agnieszka30 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 dokładnie to samo miałam napisać, skoro ktoś ze schronu był w tartaku, istnieje duże prawdopodobieństwo,żę szczeniaki są już zarażone:placz: :placz: Łza się kręci, tyle cierpienia... Mój obecny pies był na tymczasie właśnie dlatego, nie mogłam nawet go zobaczyć, bo bałam się że go zarażę, z tego co wiem, parwo można przenieść nawet na podeszwach butów, Quote
enia Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Czy jest ktos w stanie przetrzymac na tymczasie chora sunie???? dom bez zwierząt wskazany.....bo nie wiemy co jej jest ........ Quote
enia Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Tego nie wiemy........ ale ta sunia potrzebuje bardzo pomocy bo jej szanse sa w schronie znikome....... Quote
agnieszka30 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 wszystko na to wskazuje, ja mam psa. Jeśli ktoś zdecyduje się przyjąć psa, chętnie podeślę kasę na kroplówki( bo pewnie są niezbędne), Quote
Mośka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Tymczas dla suni pilnie potrzebny!!!!!!!!! Jesli przezyla noc w baraku - moze bidula podjela walke! POMOCY!!!! Quote
enia Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Moska mamy fotke tej suni????kurde moze wątek jej zalozyc ze to mega pilne? Quote
ARKA Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Wojewodzki inspektorat robil kontorle-nie ma teraz osoby, kotra to robila-wyniki wiec nieznane.. Rozmawialam z UM, Wegrow-burmistrz zajety-z jakas prawcownica urzedu. Slijcie e-mail do: wojewodzki inspektorat: [email protected] GLW [email protected] Ja napisalam tak: Szanowni Państwo, Kto jest odpowiedzialny za istniejacy stan rzeczy w schronisku dla zwierzat w Węgrowie, woj. mazowieckie? Schronisko to nie posiada, ani biezacej wody ani pradu. Zwierzeta są pojone wodą z pobliskiego stawu. Schronisko, nie posiada tez żadnego zaplecza, ambulatorium itp. Jest tylko pole, budy i psy na lancuchach , prowizoryczne kojce. Czy tak ma wygladać i funkcjonowac schronisko dla zwierząt pod nadzorem slużb weterynaryjnych? Zwierzeta sa zwozone z okolicznych gmin. Panuje tam parwowiroza, zwierzeta umieraja. Czy ktos wyciagnie konsekwencje sluzbowe w stosunku do lekarza powiatowego, ktoremu podlega ten oboz smierci dla zwierzat? Mało, suki sa nie kastrowane, rozmnażane są w tym obozie koncentracyjnym dla zwierzat! Prosimy o SKUTECZNA INTERWENCJE! O zamkniecie tego obozu smierci zwierzat, terenu zalanie wapnem! Parenascie dni temu przyjeto tam suke ze szczenietami. Suka jak i szczenieta,OBECNIE, sa w stanie krytycznym-parwo-jeden szczeniak juz padł... Z powazaniem, Quote
ARKA Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Mośka napisał(a):Tymczas dla suni pilnie potrzebny!!!!!!!!! Jesli przezyla noc w baraku - moze bidula podjela walke! POMOCY!!!! A czy macie jakas sunie, ktora przeszla parwo, w niebardzo odleglym czasie, chyba do 3-6 mc? zawsze mozna zrobic surowice dla chorej obecnie z krwi suni/psa, ktory jest ozdrowiencem! Quote
ARKA Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Moze trzeba oglosic sunie na forum kocim, kotom nic nie zagraza... Quote
Mośka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Czy ja sie nie myle, ale sunia ZUZIA/NUKA, ktora trafila z Wegrowa do Psiego Losu miala stwierdzona parwo z krwi? Bo nic innego mi do glowy nie przychodzi. No chyba, ze Migotka, ale tamto parwo nie bylo potwierdzone krwia. Quote
agnieszka30 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 nie wiem jaka jest możliwość wytworzenia surowicy z krwi, jednak czy ktoś tam dzisiaj był?? Quote
emir Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Mośka napisał(a):Enia wiesz co mi pozwala jeszcze wytrzymac? Data 31.12.2006 Może któraś z Was zechce złożyć zawiadomienie na policje o przestępstwei jakie popełnia Jadwiga - to juz jest recydywa!! Jak długo będzie dostawać kasę i dostawać dary tak długo będzie dla własnych koprzyści Uśmiercała tych nieszczęśników!! Wet powiatowy , jeGo synek - też wet i ona to jedna szajka - tu nie można liczyĆ na pomoc; spróbuję znów zainteresowaĆ TV I PRASE O TEJ GEHENNIE PSÓW! piszcie proszę indywidualnie do burmistrza; piszcie całą prawdę! On musi to wiedzieć !!! EMIR Quote
