Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponieważ Emir zaapelowała o niudzielanie pomocy pieniężnej pani J. Green zapytała czy ma zamknąć wegrowską skarpetę i jeżeli tak - gdzie przesunąć pieniadze. To taki skrót myślowy był ...

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pucka69 napisał(a):
Ponieważ Emir zaapelowała o niudzielanie pomocy pieniężnej pani J. Green zapytała czy ma zamknąć wegrowską skarpetę i jeżeli tak - gdzie przesunąć pieniadze. To taki skrót myślowy był ...

po pierwsz my nie udzielałyśmy pomocy pieniężnej Pani J tylko rzeczową - a po drugie te pieniądze sa nam potrzebne na leczenie psów

Posted

Spokojnie, myśmy jeszcze nie skończyly z tym schroniskiem, mamy mase psów do ratowania i w związku z tym wydatki.Niech zostanie tak jak jest my będziemy wedlug potrzeb pobierać tak jak dotychczas, w końcu wlaśnie na te psy zbieralysmy przez kilka miesięcy fundusze i na te węgrowskie psy zamierzamy wykorzystać.
Z pewnościa p. J. nie dostanie ani grosza spokojna glowa.

Posted

Folen napisał(a):
Ja również życzę wszystkich pomyślnego Nowego Roku, dla psiaków wiele serc do kochania..

Tak, obym tylko przez cały rok takich akcji nie miała, bo podobno jaki ostatni dzień starego roku taki cały nowy.. <evil_lol>

Rozumiem , ze poradzilyscie sobie jakos bez mojej pomocy, ciesze sie , ale ja na razie rezygnuje w angazowanie sie w sprawy schronu , po prostu mam jakies dziwne odczucia- wiec w nowym roku racezj nie bede sie udzielala( choc i tak moze zbyt malo zrobilam...) Mysle jednak , ze obrazaniem sie jesli ktos ma inne zdaniie nic sie nie wskora , ale co tam. Pozdrawiam. edyta

Posted

Edyta, bardzo nam pomoglas, wiesz o tym...
Pamietaj, ze ilu ludzi, tyle zdan, ale nie ma sie co obrazac :roll:
Najwazniejsze,ze przyswieca nam jeden i TEN SAM cel - ratowanie biednych psich istnien...

Posted

moje dygresja:jezeli pieski wegrowskie pozostaja ,gdzie sa i nic sie nie zmiena i nie zmienilo,dlaczego konto na wegrowskie pieski ma byc zlikwidowane?Jezeli EMIR zabierze te pieski i bedzie leczyc to zrozumiale ,ze pieniazki powinno sie wplacac na ta EMIR organizacje.jak do tej pory pieski wegrowskie sa,gdzie sa.
W tym ,ze przeciez nie pomaga sie szefowej schroniska pomaga i leczy pieski z tego biednego schroniska.Psy nie sa winne ,ze jest taka ,a nie inna sytuacja.Klotnie wszystko niwecza !!!!!!!!!

Posted

enia napisał(a):
Edyta a Ty dokąd???? nie ma mowy zostajesz w naszej szajce.:lol:

Dziewczyny, ciesze sie zw was poznalam , ale tak jak ju7z tlumaczylam kiedys , ja chyba nie jestem tak zagozala obronczynia zwierzat i tyle...
Nie jestem tez od odeniania ludzi czy dobrze zajmuja sie psem czy zle...
Czasami mozna w ten sposob zaszkpodzic( ktoras z was opowiadala kiedys na koncercie historie psa, ktorego dokarmiali ludzie a jakies schronisko na silke chcialo go zabrac. Nie potrafie ratowac zwierzat za wszelka cene, i nie potrafie tak moxcno angazowac sie jak wy , jesli to zrozumiecie, i moje zdanie , ze np na cos sie nie zgadzam ja osobiscie( a wy przeciez mozecie miec inne zdanie),to mysle ze jeszcze poszajkujemy. wiecxej tresci w poczcie....

Posted

Dziewczyny ja tu widze jakies gigantyczne nieporozumienie. Mam poczucie, ze jesli sprawy finansowe nie zostana omowione dokladnie i bardzo precyzyjnym jezykiem teraz to juz za chwile grozi nam na tym watku afera, jakich na dogo wiele. Wiec moze bez emocji sprobujemy sobie wyjasnic - jakie sprawy finansowe aktualnie mamy, jaki jest stan na dzien dzisiejszy i jaki sa propozycje na przyszlosc. Tylko bardzo prosze o wyjatkowo przemyslane i precyzyjne wypowiedzi.
Z moich informacji wynika, ze:
1) AFN z nowym rokiem zmienil zasady dzialania oraz nr konta. Stal sie formalnie dzialajaca fundacja - podmiotem prawnym.
1a) Pieniadze uzbierane na starym AFN'ie - prywatnym koncie bez osobowosci prawnej beda rozliczone wg. woli ofiarodawcow i/lub obdarowanych na starych zasadach.
2) w zwiazku z punktem 1) wyplaty z nowego konta oficjalnej fundacji beda sie odbywaly na pdst faktur i innych dokumentow oficjalnych.
3) Przelewanie pieniedzy pomiedzy fundacjami o podobnych zadaniach statutowych jest prawnie skomplikowane - bardzo latwo naruszyc przepisy i stad prosba Emir by wplaty dla niej przeznaczone szly bezposrednio na konto jej fundacji. Co pozwoli ograniczyc koszty operacji finansowych oraz klopoty formalne.
4) Do xxxx52 - u Emir przebywa na leczeniu, socjalizacji i "odzywaniu" paredziesiat (niepamietam dokladnej liczby, ale roi mi sie, ze kolo 40) psow z Wegrowa, ze wymienie tu chocby Masze, Zanete z Zelkami, szczeniory w ilosciach hurtowych i Ryska. Takze czesc "pieskow Wegrowskich" jest u Emir, a nie w Wegrowie. Prosba Emir dotyczy pieniedzy dla psow Wegrowskich przebywajacych u niej.
4a) Pozostale skarpety konta Wegrowskiego typu "budy", "woda" etc. nie zostaja zlikwidowane. Zostana przeniesione/zalozone na nowo na nowym rachunku bankowym AFN'u.
5) Jesli chodzi o status samego schroniska i pomoc mu to w tak niepewnej i skomplikowanej sytuacji proponuje, zeby - w momencie gdy beda jakies pewne wiadomosci co dalej - spotkac sie i wspolnie policzyc i zadecydowac jak zagospodarowac finanse Wegrowskie. Na razie to nie ma sensu, poki nie wiemy co sie bedzie dzialo za tydzien.

