rytka Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 wujek bardzo pomysłowy ,moze plakat jakis taki w nieduzym formacie-ja w moiej okolicy kiedys takie wywiesiłam to tel.było bardzo duzo... Quote
Ajula Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 nowości od Oriona: - właściwie nic nowego ;) Ori postęp w nauce robi takie sobie, Michał jeszcze nie jest z niego zadowolony do końca. 19 razy wykona daną komendę, a 20 raz idzie sobie gdzie chce :diabloti: za tydzień wujek Krzyś wybiera się z wizytą i Orion będzie mógł zaprezentować, czego się nauczył - jest super przyjaznym psem do ludzi, wesoły, w świetnym humorku, nastawiony na człowieka Quote
Asia_Rawicz Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Z mojego bazarku ogłoszeniowego uzbierało się 440zł do podziału między Kamę i Oriona. Jak tylko będę miała wszystkie wpłaty przeleję pieniążki na konto Fundacji. Quote
Ajula Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 zapomniałam napisać, że Orion wcale nie bał się wystrzałów w sylwestra :) miał to kompletnie w nosie Quote
supergoga Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Asiu jesteś niezawodna, wielkie, wielkie dzięki!!! Quote
Ajula Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 dzwonił ten sam pan co przed świętami - "kiedy może zabrać psa?" o sobie nic nie chce powiedzieć Quote
supergoga Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 To niech sie idzie podrapać. Aninimowo to można tylko wódkę kupić. Quote
Ajula Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 jutro kuratorium oświaty wybiera się na wizytację do Oriona, żeby zobaczyć, czego się nauczył :p Quote
GoniaP Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 supergoga napisał(a):Relacja będzie i fotoreportaż też. Czekamy z niecierpliwością. Quote
Ajula Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 - Dzień dobry, chciałbym czarnego owczarka" - Dlaczego akurat czarnego owczarka? - Bo jednego już mam, takie czarne mi się podobają. Ale ten mój jest już stary, ma 10 lat i niedosłyszy. - Acha, rozumiem. I gdzie piesek miałby mieszkać? - Na moim ranczo. Ja mieszkam w bloku, ale mam takie ranczo, tam by był z tym starym owczarkiem i by pilnował. - My nie wydajemy psów na łańcuch. - Na łańcuchu unie trzymam. Lata luzem po ranczo. - Ten pana owczarek sam przebywa na tym ranczo, czy ktoś tam mieszka. - Nikt tnie mieszka, ja tam jeżdżę. Własnie chcę, żeby razem z tym starym pilnował. A gdzie w ogóle ten pies jest i kiedy można odebrać? - Pies jest niedaleko Konina, a odebrać nie można. Najpierw trzeba się zgodzić na kilka moich warunków. - Acha. Na warunki to bym się zgodził, ale to i tak za daleko, bo ja mieszkam na Lubelszczyźnie, do wielkopolski mam 500 km. - No to sam Pan widzi, że odpada. - No właśnie. Do widzenia. Quote
rytka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 to rancza na lubelszczyznie teraz mają;) wkurza mnie,ze Orion nie ma domu jeszcze cos jest z na rzeczy,ze tych czarnych duzych ludzie sie obawiają na jakim wątku,ktos statystycznie udowadniał,ze faktycznie czarne duze najdłuzej na dom czekają... Quote
kmk Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Z Orionem jutro jadę na badania - prześwietlenie, morfologia itp. - coś nam paskud nie chce przybrać na wadze. Kości sterczą jak sterczały - lepiej sprawdzić. Dam znać co i jak. Quote
rytka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='kmk']Z Orionem jutro jadę na badania - prześwietlenie, morfologia itp. - coś nam paskud nie chce przybrać na wadze. Kości sterczą jak sterczały - lepiej sprawdzić. Dam znać co i jak.[/QUOTE] myslałam,ze juz po badaniach i tak dopytuje no to czekam na wiesci-tylko dobre:mad: Ori u mnie przybierał na wadze z tym,ze wybredny był w jedzeniu tzn.nie jadł suchego:shake: wyrzucał z miski wiec dostawał 3 razy dziennie zmieszane z puszką i przybierał :roll:jednak koopy brzydkie miał raczej (jasne ,smierdzace) ale to chyba wina karmy była(nie najlepszej jakosci-jedak tuczyła go).martwie sie o niego ... Quote
supergoga Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Wyniki już są, Krzysztof pewnie wszystko opisze, jak się nacieszy z powrotu Ajuli w domowe pielesze - a to może potrwać. W każdym razie tyle co wiem, wyniki morfologii nie są złe, jednak całość psa świadczy o nietolerancji karmy którą dostaje. Krzyś zawiezie inną karmę i puszki - już ma w aucie - i zobaczymy. W rtg wyszły lekkie zmiany - Krzysiek ma napisane na kartce - może to byc np. zadawniony uraz jakiś - może miał kiedys bliskie spotkania III stopnia z autem... Bałam się gorszych rzeczy. Ale schudł ok. 1,5 kg od ostatniej wizyty u weta. Quote
rytka Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 dobrze,ze to nic groznego i najwazniejsze,ze mozna to szybko zmienic(zmieniajac karme)-teraz powinien przybierać;) wrazliwy i delikatny Orionek jest;) Quote
kmk Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Raport ze stanu zdrowia Oriego :) Niewielkie zmiany w lewym biodrze Lewa panewka deformacja + nieregularny kształt główki kości udowej. Wygląda na stary uraz - to właśnie dlatego jak Ori robi "siad" to biodra jakby układał do nowej pozycji. Fotka - Ori jakiego nie znacie. Serce (tzw. prawe) nieco powiększone - jednak jak na razie nie ma z nim żadnych kłopotów - na przyszłość obserwować. Próby wątrobowe lekko podwyższone (tylko lekko!) + chudnięcie (1-1,5 kg w ciągu 2 miesięcy) sugerują kłopoty z przyswajaniem podawanej karmy. Na razie dostał dwa kartony puszek + karmę z górnej półki + hepatil. Wet zaleca dietę Hepatic lub l/d typowe karmy na wątrobę lub Purinę Proplan lub podobne. Quote
Ajula Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 dysponujemy jeszcze sercem i jelitami :D Quote
GoniaP Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Ajula napisał(a):dysponujemy jeszcze sercem i jelitami :D Dawaj serce, zobaczyć Orionowe, to nie lada gratka :-D Quote
What May NN Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 piekne zdjecie - dobre do ogloszen ;-) Quote
Recommended Posts