Helga&Ares Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Spojrzałam wyżej na zdjęcie z maja i się przeraziłam - ten psiak marnieje w oczach :( Quote
rytka Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Helga&Ares napisał(a):Rytka, ale on ma żebra na wierzchu.. Ma sporą neidowagę, a przecież dostaje jeść. Robiliście mujakieś badania dodatkowe?? To chyba nie jest normalne... no ja własnie widze i go nie poznaje .Ajula przywiozła mi go prosto z ulicy i tak wyglądał chyba lepiej przybierał na wadze wiec albo cos sie dzieje z organizmem(wiem ,ze były badania szczegóowe i wyszło,ze ma wchłanianie złe to miał pewnie jak byl u mnie tez a mimo to przybierał) wiec nasuwa mi sie,ze moze za mało dostaje karmy. ps.mam zapytanie o Oriego z ogłoszenia przesle je Ajuli .Julita odpiszesz pani? Quote
rytka Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 kmk napisał(a):Raport ze stanu zdrowia Oriego :) Niewielkie zmiany w lewym biodrze Lewa panewka deformacja + nieregularny kształt główki kości udowej. Wygląda na stary uraz - to właśnie dlatego jak Ori robi "siad" to biodra jakby układał do nowej pozycji. Serce (tzw. prawe) nieco powiększone - jednak jak na razie nie ma z nim żadnych kłopotów - na przyszłość obserwować. Próby wątrobowe lekko podwyższone (tylko lekko!) + chudnięcie (1-1,5 kg w ciągu 2 miesięcy) sugerują kłopoty z przyswajaniem podawanej karmy. Na razie dostał dwa kartony puszek + karmę z górnej półki + hepatil. Wet zaleca dietę Hepatic lub l/d typowe karmy na wątrobę lub Purinę Proplan lub podobne. moze warto powtorzyc badania?(W lutym ostatnio) ps.biore sie za bazarek dla Orusia pewnie duzo nie uzbieram albo wcale... Quote
What May NN Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Orion zostanie porządnie przebadany! Karmy dostaje na pewno wystarczającą ilość.. Quote
kmk Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ori nadal nie przybiera na wadze mimo, że karmy dostaje znacznie więcej niż inne psiaki. O tyle jest lepiej, że skończyły się biegunki. Sierść także wygląda znacznie lepiej niż 2 miesiące temu. Ori będzie jeszcze raz badany - tarczyca i trzustka - mam nadzieję, że znajdę czas na przywiezienie go do P-nia w przyszłym tygodniu. Quote
rytka Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 siersc widac,ze wyczesana ładnie, taka krótka. Co temu psu jest?A na miejscu nie mozna zrobic badan tzn.blizej hotelu ? ps.Ajuli widze nie ma pewnie jeszcze na wyjezdzie wiec odpisze pani zainteresowanej Orim w sumie pytała o wiek pewnie jak sie dowie ile ma lat to juz nie bedzie zaiteresowana... Quote
Helga&Ares Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='kmk'] Ori będzie jeszcze raz badany - tarczyca i trzustka [...]QUOTE] super Chociaż z tych dwóch bardziej stawiam na trzustkę. Nadczynność tarczycy zdarza się u psów b. rzadko(chyba że neidoczynność o nietypowych objawach) i psy przy tym mają problemy neurologiczne/są bardziej pobudliwe. Badania które miał wcześniej robione bardziej wskazują na tarczycę(te próby wątrobowe, serce - chociaż to nie musi być powiazane ze sobą), a stan psa i kondycja, i jak się na niego patrzy na tym zdjęciu - trzustka. Quote
What May NN Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Ori na pocżatku tygodnia jedzie do doktora!! damy znać co i jak.. Quote
ana666 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Zajrzałam do Orionka po długiej nieobecności a tu żadnego domku dla niego i jeszcze te problemy zdrowotne :( Oby udało sie wyjaśnić co mu jest :( Quote
supergoga Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Witaj Ana - już się stęskniłam. Niewdawno przejeżdżałam koło Twojego domu i myślałam co u Ciebie. Czy już wszystko dobrze??? Quote
snuszak Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 najlepsze http://img832.imageshack.us/img832/1808/img0436qf.jpg :loveu::loveu::loveu: Quote
zmora0 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 ten portrecik mi tez sie najbardziej podoba :) Quote
Ajula Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 piękne zdjecia. piękny Orion! tylko że chudy.... :( Quote
Boogie Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Opinia weta nie wypadła najgorzej, mozliwe że wystarczy dłuższa terapia antybiotykowa. Czekamy na wyniki, What_My_NN na pewno da znać :) Quote
kmk Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [quote name='snuszkak']najlepsze http://img832.imageshack.us/img832/1808/img0436qf.jpg :loveu::loveu::loveu: Z taką mimiką to może grać w pokera :) Quote
What May NN Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 cudny ORI :-) dam znać co i jak.. trzustka prawdopodobnie jest ok! Quote
What May NN Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Orion ma bakteryjne zapalenie jelit i wielopłytkowość (mamy nadzieje, że spowodowaną bakteriami)! leczenie będzie trwało miesiąc, później ciąg dalszy badań! wsparcie finansowe Oriego bardzo potrzebne! Quote
Recommended Posts