Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

co z domem:roll: naprawdę mam problem-do 30 października wątpię by ktoś sensowny się trafił:shake: 30 pażdziernika wyprowadzam się-będę mieszkała kątem u matki z Gryfikiem-TZ u kolegi z Dandim-kilkadziesiąt kartonów-cały mój dobytek-nasze kolejne mieszkanie będzie przechodziło wykończenie generalne-obecnie jest w trakcie budowy.
Do tego Viktoria powinna być jedynym zwierzęciem w domu-stwierdzam to uczciwie-by potem za miesiąc, ktoś jej nie wywalił do schroniska bo na przykład ugryzie psa swojej nowej pani czy pana-nie mam zdania co do kotów-koty są inne-lecz tego nie stwierdzę na chwilę obecną-jak by było jakby była w domu z kotem. Małe dziecko-wykluczone to samo przez się jest jasne-osoba musi zdawać sobie sprawę, że jest to pies po przejściach traumatycznych i jej rekacje mogą być różne-to nie jest Pikuś, który w podskokach zaaprtuje piłeczkę-to po prostu skrzywdzona suka-specjalnej uwagi-większość dnia i tak sobie śpi-tak jak napisałam wcześniej-poza spacerami oraz jedzeniem: 2 razy dziennie.

Dzisiaj ze wczorajszych pieniążków kupiłam Viktorii super posłanie: 57 zł-w weekend będą zdjęcia;) troszkę spore-ale pomyślałam sobie, że jakby chciałą się wyciągnąc to zrobi to w każdą stronę-jest naprawdę piękne a cena była okazyjna-normalnie kosztuje 3 razy tyle:oops: .

W piątek zdjęcie szwów-Tania zaraz wyślę Ci priv z moim dokładnym adresem;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GreenEvil']
Viki chyba kogos zauroczyla ;)
jej stan srodkow - 1 030 zl.

dziekujemy :loveu::loveu::loveu:

pzdr
GreenEvil

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: faktycznie:cool1: ktoś jest nią zauroczony:loveu:
dziękuję w imieniu Vikotrii:Rose: :Rose:
....może to ta pani z Czech od Malawaszki:hmmmm: ...

Posted

:multi: :multi: :multi: tak tak to Pani Vanda :laola: BARDZO DZIĘKUJEMY W IMIENIU WIKTORII :Rose: :Rose: :Rose: :Cool!:

ahh żeby jeszczeten domek udało się zybko znaleźc bo co my z Wikunią zrobimy :placz:

a przy okazji opowieści o niewidomych psach - mój Bolo też nie widzi i chodzi na dworze bez smyczy - na osiedlu rzadko bo jest zbyt duże zamieszanie i musiałabym cały czas do niego mówić, ale na łące na wsi, albo na polankach koło osiedla bryka zadowolony bez smyczy :loveu:

Posted

dobrze czułam:lol: stara czarownica ze mnie:cool1:
w takim razie Pani Vando-bezpośrednio dziękuję:Rose:

w takim razie po weekendzie kupię Viktorii kaganiec, miseczkę-bo nie ma swojej:roll: i smycz bo też pożyczam od moich piesków-a w tej w której przyszła jest strasznie krótka:nerwy: dobra na wejście do samochodu-ale nie na spacerki:shake: oraz szczotkę-też używa moich psów:oops: ....grzebyczek:oops:

szkoda, że pani Vanda nie może zaadoptować Viktorii:oops: :sadCyber: naprawdę będzie problem:nerwy:

Posted

malawaszka napisał(a):
Oktawia - kup jej może smyczkę automatyczną - będzie miała więcej swobody; Pani Vanda bardzo żałowała, żen ie może wziąść Wiki dosiebie, ale ma swoje trzy pieski już

ojojojoj... ja bym sie bala troche smyczki automatycznej u mojego psa np. taka smyczka (nie smiac sie) zwiekszla poziom agresji u mojego psa w stosunku do innych psow (caly cza napieta - wsparcie u przewodnika ciagle itepe). A viki swoj charakterek ma.

pzdr
GreenEvil

Posted

malawaszka napisał(a):
:hmmmm: nie wiem - jak uważacie - mój Bolo ma taką i ona nie jest mocno napięta - pomaga w "sterowaniu" Bolusiem bo czuje w którą stronę idę, ale nie jest jakoś mocno napięta

Ona nie jest mocno napieta nigdy - to fakt, jest to jednak napiecie wystarczajace, zeby wyczul je pies. Ja poprostu ostrzegam. Moze oczywiscie byc inaczej.
U mnie sprawe rozwiazala smycz 5 i 10 m, Jest mniej mila w obsludze - fakt, ale pies mi sie uspokoil w sposob widoczny.

pzdr
GreenEvil

Posted

ja mogę tylko poodbić w góre. Domku dać nie mogę - 1) mam psa, 2) nie mam małego dziecka własnego, ale dużo dzieci rodziny i znajomych, ktorzy tu bywają 3) bardzo często wyjezdzam,a w miescie,w ktorym mieszkam nie mam rodziny, by psa ewnetualnie przekazać.
Juz nawet podpytywalam się wsród znajomych- ci, ktorzy chcieli miec zwierzaka juz go mają, ci, ktorzy nie chcą- nie zechcą :(
Dobrze, ze choć finansowo Viki zabezpieczona.

