Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiadomość od Furciaczka:

Dzisiaj na probe zostawilam Iwie do dyspozycji cala dolna kondygnacje domu, normalnie ma swoj pokoik, w nim posalnko i jest zamknieta.
Chcialam sprawdzic czy faktycznie spokojnie zostaje sama, nic nie sciagniete ze stolu, blatu. Nic nie nadgryzione, obslinione. Jak do niej zeszlam to sobie lezala na dywaniku pod drzwiami.
Mielismy gosci, poszczekala, pojezyla sie, poburkala potem sie uspokoila i obserwowala. Czujna, skupiona. Bez zadnego rzucania sie, szarpania i innych takich.
Kanape mi przywozili nowa...ale cos nie chcieli Panowie podejsc i poglaskac dziewczyny hihi
Coraz lepiej wraca na zawoalnie, jutro podesle filmik...zawraca w locie normalnie, nawet jak sobie cos tam wacha. Z kazdym dniem bardziej sie otwiera a ja coraz bardziej sie przywiazuje do tego cielaczka malego.
W okresie swiatecznym wybieramy sie do moich rodzicow do Ciechocinka, zabiore ja ze soba zobaczymy jak w gosciach sie zachowuje. Podskoczymy do weta jakos, posiedzimy w poczekalni i sprawdzimy czy bedzie jakies cyrki odstawiac.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
żyje tylko się zawzięła, robi sobie odpoczynek do forów...delikatnie się poirytowała tym że tutaj prawda w oczy kole:-)
bede Wam przekazywać co się dzieje z Iwą, bez obaw:-)

a to wiem ....gadałam z nią .... wcale sie jej nie dziwie

Posted

dobra nie ma czasu na pierdoły
kto i jakie ogłoszenia robił Iwie (fur zrobiła allegro, ladySwallow jakies tez robiła?)
trzeba to zebrac do kupy i porobic wiecej wiec prosze wszystkich ktorzy jakies ogloszenia wystawiali o linki to zbierzemy to do kupy

Posted

Przyglądam się na to wszystko i przyglądam i jest mi bardzo przykro. Nie lubię się wymądrzać, ale to ponad moje siły. Z tego wątku wnioskuję, że ludzie, którzy kochają psy, zamiast wspierać się nawzajem wciskają sobie szpilki przy każdej nadarzającej się okazji. Nie rozumiem na kogo obraziła się Pani Furciaczkowa. Może jestem tu żółtodziobem ale nie kumam. Wzięła psinę i guzik. Nic się nie dowiesz:shake:. Tylko jakaś lady albo sacred się za nią wypowiadają. Poza nawiasem powiem, że to one raczej powinny się obrazić i zamilknąć:eviltong::evil_lol::lol:.Nieprzyjemnie się czyta tą ciągłą ironię w ich wypowiedziach. A tak w ogóle to ja wyadoptowałam Iwę. Widziałam jak było na początku. Psina cudna i kochana ale na początku nikt nie wiedział czym była przesiąknięta, ponieważ długo przebywała w schronie. A to duży pies i budzi respekt. Widziałam jak zachowywała się wobec innych psów w hoteliku u Funi. Nie były to przymilne pomruki. W pełni rozumiem Funię, że bała się o resztę "załogi". Na początku pisała, że nie jest łatwo. Kiedy sprawy posunęły się tak daleko, że Iwcia była zakwalifikowana do wyjazdu suczka zaczęła "łapać" klimat. A to wszystko dzięki Funi. Ona ma wspaniałe podejście do psów. I to, że Iwa tak cudnie się zachowuje to tylko i wyłącznie zasługa pracy Funi a przy okazji jej TZ, który chodził z nią na spacery i pieszczotliwie nazywał Janiną:lol:. Zawsze będę się bardzo irytować docinkami skierowanymi do Funi. Zawsze będę bronić sprawiedliwości. Znam ją od tylu lat. Nawet kiedyś kiedy jej się jeszcze nie śniło, że będzie prowadziła jakiś hotelik, już wtedy nasze wszystkie rozmowy kończyły się na zwierzętach:roll:. To ona zaszczepiła we mnie miłość do psów. Dzięki niej jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch schroniskowych suczek. Funiu jesteś WIELKA. :loveu::loveu::loveu: No i teraz widzę szczęśliwą Iwę, cudnie.......

Posted

Ja sie obrazam na system ktory nie szanuje uzytkownikow, pobedziesz tu troche to zrozumiesz o co mi chodzi:p
Do reszty sie nie odniose bo wyrazanie opinii oraz dyskusje sa zabronione na forum...bynajmniej odnosze takie wrazenie.

Posted

Jeśli chodzi o system to się nie wypowiadam bo faktycznie nie wiem za bardzo o co chodzi. A jeśli chodzi o resztę to myślę, że nie jest tak źle. Właśnie wyraziłam swoją opinię i nikt mnie nie wykasował.