Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Druga, to burmistrz- moze wystawic wniosek o zabraniu poprostu jej psow.

Tak bylo w Starachowicach i nikt sie nie ceregielił, tylko w asyscie policji zaczeto wywozic psy.

taki wniosek od kilku miesięcy leży u burmistrza, ale on nie podjął zadnej decyzji, jedyne co można zrobić, to w trybie kpa zaskarżac bezczynoość organu administarcyjnego.:-(

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam ważne pytanie, czy ktoś z nas dzwonil do kierowniczki, że jest chetny adoptować ta chorą sunie matke szczeniaczków????
do kogo sunia idzie ???? jeśli rzeczywiscie to adopcja.......:roll:

Posted

tanitka napisał(a):
taki wniosek od kilku miesięcy leży u burmistrza, ale on nie podjął zadnej decyzji, jedyne co można zrobić, to w trybie kpa zaskarżac bezczynoość organu administarcyjnego.:-(

No to moze na niego zlozyc doniesienie do prokuratury o znecanie sie nad zwierzetami, w zwiazku z ?
I na powiatowego tez.

Posted

A ja wybaczcie, ze wejdę na chwilę z inną , ale bardzo ważną sprawą.
Chodzi mi o akcje Budy dla węgrowskich psiaków. Ludzie czekają na jakieś wieści, a ja tracę wiarogodność przez milczenie. Jak rozwiążemy ten problem.
5 bud wykonanych w szkole czeka na wiadomość, kiedy można je zawieźć
w listopadzie (o ile pamiętam na wątku było podane) wpłynęło do mnie zawiadomienie z jednej ze szkoł o zebraniu i przekazaniu na budy ponad 500 zł.
Ustaliłyśmy wtedy z mośką, że zamówi u stolarz jedną budę podwójną oraz jedną małą. Kiedy emir sprawdzała stan konta to podała, że wpłynęło 3 wpłaty od 3 szkół . (2x po 350 zł i 230 zł jeżeli dobrze pamiętam tą końcówkę) . Przed świętami na moją prośbę emir znowu sprawdziła konto jest jeszcze jedna grudniowa wpłata od jednej szkoły 350 zł.

Co zrobić z tą sumą ponad 500 zł? Czy napomknąć szkole, że nie wpłynęła?
Czy budy już mogą jechać do schroniska ? Dobrze byłoby, by ktoś tam był przy przekazaniu.
Co zrobić z tymi zamówionymi ?
Co z tymi wpłatami, które już wpłynęły?
Szkoły czekają na wiadomość zdjęcia i tabliczkę.

Posted

Choroba...to zrobiło się zamieszanie jeszcze z budami...Wando, tak ja pisała Mośka budy jeszcze (!!!!)jakieś stoją przed schroniskiem... W związku z tym naprawde nie wiem co z tymi zrobionymi w szkole. Nie umiem też wypowiedziec się na temat wpłaty bo to musi sprawdzić jeszcze emir.Masz adresy mailowe do tych szkół? Albo chociaż "normalne"?
Sama widzisz jaka jest sytaucja i nawet przy najszczerszych chęciach tego nie przeskoczymy. Najwyżej tym szkolą ,które wpłaciły pieniądze prześlemy wyjaśnienie, że znalazł się sponsor na budy i zamówił większą ich ilość i w związku z tym ich pieniądze mogliśmy przeznaczyć na leczenie i żywienie zwierząt(dołączy się zdjęcia psiaków). Ja nie mam innego pomysłu. A gdzie są te zrobione budy? Moim zdaniem te zrobione mogą pojechać do schroniska tylko wylądują pewnie przed nim...Ewentualnie można ludziom powiedzieć (żeby nie zrobić z siebie bałwanka) , że wymiana bud trwa.

