agusiazet Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 Brak jakichkolwiek wieści:( czy ktoś ma może numer komórkowy do Furciaczka? jeśli ma - niech mi odeśle na PW. Quote
agusiazet Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 Zadzwoniłam i wieści są byle jakie. Iwie siadają tylne stawy i ma bóle z tym związane. Właściciele byli z nią ponoć u weta, ale tabletki, które dostali niespecjalnie skutkują. Fur ma zawieźć im to, co zeszłej zimy ona podawała Iwie, ale dopiero w czwartek. Będe dzwonic i pytać, co się wykluło. Iwa najchętniej przesiaduje przy grzejnikach, znaczy się boli bidulkę:( Quote
magenka1 Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 lata spędzone w schronisku robią swoje biedna Iwca :( Quote
Tola Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 [quote name='magenka1']lata spędzone w schronisku robią swoje biedna Iwca :([/QUOTE] Masz rację - nieogrzewane boksy, wilgoć:( Biedna sunia:(. Może pomogłyby te leki, które Iwa miała przepisane u fur, tylko są dosyć kosztowne... Quote
terra Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Teraz kiedy Iwcia powinna beztrosko cieszyć się domkiem i życiem, to ją niemoc przytłacza :-( Jakie to smutne. Quote
agusiazet Posted January 28, 2014 Author Posted January 28, 2014 [quote name='terra']Teraz kiedy Iwcia powinna beztrosko cieszyć się domkiem i życiem, to ją niemoc przytłacza :-( Jakie to smutne.[/QUOTE] Niestety, niewymownie smutne:( Quote
Tola Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Dostałam info Havanki, której pies również choruje na stawy; kiedy bardzo go boli, dostaje 5 mg encortonu. Cały czas bierze Canivinton. Nie jest najgorzej. Quote
furciaczek Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Prawdopodobnie zmiany zwyrodnieniowe juz, ja sie zastanawiam czy nie doszły do tego problemy z kręgosłupem. Bedzie trzeba jakieś RTG machnąć, właściciele bez samochodu a do RTG Iwciowa będzie trzeba spacyfikować bo na żywca raczej sie nie da odpowiednio położyć. 27 mój TZ wraca to pojedziemy i pomożemy transportowo. Quote
terra Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Biedna Iwcia, mam nadzieję, że jakimiś suplementami i lekami uda się chociaż w jakimś stopniu zapobiec postępowi zwyrodnienia no i bólowi. Quote
Tola Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='furciaczek']Prawdopodobnie zmiany zwyrodnieniowe juz, ja sie zastanawiam czy nie doszły do tego problemy z kręgosłupem. Bedzie trzeba jakieś RTG machnąć, właściciele bez samochodu a do RTG Iwciowa będzie trzeba spacyfikować bo na żywca raczej sie nie da odpowiednio położyć. 27 mój TZ wraca to pojedziemy i pomożemy transportowo.[/QUOTE] Biedna sunia;( Jak trzeba wspomóc Iwcię finansowo to pisz... Quote
agusiazet Posted February 19, 2014 Author Posted February 19, 2014 [quote name='furciaczek']Prawdopodobnie zmiany zwyrodnieniowe juz, ja sie zastanawiam czy nie doszły do tego problemy z kręgosłupem. Bedzie trzeba jakieś RTG machnąć, właściciele bez samochodu a do RTG Iwciowa będzie trzeba spacyfikować bo na żywca raczej sie nie da odpowiednio położyć. 27 mój TZ wraca to pojedziemy i pomożemy transportowo.[/QUOTE] Bidulka. Dla Iwy mam jeszcze 170 zł, może przydadzą się na leczenie? Miałam przelać na Skarpetę im. Talcott, ale jeszcze nie przelałam! Quote
handzia Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 My teraz mamy przypadek u starego (13-to letniego) psa z paraliżem mięśni i tylnej ciała. Pies, który był skazany na eutanazję, bo "ciągnął tyłem", zaczyna ładnie reagować na leczenie Nivalinem połączonym z podawaniem witaminy B12. Może to pomogło by Iwuni, trzeba by zapytać weta? Quote
furciaczek Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Poradzimy sobie finansowo, pieniążki można przekazać innym bezdomniakom. Iwutka raczej nie ma problemów z przewodnictwem nerwowym, planuje zabrać ja do Dr. Słodkiego do Bydgoszczy który postawił nam na nogi sparaliżowanego doga Mr. Biga...dal mu jeszcze cudowne dwa lata życia. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/212787-Pomóż-mu-stanąć-na-nogi!-Dog-Biguś-Stanął-na-nogi-i-pobiegł-za-TM-(([/url] Quote
handzia Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Trzymam kciuki za Iwunię, mam nadzieję, że dr Słodki jej pomoże :) Quote
agusiazet Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Zatem pieniążki, które były u mnie dla Iwy przelałam na Konto Skarpety im. Talcott:) Iwka wspomoże inne starsze psiaki bez domu! Quote
Recommended Posts