What May NN Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 priorytetem dla Orona jest teraz zdrowie.. nie jest najlepiej - w przyszlym tyg. kontrolne badania krwi.. Quote
Ajula Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 a z ogłoszeń i tak nikt nie dzwoni :( Quote
What May NN Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 z przyczyn logistycznych badań kontrolnych jeszcze nie udało się zrobić :-( Quote
SkarpetKa Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Pozdrowienia od Oriona dla cioć i wujków! Dziś byłam w odwiedzinach. Materiał do badań zawieziony do weta. Pozostaje czekać na wyniki. Orion jest wspaniałym psem! W boksie cały czas z zabawką w zębach i nadzieją w oczach na zabawę. Na wybiegu trochę poszalał przy ciotce :) Quote
ookami Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [FONT=Tahoma]Przepraszam, że nie w temacie…[/FONT] [FONT=Tahoma]Oto piękny plakat zachęcający wszystkich do udziału w Dniu Kundelka w naszym schronie Serdecznie zapraszamy, naprawdę warto. Przewidywana moc atrakcji a największą będę oczywiście nasze rozkoszne psiaki UWAGA! Komplet szczepień (bez wścieklizny) za 35 zł [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
Boogie Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 ookami to sie nazywa spamowanie i na pewno nie zachęca do udziału w akcji! Quote
SkarpetKa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Boogie - tak, Orion cały czas taki chudy :-(:-(:-( A WMNN czy są już wyniki? Wiadomo już coś? Quote
What May NN Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 dzis dopiero będzie bakteriologia.. więc dziś się wszystkiego dowiem! dam znac.. Quote
What May NN Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 z Orim bez zmian.. udało się wytłuc bakterie z prostnicy, niestety bakterie w gardle zostały i musimy użyć znów medykamentów by spróbować się ich pozbyć.. Ori ma w gradle coli, paciorkowce, gronkowce i wszystko co najgorsze! badania krwi bez zmian - wet uważa jednak, że podniesione limfocyty, obniżone krwinki czerwone są wynikiem walki organizmu z bakteriami oraz zaawansowanym wiekiem psa! jego chudość też jest z tym z związana.. możnaby włączyć lepszą karmę.. Quote
snuszak Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 kurcze biedny Ori tyle się wycierpi, oby udało się szybko wytłuc te małe potwory z organizmu Quote
Ajula Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 niedobrze :( nie dosyć, że nikt się nim nie interesuje, to jeszcze chory :( Quote
What May NN Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 na szczęście nic go nie boli.. Ori musiał długo żyć w paskudnych warunkach i jeść potworne rzeczy! Quote
snuszak Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 dobrze, że chociaż ból go omija, ale fakt choroby raczej do adopcji nie zachęci, zresztą i tak musi być wcześniej kompletnie wyleczony! Quote
Draugia Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Eh, mój kochany Orionek...Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia - pies idealnie w moim typie... Tylko że mam 2 swoje już ( w tym sunię baaardzo podobną do Orionka) i choć myślę,że dałoby się z nim wypracować, żeby wytrzymał z innymi psami, nie stać mnie na 3 dużego psa :( Strasznie nad tym ubolewam...ale póki co w lotka nie wygrałam i domu z ogrodem brak ;) Co do tego, że jest chudy...wiem, że to kwestia choroby a nie nadpobudliwości i młodego wieku, jak w przypadku mojej suni, ale polecam karmę Royala Club HE (seria dla hodowców) - dla psów pracujących i aktywnych. Nie jest tak drogi jak "normalny" Royal (20kg kosztuje ok 130zł), a psy po nim ładnie tyją... Moja sunia akurat ma prawie ADHD, więc musi jeść wysokokaloryczną karmę, żeby w ogóle jakoś wyglądać, a mój piesio trafił do mnie w stanie ostrego wychudzenia... i choć na inną karmę psy czasem reagują bieguną (miałam na DT onka, który prawie na każdą inną karmę tak reagował) - ta jest dobrze trawiona... i tuczenie takiego chudziaka idzie dość szybko ;) Niestety jako że jestem połamana i zamiast pracować siedzę w domu i się zrastam, nie stać mnie na to, żeby Orionkowi zafundować taką karmę póki co... ale kciuki trzymam, obserwuję wątki i wydarzenia Orionka i go dalej ogłaszam... Jest przecudowny! Quote
Boogie Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 U Oriego karma wysokoenergetyczna nie za bardzo pomoże bo on jest chudy przez bakterie i spowodowane nimi biegunki a nie przez wysoką aktywność. Karma o wysokim poziomie białka i tłuszczu walnie mu jedynie po trzustce, także w tym wieku to nie jest najlepsze rozwiązanie. Ori po wyleczeniu pownien przytyć sam, tylko trzeba najpierw sie pozbyć przyczyny problemów. Oby tym razem sie udało! Quote
Recommended Posts