elinka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Na moje to Sonia ma jakieś dwa lata, ale trzeba trzymać się jednego, więc trzymajmy się tego wpisu w książeczce. Najwyżej u nowego Pańcia Kajtka pożyje rok dłużej. :eviltong: A telefon to niech zostanie Twój bo z odsyłania to zazwyczaj mało co wychodzi. Ludzie po drodze się rozmyślają i już dalej nie dzwonią. Quote
elinka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 2-3 może być, mijamy się postami. Poprawiony tekst fajny, jedynie to bym jeszcze usunęła: 'żeby nie mogła być wykorzystywana do "produkcji" szczeniąt przez pseudo hodowców.' Quote
panbazyl Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 tekst ok!!! Raczej żaden "szanujący" się pseudo jak przeczyta że po sterylce to takiej panny nie weźmie nawet z dopłatą.... Oj te pseudo to utrapienie. Znalazlam na jakimś topiku niedawno wielki lament (jak zwykle) po zakupie szczylka od pseudo i po tym jak szczylek odszedł. I co zrobila panna???? Kupila nowego szczylka, też od pseudo, tyle że od innego.... Quote
elinka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 hm, a czy wiecie, że na dzień przed moim odbiorem Sonię ze schroniska ktoś chciał zaadoptować? Kto wie, może to było pseudo? Quote
elinka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Malawaszko, poprawiony tekst wstaw do pierwszego postu ;) Quote
malawaszka Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 hahaha cóż za instrukcje - wstawiam, zdanie o pseudo zostawiam, a jak komuś nie będzie pasowało, a będzie chciał robić ogłoszenia to sobie usunie, ja mam za zadanie również edukować społeczeństwo Quote
elinka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 No i bardzo dobrze. :happy1: Uciekam już do pracy, ale może dodam, że profesjonalne gatki sprawdzają się doskonale. W majteczki suniom wkładam takie cienkie, zwykłe jednodniowe podpaski kobiece. I w życiu bym nie sądziła, że suczki mają tak obfite cieczki. Podpaski co kilka godzin muszę wymieniać. Zdecydowanie polecam ten zakup wszystkim właścicielom niesterylizowanych suczek. MikAgo, dziękuję :loveu: Quote
malawaszka Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 no własnie dziwne bo moja sznupka miała takie cieczki, że ledwo ledwo było coś widać, ale już moja kundliczka Pepa to miała, że hoho i ona paradowała w majtorkach - po dziecku jej pasowały jak ulał :lol: Quote
zerduszko Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Może jeszcze młode i się nauczą? ;) Moja Kluska w pierwszą cieczkę to jak zarzynane prosie krwawiła. A potem nauczyła się dbać o siebie i czasem dopiero po zainteresowaniu psów się orientowałam ;) Quote
panbazyl Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 a mnie w cieczkach najbardziej przeszkadza ten zapaszek w pierwszym tygodniu. A ze sprząteniem to problemów nie mialam nigdy - pierwszy tydzień Bazyl i Pirania ze sobą byli (tyle, ze ona na smyczy w domu, zeby nie zwiala samowolnie na podwórko). a potem, jak się zaczynala rujka, to już Pirania lądowała w klatce zamykanej na kilka zamków. Bazyl po niej sprzątal doskonale - jak wyprowadzałam Piranię to on lądowal w klatce, żeby nam nie dokuczał na dwoerze. Pies jest się w stanie nauczyć cyklu płodności suki - doskonale wie, kiedy są "te" wlaśnie dni i nie będzie marnowal sił wcześniej. Tyle tylko, ze opisuję tu sytuację prawie laboratoryjną... Ale to już historia. I bardzo się cieszę! Ale klatka nadal jest - służy psom jako "buda" w domu. Quote
MikAga Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Cześć cioteczki,cichutko tu ostatnio.Elinko,ja cały czas śledzę wątek i jestem z Mikuśką z Wami,pozdrawiam i lizak od Miki.Nie wiem co z ogłoszeniem na allegro-czy mam już je zrobić,czy jeszcze czekać? Quote
elinka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 MikAgo, myślę, że najwyższy czas jest zacząć ogłaszać małą. Jeżeli możesz to proszę, zrób to allegro. :fadein: Quote
MikAga Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ok,jutro zrobimy ogłoszenie-tekst czytałam,fotki są-no,chyba że są jakieś nowe:lol: Quote
malawaszka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 lada chwila Sonia będzie miała zrobiony zestaw ogłoszeń wykupiony na bazarku ogłoszeniowym, wybrałam kilka zdjęć do ogłoszeń, ale przydałyby się jeszcze jakieś - może do allegro Quote
panbazyl Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 no to para w ruch poszła!!! Czyli dziewczyna zaczyna szukać nowego domku!!! Oby szcześliwy był ten domek i czekal wlaśnie na nią! Quote
elinka Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Zrobić zdjęcie Sonii to nie taka prosta sprawa. Sonia nawet sekundy nie ustoi w bezruchu. No, ale może coś wybierzecie do ogłoszeń. Te robione z lampą... Quote
panbazyl Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Elinko - przyznaj się - na chodniku leżałaś żeby jej zdjęcie zrobić???? Całkiem fajne! Quote
malawaszka Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 oooo kurcze ale fajne a ja posłałam już tamte co były... doślę te też może jeszcze nie zrobione ogonek w ruchu :loveu: Quote
panbazyl Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 fajne, fajne!!! Trzeba je pokazywać i w takiej jesiennej oprawie w dodatku! Quote
Tola^^ Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Jaka ona śliczna :loveu: Elinko o sunia nadal skacze tak na wszystkich ? Quote
MikAga Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Elinko,zdjęcia superaśne-Sonia sprostała zadaniu,nawet jeśli musiałaś tarzać się w liściach.Mojego Sławka nie ma już,ale jak tylko wróci jutro do domku,to zadanie specjalne będzie wykonane,pozdrówka i lizak od Mikuśki. Elinko,czy to była sesja zdjęciowa do jesiennych,kalendarzowych miesięcy??? Quote
elinka Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 [quote name='panbazyl']Elinko - przyznaj się - na chodniku leżałaś żeby jej zdjęcie zrobić???? Całkiem fajne! No prawie że. Sesja trwała dobre 30minut, aby coś uchwycić w pewnym momencie Sonię musiałam przywiązać do drzewa (co widać na drugim zdjęciu) i do ławki. [quote name='malawaszka']oooo kurcze ale fajne a ja posłałam już tamte co były... doślę te też może jeszcze nie zrobione ogonek w ruchu :loveu: Sonia jeśli nie może biegać to chociaż pomerda ogonkiem. Aparat mam bez stabilizatora obrazu, większość zdjęć przez to wychodzi rozmazana [quote name='Tola^^']Jaka ona śliczna :loveu: Elinko o sunia nadal skacze tak na wszystkich ? Nie, witając się Sonia już nie naskakuje na ludzi. Ale za to teraz jest w cieczkowym amoku i cały czas naskakuje na Loulę... a Loula na Sonię. Kiedy nie śpi piszczy pod drzwiami, na dworze widząc psa lamentuje na całe osiedle. A TPańcia tylko się wstydzi bo ludzie myślą, że biją psa. :oops: :evil_lol: Do tego w podążaniu za zapachem potencjalnego narzeczonego Sonia ciągnie niemiłosiernie, niemal czołga się po chodniku. A na sikanie to już nie starcza jej czasu, sika w trakcie tego ciągo-marszu. A to pozowane zdjęcie Kajtki w pięknej bandamce dla MikAgi :gent: Quote
Recommended Posts