najbardziej agresywne sa rude psy;) :D chyba poparte Twoimi badaniami nad jamnikiem :D Quote
rytka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 nie powaznie był taki artykuł na wp,amerykanscy naukowcy ,geny itp.powazne badania powazny portal;) a z jamnika nie zartuj bo Cie zje... " class="ipsImage" alt=""> Quote
Recommended Posts