Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Barbi napisał(a):
Ajeszcze jedno Oktawio czy Ty masz możliwość zamawiania Bosha, bo ja np. karmię Acaną (też karma wysokiej jakości) i np. mogłabym z bezpłatnym dowozem do Twojego domku zamówić parę kilogramów więcej dla Wiktorki??

Tak pytam, żebyś nie przepłacała po 20zł za transport np 4 kg i choć to inna karma ale może taka informacja Ci się przyda?

Pozdrowionka i mizianko dla gryfoników bądź co bądź to także brodate kochane stworzonka.

---------------------------------------------------------------------
Acana - odpada absolutnie :shake: Barbi-nie dam żadnemu psu karmy, która jest testowana na zwierzętach, podobnie jak firma IAMS (Eukanuba) Royal Canin, Pedigree, Friskes i kilka innych.
kliknij by zobaczyć film-ukrytą kamerą

P.Hania ma też Kapitanka prawda? dobrze kojarzę?
dla zainteresowanych "ujawniam" się;) :

to z nimi Viktoria będzie dzieliła swój czas i ze mną oczywiście:p
Świeżo po sterylce-hmm-nie wiem jak by się czuła-nowe miejsce-po zabiegu-podróż-za duży stres moim zdaniem-tu w Warszawie proponowałabym-przede wszystkim dobrze-nie tanio-prze każdym zabiegiem psu czy suce robi się morfologię wydolność serca i ogólny wywiad-jako że jest to zabieg w pełnej narkozie-a nie chcę partactwa-dość się już nacierpiała-jest już w dobrych rękach dr Garcarz to sterylizację niech czołówka polskiego położnictwa i ginekologii przeprowadzi prof Karczewski-oczywiście poprosiłabym go o zniżkę i to sporą-specjalnie dla niej-a potem podałabym cenę tutaj.

Prosiłabym też o telefon w sprawie Viktorii-ustalić godzinę przyjazdu-to ważne szczególnie w sobotę-bardzo proszę-

AFN=ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEJI Barbi;)

70 zł-ciocia Malawszka :Rose: :Rose: (nie odebrałam jeszcze ich by potem nie zostać podejrzaną o matactwo-tym samym nic nie kupując dla Viktorii)

P.S. Dzięki Barbi za pozdrowienia-jeśli ktoś chce zobaczyć przyjaciół Viktorii na najbliższy czas to zapraszam oraz mnie starą upierdliwą zrzędę:evil_lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podnoszę bo szukamy domku dla kochaniuśkiej Wiktorii

oktawia6 napisał(a):
---------------------------------------------------------------------
mnie starą upierdliwą zrzędę:evil_lol:

:crazyeye: no wiesz:mad:

a z Acaną to mnie zarzyłaś nie wiedziałam że testowana na zwierzakach:oops:

DOMKU SZUKAMY CIĘ GDZIE JESTEŚ? KTO PRZYGARNIE NASZĄ WIKTORIĘ?

Posted

ja nadal czekam na telefon z ustaleniem szczegułów na sobotę:roll: i nikt do mnie się nie odezwał-ta pani niezadzwoniła we wtorek jak się umawiałyśmy-ja jestem osobą, która nie zuca słów na wiatr i chę by było to obustronnie.

P.S. Barbi to wejdź na "Kupujcie nie testowana na zwierzętach" w dziale Wszystko o psach-który załozyłam-tylko bądź na czczo i nie wieczorem bo nie zaśniesz.

Posted

oktawia6 napisał(a):
ja nadal czekam na telefon z ustaleniem szczegułów na sobotę:roll: i nikt do mnie się nie odezwał-ta pani niezadzwoniła we wtorek jak się umawiałyśmy-ja jestem osobą, która nie zuca słów na wiatr i chę by było to obustronnie.

P.S. Barbi to wejdź na "Kupujcie nie testowana na zwierzętach" w dziale Wszystko o psach-który załozyłam-tylko bądź na czczo i nie wieczorem bo nie zaśniesz.

To dosyć dziwne że taka cisza w sprawie Wiktorii, a dział Ten co piszesz próbowałąm przeczytać ale wierz mi nie mogę. Na kłopoty żołądkowe i zatrucia nie choruję i bardzo wrażliwa na tego typu widoki niee jestem - tyle że pracę mam wymagającą skupienia a na zarywanie nocek nie mogę sobie pozwolić:shake:. Chyba mam zbyt dużą wyobraźnię. Jednakże po troszeczku spróbuję a do info o Acanie też dotrę i sama ocenię czy warto karmić. Jako karma regeneracyjna na mojej suni się sprawdziła.