Posted

Edyta_D_R napisał(a):
Dziewczyny, ciesze sie zw was poznalam , ale tak jak ju7z tlumaczylam kiedys , ja chyba nie jestem tak zagozala obronczynia zwierzat i tyle...
Nie jestem tez od odeniania ludzi czy dobrze zajmuja sie psem czy zle...
Czasami mozna w ten sposob zaszkpodzic( ktoras z was opowiadala kiedys na koncercie historie psa, ktorego dokarmiali ludzie a jakies schronisko na silke chcialo go zabrac. Nie potrafie ratowac zwierzat za wszelka cene, i nie potrafie tak moxcno angazowac sie jak wy , jesli to zrozumiecie, i moje zdanie , ze np na cos sie nie zgadzam ja osobiscie( a wy przeciez mozecie miec inne zdanie),to mysle ze jeszcze poszajkujemy. wiecxej tresci w poczcie....

tak wiec zycze powodzenia , wytlumaczylam na pw eni i w mailu do mozki, a na forum i tak bede obecna- w piatek spotykamy sie z szajka wegrowska , moze tez cos wymyslimy, ale w takie numery juz sie nie pisze.
Edyta

Posted

Edyta_D_R napisał(a):
Czasami mozna w ten sposob zaszkpodzic( ktoras z was opowiadala kiedys na koncercie historie psa, ktorego dokarmiali ludzie a jakies schronisko na silke chcialo go zabrac. .

to ja Wam na koncercie opowiadałam ta historię:lol:
no proszę.... ktos mnie słuchał ... ;)

Posted

cyt: 4) Do xxxx52 - u Emir przebywa na leczeniu, socjalizacji i "odzywaniu" paredziesiat (niepamietam dokladnej liczby, ale roi mi sie, ze kolo 40) psow z Wegrowa, ze wymienie tu chocby Masze, Zanete z Zelkami, szczeniory w ilosciach hurtowych i Ryska. Takze czesc "pieskow Wegrowskich" jest u Emir, a nie w Wegrowie. Prosba Emir dotyczy pieniedzy dla psow Wegrowskich przebywajacych u niej.

marie nie to ,że jestem mocno dociekliwa ale to chyba pomyłka bo wg. moich obliczeń jest tam ok. 21 psów i szczeniąt a 4 poszły chyba juz do adopcji, a Krecik jest u Gamonia.
chyba ,że o czyms nie wiemy?

Posted

Eniu! Tak jak napisalam: paredziesiat (od 20 do 49 ;) wg definicji) ROI MI SIE, ze ok 40 - czyli nie jestem pewna skad wziela mi sie w glowie ta liczba :) O dokladne liczby trzeba by zapytac Emir. Generalnie chodzi o to by pieniadze ze skarpety (nie pamietam czy taka istnieje, ale chodzi o przyklad) "Schronisko Wegrow - Skorka" trafialy bezposrednio do fundacji Emir, bo tam jest leczona sunia, a nie na AFN, bo beda klopoty formalne z przekazaniem przez fundacja A fundacji E pieniedzy. Przepraszam, ze sama nie dotrzymalam postulatu PRECYZYJNEGO wypowiadania sie - objetosc mojego poprzedniego postu mnie przerazila, a i tak nie udalo sie wszystkiego dokladnie i jasno przekazac :(

Posted

Trzeba intensywnie szukac domów dla psów które są u Emir aby zwolnić miejsce dla kolejnych!!!
Jesli możecie ogłaszć to bardzo Was proszę - róbcie to!!!
Ja na allegro wystawiłam już Dżekiego, Gwiazdkę, Czorcika, Iskierkę, Żarcika i Togę.
Psy gotowe do adopcji sa tu tu:
http://www.fundacja-emir.org/index1.htm

POSTARAJCIE SIĘ - TO WAŻNE !!!!

Posted

W zawirowaniu zapomnialam zaprezentowac Wam nowa mloda ( ok. 1 roku) sunie, ktora trafila 2 tyg. temu do schronu.

Nazwalam ją BEZA. Jest wesola i bardzo przyjacielska.
DOMEK POTRZEBNY na juz: