Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 732
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ania z poznania']BeaBono, Dyzio na spacerze ma po prostu słuch wybiórczy

i dlatego biega znowu ze smyczką

[quote name='rotek_']Przepraszam za off topika
proszę o odwiedziny na wątku mojej ulubienicy Soni, która miała jechać do Beabono chyba zamiast filutka(o ile dobrze wykalkulowałam)
http://www.dogomania.pl/threads/194897-SONIA-smutne-oczy-W-G%C5%81%C4%98BINIE-ROZPACZY?p=15578909#post15578909

dobrze kombinujesz, rotek... Karmelek... Sonia... Filutek
byłam na wątku Sonii, dzięki za "ściągawkę" jak tylko znajdę minutkę...

[quote name='rotek_']beabono, jutro wam doślę brakująca kartkę

dziękuję

Co do Dyzia... Dyzio, jak wiecie, dostaje duomox. Najwyraźniej się na mnie pogniewał za faszerowanie mięska tabletkami i za wrzucanie tabletek do pyszczka (to w przypadku, gdy uda mu się piguły znaleźć w jedzonku i ich nie zjeść/wypluć). Patrzy na mnie "spode łba", nie przychodzi się miziać. Najchętniej siedziałby cały czas u mnie w pokoju, nie ma ochoty na wędrówki po mieszkaniu. Zawołany, co najwyżej przytupta do korytarza i spojrzy czy chwytam za smycz. Nie przychodzi na każde zawołanie. O, nie...Zna już rozkład dnia, wie o których godzinach idziemy na spacerek, w "konia robić się" nie da... Spacer to dla Dyzia jedyny powód, by ruszyć dupencję z posłanka.
Chrupkami nadal gardzi. Polubił parówki, szynkę. Kroję mu je na małe kawałeczki, zanoszę do pokoju, podtykam pod pyszczek i Dyzio "łaskawie" konsumuje... W dzień leży na posłaniu Pepsi. W nocy, gdy zgaszę światło i się położę, przyłazi spać do łóżka.

Tu akurat Gufcio się "wtrynił" malutkiemu tetrykowi na posłanko i Dyzio nie miał wyboru, musiał się położyć obok głupola :evil_lol:

Posted

A to ciekawe, Frania, sasiadka Dyzia ze schronu, tez podczas tygodnia u mnie nie zjadla ani troche chrupek. Chciala tylko puszki, parowki, szyneczke, byleby nie suche. Moze po tym naszym schronie maja wstret :roll:
Szkoda, ze Dyzio nie jest przytulasny, byloby latwiej o domek. Ale jakie ma piekne, lsniace futro !:crazyeye::loveu:

Posted

Dziewczyny, może Dyzio nie jest miziasty po Duomoxie. Ja dostałam kilka miesięcy ten antybiotyk na zapalenie zatok i powiem tak- mdłości i nieprzyjemne uczucie w żołądku... Może też tak się czuje i ma złe samopoczucie przez to.

Posted

chyba bardziej zależy od organizmu, też przez pewien czas brałam douomx-bez skutków ubocznych-mnie nic nie jest w stanie zwalić z nóg:D
ale jakby się nie patrzeć, to może być sprawka antybiotyku

Posted

[quote name='Akrum']a ja tak trochę nie na temat: BeaBono - nie macie już pewnie wolnego miejsca u siebie? niestety, nie... :shake:

[quote name='conceited']A to ciekawe, Frania, sasiadka Dyzia ze schronu, tez podczas tygodnia u mnie nie zjadla ani troche chrupek. Chciala tylko puszki, parowki, szyneczke, byleby nie suche. Moze po tym naszym schronie maja wstret :roll:

Z tymi chrupolami to chyba masz rację, Dyzio niet, reszta psów je...

[quote name='Dogo07']Dyzio jakie ma wielkie łóżeczko :).

Przygotowałyśmy Dyziowi jego własne, mniejsze, przytulniejsze... ale Dyzio woli legowisko Pepsi i moje łóżko :evil_lol:

Gufiakowe leże "ujdzie" w ostateczności ... :lol:

Rotek - przyszły chipy, dziękuję :multi::multi::multi:

Posted

A teraz fotencje Dyziulka i Filutka (Filuś ma mieć ograniczany ruch, stąd klatka)

Na wątku Filutka wkleiłam film. Widać, że Dyzio nie zainteresowany za bardzo nowym lokatorem, raz go powąchał i potuptał do mojego/swojego pokoju ...

Posted

Pogoda nie dopisała, więc sesja zdjęciowa się nie odbyła niestety... ale mamy już ustalony kolejny termin.
Dyzio ma się lepiej, zaczął wychodzić z pokoju, odetchnęłam (już mi po głowie "chodził" wet i badania, morfologie, nie morfologie.. byle tylko mieć pewność, że z nim nic złego się nie dzieje...).
Wszystkie psy miały dziś czyszczone uszka. Dyzio zniósł to bardzo dzielnie, nawet nie zawarczał :lol:

Posted

rotek_ napisał(a):
zgodnie z obietnica wystawię mu allegro

Dziękujemy w imieniu Dyziolka:Rose:.
Mam nadzieję , że jutro będzie ładna pogoda, jedziemy na sesję zdjęciową.