elinka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='panbazyl']Elinko - wiesz, ze podziwiam Twój DT i Ciebie! I trzymam kciuki za kolejną bidę wyrwana ze schronu! Panbazylku, dziękuję za miłe słowa. Szkoda tylko, że ze schronów nie można wyrwać wszystkich bied. Sonia w niedzielę odjechała, a w jej schronie pozostało 200 piesków :-( [quote name='malawaszka']elinka na kiedy planujesz sterylkę małej? To zależy od tego, czy i na co Sonia była szczepiona w schronie? Planowo powinno być tak, że wczoraj ją odrobaczyłam, w następny wtorek będzie zaszczepiona, a sterylka w trzy tygodnie po szczepieniach. Czyli dopiero gdzieś tak ok.9 listopada. Wszystko jednak może ulec zmianie, jeśli okaże się, że Kajtka w schronie była szczepiona. Wtedy sterylkę zrobimy już w następnym tygodniu. Wczoraj kupiłam karmę dla małej, mam też do wykupienia receptę w aptece (na ten wrzodzik, bo się sączy). Byłam z małą na oględzinach u weta. Stan suni ogólnie jest bardzo dobry. Zaschnięte ranki na bokach to ślad po pogryzieniach lub po pasożytach. Na pchły zastosowałam FIPRex. Uszka trzeba będzie wyczyścić (kropelki są już zamówione). Pani Doktor wyczyściła Kajtece gruczoły odbytowe i zajrzała w ząbki, są idealne. Zapomniałam tylko ile Sonia waży. :oops: Za tydzień sprawdzę to jeszcze raz. Quote
malawaszka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Daj znać o kosztach - ile mam Ci zwrócić mam nadzieję, że była szczepiona w schronie i że szybciej uda się ze sterylką - mogłaby już się przyzwyczajać do nowego domku ni do Ciebie i potem znowu Quote
mamamuminka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Serdecznie zapraszam na bazarek,z którego 1/2 dochodu będzie przeznaczona dla Sonieczki http://www.dogomania.pl/threads/194455-W-sam-raz-pod-choinkę-)-kubeczki-i-pluszaki-na-Gustawa-i-Sonieczkę-do-15XI-do-22.00. Quote
malawaszka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 i tutaj też wielkie wielkie dzięki mamomuminka i dusje :Rose: Quote
ewtos Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='elinka']............. Pani Doktor wyczyściła Kajtece gruczoły odbytowe i zajrzała w ząbki, są idealne. Zapomniałam tylko ile Sonia waży. :oops: Za tydzień sprawdzę to jeszcze raz.[/QUOTE] Widzę, że miłość niejedno ma imię :evil_lol:. Quote
elinka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='mamamuminka']Serdecznie zapraszam na bazarek,z którego 1/2 dochodu będzie przeznaczona dla Sonieczki http://www.dogomania.pl/threads/194455-W-sam-raz-pod-choinkę-)-kubeczki-i-pluszaki-na-Gustawa-i-Sonieczkę-do-15XI-do-22.00. mamamuminka, razem z Sonią ślicznie dziękujemy za bazarek, tym bardziej, że panienkę czeka sterylka i potrzeby będą :kiss_2: [quote name='malawaszka']Daj znać o kosztach - ile mam Ci zwrócić Malawaszko, pozwól, że jutro rozliczę koszty, bo dzisiaj padam już ze zmęczenia. A chciałam jeszcze pokazać kilka zdjęć z DT. Oto co robią dziewczyny, gdy TPańcia jest w pracy Czyżby Sonia miała niebieskie oczy? :loveu: i wreszcie kolacja :sabber: Quote
panbazyl Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Oj żeby moje były takie grzeczne.... Elinko, przyznaj się, to tylko tak do zdjęcia???? :) Quote
elinka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='panbazyl']Oj żeby moje były takie grzeczne.... Elinko, przyznaj się, to tylko tak do zdjęcia???? :) No właśnie, że nie! Gdy wróciłam z pracy, tylko jeden kapeć córki był na środku przedpokoju, drugi Loula miała w swoim legowisku, a na podłodze leżała narzuta z pufy. To wszystko. Żadnych zniszczeń, żadnego szczekania i skamleń pod drzwiami. Ale wydaje mi się, że to znowu zasługa mojej Louli. Pierwszego dnia, gdy wychodziłam do pracy i zamykałam drzwi zauważyłam, że Sonia nie bardzo wiedziała co zrobić? Popatrzyła wtedy na Loulę i zrobiła to samo co ona - wycofała się do przedpokoju i przyglądała się, jak zamykam za sobą drzwi. Wiem, że zaraz potem Loula kładzie się do legowiska. Teraz, po tych kilku dniach Sonia już nie czeka do momentu, aż zamknę drzwi. Gdy nadchodzi moja pora obie sunie już śpiochają sobie w legowiskach. :sleep2: Quote
panbazyl Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 oj, ja jak wychodze gdzies a psiska zostają same w domu to zawsze robię zgadywankę - co tym razem mam do sprzatania, co zjadły a co tylko trochę napoczeły... Ostatnio odkrylam zalety klatki (już slyszę te pioruny i grzmoty). Największego łobuziaka, czyli mlodego pakuję do klatki, on tam idzie spać a reszta psów jest grzeczna, bo już dorosła. Ale co za czasów swojej psiej młodości zjadły to książkę bym napisała (pod warunkiem, ze wcześniej by jej nie pożarły) - od dokumentów do drzewa w ogrodzie, po drodze nowy telefon, buty itp. Kizianki dla malej sznaucerki - ona jest bardzo ładna! :) Quote