Posted

loozerka napisał(a):
Dobrze, ze choć finansowo Viki zabezpieczona.

trzeba oszczędzać pieniążki bo jakby nie daj boże nie znalazł sie domek d oczasu przeprowadzki Oktawii to może będzie potrzebny hotelik :placz: :placz: :placz: no nie mam pomysłu :placz:

Warszawianki - czy może ktoś dać ogłoszenia do papierowych gazet poczytnych w Wa-wie?? :modla: najlepszy byłby domek w warszawie - Wiktoria byłaby blisko i Oktawii i Dra Garncarza

Posted

[quote name='malawaszka']
trzeba oszczędzać pieniążki bo jakby nie daj boże nie znalazł sie domek d oczasu przeprowadzki Oktawii to może będzie potrzebny hotelik :placz: :placz: :placz: no nie mam pomysłu :placz:

Warszawianki - czy może ktoś dać ogłoszenia do papierowych gazet poczytnych w Wa-wie?? :modla: najlepszy byłby domek w warszawie - Wiktoria byłaby blisko i Oktawii i Dra Garncarza

tak ale kaganiec musi mieć:cool1:
miseczka to kilka złotych a je z miski moich psów:roll:
czeszę ją też ich grzebieniem-a nie powinnam tak robić:shake:

Malawaszka-ona nie kwalifikuje się w żadnym wypadku do hoteliku!!! nie może być z innymi psami!!! to wykluczone!

liczę na to, że dom się znajdzie do tego czasu:roll: może jeszcze ją ogłosić w też poczytnym miesięczniku "Przyjaciel Pies"? sama już nie wiem

Posted

oczywiście, że miska i grzebień są jej potrzebne no i kaganiec skoro z niej taka charakterna dziołszka ;)

jak najbardziej daj ogłoszenie do Przyjaciela Psa - wszędzie gdzie tylko może być jakiś efekt :kciuki:

no ja cały czas mam nadzieję, że nie będzie już Wiki u Ciebie do czasu przeprowadzki, ale jakiś plan awaryjny musi być :placz: nie mogę sobie wyobrazić jakby Wiki musiała zmieniać miejsce na inne niż swój nowy prawdziwy dom :-(

Posted

oczywiście, że miska i grzebień są jej potrzebne no i kaganiec skoro z niej taka charakterna dziołszka ;)

jak najbardziej daj ogłoszenie do Przyjaciela Psa - wszędzie gdzie tylko może być jakiś efekt :kciuki:

no ja cały czas mam nadzieję, że nie będzie już Wiki u Ciebie do czasu przeprowadzki, ale jakiś plan awaryjny musi być :placz: nie mogę sobie wyobrazić jakby Wiki musiała zmieniać miejsce na inne niż swój nowy prawdziwy dom :-(

ja też nie:shake: :placz: to za duży stres dla ślepej suki po takich przeżyciach

Przyjaciel Pies" to trochę droga "impreza" bo chyba ok. 50 zł:oops: ale może się mylę-ja prenumeruję "Mojego Psa" a tamte czasopismo też jest poczytne ale tak słyszałam-czy mogłabyś się Malawaszka dowiedzieć po ile ze zdjęciem ogłoszenie u nich?

Posted

[quote name='oktawia6']ja też nie:shake: :placz: to za duży stres dla ślepej suki po takich przeżyciach

Przyjaciel Pies" to trochę droga "impreza" bo chyba ok. 50 zł:oops: ale może się mylę-ja prenumeruję "Mojego Psa" a tamte czasopismo też jest poczytne ale tak słyszałam-czy mogłabyś się Malawaszka dowiedzieć po ile ze zdjęciem ogłoszenie u nich?

Ja mysle,ze jak ich poprosisz, to napewno nieodplatnie umieszcza:p

Posted

Oktawia - ile Wiktoria ma w kłębie??? bo piszesz że waży ponad 10 kg i ja już nie wiem czy ona jest miniaturka czy wyrośnięta czy niewyrośnięta średniaczka? :cool1:

Malawaszka-a kto mówił, że Viktoria jest miniaturką:eek2:
waży dokładnie 13 kg:roll:

poniżej mały Gryfonik Dandi z Viktorią dla porównania (choć już nie miniaturka-waga: 4.400)

Posted

oktawia6 napisał(a):
Malawaszka-a kto mówił, że Viktoria jest miniaturką:eek2:

no własnie ja sobie tak na początku ze zdjęć w schronisku wymyśliłam :p ale na średniaka to waży znowu za mało a nie jest wychudzona - może to mieszanka mini i średniego - ehh wogóle t ochciałabym ją na zywo zobaczyć :placz: co mówiła fryzjerka o jej byciu sznaucerem?

Posted

oktawia6 napisał(a):
tak na średniego za mało na miniaturkę za dużo:lol:
a fryzjerka? coż Viktoria jest mix Sznaucerka-ktoś z jej przodków na pewno był tej rasy;)

A najwazniejsze co w duszy gra:p