Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zadzwoniłam i wieści są byle jakie. Iwie siadają tylne stawy i ma bóle z tym związane. Właściciele byli z nią ponoć u weta, ale tabletki, które dostali niespecjalnie skutkują. Fur ma zawieźć im to, co zeszłej zimy ona podawała Iwie, ale dopiero w czwartek. Będe dzwonic i pytać, co się wykluło. Iwa najchętniej przesiaduje przy grzejnikach, znaczy się boli bidulkę:(

Posted

[quote name='magenka1']lata spędzone w schronisku robią swoje biedna Iwca :([/QUOTE]

Masz rację - nieogrzewane boksy, wilgoć:(
Biedna sunia:(.
Może pomogłyby te leki, które Iwa miała przepisane u fur, tylko są dosyć kosztowne...

Posted

Dostałam info Havanki, której pies również choruje na stawy; kiedy bardzo go boli, dostaje 5 mg encortonu. Cały czas bierze Canivinton. Nie jest najgorzej.

• 3 weeks later...
Posted

Prawdopodobnie zmiany zwyrodnieniowe juz, ja sie zastanawiam czy nie doszły do tego problemy z kręgosłupem. Bedzie trzeba jakieś RTG machnąć, właściciele bez samochodu a do RTG Iwciowa będzie trzeba spacyfikować bo na żywca raczej sie nie da odpowiednio położyć. 27 mój TZ wraca to pojedziemy i pomożemy transportowo.

Posted

Biedna Iwcia,
mam nadzieję, że jakimiś suplementami i lekami uda się chociaż w jakimś stopniu zapobiec postępowi zwyrodnienia no i bólowi.

Posted

[quote name='furciaczek']Prawdopodobnie zmiany zwyrodnieniowe juz, ja sie zastanawiam czy nie doszły do tego problemy z kręgosłupem. Bedzie trzeba jakieś RTG machnąć, właściciele bez samochodu a do RTG Iwciowa będzie trzeba spacyfikować bo na żywca raczej sie nie da odpowiednio położyć. 27 mój TZ wraca to pojedziemy i pomożemy transportowo.[/QUOTE]
Biedna sunia;(
Jak trzeba wspomóc Iwcię finansowo to pisz...

Posted

[quote name='furciaczek']Prawdopodobnie zmiany zwyrodnieniowe juz, ja sie zastanawiam czy nie doszły do tego problemy z kręgosłupem. Bedzie trzeba jakieś RTG machnąć, właściciele bez samochodu a do RTG Iwciowa będzie trzeba spacyfikować bo na żywca raczej sie nie da odpowiednio położyć. 27 mój TZ wraca to pojedziemy i pomożemy transportowo.[/QUOTE]

Bidulka.
Dla Iwy mam jeszcze 170 zł, może przydadzą się na leczenie? Miałam przelać na Skarpetę im. Talcott, ale jeszcze nie przelałam!

Posted

My teraz mamy przypadek u starego (13-to letniego) psa z paraliżem mięśni i tylnej ciała. Pies, który był skazany na eutanazję, bo "ciągnął tyłem", zaczyna ładnie reagować na leczenie Nivalinem połączonym z podawaniem witaminy B12. Może to pomogło by Iwuni, trzeba by zapytać weta?

Posted

Poradzimy sobie finansowo, pieniążki można przekazać innym bezdomniakom.
Iwutka raczej nie ma problemów z przewodnictwem nerwowym, planuje zabrać ja do Dr. Słodkiego do Bydgoszczy który postawił nam na nogi sparaliżowanego doga Mr. Biga...dal mu jeszcze cudowne dwa lata życia.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/212787-Pomóż-mu-stanąć-na-nogi!-Dog-Biguś-Stanął-na-nogi-i-pobiegł-za-TM-(([/url]