malawaszka Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 panbazyl napisał(a):oj, ja jak wychodze gdzies a psiska zostają same w domu to zawsze robię zgadywankę - co tym razem mam do sprzatania, co zjadły a co tylko trochę napoczeły... hahaha mam to samo :lol: Quote
malawaszka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 i co tam u Was? może odezwał się pan zakochany w Soni? Quote
malawaszka Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 i na miejsce Gajuszki która pojechała wczoraj do domku wskoczyła nowa sznupcia :( http://www.dogomania.pl/threads/194747-Przerażona-SZNAUCERKA-zostawcie-mnie-chcę-ZNIKNĄĆ-HELP! Quote
elinka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 [quote name='malawaszka']i co tam u Was? może odezwał się pan zakochany w Soni? Niestety, Pan się nie odezwał, ale jest to nasz znajomy. Poczekam jeszcze trochę, jak się nie odezwie do niego zadzwonię. Myślę, że najlepiej po sterylce. Tak czy inaczej Sonii trzeba by zacząć robić ogłoszenia. [quote name='malawaszka']Daj znać o kosztach - ile mam Ci zwrócić Zdrowie - ponieważ Kajtka szuka domu, pani Doktor za oględziny suni nic nie wzięła, jedynie zapłaciłam za leki. Aurisal to krople do uszu, Fiprex - środek na pchły, Pratel jest na odrobaczenie. Maść do smarowania na wrzodzik wykupiłam w aptece. Razem leki kosztowały: 45,56 10,90 ------- 56,46 Karma - ponieważ Sonia i Loula stołują się razem, aby było sprawiedliwie koszt karmy będę dzielić na pół, czyli wydane dotąd 13,56 9,50 18,39 -------- 41,45 : pół = 20,72 zł Uprząż - ponieważ Sonia na spacerku ciągnie (na obroży się dusiła i kaszlała), postanowiłam kupić jej szeleczki. Kosztowały 7,50zł, ale paragon zostawiłam w pracy. Jutro go tu wkleję. Podsumowując koszty: 56,46 leki 20,72 karma 7,50 szelki ---------------- Razem 84,68 Quote
elinka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 A żeby Louli nie było przykro, dziewczyna też otrzymała nowe szeleczki. Smycz jest wspólna. Chciałabym Sonii kupić jeszcze chustę z napisem "Szukam domu", ale nie wiem gdzie? Taką ładną, z gotowym nadrukiem. Mogłabym sama taką chustę uszyć, jednak pisana pisakiem już tak ładnie się nie prezentuje. Ktoś kiedyś na Dogo sprzedawał takie chusty, pamiętam, że kosztowały 10zł, ale już nie pamiętam przez kogo wystawiany był ten bazarek? A chusta dzisiaj na spacerku by się przydała. już jesień na spacer idziemy do Solanek Quote
elinka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 wolność :multi: brak wolności :placz: a co to za stworzenie? :crazyeye: na spacer do Solanek wybrał się jeż kolczak wzbudził ogólne zainteresowanie Quote
elinka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 czekaj, czekaj...coś ta smycz się poplątała no! teraz już się nie plącze Sonia, ale nie ciągnij! :painting: muszę popatrzeć na fontannę O! tężnie też stąd widać :smile: Quote
elinka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 pora wracać do domu bicykliści to już ostatnie chwile Quote
ewtos Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Super spacer, tylko znów niepokojące Elinko są godziny Twoich postów! :shake: Czyżby jakiś nocny dyżur, to ewentualnie może troszkę tłumaczyć. Co do chust to kiedyś taks szyła ale nie wiem bo teraz szyje kubraki na zimę. http://www.dogomania.pl/threads/185419-Psia-moda-by-taks/page11 Quote
elinka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Nocny dyżur to był na Dogomanii, hehehe. Zaraz idę do pracy. :multi: Za namiary na Taks dziękuję, po południu do niej napiszę. Quote
malawaszka Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 ok, zaraz przesyłam pieniążki elinko możesz zrobić zdjęcia do ogłoszeń - takie żeby Sonia była sama na nich, jakiś portrecik może by się udało? Quote
elinka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Z tym portrecikiem to będzie trudna sprawa. Sunia to żywy ogień. Kiedy tylko zniżam się do napodłowego poziomu, aby zrobić zdjęcie suni face to face zaraz do mnie podbiega i obsypuje całusami. Quote
elinka Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 A co tu taka cisza zapanowała? Malawaszko, pieniądze za leki i karmę dotarły. Dziękuję. Natomiast ze sterylki w najbliższym czasie nic nie będzie. Trzy dni temu Loula dostała cieczkę, a wczoraj, gdy po wieczornym spacerku wycierałam suniom łapki zauważyłam, że plami również Sonia. Teraz się nie dziwię, że ostatnio obie suczki naskakiwały na siebie w trakcie zabaw jak psy. Dzisiaj pytałam wetkę o szczepienia, niestety je też na czas cieczki będzie trzeba odłożyć. Quote
Recommended Posts