Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ogolne informacje Wegrowskie z apelem o pomoc i adopcje (wymieniam dla przykladu "rasowce" Emir :) tak na zachete) sa na 3 forach gazety:
psy rasowe, zwierzeta i zwierzeta - przygarnij, pomoz.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pierwszy odzew adopcyjny z pytaniem:
"poszukuje mlodego ONka lub ONkowatego, do 2 lat. Rodzice maja juz kundelke, co prawda zaczepna, ale przyzwyczajona do duzego, dominujacego psa i mloda kotke. Dlatego to musi byc pies przyjazny kotom, plec jest nieistotna." Ja mysle, ze jak jest suczka to lepszy bylby facecik, albo mlodziutka sunia. Robcie przeglad Wegrowa i prosba do Emir o zastanowienie, czy wsrod jej psow nie byloby odpowiedniego kandydata - zawsze to jedno miejsce :)

Posted

Spróbowałam zrobić małe podsumowanie psiaków -odnośnie ich ogłaszania w necie. Czekam na wszelkie sugestie (spis obejmuje też allegro)
Węgrowiacy, którzy mają założony wątek na dogo i szukają domów:
Rysio (jest u Emir, ogłoszony, jest na allegro)
Żanetka (jest u Emir-ogłoszona, jest na allegro)
Żelki (są u Emir-ogłoszone, są na allegro)
Myszka (ogłoszona)
Miki (ogłoszony)
Amber (tymczas u Jo37- ogłoszona, jest na allegro)
Psiaki z Węgrowa, które nie mają osobnych wątków na dogo, ale są na Stronie schroniska :
Dobek (ogłoszony)
Dusia (ogłoszona)
Cygan (ogłoszony)

W węgrowskiej Galerii znalazłam jeszcze takie cudeńka do adopcji:
Malinka (ogłoszona, jest na allegro)
Figa (brak ogłoszeń)
Fiona (brak ogłoszeń)
Misia (ogłoszona, jest na allegro)
Alaska (ogłoszona, jest na allegro)

Pozostałe psiaki z kartoteki Ani:
Bonanza (jest u Emir- ogłoszona, jest na allegro)
Salsa (jest u Emir- ogłoszona, jest na allegro)
Fuks (ogłoszony, jest na allegro)
Cicha (jest u Emir- ogłoszona, jest na allegro)

Pozostałe psiaki z Fundacji Emir:
Kropeczka (brak ogłoszeń)
Koko (brak ogłoszeń)
Żużel (ogłoszony,jest na allegro)
Benio (brak ogłoszeń)
Żwirka (brak ogłoszeń)
Mars (brak ogłoszeń)
Dino (brak ogłoszeń)
Snickers (brak ogłoszeń)
Nika (brak ogłoszeń)
Baks (brak ogłoszeń)
Benio (ogłoszony)
Nela (ogłoszona)
Wiki (brak ogłoszeń)
Atos za TM ['] :-(
Bambi (brak ogłoszeń)
Ziuta (brak ogłoszeń)
Ringo (brak ogłoszeń)
Laszka (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Rex (brak ogłoszeń)
Homer (brak ogłoszeń)
Troska (brak ogłoszeń)
Kobalt (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Basza (ogłoszony)
Czupurek (ogłoszony)
Bolek (brak ogłoszeń)
Bobo (brak ogłoszeń)
Cicha (ogłoszona, jest na allegro)
Tytan (brak ogłoszeń)
Barney (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Gaja (ogłoszona)
Gabi (brak ogłoszeń)
Dobosz (brak ogłoszeń)
Skórka (brak ogłoszeń)
Mańka (brak ogłoszeń)
Figiel (ogłoszony)
Aga (brak ogłoszeń)
Rika (brak ogłoszeń)
Wezyr (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Placek (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Jacek (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Burżuj- nie do adopcji
Turkus (brak ogłoszeń)
Hajduczek (brak ogłoszeń)
Korek (brak ogłoszeń)
Kapsel (brak ogłoszeń)
Kira (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Bobik (ogłoszony)
Perła (brak ogłoszeń)
Bilbo (ogłoszony)
Morro (brak ogłoszeń)
Bari (brak ogłoszeń)
Zibi (brak ogłoszeń)
Dingo (brak ogłoszeń)
Vera (brak ogłoszeń)
Pikuś (brak ogłoszeń)
Nocka (brak ogłoszeń)
Kamaro (brak ogłoszeń)
Mucha- nie do adopcji
Tomi (ogłoszony, jest na allegro)
Lisio (brak ogłoszeń)
Atena (brak ogłoszeń)
Aza (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Jazz (brak ogłoszeń)

