Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak czekam na nią:lol: dzwoneczek masz rację to dobry pomysł-tylko Gryfik lubi "francuskie pocałunki" Dandi już nie;) . Oczywiście niech tylko przyjedzie to Allegro się zrobi zrobię jej sesję zdjęciową-że mucha nie siądzie-takie foty będą:razz: . Proszę tylko pamiętać o tej liście dla Wiktorii-co wcześniej zrobiłam-dziewczęta ja z bankiem to tak średnio biegać i sprawdzać trzeba-najprymitwyniej i najprościej to przekaz pocztowy-w takim razie mogłabym jej kupić to posłanie na wtorek-by dziewczyna, która ją przywiezie nie była obładowana jak beduin z wielbłądem, karmę-jednak stawiam na Bosch'a - dobrze robi na układ kostny i ma dobry skład - Royal wysiada przy Bosch'u, szelki ze smyczą to najlepiej z Viktorią kupić ale miseczkę już też mogłabym kupić:oops: by miała przygotowane co trzeba-leki przywiezie ze sobą, aha no i dzwoneczek dla tego perwersa Gryfika:lol:
Komu podać mój adres domowy?:oops: do przekazu pocztowego?:oops:
kosteczkę do gryzienia dla niej już mam-szampon francuski już mam:lol:

Posted

oktawia6 napisał(a):
szczerze mówiąc nie sądziłam że po 10 latach mnie jest w stanie czymś zadziwić a jednak:p ma wielkiego plusa-wielkiego-jeszcze prawdziwego miłośnika z niego zrobię:eviltong: zwierząt oczywiście:lol:

Uwazaj, moze Ciebie jeszcze wiecej zadziwi i Wiki to bedzie tylko jego dziewczynka, na stale, co?;) A chlopaki Twoje tez by mialy zajecie a nie siedzialy wpatrzone w Ciebie:loveu: .

Posted

ARKA to niemożliwe-tymczas ma bankowo u mnie-ale nie na stałe:oops:
Oczywiście pierwszy lepszy jej nie dostanie-będzie przygotowana umowa adopcyjna-i tu liczę na Twoje wsparcie przy wyborze tej najlepszej wersji umowy-na terenie Warszawy najlepiej bo dom możnaby wówczas sprawdzić jeśli nie będzie z WArszawy to inna odpowiedzialna osoba niech go skontroluje-jest mapa Dogo wszak-póki co niech Viktoria jedzie-śniła mi się i to zanim mój TZ się zgodził:lol:

Posted

aha-jeszcze chcę coś dodać-Viktoria jak się oczywiście zaklimatyzuje będzie miała poprawioną fryzurę przez profesjonalną groomerkę-ona przygotowuje psy do wystaw włącznie z championami-to nie będzie na pewno prymitywne wygolenie tylko wyższa szkoła jazdy:cool3: ale niech dojedzie pierw-zaklimatyzuje się:p

Posted

Oktawio ja również (podobnie jak malawaszka) wolałabym nr konta bo darmowo idze przelew a za pocztę trzeba płacić jakieś odsetki od przesyłanej kwoty. Przelew idzie maks. 2 do 3 dni a poczta nawet przez 14 dni może przetrzymać pieniążki.

Ja też z kompiuterka przesyłam przelewy.
Prześlij nr konta na priva jak nie chcesz jawnie podawać.

Z groomerem to b. dobry pomysł, a tak na marginesie mam cichą nadzieję, że ktoś z Twoich przyjaciół lub znajomych (może sąsiadów) zakocha się w Wiktorii i jej charakterze i Wiktoria zostanie nieopodal Ciebie i będziecie się często widywać (mam taką cichą nadzieję ;)) - Tak było zmoją starszą sunią wziętą na tymczasowy pobyt. Jak wyładniała i stała się radosnym psem, pełnym energii to kupa ludzi się o nią zaczęła pytać jak słyszała jej historię (ale wtedy była już nie do oddania:lol:). Sądzę, że podobnie może być z Wiktorią.

Pozdrowionka

Posted

Ja proszę o adresik ,niewiele mogę,ale " w ilości " nasza siła-POWODZENIA!!!!.tak bardzo się cieszę !!!!Wiem ,że to tylko tymczasowe rozwiazanie ,ale TO JUŻ COŚ...... na szczęśliwy ,mam taką nadzieję ,początek.......POWODZENIA dla Ciebie i Wikusi !!!!!

Posted

no i ja się jeszczze zastanawiam, czy na pewno potrzebna jest karma Bosh - są inne dobre karmy a tańsze - nie wiem czy uzbieramy tyle pieniędzy, żeby spełnić wszystkie punkty z listy Oktawii - trochę tego jest a pieniędzy każdy ma ile ma :shake: najważniejsze jest leczenie, Wiktoria nie jest wychudzona, więc podtuczać jej nie trzeba

Oktawia - czy wyliczyłaś, ile kaski potrzeba na to wszystko???

