Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
jestem pod wrażeniem deklaracji Panny Marple !!! wielkie dzięki i wielkie uznanie :)

poniżej treść ogłoszeń adopcyjnych które wygrały konkurs w "Pies przyjaciel "

[I]cześć! Jestem Edi. Jestem prawdziwym szczęściarzem ponieważ znaleźli mnie pod choinką dobrzy ludzie. Mieszkam teraz w domu tymczasowym ale bardzo chciałbym mieć swój własny dom. Kocham ludzi, jazdę samochodem, dzieci i długie spacery na smyczy. Boję się kotów. Jestem odrobaczony i niedługo przejdę kastrację chociaż nie wiem co to jest, pewnie jakieś zastrzyki. Może nie jestem taki młody ale nie jestem też stary. Mam 5 lat i ważę 15 kg, więc jestem nieduży. Czekam na ciebie. Słyszałem, że u ciebie jest fajnie, będziesz dbał o mnie, głaskał mnie, dawał jeść. I będziesz dla mnie całym światem. Gdzie jesteś mój przyjacielu?[/I]
[I][I]DZWOŃ[/I][/I]

[I]Cześć :) Ta uśmiechnięta mordka to ja, Amigo, roczny, ciągle radosny, niezwykle przyjacielski kundelek :) Kocham wszystkich ludzi, szczególnie dzieci i bardzo chcę zostać Twoim przyjacielem , takim na całe życie! Tylko nie zostawiaj mnie samego, bo bardzo boję się samotności... Mieszkam obecnie w hotelu dla psów, gdyż w schronisku ciągle mnie zaczepiał taki jeden ... Brrrr aż strach pomyśleć... A ja jestem bardzo delikatny i bezbronny. Jestem odrobaczony i zaszczepiony – tak powiedział mój pan doktor :) G[B][COLOR=#ff8c00]otowy, aby wrócić z Tobą do domu, najlepiej z ogrodem, żebym mógł biegać do woli...kocham biegać!!![/COLOR][/B][/I]
[I][I]Jeśli chcesz taki uśmiech widzieć codziennie na mojej mordce – zabierz mnie do domu![/I]
[I]TEN UŚMIECH JEST SPECJALNIE DLA CIEBIE :)[/I]
[I]Czekam na Twój telefon -

może będą inspiracją do napisania ogłoszenia TUSI.

Tusia ma zapewniony dach nad głowa i pełną miskę na najbliższe pół roku.

jeszcze dziękuję za opłaty za hotel - Tusieńko musi się udać :)

[/I][/I]

Posted

[quote name='AgusiaP']super, czyli tekst mamy, nawet dwa :)
Zdecydujcie tylko czy czekamy na nowe zdjęcia i na kogo podajemy numer kontaktowy :)
Ten w ogłoszeniach był chyba na obraczus...?[/QUOTE]

agusia

ja podałam przykłady ogłoszeń !

wcześniejsze ogłoszenia w których była opisana dzielna psia bohaterka jakoś nie działały na ludzi dlatego tez sugeruje zupełnie inny tekst i jako wzór podałam te dwa ogłoszenia

Posted

może taki tekst :

[I][COLOR=black][FONT=Verdana]Cześć! Jestem Tusia. Jestem prawdziwą szczęściarą ponieważ dobrzy ludzi zabrali mnie z umieralni.Mieszkam teraz w domu tymczasowym ale bardzo chciałbym mieć swój własny dom.Kocham ludzi, jestem posłuszna, mądra i zdrowa . Może nie jestem taka młoda alenie jestem też stara. Mam 5 lat i ważę 15 kg, więc jestem [/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=black][FONT=Verdana]nieduża[/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=black][FONT=Verdana]. Jestem wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona, Gotowa, aby wrócić z Tobą do domu,najlepiej z ogrodem, żebym mogła biegać do woli...kocham biegać!!![/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=black][FONT=Verdana]
[I][FONT=&quot]Jeśli chcesz taki uśmiechwidzieć codziennie na mojej mordce – zabierz mnie do domu![/FONT][/I]
[I][FONT=&quot]TEN UŚMIECH JESTSPECJALNIE DLA CIEBIE :)
[/FONT][/I]

[/FONT][/COLOR][/I]

Posted

[URL="http://warszawa.lento.pl/tusia-psia-bohaterka-szuka-domu,1233533.html"]http://warszawa.lento.pl/tusia-psia-...u,1233533.html[/URL]
tu są zdjęcia Tusi
[URL]http://www.fotosik.pl/u/obraczus87/zdjecia[/URL][COLOR=#000000] tam są zdjęcia TUSI[/COLOR]

Posted

[quote name='Gabi79']melduję się na zaproszenie Agusi.

