Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dokładnie to samo miałam napisać, skoro ktoś ze schronu był w tartaku, istnieje duże prawdopodobieństwo,żę szczeniaki są już zarażone:placz: :placz:
Łza się kręci, tyle cierpienia...
Mój obecny pies był na tymczasie właśnie dlatego, nie mogłam nawet go zobaczyć, bo bałam się że go zarażę, z tego co wiem, parwo można przenieść nawet na podeszwach butów,

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wojewodzki inspektorat robil kontorle-nie ma teraz osoby, kotra to robila-wyniki wiec nieznane..
Rozmawialam z UM, Wegrow-burmistrz zajety-z jakas prawcownica urzedu.
Slijcie e-mail do:
wojewodzki inspektorat:
[email protected]

GLW
[email protected]

Ja napisalam tak:

Szanowni Państwo,

Kto jest odpowiedzialny za istniejacy stan rzeczy w schronisku dla zwierzat w Węgrowie, woj. mazowieckie?

Schronisko to nie posiada, ani biezacej wody ani pradu.

Zwierzeta są pojone wodą z pobliskiego stawu.

Schronisko, nie posiada tez żadnego zaplecza, ambulatorium itp.
Jest tylko pole, budy i psy na lancuchach , prowizoryczne kojce.
Czy tak ma wygladać i funkcjonowac schronisko dla zwierząt pod nadzorem slużb weterynaryjnych?

Zwierzeta sa zwozone z okolicznych gmin. Panuje tam parwowiroza, zwierzeta umieraja.

Czy ktos wyciagnie konsekwencje sluzbowe w stosunku do lekarza powiatowego, ktoremu podlega ten oboz smierci dla zwierzat?
Mało, suki sa nie kastrowane, rozmnażane są w tym obozie koncentracyjnym dla zwierzat!

Prosimy o SKUTECZNA INTERWENCJE! O zamkniecie tego obozu smierci zwierzat, terenu zalanie wapnem!

Parenascie dni temu przyjeto tam suke ze szczenietami. Suka jak i szczenieta,OBECNIE, sa w stanie krytycznym-parwo-jeden szczeniak juz padł...

Z powazaniem,

Posted

Mośka napisał(a):
Tymczas dla suni pilnie potrzebny!!!!!!!!! Jesli przezyla noc w baraku - moze bidula podjela walke!

POMOCY!!!!

A czy macie jakas sunie, ktora przeszla parwo, w niebardzo odleglym czasie, chyba do 3-6 mc? zawsze mozna zrobic surowice dla chorej obecnie z krwi suni/psa, ktory jest ozdrowiencem!

Posted

Czy ja sie nie myle, ale sunia ZUZIA/NUKA, ktora trafila z Wegrowa do Psiego Losu miala stwierdzona parwo z krwi?

Bo nic innego mi do glowy nie przychodzi.
No chyba, ze Migotka, ale tamto parwo nie bylo potwierdzone krwia.

Posted

Mośka napisał(a):
Enia wiesz co mi pozwala jeszcze wytrzymac?
Data 31.12.2006

Może któraś z Was zechce złożyć zawiadomienie na policje o przestępstwei jakie popełnia Jadwiga - to juz jest recydywa!!
Jak długo będzie dostawać kasę i dostawać dary tak długo będzie dla własnych koprzyści Uśmiercała tych nieszczęśników!!
Wet powiatowy , jeGo synek - też wet i ona to jedna szajka - tu nie można liczyĆ na pomoc;
spróbuję znów zainteresowaĆ TV I PRASE O TEJ GEHENNIE PSÓW! piszcie proszę indywidualnie do burmistrza; piszcie całą prawdę! On musi to wiedzieć !!!
EMIR

Posted

Dziewczyny, kto zna fakty i liczby?
chodzi mi o szczeniaki w schronie.

Ja wiem tylko ,ze Zaneta zostala pokryta w schronie i miala 11 maluchow z czego tylko 3 przezyly. Smiertelnosc 72%

Jak bylo z Dusia? i Dzikuska?

Posted

Dusia w schronie bylo malych 9 lub 7 , dwa przezyly chyba.......
Dzikuska zlapana z malymi które padly w schronie (ile zostalo?)
no i cala ta zgraja letnia co zadne nie przezylo ( oprócz Nuki)......Folen może bedzie wiedziala dokladnie ile ich bo ona wozila środek dezynfekujący i inne rzeczy tam.......ale ponad 10 maluszków bylo......

Posted

W związku z zainteresowaniem na innych wątkach losem Skórki pozwalam sobie umieścić krótko informacje na temat stanu jej zdrowia:
Skórka ma się dobrze, przebywa z innymi psami,jest codziennie wypuszczana na wybieg gdzie miło spędza czas. Nie wykazuje żadnych odchyleń psychicznych, jest pieskiem kontaktowym Po nowym roku będzie ja konsultował dermatologicznie dr. Dembele.
Wszystkich zainteresowanych(po zakończeniu leczenia psiaka) zachęcam do włączenia się w poszukiwania dla niej domu.

Posted

emir napisał(a):
Może któraś z Was zechce złożyć zawiadomienie na policje o przestępstwei jakie popełnia Jadwiga - to juz jest recydywa!!
Jak długo będzie dostawać kasę i dostawać dary tak długo będzie dla własnych koprzyści Uśmiercała tych nieszczęśników!!
Wet powiatowy , jeGo synek - też wet i ona to jedna szajka - tu nie można liczyĆ na pomoc;
spróbuję znów zainteresowaĆ TV I PRASE O TEJ GEHENNIE PSÓW! piszcie proszę indywidualnie do burmistrza; piszcie całą prawdę! On musi to wiedzieć !!!
EMIR

Mam propozycje o skanalizowanie wysilkow.
Prosze o maile z faktami - data, co sie stalo, wynik.
Sprobuje to najpierw usystematyzowac.

Posted

Z tego co wiem:
U Żanety z 11 - przeżyła 3
U Dusi nie było 9 , najwyżej 7 (widziałam zanim jeszcze wybuchła jesienna epidemia , chyba że któreś zeszły wcześniej )) - przeżyła 2
Z dzieci dzikuski (chyba 7) - przeżyła 2.
Dla mnie pisanie do wetów to jak grochem o ścianę.
Jedyne co można zrobić to kampania medialna , bo rozmowy z wetami, burmistrzem i p. J. były - efekt mizerny.

Posted

Ania W napisał(a):
Z tego co wiem:
U Żanety z 11 - przeżyła 3
U Dusi nie było 9 , najwyżej 7 (widziałam zanim jeszcze wybuchła jesienna epidemia , chyba że któreś zeszły wcześniej )) - przeżyła 2
Z dzieci dzikuski (chyba 7) - przeżyła 2.
Dla mnie pisanie do wetów to jak grochem o ścianę.
Jedyne co można zrobić to kampania medialna , bo rozmowy z wetami, burmistrzem i p. J. były - efekt mizerny.

Jedyna wladne instutucje, ktora moglby podjac decyzje o zamknieciu tego obozu smierci dla zwierzat to inspekcja weterynaryjna.

Druga, to burmistrz- moze wystawic wniosek o zabraniu poprostu jej psow.

Tak bylo w Starachowicach i nikt sie nie ceregielił, tylko w asyscie policji zaczeto wywozic psy.

A co media moga zrobic? Przeciez psow nie zabiora i nie zamkna tego schronu!? Owszem moga pomoc aby 'decydenci', podjeli radykalne, stanowcze kroki.