A jeżeli chodzi o inne działanie związane z Węgrowem . O ile się nie mylę Fundacja Emir podjęła już większość kroków prawnych, o których tu piszecie więc ja również proszę rozsądek. Jeżeli ktoś chce składać następne doniesienia to najlepiej kontaktować sie z Fundacją.
Moim skromnym zdaniem nie należy sobie robić wroga z burmistrza bo naszym celem nadrzędnym było stworzenie w Węgrowie schroniska z prawdziwego zdarzenia, a bez jego pomocy jest to niemożliwe...Stanowczo ale rozsądnie. Oczywiście miasto może zamknąć to schronisko tylko co potem? Gdzie wyląduje 100 psów? Które schroisko przyjmie nawet 10 - 15 psów? O ile się nie mylę Siedlce nie mają takiej możliwości, Mińsk chyba też...Ostrowia ? Warszawa? A co z problemem bezdomności psów na terenie Węgrowa?
Arko jak widać Starachowice to Starachowice ( gdzie zabrano tamte psy?) a Węgrów to Węgrów. Miasto miastu nierówne. Telewizja na Woronicza tych psów oczywiście nie zabierze. ale już niejednokrotnie jej interwencje przyśpieszyły bieg różnych spraw...

Posted

Nie wiem co robić :-( To straszne, że już tyle czasu nic nie zmieniło się :-( Przecież nie można ich zostawić w tej umieralni :mad: one walczą o życie :-(
i ciągle któreś przegrywa walkę :-(

To gdzieś piszemy, co robimy?

Posted

[quote name='Ania W']Arko jak widać Starachowice to Starachowice ( gdzie zabrano tamte psy?) a Węgrów to Węgrów. Miasto miastu nierówne. Telewizja na Woronicza tych psów oczywiście nie zabierze. ale już niejednokrotnie jej interwencje przyśpieszyły bieg różnych spraw...

Tam byla sytuacja o tyle 'inna', ze to miasto samo podjelo decyzje z urzedu.

Psy byly rozdysponowane roznie-tzn. rozne schroniska jak i sporo adopcji zaczelo byc robionych.Wiadomo, bylo,ze taka decyzja jest podjeta. Organizacje: z Krakowa, przytulisko w Tarnowskich Gorach, Rzeszow, Celestynow no i nie pamietam jeszcze kto. W sumie ulkowano bezpiecznie ok. polowe zwierzat. Ale ok. 70-dziesiat pare zwierzat-polowa-zostala i miala jechac do 'mordowni' w Miedarach. Miasto podpisalo umowe(mialo placic za kazdego psa plus hyclowi,za przewoz) z Miedarami(tarnowskie gory) i zaczeli juz nawet wywozic, 12 psow..i...p.Bozena Wahl, przyjela do siebie p.Marzene z psami,ok 70. Z Miedar psy wyciagnieto i dolaczyly do p.Marzeny.
W rezultacie, UM Starachowice oplacilo wywoz jak i przyjecie psow, do schroniska p.Bozeny Wahl.

Posted

ktoś to może ogłaszał gdzieś na innym forum?
bo z relacji z Wegrowa wyglada na to,ze ta osoba zadzwonila w celu adopcji tej konkretnej suki. A jej temat zaistnial tylko tu :roll:

Posted

Dziewczyny- zapoznajcie się z nowymi zasadami wypłacania pieniędzy z AFN!!!
żeby potem jakis nieporozumień nie było - teraz na wszystko musi być faktura wystawiona na AFN!!!

Posted

POMOZCIE ! popytajcie o tymczas!

3 z 7 zyjacych jeszcze szczeniakow maja objawy - sa osowiale i maja biegunke! Jak nie znajda tymczasow i normalnej opieki weterynaryjnej,
dolacza do braciszka za TM :shake:

Posted

[quote name='Olga132']Dziewczyny- zapoznajcie się z nowymi zasadami wypłacania pieniędzy z AFN!!!
żeby potem jakis nieporozumień nie było - teraz na wszystko musi być faktura wystawiona na AFN!!!

to kiepsko! To oznacza wieksze wydatki, np. buda u stolarza za 500 pln bedzie wtedy kosztowac 600 pln

Posted

[quote name='Mośka']POMOZCIE ! popytajcie o tymczas!