Agusia prosiłam mnie o tekst dla Tusi, ale widzę, że są już 2 :loveu:[/QUOTE]
Myślę, że im więcej fajnych tekstów -tym prędzej Tusia znajdzie z nich dom. Myślę, że co miesiąc można zmieniać teksty. Napisz swój, ja myślę, że to doskonały pomysł :)

Posted

[quote name='eossi'][URL="http://warszawa.lento.pl/tusia-psia-bohaterka-szuka-domu,1233533.html"]http://warszawa.lento.pl/tusia-psia-...u,1233533.html[/URL]
tu są zdjęcia Tusi
[URL]http://www.fotosik.pl/u/obraczus87/zdjecia[/URL][COLOR=#000000] tam są zdjęcia TUSI[/COLOR][/QUOTE]

Już sobie je wczoraj ściągłam, ale dzięki :loveu:
Jak chcecie mogę zrobić z tymi zdjęciami ;) To czekamy tylko na telefon kontaktowy do ogłoszeń Tusi :loveu:

Posted

[quote name='bea100']Myślę, że im więcej fajnych tekstów -tym prędzej Tusia znajdzie z nich dom. Myślę, że co miesiąc można zmieniać teksty. Napisz swój, ja myślę, że to doskonały pomysł :)[/QUOTE]

[quote name='Panna Marple']Też uważam, że im więcej tekstów tym lepiej. Można je zmieniać i większa szansa na to, że ktoś ją wreszcie zauważy!
Dzięki Ciocie za przybycie:multi:[/QUOTE]

Ok, nie ma problemu, bardzo chętnie napiszę w weekend, jak na spokojnie poczytam wątek Tusi.

Posted

Dzięki Gabrysiu:loveu:.
Sama już nie wiem, w jakie tony uderzać w tekstach ogłoszeniowych...Może eossi ma rację i Tusia bohaterka nie zadziałała? Może trzeba inaczej? Może na wesoło? Może reklamowo? Myślę, że im więcej będzie tekstów, tym lepiej.
Napisałam pw do Astaroth z krótkim streszczeniem sytuacji;) i z prośbą, żeby zajrzała na wątek:lol:

Posted

[quote name='Panna Marple']Dzięki Gabrysiu:loveu:.
Sama już nie wiem, w jakie tony uderzać w tekstach ogłoszeniowych...Może eossi ma rację i Tusia bohaterka nie zadziałała? Może trzeba inaczej? Może na wesoło? Może reklamowo? Myślę, że im więcej będzie tekstów, tym lepiej.
Napisałam pw do Astaroth z krótkim streszczeniem sytuacji;) i z prośbą, żeby zajrzała na wątek:lol:[/QUOTE]

Aniu, nigdy nie wiadomo, co ludzi zachęci do adopcji psiaka.

Czasem komuś wystarczą fotki, czasem kogoś wzruszy smutna historia, albo psiak przypomina poprzednika.

Tak jak napisałam w weekend napiszę tekścik dla ślicznotki:loveu:

Posted

Każdy pomysł (tekst) jest dobry, jeśli doprowadzi do celu! Tym bardziej, że ludzie są różni. Na mnie Tusia- bohaterska mamusia > akurat by zadziałała najlepiej ;)

Posted

[quote name='Gabi79']Aniu, nigdy nie wiadomo, co ludzi zachęci do adopcji psiaka.

Czasem komuś wystarczą fotki, czasem kogoś wzruszy smutna historia, albo psiak przypomina poprzednika.

Tak jak napisałam w weekend napiszę tekścik dla ślicznotki:loveu:[/QUOTE]masz rację-adopcja to ruletka...

Posted

[quote name='Panna Marple']masz rację-adopcja to ruletka...[/QUOTE]

Dokładnie!!!

[quote name='bea100']Każdy pomysł (tekst) jest dobry, jeśli doprowadzi do celu! Tym bardziej, że ludzie są różni. Na mnie Tusia- bohaterska mamusia > akurat by zadziałała najlepiej ;)[/QUOTE]

Masz racje ludzie są różni i różnymi kryteriami się kierują.

Mnie zawsze wystarczą fotki, by psiak skradł moje serce, nie ważne, czy takie ze schrony, czy z DT

Posted

[quote name='Panna Marple']na nas Ciocie wszystko działa: smutny tekst, wesoły tekst, brak tekstu...:evil_lol:[/QUOTE]

Dokładnie ;)

Dziewczyny a na jakie województwo będziemy robić ogłoszenia Tusi?
Potrzebuję jeszcze miasto i imię osoby do kontaktu :) Wolę napisać teraz, bo jak Astaroth się zgodzi, to ja nie wiem jak ma na imię;)

Posted (edited)

Hej podczytuję wątek Tusi od czasu jak przeprowadziła wizytę przedadopcyjną z której niestety nic nie wyszło:(

Jeśli mogę wrzucić swoje 3 grosze do tekstu o Tusi:

[COLOR=#000080]Cześć! Jestem Tusia. Jestem prawdziwą szczęściarą ponieważ dobrzy ludzi zabrali mnie z umieralni zwanym schroniskiem.
Mieszkam teraz w domu tymczasowym mam ciepło i pełną miskę ale wciąz brakuje mi tego jedynego najkochańszego człowieka takiego tylko dla mnie...
Kocham ludzi, jestem posłuszna, mądra i zdrowa, zachowuję czystośc w domu, nic też Ci w nim nie zniszczę!
Szczenięce wybryki mam już za sobą a do starości daleka droga przedemną bo jestem w kwiecie wieku - mam dopiero 5 lat i ważę 15 kg, więc jestem nieduża.
Jestem wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Gotowa, aby wrócić z Tobą do domu... marzy mi się taki z ogrodem żebym mogła biegać do woli...kocham biegać!!!
Spójrz w moje wierne oczy... czy widzisz w nich moją tesknotę za oddaniem za miłością za ciepłem człowiecej ręki?
Czy pomożesz mi ją oddnaleź, czy też skarzesz na dalszą obojętność?[/COLOR]

Czy Tusia naprawde tak kocha biegać?
Myślę ze dla Tusi najlepszą grupą docelową byliby starsi stateczni ludzie
-wiec jeśli piszemy że kocha biegać sugerujemy że pies jest b. ruchliwy i żywotny - czy ona taka jest?

