elinka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 http://i56.tinypic.com/245j1j8.jpg - O! tak to Sonia lubi leżeć. Hm, czyli wychodzi na to, że to jednak Sonia. Tylko, że futerko nic jej nie rośnie. Jak było króciutkie, tak jest nadal. Tola, czy masz jeszcze jakieś zdjęcia Sonii ze schroniska? Quote
MikAga Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Elinko,zdjęcia mogą troszkę przekłamywać-fotka Sońki ze schroniska,zobacz w jakiej pozie mała miała zrobioną fotkę,a włoski rosną,rosną...-Twoja Ewelinka,jak wyciachała Mikusi parę,to do tej pory nie mogą dogonić reszty:eviltong:,i całe szczęście,dla mnie.Lizaczek od Mikusi Quote
MikAga Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Malawaszko,co mam robić z allegro-jutro się kończy,mogę je zmodyfikować,i uaktualnić.Pozdrawiam cieplutko,pa. Quote
Tola^^ Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Przeglądałam zdjęcia i tylko te znalazłam... Do schronu też przyszedł owczarek kaukaski kudłaty a potem jak wyliniała to sierść nie odrosła taka jak była, tylko była krótka.... Ja mam pewność że to ten sam pies :) Quote
malawaszka Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 kurcze powiem, ze w szoku jestem bo ja nie chcę się upierać, że to nie Sonia tylko komu nie pokazuję tych zdjęć ze schroniska i tych aktualnych to nie chcą wierzyć ze to ten sam pies - jedna się już okrutnie oburzyła i więcej nie odpisała :lol: ale nic to - możliwe, że będziemy sprawdzać domek w Warszawie - od pewnego czasu zasznupiamy Stolicę :lol: Quote
AnkaG Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 No jakoś nie pasi mi, że to ten sam pies - zupełnie inny typ włosa na łapach... Ale foty to tylko foty... Quote
elinka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Anko, teraz to nawet i mi jest trudno uwierzyć, że to ten sam pies. Ten falujący włos na grzbiecie nie pasuje mi do Sonii. To tylko dowód jak dziewczyny starannie Sonię obstrzygły. Szkoda tylko, że zrobiły to tak dokładne. Zwłaszcza przed szukaniem psu domu. No, ale może Sonia była cała w kołtunach. Dlatego podtrzymuję swoje stanowisko, aby ludziom pokazywać obecne zdjęcia Sonii, tak, jak wygląda obecnie. Jak ktoś ma się w niej zakochać to lepiej, aby pokochał ją taką, jaka jest, a nie za jej kudełki. Quote
AnkaG Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Najważniejsze, że ma fajny charakter :) Quote
panbazyl Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 a która z nas po wyjściu od fryzjera wygląda jak przed wejściem tam???? Quote
elinka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Kiedyś było powiedzenie, że 'długie włosy to krótki rozum'. Pewnie dlatego Sonia jest mądrym psem. :evil_lol: Nie za bardzo mam czas, aby zajmować się szkoleniem Sonii, ale przedwczoraj za ciasteczka dziewczyna w 10 minut nauczyła się komendy 'Siad!'. A łatwa to nauka nie była, bo oczywiście, do szkółki dołączyła się 'wszystko umiejąca już' Loula. A ta słysząc ciągle tę samą komendę w pewnym momencie zwątpiła, o co właściwie Pańci chodzi, no bo przecież od dawana już siedziała, zaczęła więc dawać głos, na co znowu Sonia zwątpiła i zamiast siadać też zaczęła poszczekiwać. W kuchni zrobiło się małe zamieszanie, ale na szczęście piękny aromat ciasteczek szybko zmobilizował dziewczyny do dalszej nauki. W ogóle Sonia cały czas bardzo uważnie przygląda się co robi Loula. Nie we wszystkim jednak ją naśladuje, bo lubi chodzić swoimi ścieżkami. Swoim nochalem natomiast bardzo długo analizuje wszelkie zapachy. Szczególnie lubi obwąchiwać twarz i sprawdzać, czy TPańcia umyła zęby. Gdy coś TPańci się nie podoba Sonia swoimi bardzo skupionymi oczami potrafi zapytać o co chodzi? A ponieważ Tpańcia ma miękkie serce, Sonia i Loula od kilku dni śpią z TPańcią w łóżku. Jednak w dzień na łóżko wchodzić im nie wolno. W dzień do spania służą legowiska. Obie dziewczyny oczywiście, doskonale to zrozumiały. Gdy TPańcia do późna w nocy siedzi przed kompem obie sunie śpią jak zabite w tych swoich legowiskach. Jednak wystarczy tylko, aby TPańcia skierowała swe kroki do łóżka, a natychmiast oba futrzaki ekspresowo teleportują się pod kołderkę. I są tam szybciej od TPańci. :dog::dog: Quote
