Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
Jak większość psów ze schronisk. Pytam kto i dlaczego podjął taką decyzję. Dziwi mnie to szczerze.

zerduszko, ale to jak to widzisz? Że Sonia miała być sterylizowana przed szczepieniami?

Posted

elinka napisał(a):
Być może dostałam, tylko, że moja komórka jest najprostsza w formie i funkcji mms nie posiadam. :niewiem:

olśniło mnie!!!! Elinko - bez paniki - w tym mms co go dostalaś a wlaściwie nie dostalaś jest kod i po wklepaniu w neta na stronie co tam podali- powinien się pokazać obrazek - ja tak kiedyś odebrałam mmsa. Ale ja blondynak jestem komputerowa, ciemna blondynka i to bardzo. To dawno było.

Posted

zerduszko napisał(a):
No dokładnie. Nie wiem po co przeciągać adopcję.

zerduszko, teoretycznie to suczkę można wysterylizować nawet w czasie cieczki i to bez szczepień, ale jeśli podejmuję się opieki nad jakimś psem, daję mu DT to staram się to robić w miarę należycie i jak najlepiej. Na wszystko jest odpowiedni czas. Zresztą na temat szczepień i ich prawidłowej kolejności lub nie poświęcony jest na Dogomanii podrozdział Szczepienia. Jestem pewna, że tam znajdziesz wiele odpowiedzi na trapiący Cię temat.

A co do przeciągania terminu adopcji to nie wydaje mi się, aby coś takiego miało tu miejsce. Jak na razie to nie ma nikogo, kto by był konkretnie zainteresowany Sonią. Zapytaj się MikAgi ile to ona czasu czekała na Mikę. Jej czas nie przeszkadzał, aby poczekać na swoją upragnioną sunię. Albo Walmar za swoim Febriskiem. Tu jest potrzebny ktoś, kto faktycznie byłby zainteresowany adopcją Sonii. I to taka osoba, która pokochałaby Sonię całym swoim sercem. Pośpiesznymi telefonami psa się nie zaadoptuje. Do mnie przyjechała nawet do domu zainteresowana Sonią pewna kobieta z Bydgoszczy, ale właśnie tu zabrakło tej miłości. Sonia nie mieściła się w kryteriach oczekiwań tej kobiety. Kajtka zdążyła przebrnąć przez cieczkę, teraz jest zaszczepiona, a podejrzewam, że i po sterylce brzuszek zdąży się zagoić zanim pojedzie do swojego upragnionego domku. Czy w takim razie nie mamy robić nic bo powinniśmy czekać, aż pojawi się ta konkretna osoba? No, ale skoro tak się niecierpliwisz to domyślam się, że masz kogoś takiego, czy tak?

panbazyl napisał(a):
olśniło mnie!!!! Elinko - bez paniki - w tym mms co go dostalaś a wlaściwie nie dostalaś jest kod i po wklepaniu w neta na stronie co tam podali- powinien się pokazać obrazek - ja tak kiedyś odebrałam mmsa. Ale ja blondynak jestem komputerowa, ciemna blondynka i to bardzo. To dawno było.

Panbazylio, no właśnie w tym problem, że ja też [FONT=Arial]blondynak[/FONT]. Najlepiej zrobię jak się prześpię, może jutro coś z tych Twoich wskazówek zrozumiem. 8-)

Posted

a jest ktoś konkretnie zainteresowany - jedna z osób, która dzwoniła wcześniej i podobała się Sonia - an dzwonił dziś zapytać jak tam i w zasadzie mówi, że są zdecydowani - dom w Warszawie, mają adoptowaną suczkę AST łagodną i wesołą z Fundacji AST i chcą jeszcze jednego, mniejszego psiaka - elinka Sonia nie robi problemów z psami nie? tamta sunia fajna i kocha wszystkich

Posted

malawaszko, to bardzo dobra wiadomość! :lol: Nie, Sonia nie robi żadnych problemów z psami, jedynie do domu z kotami bym jej nie polecała. Piszesz, że astka tych państwa kocha wszystkich, ale czy ich sunia nie będzie robić problemów przez zazdrość o Sonię? Dla Sonii dom z drugim pieskiem to idealny układ, no bo przecież przyzwyczaiła się już do towarzystwa i wspólnych zabaw z moją Loulą. Czy umówisz się z nimi na wizytę przed adopcyjną? I czy oni zadzwonią do mnie?

Posted

poproszę, żeby zadzwonili do Ciebie bo znasz Sonię najlepiej, a co do wizyty - najpierw zapytam dziewczyn z Fundacji AST - bo oni robili tam wizytę więc nie wiem czy będzie potrzeba robić drugą

Posted

Elinko,to świetna wiadomość od Malawaszki,że jest domek zainteresowany Sońką.Jestem ZA,za tym w jakiej kolejności przebiegają wizyty u weta-oddając dziewczynkę do nowego domku w pewnym sensie zabezpieczasz małą,i nowa rodzinka przyjmując Sonię nie będzie miała żadnych wątpliwości i niedomówień jeśli chodzi o podstawowe szczepienia,a Sonia jadąc do nowego domku zaraz po sterylce z kompletem szczepień na pewno łagodniej zniesie zmianę środowiska,dobrze o tym wiemy!Pozdrawiam,i lizaczki od Mikuśki.

Posted

oj same dobre wieści. No poza jedną - kabelka do telefonu nie znalazłam.... Ale do przekopania zostala mi piwnica i strych, więc moze tam????

A Sonia niech czeka na ten kochający dom. Przyspieszyć się nic nie da - po co???? Po to zeby za jakiś czas znów robić jej adopcję????

A tak swoja drogą - ludzie co adoptują piesy z dogo dostaja je z pełnym wachlarzem szczepień, po sterylkach zazwyczaj . Luksus! A do tego mają pomoc w postaci przeróznych ciotek i wujków z dogo. :)

Posted

panbazyl napisał(a):

A tak swoja drogą - ludzie co adoptują piesy z dogo dostaja je z pełnym wachlarzem szczepień, po sterylkach zazwyczaj .

nie zawsze - nie każdego na to stać, a i nas nie stać za bardzo w tej chwili... ale cóż zrobić, ja tylko mam kolejne wrzody na żołądku od kombinowania skąd wziąć kasę na wszystko :D
sterylkę można spokojnie zrobić 26 listopada czyli tydzień wcześniej bo to już będzie wystarczający czas po szczepieniu i szczerze mówiąc byłabym za tym, żeby tak zrobić

Posted

dlatego napisałam, ze zazwyczaj. Ale są to psy jakiś już znane, coś się o nich wie. A kasa - stały problem. Ja już od dawna szukam oferty dla Bazyla - żeby znalazł dla bezdomniaków coś na ich potrzeby.

Posted

Malawaszko, a kto z tej fundacji robił tam wizytę? Czy możesz mi podać jakiś kontakt do tej osoby? W końcu Kajtka wkradła się w moje serce i chcę być spokojna co do jej przyszłego domku. Fotki to może zrobię jakieś jutro i jeśli nie będzie padać, bo w domu to chyba nic ciekawszego z Sonii już nie wydobędę. Czy Ci Państwo mają może jakieś szczególne życzenia? Natomiast co do przyspieszenia sterylki to zanim odpowiem chciałabym to jeszcze w poniedziałek skonsultować z wetem.

Elinko,dorzucimy grosik na sterylkę Sońki,pozdrówka i lizuś od Miki:lol:
MikAgo, wiem, że na Ciebie można zawsze liczyć, jednak tym razem nie chciałabym Ciebie wykorzystywać. I tak już dostatecznie dużo dałaś na Sonię, nie pisząc już o tym, że ciągle wspierasz moje DT. Ponadto co miesiąc przesyłasz pieniążki na Skarpetę Kudłaczy. Loula też załapuje się na prezenciki od Ciebie. :loveu:

Posted

malawaszko, to nie jest tak. Po prostu głupio jest już mi brać jakiekolwiek pieniądze od MikAgi. Może by jednak zapytać tych Państwa?

EDIT:
napisałam list do doddy, ale nie mogę go wysłać bo:

Błędy

Następujące błędy uniemożliwiły ukończenie operacji

• Następujący Użytkownicy nie zostali odnalezieni:

1. dodda

Czy możesz przysłać mi link bezpośrednio do jej profilu?

Posted

:mad::mad:to dla Ciebie,Elinko!!-och,gdybys mieszkała bliżej...;)Grosik już wrzucony-bardzo się cieszę,że mogę,możemy z Mikuśką pomóc,bo dzięki Tobie jesteśmy razem:loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
wsparcie nie jest dla Ciebie przecież tylko dla bezdomnego psa i odrzucanie wsparcia jest nie fair wobec tego psa i innych - wg mnie

nick brzmi doddy - nie dodda :lol:
Malawaszko,i dla Ciebie też,:mad:

Posted

Widzę, że nie mam tu nic do gadania. MikAgo, dziękuję w imieniu Sonii, ale w swoim imieniu także

EDIT: Malawaszko, dotarły pieniądze za szczepienie. Dziękuję :smile:

Posted

[quote name='malawaszka']no i mnie się przy okazji oberwało :lol:[/QUOTE

sama się o to poprosiłaś,Mikusia jak tylko by mogła,to na pewno uszczypnęłaby Ciebie w łydeczkę-bardzo to lubi:eviltong: