Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gamoń napisał(a):
Sorry nie za bardzo czytam wszystkie Wasze wypowiedzi.
Dlaczego jest zmiana tytułu???? i co bedzie z psiakami z tego schroniska????

no właśnie...

Są jakieś decyzje urzędników o likwidacji?

Posted

Dla wyjasnienia - poniewaz jestem lacznikiem miedzy burmistrzem a organizacjami szwedzkimi wspomagajacymi psiaki wegrowskie, wiec staram sie byc na biezaco, zeby moc wiadomosci przekazac dalej.
Dostalam mail od burmistrza w ktorym pisze ze w przyszlym tygodniu zostanie podjeta decyzja w sprawie likwidacji schroniska - jesli TOZ nie zgodzi sie po dobroci, zostanie do tego przymuszony.
Poprosilam o poinformowanie mnie zanim psy zostana rozwiezione, zeby miec mozliwosc przeniesienia psow "szczegolnej troski" w bezpieczne dla nich miejsce.
Wydaje mi sie ze teraz musimy sie skupic na zapewnieniu psiakom bezpiecznego miejsca, bo jesli pojada do Ostrowi to bedzie niewesolo.
Jesli znacie dobre schroniska - dzwoncie i wyproscie choc pare miejsc.
Ja przed chwila rozmawialam z pania dyrektor w Legionowie (dobre schronisko) - rzucila niezobowiazujaco liczbe 15 nieduzych psiakow, oni tez maja pelno, ale male latwiej upchnac.
Moze Emir wezmie 10.
Zostaje jeszcze kolo 70 ktore trzeba gdzies upchnac.
Pomysly?
Krzyczki, schronisko Harlacza, gdzie jeszcze?
Olga, skontaktujesz sie z Harlaczem?
Na moje oko lepiej dzwonic.....
Czasu jest bardzo niewiele....
Jak bedzie gotowy spis schronisk ktore moga przyjac (najpozniej w poniedzialek) napisze do burmistrza prosbe o uwzglednienie naszej prosby przeniesienia psiakow do wybranych schronisk.

Posted

Gamon to nie jest zły pomysł...Może faktycznie część psów tam umieścić bo wtedy miałybyśmy je na oku...O ile schronisko zechciałoby też z nami współpracować...
Tylko gdzie my mamy umieścić te bez prezencji i mniej rokujące :-(

Posted

paros napisał(a):
Czy ja dobrze zrozumiałam :cool3: te wszystkie psy ze strony Emir trzeba ogłosić w necie?? :razz:

trzeba ogłaszac albo emirowe albo węgrowskie - bo jak u emir zwolni sie miejsce to zabierze kilka z Węgrowa tylko ona ma teraz przepełnienie.
Z tymi psami od Emir jest o tyle prościej, że są opisane i łatwiej to idzie- ja wystawia te od Emir (część) a dziewczyny Węgrowskie ale POMOC mile widziana!

Posted

To musimy jakoś to podzielić, ja w sobotę usiądę do ogłoszeń - które mam ogłaszać :shake: A węgrowskie które ogłaszać, skąd - mogę coś pisać i ogłaszać po kilka psinek (jakoś grupować po dwie, trzy) :cool3: aby jak najwięcej było w necie :roll:
I może jeszcze ważna uwaga! W ogłoszeniach koniecznie trzeba podawać link do galerii psów węgrowskich czekających na adopcje. Znalazłam dwa
strona schroniska
Galeria psów węgrowskich

A na kogo namiary węgrowskich psinek? :razz:

Posted

Ja postaram się usiąść w piątek i zrobic generalny przegląd moich zdjęć...Wybiorę co się da, postaram się dołączyć opis...Tylko aktualizujmy na tym wątku , które są wstawione, żeby się nie dublować.
Paros, dzięki za szybką reakcje na nasz apel i za pomoc...:-)

Posted

Olga132 napisał(a):
evita cos wystawiała i folen tez miała dziś powystawiać.

Wszystkie węgrowskie psy (chyba ;)), które mają wątki na dogo są ogłoszone w necie. Jeśli trzeba jeszcze cosik wystawić to poproszę o fotki i parę słów o nich.
Ja na allegro nie wystawiałam, a dobrze by było żeby jak najwięcej było tam ogłaszonych. Może zrobić jakąś aukcję zbiorową, że likwidajca schroniska itp. ?
Paros- jak dzielimy się ogloszeniami ? Ja póki co mogę poogłaszać psiaki z galerii. Może tak być ?

Posted

evita. napisał(a):
Wszystkie węgrowskie psy (chyba ;)), które mają wątki na dogo są ogłoszone w necie. Jeśli trzeba jeszcze cosik wystawić to poproszę o fotki i parę słów o nich.
Ja na allegro nie wystawiałam, a dobrze by było żeby jak najwięcej było tam ogłaszonych. Może zrobić jakąś aukcję zbiorową, że likwidajca schroniska itp. ?
Paros- jak dzielimy się ogloszeniami ? Ja póki co mogę poogłaszać psiaki z galerii. Może tak być ?

Mówisz o galerii węgrowskiej - tej co link podałam :roll: Może tak być :lol: ja jestem zgodna :evil_lol: przecież na skype możemy uzgadniać szczegóły "on-line". Tylko ja mam słabe rozeznanie w psinkach węgrowskich więc muszę wiedzieć które, skąd .... mam ogłaszać i na kogo dawać namiary :razz:

Posted

A które ja mam ogłaszać, gdzie ich szukać :shake: Evita weźmie te z galerii, Wanda od Emir, a ja mam ogłaszać te, które są na stronie schroniska węgrowskiego? :roll:
Z tej strony, czy dobrze myślę???
węgrowskie schronisko

Czy są jeszcze inne psy do ogłaszania?

Mam propozycję, aby ktoś z wolontariuszy schroniska przejął "kierownictwo nad ogłaszaniem", aby było wiadomo:

1. które psy trzeba ogłaszać
  2. kto, które psy ogłasza i gdzie
  3. na kogo podawać namiary w ogłoszeniach
  4. podawać na wątku, które i gdzie zostały ogłoszone
Bez tego pogubimy się :shake:

Posted

paros jeszcze chwilka i wszystko ogarniemy ;-) Postaramy się ustystematyzować naszą wiedzę. W razie czego podrzucę ci jakąś psinę jak zdjęcia przejrzę :-)

Posted

Evita - a możesz wklejać te pieski, które my z Folen dałysmy na allegro do innych ogłoszeń? Tekst już masz tylko musisz poprzeklejać (chyba?).
Nie będzie to dla Ciebie za duży problem?!!!
Albo ktos inny? Kto umie wystawiac psiaki w innych ogłoszeniach a nie tylko na allegro?

Posted

Olga132 napisał(a):
Evita - a możesz wklejać te pieski, które my z Folen dałysmy na allegro do innych ogłoszeń? Tekst już masz tylko musisz poprzeklejać (chyba?).
Nie będzie to dla Ciebie za duży problem?!!!
Albo ktos inny? Kto umie wystawiac psiaki w innych ogłoszeniach a nie tylko na allegro?

Zaraz to wszystko spróbuję troszku usystematyzować. Jaki pies, gdzie był ogłaszany itp i ustalimy co dalej.