malawaszka Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 :lol: piękna opowieść szkoleniowa :lol: Quote
elinka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Malawaszko, właściwie to trzeba by zmienić tytuł wątku, bo podczas ostatniej wizyty weterynarz ocenił wiek Sonii na jakieś 2 - 3 lata. Proponuję więc 2,5 roku. Quote
zerduszko Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 A co Sonia na takie postarzanie jej? :razz: Ja bym się obraziła na tego weta... :mad: Quote
Tia Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Mi się wydaje że tyle nie ma lat, ale jak wet tak mówi to może jednak. ( ale oni nie zawsze mają racje ) Quote
AnkaG Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Super szkolonko - że one zawsze najszybciej łapią spanie w łóżeczkach ... Quote
elinka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Tia napisał(a):Mi się wydaje że tyle nie ma lat, ale jak wet tak mówi to może jednak. ( ale oni nie zawsze mają racje ) Tia, w książeczce ze schroniska jest wpis, że Sonia ma trzy lata. A więc to już drugi weterynarz, który twierdzi, że Sonia ma tyle lat. A skoro mowa o książeczce to jest tam wpis o szczepieniu p. wściekliźnie. Sonia była szczepiona 20 września. Teraz kolej na następne szczepienia. Od cieczki minęły już dwa tygodnie, myślę, że jutro mogę z Sonią pójść na te szczepienia. Malawaszko, kiedyś już mi odpowiadałaś, ale może coś się zmieniło w tej kwestii, dlatego jeszcze raz zapytam czy od weterynarza mam brać fakturkę, a jeśli tak to na kogo ją wystawić? Quote
malawaszka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 nie potrzebujemy faktury, a 3 lata to też przecież młodziutka sunia więc nie ma problemu elinko dostałaś mmsa ode mnie? Quote
elinka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Być może dostałam, tylko, że moja komórka jest najprostsza w formie i funkcji mms nie posiadam. :niewiem: Quote
elinka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Sonia już po szczepieniu. :smile: Sunia została zaszczepiona Biocanem DHPPi p. parwowirozie, nosówce, zakaźnemu zapaleniu wątroby i na psi kaszel. Szczepienie kosztowało 50zł. Wet powiedział, że teraz dobrze by było odczekać przynajmniej dwa tygodnie. Czyli sterylka odbędzie się nieco później, niż początkowo było to planowane, a mianowicie 03 grudnia. Quote
malawaszka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 mogłam jej wtedy nie ogłaszać bo kilka osób się tym długim czekaniem zniechęciło :( jesli o mnie chodzi robiłabym zabieg szybciej i do domu, ciekawe czy ktoś z tych ludzi wcześniej dzwoniących zadzwoni po 20 listopada pytać o Sonię Quote
zerduszko Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 A czemu ona była szczepiona? Trochę bezsensowne takie przeciąganie. Quote
elinka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Malawaszko, ale czy ktoś konkretnie pytał się o Sonię czy to były może tylko takie wstępne rozmowy? zerduszko napisał(a):A czemu ona była szczepiona? Trochę bezsensowne takie przeciąganie. Sonia była szczepiona ponieważ w schronisku zaszczepiono ją tylko p. wściekliźnie. A wszystko się tak przeciąga ponieważ sunia w międzyczasie miała cieczkę. Quote
malawaszka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 no była nawet jedna pani która mówiła i potem pisała, że jest w 100% zdecydowana i... zamilkła :niewiem: a zgadzała się na wizytę i w ogóle... ale zapadła cisza; nie ogłaszam jej teraz - dopiero jak będzie bliżej sterylki to dostanie nową serię ogłoszeń Quote
elinka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 To może napisz do tej kobiety i zapytaj się, czy nadal jest zainteresowana adopcją Sonii? A może zaadoptowała już innego psa? Quote
zerduszko Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 elinka napisał(a):Sonia była szczepiona ponieważ w schronisku zaszczepiono ją tylko p. wściekliźnie. Jak większość psów ze schronisk. Pytam kto i dlaczego podjął taką decyzję. Dziwi mnie to szczerze. Quote
Recommended Posts