Kar0la Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Wiktoria to przyszła Miss Dogomanii.:evil_lol: Quote
oktawia6 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 tak czekam na nią:lol: dzwoneczek masz rację to dobry pomysł-tylko Gryfik lubi "francuskie pocałunki" Dandi już nie;) . Oczywiście niech tylko przyjedzie to Allegro się zrobi zrobię jej sesję zdjęciową-że mucha nie siądzie-takie foty będą:razz: . Proszę tylko pamiętać o tej liście dla Wiktorii-co wcześniej zrobiłam-dziewczęta ja z bankiem to tak średnio biegać i sprawdzać trzeba-najprymitwyniej i najprościej to przekaz pocztowy-w takim razie mogłabym jej kupić to posłanie na wtorek-by dziewczyna, która ją przywiezie nie była obładowana jak beduin z wielbłądem, karmę-jednak stawiam na Bosch'a - dobrze robi na układ kostny i ma dobry skład - Royal wysiada przy Bosch'u, szelki ze smyczą to najlepiej z Viktorią kupić ale miseczkę już też mogłabym kupić:oops: by miała przygotowane co trzeba-leki przywiezie ze sobą, aha no i dzwoneczek dla tego perwersa Gryfika:lol: Komu podać mój adres domowy?:oops: do przekazu pocztowego?:oops: kosteczkę do gryzienia dla niej już mam-szampon francuski już mam:lol: Quote
ARKA Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 oktawia6 napisał(a):szczerze mówiąc nie sądziłam że po 10 latach mnie jest w stanie czymś zadziwić a jednak:p ma wielkiego plusa-wielkiego-jeszcze prawdziwego miłośnika z niego zrobię:eviltong: zwierząt oczywiście:lol: Uwazaj, moze Ciebie jeszcze wiecej zadziwi i Wiki to bedzie tylko jego dziewczynka, na stale, co?;) A chlopaki Twoje tez by mialy zajecie a nie siedzialy wpatrzone w Ciebie:loveu: . Quote
oktawia6 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 ARKA to niemożliwe-tymczas ma bankowo u mnie-ale nie na stałe:oops: Oczywiście pierwszy lepszy jej nie dostanie-będzie przygotowana umowa adopcyjna-i tu liczę na Twoje wsparcie przy wyborze tej najlepszej wersji umowy-na terenie Warszawy najlepiej bo dom możnaby wówczas sprawdzić jeśli nie będzie z WArszawy to inna odpowiedzialna osoba niech go skontroluje-jest mapa Dogo wszak-póki co niech Viktoria jedzie-śniła mi się i to zanim mój TZ się zgodził:lol: Quote
oktawia6 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 aha-jeszcze chcę coś dodać-Viktoria jak się oczywiście zaklimatyzuje będzie miała poprawioną fryzurę przez profesjonalną groomerkę-ona przygotowuje psy do wystaw włącznie z championami-to nie będzie na pewno prymitywne wygolenie tylko wyższa szkoła jazdy:cool3: ale niech dojedzie pierw-zaklimatyzuje się:p Quote
malawaszka Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Oktawia -a nr konta nie możesz podać, bo ja na pocztę to mam kawał drogi a przelew robię z kompika w sekundkę :razz: Quote
Barbi Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Oktawio ja również (podobnie jak malawaszka) wolałabym nr konta bo darmowo idze przelew a za pocztę trzeba płacić jakieś odsetki od przesyłanej kwoty. Przelew idzie maks. 2 do 3 dni a poczta nawet przez 14 dni może przetrzymać pieniążki. Ja też z kompiuterka przesyłam przelewy. Prześlij nr konta na priva jak nie chcesz jawnie podawać. Z groomerem to b. dobry pomysł, a tak na marginesie mam cichą nadzieję, że ktoś z Twoich przyjaciół lub znajomych (może sąsiadów) zakocha się w Wiktorii i jej charakterze i Wiktoria zostanie nieopodal Ciebie i będziecie się często widywać (mam taką cichą nadzieję ;)) - Tak było zmoją starszą sunią wziętą na tymczasowy pobyt. Jak wyładniała i stała się radosnym psem, pełnym energii to kupa ludzi się o nią zaczęła pytać jak słyszała jej historię (ale wtedy była już nie do oddania:lol:). Sądzę, że podobnie może być z Wiktorią. Pozdrowionka Quote
aniac50 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Ja proszę o adresik ,niewiele mogę,ale " w ilości " nasza siła-POWODZENIA!!!!.tak bardzo się cieszę !!!!Wiem ,że to tylko tymczasowe rozwiazanie ,ale TO JUŻ COŚ...... na szczęśliwy ,mam taką nadzieję ,początek.......POWODZENIA dla Ciebie i Wikusi !!!!! Quote
malawaszka Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 no i ja się jeszczze zastanawiam, czy na pewno potrzebna jest karma Bosh - są inne dobre karmy a tańsze - nie wiem czy uzbieramy tyle pieniędzy, żeby spełnić wszystkie punkty z listy Oktawii - trochę tego jest a pieniędzy każdy ma ile ma :shake: najważniejsze jest leczenie, Wiktoria nie jest wychudzona, więc podtuczać jej nie trzeba Oktawia - czy wyliczyłaś, ile kaski potrzeba na to wszystko??? Quote
oktawia6 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 OK. DZIĘKI do mnie na konto nie dochodzą pieniądze-coś jest nie tak-musiałabym się pytać co jest grane-musiałabym do banku jeździć codziennie lub zo 2 dni i pytać się czy coś wpłynęło-zaś karma Bosh nie jest na podtuczanie tylko ma doskonały skład-szczególnie na stawy i podbudowanie kośca. Co do przekazu pocztowego to kosztuje nie od kwoty tylko 10 zł bez znaczenia jaka jest kwota-ja przekazy puszczałam rok temu po 500 zł i za każdym razem było 10 zł i to w Warszawie-ale dzięki mimo wszystko za dobre chęci. Nikt na pewno nie będzie jej tuczył:shake: Szkoda że ta pani od Wiktorii w weekend nie zadzwoniła do mnie bo można ustalić wtorek jako dzień przyjazdu Viktorii a nie we wtorek na kolejny tydzień ale to już nie ja decyduję-pani komórki nie ma, w piątek dzwoniła z czyjego aparatu Quote
malawaszka Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Oktawia nie obrażaj się bo nie o to chodzi - każdy z nas chce, żeby było jak najlepiej dla Wiktorii - no i problem pojawia się taki, że jak ktoś ma np 50 zł dla Wiktorii to 10 zł z tego zeżre poczta :-( i Wikunia dostanie 40, jeśli o mnie chodzi to mogłabym wpłacić też na konto kogoś kto ma do Ciebie blisko i mógłby Ci te pieniążki przekazać do ręki - przekazem jakby np 5 osób wpłacało to stracimy 50 zł :-( to jest bardzo dużo przecież jest jeszcze konto AFN - czy byłaby możliwość, żebyś spotkała się z Green Evil np i odebrała od niej pieniądze? Ona jest z Warszawy :razz: Quote
Moriaaa Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 oktawia6 napisał(a): Szkoda że ta pani od Wiktorii w weekend nie zadzwoniła do mnie bo można ustalić wtorek jako dzień przyjazdu Viktorii a nie we wtorek na kolejny tydzień ale to już nie ja decyduję-pani komórki nie ma, w piątek dzwoniła z czyjego aparatu Oktawia,dzisiaj rozmawiałam z Hanią(to pani od Wiktorii;) ) więc w sobotę ,będzie jechał do Wawy jej mąż i ona planuje się zabrać z nim z Wiki...myślę,że to rozsądne rozwiązanie..odpadnie koszt transportu. We wtorek Hania będzie dzwonić,to sobie wszystko ustalicie:) Quote
malawaszka Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 to móże szybciutko wpłacimy pieniążki do P. Hani i Ona przekaże Oktawii?? :razz: Quote
Moriaaa Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 W sumie fakt,możemy tak zrobić:)Tylk z wyraźnym dopiskiem "na Wiktorię",bo Hania zbiera też na szczeniaka w hoteliku. Quote
malawaszka Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 no to ja jutro z rana poślę bo teraz system niedostępny :mad: :angryy: a potem mnie nie będzie na necie za dużo przez jakistydzien :shake: :placz: Quote
oktawia6 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 malawaszka napisał(a):Oktawia nie obrażaj się bo nie o to chodzi - każdy z nas chce, żeby było jak najlepiej dla Wiktorii - no i problem pojawia się taki, że jak ktoś ma np 50 zł dla Wiktorii to 10 zł z tego zeżre poczta :-( i Wikunia dostanie 40, jeśli o mnie chodzi to mogłabym wpłacić też na konto kogoś kto ma do Ciebie blisko i mógłby Ci te pieniążki przekazać do ręki - przekazem jakby np 5 osób wpłacało to stracimy 50 zł :-( to jest bardzo dużo przecież jest jeszcze konto AFN - czy byłaby możliwość, żebyś spotkała się z Green Evil np i odebrała od niej pieniądze? Ona jest z Warszawy :razz: ja się nie obrażam-zdecydowanie podoba mi się pomysł z wpłatą dla Green Evil-zdecydowanie trafiony:lol: można-Czyli Viktoria będzie w sobotę-do soboty muszę jej wszystko przygotować i kupić-oczywiście ze wsparciem finansowym Was drogie ciotki-z dopiskiem "na Viktorię" na wszystko będzie pokwitowanie. Fakt-przekaz 10 zł jak 10 osób prześle pieniążki to 100 zł w błoto a to dużo:shake: . Jakby co to ponownie podaję swoją komórkę 0602-178-666 domowego nie mam. Quote
malawaszka Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 no to super!!! zrobiłam właśnie przelew na AFN 70 zł z dopiskiem dla Wiktorii z Łodzi Quote
oktawia6 Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 już teraz dziękuję Malawszka :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Barbi Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Zgadzam się z powyższą dyskusją, a co do ustaleń wpłat to właśnie o to mi chodziło żeby niepotrzebnie komuś kabzy nie nabijać tylko na Viktorię płacić Sorki że zapytam cioteczki ale nie jest mi znany sam skrót AFN (nowa tu w końcu jestem:oops: to jeszcze nie wszystko na dgm doczytałam:oops:), ale nie o to tutaj chodzi. Podajcie proszę konto na jakie można będzie pieniążki przesłać bo poczcie nie zamierzam gratisów dawać:cool3: . A myślę że nasza Wiktoria tak bardzo podbiłą serce p. Hani, że p Hania chce zobaczyć gdzie ją oddaje:diabloti:. Pozdrowionka cioteczki Quote
Barbi Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Ajeszcze jedno Oktawio czy Ty masz możliwość zamawiania Bosha, bo ja np. karmię Acaną (też karma wysokiej jakości) i np. mogłabym z bezpłatnym dowozem do Twojego domku zamówić parę kilogramów więcej dla Wiktorki?? Tak pytam, żebyś nie przepłacała po 20zł za transport np 4 kg i choć to inna karma ale może taka informacja Ci się przyda? Pozdrowionka i mizianko dla gryfoników bądź co bądź to także brodate kochane stworzonka. Quote
Barbi Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Cóż tutaj taka cisza czy wszyscy zapomnieli o naszej Wiktorii?? :shake: Przecież nadal szukamy domku Quote
Kar0la Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Wiktorii trzeba zrobić lepsze zdjęcia, żeby dobry domek znaleźć. Quote
GreenEvil Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Na viki wplynely pieniadze na AFN w wysokosci 70zl. od malawaszki. Jak beda potrzebne to poprosze o kontakt PW. Rozliczenie konta zawsze na ostatniej stronie watku przyklejonego. Pzdr GreenEvil Quote
Barbi Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Acha już wiem o co chodzi z AFN i konto też znalazłam (na pierwszej str. wątku) postarm się coś dosłać wkrótce. Quote
Barbi Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Kar0la napisał(a):Wiktorii trzeba zrobić lepsze zdjęcia, żeby dobry domek znaleźć. Tak tak zdecydowanie. A czy Wiktoria przyjedzie z p. Hanią do Oktawii już wysterylizowana przez schronisko? Czy będziemy w Wa-wce sterylizować? Quote
Recommended Posts