Posted

OK. DZIĘKI do mnie na konto nie dochodzą pieniądze-coś jest nie tak-musiałabym się pytać co jest grane-musiałabym do banku jeździć codziennie lub zo 2 dni i pytać się czy coś wpłynęło-zaś karma Bosh nie jest na podtuczanie tylko ma doskonały skład-szczególnie na stawy i podbudowanie kośca. Co do przekazu pocztowego to kosztuje nie od kwoty tylko 10 zł bez znaczenia jaka jest kwota-ja przekazy puszczałam rok temu po 500 zł i za każdym razem było 10 zł i to w Warszawie-ale dzięki mimo wszystko za dobre chęci. Nikt na pewno nie będzie jej tuczył:shake: Szkoda że ta pani od Wiktorii w weekend nie zadzwoniła do mnie bo można ustalić wtorek jako dzień przyjazdu Viktorii a nie we wtorek na kolejny tydzień ale to już nie ja decyduję-pani komórki nie ma, w piątek dzwoniła z czyjego aparatu

Posted

Oktawia nie obrażaj się bo nie o to chodzi - każdy z nas chce, żeby było jak najlepiej dla Wiktorii - no i problem pojawia się taki, że jak ktoś ma np 50 zł dla Wiktorii to 10 zł z tego zeżre poczta :-( i Wikunia dostanie 40, jeśli o mnie chodzi to mogłabym wpłacić też na konto kogoś kto ma do Ciebie blisko i mógłby Ci te pieniążki przekazać do ręki - przekazem jakby np 5 osób wpłacało to stracimy 50 zł :-( to jest bardzo dużo przecież

jest jeszcze konto AFN - czy byłaby możliwość, żebyś spotkała się z Green Evil np i odebrała od niej pieniądze? Ona jest z Warszawy :razz:

Posted

oktawia6 napisał(a):
Szkoda że ta pani od Wiktorii w weekend nie zadzwoniła do mnie bo można ustalić wtorek jako dzień przyjazdu Viktorii a nie we wtorek na kolejny tydzień ale to już nie ja decyduję-pani komórki nie ma, w piątek dzwoniła z czyjego aparatu

Oktawia,dzisiaj rozmawiałam z Hanią(to pani od Wiktorii;) ) więc w sobotę ,będzie jechał do Wawy jej mąż i ona planuje się zabrać z nim z Wiki...myślę,że to rozsądne rozwiązanie..odpadnie koszt transportu.
We wtorek Hania będzie dzwonić,to sobie wszystko ustalicie:)

Posted

malawaszka napisał(a):
Oktawia nie obrażaj się bo nie o to chodzi - każdy z nas chce, żeby było jak najlepiej dla Wiktorii - no i problem pojawia się taki, że jak ktoś ma np 50 zł dla Wiktorii to 10 zł z tego zeżre poczta :-( i Wikunia dostanie 40, jeśli o mnie chodzi to mogłabym wpłacić też na konto kogoś kto ma do Ciebie blisko i mógłby Ci te pieniążki przekazać do ręki - przekazem jakby np 5 osób wpłacało to stracimy 50 zł :-( to jest bardzo dużo przecież

jest jeszcze konto AFN - czy byłaby możliwość, żebyś spotkała się z Green Evil np i odebrała od niej pieniądze? Ona jest z Warszawy :razz:

ja się nie obrażam-zdecydowanie podoba mi się pomysł z wpłatą dla Green Evil-zdecydowanie trafiony:lol: można-Czyli Viktoria będzie w sobotę-do soboty muszę jej wszystko przygotować i kupić-oczywiście ze wsparciem finansowym Was drogie ciotki-z dopiskiem "na Viktorię" na wszystko będzie pokwitowanie. Fakt-przekaz 10 zł jak 10 osób prześle pieniążki to 100 zł w błoto a to dużo:shake: .
Jakby co to ponownie podaję swoją komórkę 0602-178-666 domowego nie mam.

Posted

Zgadzam się z powyższą dyskusją, a co do ustaleń wpłat to właśnie o to mi chodziło żeby niepotrzebnie komuś kabzy nie nabijać tylko na Viktorię płacić

Sorki że zapytam cioteczki ale nie jest mi znany sam skrót AFN (nowa tu w końcu jestem:oops: to jeszcze nie wszystko na dgm doczytałam:oops:), ale nie o to tutaj chodzi. Podajcie proszę konto na jakie można będzie pieniążki przesłać bo poczcie nie zamierzam gratisów dawać:cool3: .

A myślę że nasza Wiktoria tak bardzo podbiłą serce p. Hani, że p Hania chce zobaczyć gdzie ją oddaje:diabloti:.

Pozdrowionka cioteczki

Posted

Ajeszcze jedno Oktawio czy Ty masz możliwość zamawiania Bosha, bo ja np. karmię Acaną (też karma wysokiej jakości) i np. mogłabym z bezpłatnym dowozem do Twojego domku zamówić parę kilogramów więcej dla Wiktorki??

Tak pytam, żebyś nie przepłacała po 20zł za transport np 4 kg i choć to inna karma ale może taka informacja Ci się przyda?

Pozdrowionka i mizianko dla gryfoników bądź co bądź to także brodate kochane stworzonka.

Posted

Na viki wplynely pieniadze na AFN w wysokosci 70zl. od malawaszki.

Jak beda potrzebne to poprosze o kontakt PW.

Rozliczenie konta zawsze na ostatniej stronie watku przyklejonego.

Pzdr
GreenEvil

Posted

Kar0la napisał(a):
Wiktorii trzeba zrobić lepsze zdjęcia, żeby dobry domek znaleźć.

Tak tak zdecydowanie.

A czy Wiktoria przyjedzie z p. Hanią do Oktawii już wysterylizowana przez schronisko? Czy będziemy w Wa-wce sterylizować?