Dziś u starszej suni odkryłam kolejny guzek (to już 4 z kolei w ciągu 2 lat, w tym jeden nie do usunięcia w okolicy kręgosłupa). Nic dobrego mi to nie wróży:placz:. I to mi narazie wystarczy na spędzanie snu z powiek.

Moż cioteczki - wolontariuszki się wkrótce odezwą i jakieś nowinki zdradzą skoro taka cisza:cool3:.

Posted

oktawia6 napisał(a):
to byłoby dobrze-gdyż jutro jest już środa a ja nadal nic nie wiem o organizacji co do soboty-tymbardziej że w sobotę mam czas zajęty od godziny 12:00 do 15-tej.

Dzwoniłam do Pani Hani, ale jej nie zastałam wyszła już do schroniska. Będę ją łapać wieczorem.

Posted

[quote name='malawaszka']trzymam :kciuki: Green Evil napisała dwa razy, że wpłynęło na Wiki 70 zł - czy to dwa razy te moje 70 zł czy mamy już 140? :lol: ;)

Malawaszko na razie to tylko Twoje 70,- zł. Ja jeszcze nic nie dorzuciłam, ale dorzucę tylko z kasą się troszkę muszę obliczyć i cosik doślę. '

Myślę, że trochę bardziej trzeba by "rozreklamować" naszą Wiktorię bo interesuje się nią wąski krąg osób. Może temat zmienić na mniej drastyczny np.
PILNIE domek, zbiórka na leczenie - sznaucerka Wiktoria
może większą ilość ludzi by przyciągnął inny temat. To na razie ale jak będziemy mieć zdjącia zrobione i jakiś opis od Oktawii co do zachowania Wiktorii w domu i jej lęków i etapu leczenia oczek. To ostro będziemy przyklejkać i wklejać gdzie się da.
Wiktoria musi znaleść dobry domek.

Posted

zgadza się -Viktoria będzie u mnie w sobotę na tymczasie !!!:p

Rozmawiałam z p.Haliną o Viktorii-pytałam się o szczepienia i odrobaczenie-podobno była szczepiona-tak mówią-ale to dla mnie mało-ma to być w książeczce z podpisem lekarza wet.jak nie to niech powiedzą jak jest naprawdę i Viktoria niech ma szczepienie gdzie indziej-tymbardziej, że odrobaczenie musi być-obowiązkowo-ja swoim dam tabletkę również w sobotę-wszystkie muszą ją wziąć jednocześnie, viktoria miała w schronie wcześniej uż obcięte paznokcie-do nerwów, leciała jej krew:angryy:

Mam prośbę do Was-jeśli ktoś może ją wesprzeć finansowo to proszę pieniążki przesyłać na konto AFN z dopiskiem "Viktoria":modla:

Zdjęcia Viktoria oczywiście będzie miała-będzie zrobiony piękny baner przez najzdolniejszą z całej dogo SylwiiSkaskiej - do tego Allegro dojdzie i inne możliwe miejsca do reklamy-ale byle komu nie zostanie wydana-napewno:shake:

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

P.S. dobrze, że mam wprawę z kropelkami-mój maluszek na kropelkach i "na dr Garncarzu" od ponad 1 roku więc Viktorii nie zmarnuje się ani 1 kropelka-krzywo zakroplona-poza oczko;)

Posted

bidna Wiki, jakaz ona podobna do mojej Figi, tez siedziala taka w schronisku zabiedzona i cala w koltunikach...dobrze ze jest domek tymczasowy na pewno dojdzie tam do siebie, ale i tak juz na ostatnim zdjeciu widac poprawe! dobrze ze znalazly sie pieniadze na sterylizacje to amatorzy zarobkow na psach (nazywam ich alfonsami) nie beda sie nia interesowac, oczyma wyobrazni widze ze to bedzie piekny piesek (juz po malu jest:lol: ) ehhh ten kto tak potraktowal tego psine wierze ze spotka go to samo od zycia, tym bardziej ze wiele osob z tego forum mu tego zyczy.trzymam kciuki za Wiki, na pewno znajdzie kochajacy domek.

Posted

Kasiu-Viktoria musi mieć same dobro w życiu-natomiast pieniędzy na sterylizację jeszcze nie ma-przed zabiegiem każdy pies czy suka musi przejść niezbędne zabiegi-jak morfologia z rozmazem czy Echo serca i inne-tak jak przed zabiegiem inwazyjnym-opróćz tego pieniądze na bieżące utrzymanie Viktorii potrzebne-prośba do Was na wpłaty z dopiskiem "Viktoria" na AFN-bardzo wiele osób deklarowało ty wpłatę na Viktorię ale Malawszka jako jedyna przesłała na nią 70 zł;)