ZNALAZŁY DOMY:
Krecik, Beza, Sara, Tigra, Lala i Miś, Groszka, Guffi, Dżeki, Pchełka, Pestka, Duszka, Wiórka, Britt i Nilla, Mona i Pia, Rafik, Gwiazdka, Czorcik, Isia, Jaga, Masza, Czarok, Nutka, Żorżyk, Rusłan, Gratka, Milka, Szaruś, Zara, Lulka
Jeśli chodzi o namiary- to dla psów, które są pod opieką Fundacji Emir (Żabia Wola pod Warszawą) myślę, że można podawać tel. 0 601 300 726 (na stronie Fundacji są fotki i krótkie opisy poszczególnych psiaków), a dla psów ze schroniska tel. do kierowniczki 0 695 512 250.
I jest jeszcze prośba o podawanie gdzie jaki psiak został ogłoszony, żeby sie nie dublować.
Aha i jeszcze cioteczki od allegro prosimy o krótkie podsumowanie co i jak ;)
To tyle. Teraz proszę cioteczki o wszelkie uwagi i poprawki do tego zestawienia. W razie jakiś zmian będę nanosiła poprawki na bieżąco.
No i pilnie szukamy rąk do pracy bo jak widać przed nami full roboty ;)
A tak przy okazji przekopywania wątków węgrowiaków na dogo okazało się, że nowe domki mają już Kędziorek vel Bursztynek, Mona, Filipek, Fredzio, Wilma vel Sznurówka, Oluś, Borysek, Vega, Corgi, Migotki, Max, Amigo, Sonia, Szarlotka, Melcia i mnóstwo szczeniaków i inne, które pewnie pominęłam. To taka optymistyczna wieść na koniec :lol:.

Posted

Evita, dobrze, że zrobiłaś takie podsumowanie. :lol: Ja jutro wieczorem (nawet chyba wcześniej :lol: ) mogę popisać ogłoszenia w necie. To już będzie wiadomo kogo ogłaszać :roll:

Posted

Ja na allegro wystawiłam ze strony Emira takie psiaki:
- Dżeki (onek) obserwują go 2 osoby
- i szczeniaki w kilku aukcjach: Gwiazdkę (1 obserwujący), Czorcika, Iskierkę, Żarcika, Togę, Żelki, Nele
napisałam tez na wątku Żanetki i Żelków, żeby ogarki dla niej domu już zaczęły szukać

Folen wystawiła też na allegro:
- Łaszkę
- Gufiego
- Groszkę

wiem na pewno, że Mucha nie nadaje się do adopcji.

Posted

Na mojego posta z odzewem adopcyjnym AniaW zaproponowala Myszke lub Mikiego. Ktoras z Was ma ich fotki? I Opis? bede wdzieczna za maila z takowymi :)

Posted

tzn .mam nadzieję bo mi coś internet wolno chodzi...dramatycznie wolno!
Tekst MYSZKI
Myszka jest młodą sunią (ok. 2 lat ), trafiła do schroniska wraz z bratem Mikim, jako kilkumiesięczny szczeniak i do tej pory nikt nie dostrzegł jej, a ona tak bardzo się stara… Jest łagodna, spragniona ludzkiego dotyku, na widok człowieka gdyby mogła przecisnęłaby by się przez siatkę. Potrzebuje troskliwego, cierpliwego opiekuna, który da jej szansę na lepsze życie. W związku z likwidacją schroniska grozi jej przeniesienie do miejsca gdzie może zginąć w tłumie setek psów…

