Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Pozdrowienia od Oriona dla cioć i wujków! Dziś byłam w odwiedzinach. Materiał do badań zawieziony do weta. Pozostaje czekać na wyniki.

Orion jest wspaniałym psem! W boksie cały czas z zabawką w zębach i nadzieją w oczach na zabawę. Na wybiegu trochę poszalał przy ciotce :)

Posted

[FONT=Tahoma]Przepraszam, że nie w temacie…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Oto piękny plakat zachęcający wszystkich do udziału w Dniu Kundelka w naszym schronie Serdecznie zapraszamy, naprawdę warto. Przewidywana moc atrakcji a największą będę oczywiście nasze rozkoszne psiaki
UWAGA! Komplet szczepień (bez wścieklizny) za 35 zł [/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

z Orim bez zmian..
udało się wytłuc bakterie z prostnicy, niestety bakterie w gardle zostały i musimy użyć znów medykamentów by spróbować się ich pozbyć..
Ori ma w gradle coli, paciorkowce, gronkowce i wszystko co najgorsze!
badania krwi bez zmian - wet uważa jednak, że podniesione limfocyty, obniżone krwinki czerwone są wynikiem walki organizmu z bakteriami oraz zaawansowanym wiekiem psa! jego chudość też jest z tym z związana.. możnaby włączyć lepszą karmę..

• 3 weeks later...
Posted

Eh, mój kochany Orionek...Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia - pies idealnie w moim typie...
Tylko że mam 2 swoje już ( w tym sunię baaardzo podobną do Orionka) i choć myślę,że dałoby się z nim wypracować, żeby wytrzymał z innymi psami, nie stać mnie na 3 dużego psa :( Strasznie nad tym ubolewam...ale póki co w lotka nie wygrałam i domu z ogrodem brak ;)
Co do tego, że jest chudy...wiem, że to kwestia choroby a nie nadpobudliwości i młodego wieku, jak w przypadku mojej suni, ale polecam karmę Royala Club HE (seria dla hodowców) - dla psów pracujących i aktywnych. Nie jest tak drogi jak "normalny" Royal (20kg kosztuje ok 130zł), a psy po nim ładnie tyją... Moja sunia akurat ma prawie ADHD, więc musi jeść wysokokaloryczną karmę, żeby w ogóle jakoś wyglądać, a mój piesio trafił do mnie w stanie ostrego wychudzenia... i choć na inną karmę psy czasem reagują bieguną (miałam na DT onka, który prawie na każdą inną karmę tak reagował) - ta jest dobrze trawiona... i tuczenie takiego chudziaka idzie dość szybko ;)

Niestety jako że jestem połamana i zamiast pracować siedzę w domu i się zrastam, nie stać mnie na to, żeby Orionkowi zafundować taką karmę póki co... ale kciuki trzymam, obserwuję wątki i wydarzenia Orionka i go dalej ogłaszam... Jest przecudowny!

Posted

U Oriego karma wysokoenergetyczna nie za bardzo pomoże bo on jest chudy przez bakterie i spowodowane nimi biegunki a nie przez wysoką aktywność. Karma o wysokim poziomie białka i tłuszczu walnie mu jedynie po trzustce, także w tym wieku to nie jest najlepsze rozwiązanie. Ori po wyleczeniu pownien przytyć sam, tylko trzeba najpierw sie pozbyć przyczyny problemów. Oby tym razem sie udało!