Viktorią będzie w Warszawie na ok. 14-stą

Posted

lista darczyńców dla Viktorii:

ewatr, :shake:
masieńka :shake:
GoniaP :shake:
Supergoga :shake:
Kelko :shake:
aniac50-deklarowała nawet co miesięczne wpływy :shake:
anoul92-deklarowała pieniążki na Viktorię, które zostały do dyspozycji po Myszce-2 krotnie:shake:
avii :shake:
Malawszka-tylko ona przesłała 70 zł na Viktorię :Rose: :Rose:

Chyba, że na ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEJI COŚ W MIĘDZYCZASIE WPŁYNĘŁO:???: -na VIKTORIĘ

Viktorię odbieram z dworca Centralnego w sobotę ok.godz.14-tej

Posted

Dzisiaj sie umowialam z oktawia, zeby dac jej pieniadze. Alarmowy, z powodow, ze tak powiem "bankomatowych" ;) dorzucil od siebie dla viki jeszcze 30zl.
Tak wiec oktawia dostanie ode mnie 100zl.

innych wplywow do teraz nie zanotowano.

pzdr
GreenEvil

Posted

Pieniążki lubią się przyciągać to ja dosyłam dziś drugą stówkę :lol: . Ale to tak z góry na ten miesiąc, więcej nie zdołam w tym miesiącu:oops:. Czekamy na wpłaty od innych tyle osób deklarowało wpłaty ale chyba tylko na deklaracjach zakończyły. Dobrze że pani Hania się zaopiekowałą Wiktorią w schronisku bo jakby Wiktoria trafiła do hoteliku i mielibyśmy taką statystykę wpłat to by długo tam nie pobyła.

Może na priv do tych osób napisać i zapytać czy mogłyby coś dosłać.

Mam nadzieję, że moja wpłata do Ciebie trafi Oktawio ale wysłałam dopiero dziś to jakiś czas będzie szła. PA PA

Kochamy Cie nasza Wiktorko:loveu:

Posted

kasia124 napisał(a):
bidna Wiki, jakaz ona podobna do mojej Figi, tez siedziala taka w schronisku zabiedzona i cala w koltunikach...dobrze ze jest domek tymczasowy na pewno dojdzie tam do siebie, ale i tak juz na ostatnim zdjeciu widac poprawe! dobrze ze znalazly sie pieniadze na sterylizacje to amatorzy zarobkow na psach (nazywam ich alfonsami) nie beda sie nia interesowac, oczyma wyobrazni widze ze to bedzie piekny piesek (juz po malu jest:lol: ) ehhh ten kto tak potraktowal tego psine wierze ze spotka go to samo od zycia, tym bardziej ze wiele osob z tego forum mu tego zyczy.trzymam kciuki za Wiki, na pewno znajdzie kochajacy domek.

Tak Kasiu to takie niesprawiedliwe też sobie tak myślę o swoich psach, ale Wiktoria miała mniej szczęścia w życiu niż nasze psiaki. Może jeszcze szczęście się do niej uśmiechnie i podbije czyjeś serce. A co do tego, że będzie piękna, szlachetna i bardzo zakochana we właścicielu (oczywiście zakochanym w niej) - jestem pewna. Przecież i Ty i ja mamy psiaki właśnie z podobnych źródeł i są przecudne:loveu:.

Dla Wiktori najlepszym w tej chwili byłby domek z kochającymi ją ludźmi. Najlepiej na stałe już teraz bo przevcież Wiktoria zakocha się w Oktawi6 a ona będzie musiała ją oddać i wtedy będzie dla Wiktorii niepotrzebny stres. Oktawia ma świetne warunki i podejście do psiaków i leczenia ale jednak domku stałego Wiktori zapewnić nie może. Sama ma 2 psy i mieszka w bloku. 2 psy w bloku to i tak dużo i miejsca dla Wiktori nie starczy. Rozumiem to. Zanim zaproponowałam rodzinie Wiktorię sama się zastanawiałam jakby to było z trzema sukami i widziałam to jakoś tak w ciemniejszych barwach choć mam domek z ogródkiem. Ale jestem zdania, że kontakt z przyjaźnie nastawionym psiakiem i dobrym człowiekiem pozbawi Wiktorię lęków.

Posted

hmm pomyslalm ze moze zaloze watek o wiktorii na forum mojej uczelni?? moze akurat jakis student okaze serce psiakowi?tylko ze obawiam sie ze czesciowo ludzie beda sie bac ze piesek moze byc chory i ze wymaga kosztownego leczenia a nie kazdego studenta na to stac......ale co tam moze ktos sie zainteresuje. aha czy ten watek to jest jedyny o Wiktorii?

Posted

ok zalozylam temat na forum na mojej uczelni, moze akurat jakis kulowiec sie zainteresuje? poki co moze chociaz tak uda mi sie pomoc Wiktorii, bo niestety finansowo na razie nie moge:placz: .