EDIT
Fotki Tusi są b. słabe...
Może w jakimś ubranku zróbcie i koniecznie troche w domu na kanapie...

Edited by Madzik77
Posted

Madzik77
mój test był tylko przykładowy .......
ja tak naprawdę nic nie wiem o Tusi , dużo o niej wiedział obraczus87 ale zakończył działalność
jaka jest Tusia wie tylko Astaroth - i tylko ona może podać jakie cechy charakteru wpisać do ogłoszenia
od samego początku ( to znaczy od ok 3,5 roku ) wiadomo,ze Tusia nie lubi , nie umie chodzić na smyczy wiec dlatego potrzebuje domu z ogrodem

przez 3,5 roku ogłoszenia o psiej bohaterce nie dały żadnego wyniku dlatego proponuje jakiś inny tekst - ale bez informacji o tym jaka naprawdę jest TUSIA ciężko coś napisać - bardzo prosimy Astaroth o napisanie informacji o suni.

Posted (edited)

Zaraz prześlę numer konta. Numer telefonu z poprzednich ogłoszeń (519...) jest do Gosi (DadaM), Gosia zna Tusię i jest koordynatorką adopcji w Vivie więc moim zdaniem nadaje się najlepiej do odbierania telefonów w jej sprawie, mail może być mój [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
Tu jest album Tusi na fb: [URL]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.476331475770840.1073741828.252626274808029&type=3[/URL]

Tusia nie lubi biegać, dwa domy z tego powodu zrezygnowały z adopcji. Jak najbardziej nadaje się do domu z ogrodem i starszej osoby. Najchętniej śpi, na spacery wychodzi na chwilę, robi swoje i czeka pod drzwiami żeby ją wpuścić. Inne psy toleruje jeśli nie wchodzą jej na głowę. Nie lubi się bawić, zabawki gryzie rzadko ale czasem jej się zdarza. Bardzo lubi głaskanie i drapanie. Smycz ją przeraża, samochód też. Ogłoszenia najlepiej robić na mazowieckie, im bliżej tym lepiej bo w razie czego można interweniować.

ps. ja dzisiaj wyjeżdżam, będę dopiero w poniedziałek

Edited by Astaroth
Posted

[URL]http://schronisko.info.pl/adopcje/daj-dom/psy/tusia-detail[/URL]
to ogłoszenie ze zdjęciami jest już 2 rok
album Tusi na fb to te same zdjęcia
wszystkie zdjęcia są z roku 2010 i 2011 i jak do tej pory te zdjęcia nie przyniosły Tusi szczęścia czy nie można spróbować zrobić nowych zdjęć , na pewno Tusia już trochę się zmieniła - jest starsza , jak wysoka jest Tusia , ile waży ? wiemy już ,że je karmę Nutra Nuggets , wg mnie trzeba Tusie zaprezentować w ogłoszeniach zupełnie od nowa bo jak ciągle krąży to samo ogłoszenie to ludzie podejrzewają,że z psem jest coś nie tak .

Posted

[quote name='eossi'][URL]http://schronisko.info.pl/adopcje/daj-dom/psy/tusia-detail[/URL]
to ogłoszenie ze zdjęciami jest już 2 rok
album Tusi na fb to te same zdjęcia
wszystkie zdjęcia są z roku 2010 i 2011 i jak do tej pory te zdjęcia nie przyniosły Tusi szczęścia czy nie można spróbować zrobić nowych zdjęć , na pewno Tusia już trochę się zmieniła - jest starsza , jak wysoka jest Tusia , ile waży ? wiemy już ,że je karmę Nutra Nuggets , wg mnie trzeba Tusie zaprezentować w ogłoszeniach zupełnie od nowa bo jak ciągle krąży to samo ogłoszenie to ludzie podejrzewają,że z psem jest coś nie tak .[/QUOTE]

większość zdjęć (te na łóżku) jest z kwietnia 2013r.

Posted

cioteczki pomocy, sunia bez leków nie przeżyje - brak kasy [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/248921-Bez-lekarstw-Lusia-odchodzi-bazarek-cegie%C5%82kowy-do-15-grudnia-do-20-00-Zapraszam!?p=21572896#post21572896"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248921-Bez-lekarstw-Lusia-odchodzi-bazarek-cegie%C5%82kowy-do-15-grudnia-do-20-00-Zapraszam!?p=21572896#post21572896[/URL]