Posted

MIKI
Miki jest bratem Myszki. To młody ok. 2- letni pies, który trafił do schroniska wraz z siostrą Myszką, jako kilkumiesięczny szczeniak . Nikt nie zwrócił uwagi na tego szaraczka…Miki jest łagodny ,również w stosunku do innych psów ( mieszkał z innym psem w boksie). Lubi głaskanie, jest kontaktowy.
Potrzebuje troskliwego, cierpliwego opiekuna, który da jemu szansę na lepsze życie. W związku z likwidacją schroniska grozi mu przeniesienie do miejsca, gdzie może zginąć w tłumie setek psów…

Posted

Osiolek napisał(a):
Dziewczyny, jestescie FANTASTYCZNE!!!!!!!
Ale akcja :-)

Olga, co jest z Mucha? Chora? Stara? Czy agresywna?

boi sie ludzi i jest agresywna - to jest jeden z tych nieadopcyjnych piesków

Posted

Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale jakis czas temu do schronu przyjechal "pan" z oneczką w średnim wieku, oddal ją jak zuzyty mebel i laskawca dorzucil budę.Ja nie mam foty może Moska ma?ta sunia jest śliczna bardzo grzeczna nawet nie chce myślec co ona w schronie przeżywa, Jest w boksie tuż przy wejściu (byla?) Jola mowila o niej w samych superlatywach.Zresztą potwornie sie przytulala do siatki.......
Trzeba fote zdobyć koniecznie.....
Ten dom od Mony to nam morzem zdaje sie a u nas transport to zawsze koszmar.....czy oni zechcą sunie w średnim wieku?

Posted

ja pamietam tą sunie - a na dodatetk w schronisku odebrali jej ostana rzecz, która łączyła ją z tamtym światem_ jaj własną budą. A przecież tam był jej zapach i na pewno we własnej budzie czułaby sie bezpieczniej:-(
trzeba zrobić listę suczek, które mogłybyśmy zaproponować i wyśle się je do tej pani.
Może na któregoś psiaka się zdecyduje.

Posted

Cioteczki kochane SUPER WIEŚCI!!!!!! MASZA JEST WARSZAWIANKĄ!!!!!
waśnie pojechala gwiazda nasza do swojego domku.........
jak ja sie cieszę......:multi: :multi: :multi:

Posted

Dziewczyny dziś wystawię wszystkie suczki z kartoteki - czy możecie mi napisać, jeśli któraś już jest wystawiona na allegro? Nie mam czasu przeglądać wątku.
A na wieść o Maszy mam stan przedzawałowy ze szczęścia :loveu:
Szczególną miłością darzę jeszcze Bonanzę, a z sentymentu Bei i Salsę (to jest zaraźliwe). Oczywiście dla nich dom najwspanialszy też się musi znaleźć i to szybko!

Proszę o wiadomość kogo jeszcze wystawiać.

Posted

Cioteczki: Napisałam tekst a Ulka18 obiecała dać Żanetę na Allegro (i na inne najbardziej chodliwe portale, inni też mi pomogą), poza tym mamy jeszcze stronę adopcyjną gończych (nasza Puz na bank ją tam też zamieści)

Posted

SUPER!!! A waidomo w jakiej dzielnicy? i z jakiego źródła się o niej dowiedzieli?
Imanco kochana...nie czytaj całego wątku ...zajrzyj stronę, dwie wcześniej i zobacz co dziewczyny napisały...Wiem że Evita nie wystawia na allegro...chyba.
....A może Żanetkę byś wrzuciła (w ramach wspólnych wirusów z Beatą). Można dorzucić jeszcze portretowe zdjęcie z fundacji bo w kartotece jego nie ma ...Co ty na to ?

Wskoczyłyśmy z Beatą razem (tzn. nasze posty) i wszystko już jasne