3 z 7 zyjacych jeszcze szczeniakow maja objawy - sa osowiale i maja biegunke! Jak nie znajda tymczasow i normalnej opieki weterynaryjnej,
dolacza do braciszka za TM :shake:
:shake: :shake: wszystkie siedem musz miec intensywna opieke, to jest przerazajace, wszystko..
Czy nie ma w okolicy jakiejs klinki, ktora by je wszystkie przyjela? A co z surowica?:shake:

Posted

enia napisał(a):
Jesli nikt z nas nie bierze w stanie bardzo ciężkim mamy maluchów , to coś mi sie wydaje ,że zostanie uśpiona ........
a ta informacja miała nas zmylić chyba.......
ponoc kierowniczka powiedziala pracownicy ,że zdzwonila pani chętna przyjąć do siebie i leczyć tą cieżko chora sunie......ale tylko tu o niej pisałysmy, nie wiem co o tym mysleć.

eni, moze jednak ktos ją bierze-sporo osob tylko czyta forum. Powiem szczerze,ze najbardziej poszkodowana jest wlasnie ta sunia, urodzila, odchowala, trafila do .......... na koniec:-( :angryy:

Posted

Bardzo mi przykro, ze musze to powiedziec: Arko, nasze nadzieje co do adopcji suki byly złudne :-( Temat suki juz nieaktualny...

Spojrzcie na te mordki, kto da im szanse????

Dla bialego misia juz za pozno, ale rodzenstwu mozemy dac jeszcze szanse :placz:

Posted

[quote name='Mośka']Bardzo mi przykro, ze musze to powiedziec: Arko, nasze nadzieje co do adopcji suki byly złudne :-( Temat suki juz nieaktualny...

Spojrzcie na te mordki, kto da im szanse????

Dla bialego misia juz za pozno, ale rodzenstwu mozemy dac jeszcze szanse :placz:
Czesc , musze dodac od siebie pare slow, moze to zabrzmi cynicznie , ale sami ustalalismy , ze na razie z pomoca dla schronu wstrzymac sie trzeba, dziewczyny a robicie zupelnie co innego...
Przeciez to co robi kierowniczka to istny szantaz: ledwo co pozbedzie sie szczeniakow, a juz sa nastepne.Teraz jak wyciagniecie znowu kilka, przybeda kolejne...i ktos juz tu pisal kiedys ze to bledne kolo, ale tak jest i wiem , ze serce was boli, ale to sie nie skonczy- szczeniakow przybywa i tyle:angryy: Brak mi slow-bo widze ze sie angazujecie, ciesze sie kazym malym sukcesem, ale powoli watpie w sens tych dzialan..:-(

Posted

Edyta_D_R napisał(a):
Czesc , musze dodac od siebie pare slow, moze to zabrzmi cynicznie , ale sami ustalalismy , ze na razie z pomoca dla schronu wstrzymac sie trzeba, dziewczyny a robicie zupelnie co innego...
Przeciez to co robi kierowniczka to istny szantaz: ledwo co pozbedzie sie szczeniakow, a juz sa nastepne.Teraz jak wyciagniecie znowu kilka, przybeda kolejne...i ktos juz tu pisal kiedys ze to bledne kolo, ale tak jest i wiem , ze serce was boli, ale to sie nie skonczy- szczeniakow przybywa i tyle:angryy: Brak mi slow-bo widze ze sie angazujecie, ciesze sie kazym malym sukcesem, ale powoli watpie w sens tych dzialan..:-(

A te zwierzaki cierpia...przez glupote jakiejs jednej pseudo obronczyni zwierzat

Posted

Wiem Edyta, ale czy bedziemy wyciagac szczeniaki czy nie -to kierowniczce wszystko jedno.
Bilans i tak bedzie ten sam: my albo natura, a saldo w schronie "zero".
Tylko szczeniakom nie wszystko jedno :shake:

Posted

Edyta_D_R napisał(a):

Wiesz masz racje i nie masz. Tej 'pani' to te zwierzeta, jak widac, 'latają koło d...":angryy: Czy sie zabierze czy poprostu poumieraja-stan wychodzi zero-wiec mozna nowe przyjmowac:angryy: :angryy: