oktawia6 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 co z domem:roll: naprawdę mam problem-do 30 października wątpię by ktoś sensowny się trafił:shake: 30 pażdziernika wyprowadzam się-będę mieszkała kątem u matki z Gryfikiem-TZ u kolegi z Dandim-kilkadziesiąt kartonów-cały mój dobytek-nasze kolejne mieszkanie będzie przechodziło wykończenie generalne-obecnie jest w trakcie budowy. Do tego Viktoria powinna być jedynym zwierzęciem w domu-stwierdzam to uczciwie-by potem za miesiąc, ktoś jej nie wywalił do schroniska bo na przykład ugryzie psa swojej nowej pani czy pana-nie mam zdania co do kotów-koty są inne-lecz tego nie stwierdzę na chwilę obecną-jak by było jakby była w domu z kotem. Małe dziecko-wykluczone to samo przez się jest jasne-osoba musi zdawać sobie sprawę, że jest to pies po przejściach traumatycznych i jej rekacje mogą być różne-to nie jest Pikuś, który w podskokach zaaprtuje piłeczkę-to po prostu skrzywdzona suka-specjalnej uwagi-większość dnia i tak sobie śpi-tak jak napisałam wcześniej-poza spacerami oraz jedzeniem: 2 razy dziennie. Dzisiaj ze wczorajszych pieniążków kupiłam Viktorii super posłanie: 57 zł-w weekend będą zdjęcia;) troszkę spore-ale pomyślałam sobie, że jakby chciałą się wyciągnąc to zrobi to w każdą stronę-jest naprawdę piękne a cena była okazyjna-normalnie kosztuje 3 razy tyle:oops: . W piątek zdjęcie szwów-Tania zaraz wyślę Ci priv z moim dokładnym adresem;) Quote
GreenEvil Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Viki chyba kogos zauroczyla ;) jej stan srodkow - 1 030 zl. dziekujemy :loveu::loveu::loveu: pzdr GreenEvil Quote
oktawia6 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='GreenEvil'] Viki chyba kogos zauroczyla ;) jej stan srodkow - 1 030 zl. dziekujemy :loveu::loveu::loveu: pzdr GreenEvil :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: faktycznie:cool1: ktoś jest nią zauroczony:loveu: dziękuję w imieniu Vikotrii:Rose: :Rose: ....może to ta pani z Czech od Malawaszki:hmmmm: ... Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 :multi: :multi: :multi: tak tak to Pani Vanda :laola: BARDZO DZIĘKUJEMY W IMIENIU WIKTORII :Rose: :Rose: :Rose: :Cool!: ahh żeby jeszczeten domek udało się zybko znaleźc bo co my z Wikunią zrobimy :placz: a przy okazji opowieści o niewidomych psach - mój Bolo też nie widzi i chodzi na dworze bez smyczy - na osiedlu rzadko bo jest zbyt duże zamieszanie i musiałabym cały czas do niego mówić, ale na łące na wsi, albo na polankach koło osiedla bryka zadowolony bez smyczy :loveu: Quote
oktawia6 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 dobrze czułam:lol: stara czarownica ze mnie:cool1: w takim razie Pani Vando-bezpośrednio dziękuję:Rose: w takim razie po weekendzie kupię Viktorii kaganiec, miseczkę-bo nie ma swojej:roll: i smycz bo też pożyczam od moich piesków-a w tej w której przyszła jest strasznie krótka:nerwy: dobra na wejście do samochodu-ale nie na spacerki:shake: oraz szczotkę-też używa moich psów:oops: ....grzebyczek:oops: szkoda, że pani Vanda nie może zaadoptować Viktorii:oops: :sadCyber: naprawdę będzie problem:nerwy: Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Oktawia - kup jej może smyczkę automatyczną - będzie miała więcej swobody; Pani Vanda bardzo żałowała, żen ie może wziąść Wiki dosiebie, ale ma swoje trzy pieski już Quote
GreenEvil Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 malawaszka napisał(a):Oktawia - kup jej może smyczkę automatyczną - będzie miała więcej swobody; Pani Vanda bardzo żałowała, żen ie może wziąść Wiki dosiebie, ale ma swoje trzy pieski już ojojojoj... ja bym sie bala troche smyczki automatycznej u mojego psa np. taka smyczka (nie smiac sie) zwiekszla poziom agresji u mojego psa w stosunku do innych psow (caly cza napieta - wsparcie u przewodnika ciagle itepe). A viki swoj charakterek ma. pzdr GreenEvil Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 :hmmmm: nie wiem - jak uważacie - mój Bolo ma taką i ona nie jest mocno napięta - pomaga w "sterowaniu" Bolusiem bo czuje w którą stronę idę, ale nie jest jakoś mocno napięta Quote
GreenEvil Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 malawaszka napisał(a)::hmmmm: nie wiem - jak uważacie - mój Bolo ma taką i ona nie jest mocno napięta - pomaga w "sterowaniu" Bolusiem bo czuje w którą stronę idę, ale nie jest jakoś mocno napięta Ona nie jest mocno napieta nigdy - to fakt, jest to jednak napiecie wystarczajace, zeby wyczul je pies. Ja poprostu ostrzegam. Moze oczywiscie byc inaczej. U mnie sprawe rozwiazala smycz 5 i 10 m, Jest mniej mila w obsludze - fakt, ale pies mi sie uspokoil w sposob widoczny. pzdr GreenEvil Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 to na pewno zależy od psa - może Oktawia wypróbowała wyprowadzanie Wiki na różnych smyczach? Quote
GreenEvil Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 malawaszka napisał(a):to na pewno zależy od psa Z tym nie bede sie klocic :lol: Viki szuka domku - przypominam!!! pzdr GreenEvil Quote
loozerka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 ja mogę tylko poodbić w góre. Domku dać nie mogę - 1) mam psa, 2) nie mam małego dziecka własnego, ale dużo dzieci rodziny i znajomych, ktorzy tu bywają 3) bardzo często wyjezdzam,a w miescie,w ktorym mieszkam nie mam rodziny, by psa ewnetualnie przekazać. Juz nawet podpytywalam się wsród znajomych- ci, ktorzy chcieli miec zwierzaka juz go mają, ci, ktorzy nie chcą- nie zechcą :( Dobrze, ze choć finansowo Viki zabezpieczona. Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 loozerka napisał(a):Dobrze, ze choć finansowo Viki zabezpieczona. trzeba oszczędzać pieniążki bo jakby nie daj boże nie znalazł sie domek d oczasu przeprowadzki Oktawii to może będzie potrzebny hotelik :placz: :placz: :placz: no nie mam pomysłu :placz: Warszawianki - czy może ktoś dać ogłoszenia do papierowych gazet poczytnych w Wa-wie?? :modla: najlepszy byłby domek w warszawie - Wiktoria byłaby blisko i Oktawii i Dra Garncarza Quote
oktawia6 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='malawaszka'] trzeba oszczędzać pieniążki bo jakby nie daj boże nie znalazł sie domek d oczasu przeprowadzki Oktawii to może będzie potrzebny hotelik :placz: :placz: :placz: no nie mam pomysłu :placz: Warszawianki - czy może ktoś dać ogłoszenia do papierowych gazet poczytnych w Wa-wie?? :modla: najlepszy byłby domek w warszawie - Wiktoria byłaby blisko i Oktawii i Dra Garncarza tak ale kaganiec musi mieć:cool1: miseczka to kilka złotych a je z miski moich psów:roll: czeszę ją też ich grzebieniem-a nie powinnam tak robić:shake: Malawaszka-ona nie kwalifikuje się w żadnym wypadku do hoteliku!!! nie może być z innymi psami!!! to wykluczone! liczę na to, że dom się znajdzie do tego czasu:roll: może jeszcze ją ogłosić w też poczytnym miesięczniku "Przyjaciel Pies"? sama już nie wiem Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 oczywiście, że miska i grzebień są jej potrzebne no i kaganiec skoro z niej taka charakterna dziołszka ;) jak najbardziej daj ogłoszenie do Przyjaciela Psa - wszędzie gdzie tylko może być jakiś efekt :kciuki: no ja cały czas mam nadzieję, że nie będzie już Wiki u Ciebie do czasu przeprowadzki, ale jakiś plan awaryjny musi być :placz: nie mogę sobie wyobrazić jakby Wiki musiała zmieniać miejsce na inne niż swój nowy prawdziwy dom :-( Quote
oktawia6 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='malawaszka'] oczywiście, że miska i grzebień są jej potrzebne no i kaganiec skoro z niej taka charakterna dziołszka ;) jak najbardziej daj ogłoszenie do Przyjaciela Psa - wszędzie gdzie tylko może być jakiś efekt :kciuki: no ja cały czas mam nadzieję, że nie będzie już Wiki u Ciebie do czasu przeprowadzki, ale jakiś plan awaryjny musi być :placz: nie mogę sobie wyobrazić jakby Wiki musiała zmieniać miejsce na inne niż swój nowy prawdziwy dom :-( ja też nie:shake: :placz: to za duży stres dla ślepej suki po takich przeżyciach Przyjaciel Pies" to trochę droga "impreza" bo chyba ok. 50 zł:oops: ale może się mylę-ja prenumeruję "Mojego Psa" a tamte czasopismo też jest poczytne ale tak słyszałam-czy mogłabyś się Malawaszka dowiedzieć po ile ze zdjęciem ogłoszenie u nich? Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 http://www.pies.pl/ tu w dziale reklama jest cennik ogloszeń drobnych ze zdjęciem - i jest tak jak mówisz - 50 zł ale może warto? ja nie wiem na ile poczytny ten miesięcznik jest Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 napisałam też do "Cztery Łapy" czy mogliby umieścić ogłoszenie o Wiki do Przyjaciela Psa też napisałam prośbę - zobaczymy... Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Oktawia - ile Wiktoria ma w kłębie??? bo piszesz że waży ponad 10 kg i ja już nie wiem czy ona jest miniaturka czy wyrośnięta czy niewyrośnięta średniaczka? :cool1: Quote
ARKA Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='oktawia6']ja też nie:shake: :placz: to za duży stres dla ślepej suki po takich przeżyciach Przyjaciel Pies" to trochę droga "impreza" bo chyba ok. 50 zł:oops: ale może się mylę-ja prenumeruję "Mojego Psa" a tamte czasopismo też jest poczytne ale tak słyszałam-czy mogłabyś się Malawaszka dowiedzieć po ile ze zdjęciem ogłoszenie u nich? Ja mysle,ze jak ich poprosisz, to napewno nieodplatnie umieszcza:p Quote
oktawia6 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='malawaszka'] Oktawia - ile Wiktoria ma w kłębie??? bo piszesz że waży ponad 10 kg i ja już nie wiem czy ona jest miniaturka czy wyrośnięta czy niewyrośnięta średniaczka? :cool1: Malawaszka-a kto mówił, że Viktoria jest miniaturką:eek2: waży dokładnie 13 kg:roll: poniżej mały Gryfonik Dandi z Viktorią dla porównania (choć już nie miniaturka-waga: 4.400) Quote
malawaszka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 oktawia6 napisał(a):Malawaszka-a kto mówił, że Viktoria jest miniaturką:eek2: no własnie ja sobie tak na początku ze zdjęć w schronisku wymyśliłam :p ale na średniaka to waży znowu za mało a nie jest wychudzona - może to mieszanka mini i średniego - ehh wogóle t ochciałabym ją na zywo zobaczyć :placz: co mówiła fryzjerka o jej byciu sznaucerem? Quote
oktawia6 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 tak na średniego za mało na miniaturkę za dużo:lol: a fryzjerka? coż Viktoria jest mix Sznaucerka-ktoś z jej przodków na pewno był tej rasy;) Quote
ARKA Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 oktawia6 napisał(a):tak na średniego za mało na miniaturkę za dużo:lol: a fryzjerka? coż Viktoria jest mix Sznaucerka-ktoś z jej przodków na pewno był tej rasy;) A najwazniejsze co w duszy gra:p Quote
Recommended Posts