Mośka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Dziewczyny, kto zna fakty i liczby? chodzi mi o szczeniaki w schronie. Ja wiem tylko ,ze Zaneta zostala pokryta w schronie i miala 11 maluchow z czego tylko 3 przezyly. Smiertelnosc 72% Jak bylo z Dusia? i Dzikuska? Quote
enia Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Dusia w schronie bylo malych 9 lub 7 , dwa przezyly chyba....... Dzikuska zlapana z malymi które padly w schronie (ile zostalo?) no i cala ta zgraja letnia co zadne nie przezylo ( oprócz Nuki)......Folen może bedzie wiedziala dokladnie ile ich bo ona wozila środek dezynfekujący i inne rzeczy tam.......ale ponad 10 maluszków bylo...... Quote
Olga132 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 W związku z zainteresowaniem na innych wątkach losem Skórki pozwalam sobie umieścić krótko informacje na temat stanu jej zdrowia: Skórka ma się dobrze, przebywa z innymi psami,jest codziennie wypuszczana na wybieg gdzie miło spędza czas. Nie wykazuje żadnych odchyleń psychicznych, jest pieskiem kontaktowym Po nowym roku będzie ja konsultował dermatologicznie dr. Dembele. Wszystkich zainteresowanych(po zakończeniu leczenia psiaka) zachęcam do włączenia się w poszukiwania dla niej domu. Quote
Osiolek Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 emir napisał(a):Może któraś z Was zechce złożyć zawiadomienie na policje o przestępstwei jakie popełnia Jadwiga - to juz jest recydywa!! Jak długo będzie dostawać kasę i dostawać dary tak długo będzie dla własnych koprzyści Uśmiercała tych nieszczęśników!! Wet powiatowy , jeGo synek - też wet i ona to jedna szajka - tu nie można liczyĆ na pomoc; spróbuję znów zainteresowaĆ TV I PRASE O TEJ GEHENNIE PSÓW! piszcie proszę indywidualnie do burmistrza; piszcie całą prawdę! On musi to wiedzieć !!! EMIR Mam propozycje o skanalizowanie wysilkow. Prosze o maile z faktami - data, co sie stalo, wynik. Sprobuje to najpierw usystematyzowac. Quote
Ania W Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Z tego co wiem: U Żanety z 11 - przeżyła 3 U Dusi nie było 9 , najwyżej 7 (widziałam zanim jeszcze wybuchła jesienna epidemia , chyba że któreś zeszły wcześniej )) - przeżyła 2 Z dzieci dzikuski (chyba 7) - przeżyła 2. Dla mnie pisanie do wetów to jak grochem o ścianę. Jedyne co można zrobić to kampania medialna , bo rozmowy z wetami, burmistrzem i p. J. były - efekt mizerny. Quote
agnieszka30 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 gdzie dokładnie znajduje się Węgrów? Quote
Osiolek Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Proponuje wymiane maili, NIE na watku. Quote
agnieszka30 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 mam ochote podjechać tam i na własne oczy zobaczyć... Quote
agnieszka30 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 dajcie znać co postanowiliście w sprawie, Quote
ARKA Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Ania W napisał(a):Z tego co wiem: U Żanety z 11 - przeżyła 3 U Dusi nie było 9 , najwyżej 7 (widziałam zanim jeszcze wybuchła jesienna epidemia , chyba że któreś zeszły wcześniej )) - przeżyła 2 Z dzieci dzikuski (chyba 7) - przeżyła 2. Dla mnie pisanie do wetów to jak grochem o ścianę. Jedyne co można zrobić to kampania medialna , bo rozmowy z wetami, burmistrzem i p. J. były - efekt mizerny. Jedyna wladne instutucje, ktora moglby podjac decyzje o zamknieciu tego obozu smierci dla zwierzat to inspekcja weterynaryjna. Druga, to burmistrz- moze wystawic wniosek o zabraniu poprostu jej psow. Tak bylo w Starachowicach i nikt sie nie ceregielił, tylko w asyscie policji zaczeto wywozic psy. A co media moga zrobic? Przeciez psow nie zabiora i nie zamkna tego schronu!? Owszem moga pomoc aby 'decydenci', podjeli radykalne, stanowcze kroki. Quote
agnieszka30 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 moim zdaniem nie ma na co czekać,tylko od jutra dzwonić i pisać do odpowiednich instytucji, mogę spróbować, co wy na to? Quote
Recommended Posts