Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 732
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O nie ! Dyziolek juz nie ma tego uroczego kła :evil_lol: teraz juz nie jest taki brzydki :cool3:
niesamowite jak ten pies odzyl, jak mu sie pychol smieje na zdjeciu z poczekalni. jak porownac jego zdjecia z pierwszej strony i te z wczoraj... jestescie cudotworczyniami :loveu:

czy pieniazki z bazarku pojda na pokrycie tego zabiegu ?
czy Pan doktor zapowiedzial jeszcze jakies dłubanie przy Dyziu ?:razz:

Posted

conceited napisał(a):

czy pieniazki z bazarku pojda na pokrycie tego zabiegu ?
czy Pan doktor zapowiedzial jeszcze jakies dłubanie przy Dyziu ?:razz:

Bazarek był wystawiony na weta i zęby !!!

Sądzę, że pieniędzy z bazarku wystarczy na uregulowanie rach za czyszczenie i usunięcie ząbków oraz na duomox (100zł + 11 zł).. jakiś grosik jeszcze Dyziowi zostanie.

Conceited, ja Ci cały dochod z tego bazarku przeleję na konto. A gdy będę dysponować rachunkami, przedstawię je na wątku. Będziesz wtedy miała podstawy, by zwrócić nam wyłożoną kwotę.

Pan doktor nie przewiduje dłubania... z wystawieniem rachunku się wstrzymał, bo chciał mieć pewność, że z Dyziem będzie wszystko dobrze po zabiegu i leczenie faktycznie można będzie uznać za zakończone.

Posted

Żadnych niepokojących objawów nie zanotowano.
Dyzio czuje się dobrze, zachowuje się jak zwykle.
Mięsko zjedzone. Dałam mu dzisiaj malutkie kawalądki suszonego płucka, wszamał z ochotą.
(to te zielone próbki Maced, "płatki wołowe", wet nam wczoraj dał dla psiaków)

Posted

Dyzio nie ma jeszcze żadnych ogłoszeń. Nie ma też jeszcze "profesjonalnych" fotek, tylko trochę tych moich. Jesteśmy w kontakcie z Helga&Ares, która zaoferowała pomoc zdjęciową (robi super fotki psiakom). Miałyśmy się spotkać w ten weekend, ale nie wyszło (Dyzio miał zabieg,a Vika, którą opiekuje się Helga&Ares poczuła się gorzej). Rotek będę wdzięczna za pomoc, jeśli tylko widzisz na wątku jakieś "możliwe" fotki do allegro, to bardzo proszę o wystawienie aukcji.

Garść informacji:

Dyzio - około 10 lat, 11 kg, 30 cm w kłębie, czarny kudłatek, siwy pyszczek, resztka ząbków...
Starszy, spokojny psiak, grzeczny, nieszczekliwy, zupełnie niekłopotliwy, zachowuje czystość w domu, nie niszczy, na spacerach ładnie chodzi na smyczy, generalnie trzyma się człowieka (raz jeden nam "ogłuchł" i potruchtał do psiaka). Zgadza się z psami i kotami. Do dzieci niesprawdzony... Ale.. Dyzio, po pierwsze, potrafi warknąć, a nawet "dziabnąć" resztką ząbków jaka mu została, gdy robi się z nim coś, co mu "nie pasi", np. podaje lek czy zastrzyk. Po drugie, nie jest typowym "przytulakiem", sam przychodzi po pieszczoty, gdy ma na nie akurat ochotę, nie lubi brania na ręce, po krótkiej chwili "na rączkach" wierzga i się wyrywa. Ze wg na powyższe do małych dzieci to on się nie nadaje... Z kąpaniem, czesaniem Dyzia nie ma żadnych problemów. Lubi jeździć autem. Zaszczepiony, odrobaczony. Zdrowy. Nie jest wykastrowany, ani zaczipowany.

Edit: Już się popytałam o koszt zaczipowania psa, wynosi 51 zł. Conceited, decyzja należy do Ciebie, chcesz zaczipowawac Dyzia?

Posted

O jasny gwint...wiecie, ze ja bardziej kotowata niz psowata. Wytlumaczcie prosze jakie z tego korzysci plynely by dla Dyzia? Rozymiem, ze jakby sie zgubil, to by go mozna bylo po chipie odnalezc (Tzn jesli ktos myslacy by go znalazl, tak?). A nie lepiej chipowac jak Dyzio znajdzie domek? Danymi wlasciciela?

Posted

BeaBono napisał(a):
Dyzio nie ma jeszcze żadnych ogłoszeń. Nie ma też jeszcze "profesjonalnych" fotek, tylko trochę tych moich. Jesteśmy w kontakcie z Helga&Ares, która zaoferowała pomoc zdjęciową (robi super fotki psiakom). Miałyśmy się spotkać w ten weekend, ale nie wyszło (Dyzio miał zabieg,a Vika, którą opiekuje się Helga&Ares poczuła się gorzej). Rotek będę wdzięczna za pomoc, jeśli tylko widzisz na wątku jakieś "możliwe" fotki do allegro, to bardzo proszę o wystawienie aukcji.

Garść informacji:

Dyzio - około 10 lat, 11 kg, 30 cm w kłębie, czarny kudłatek, siwy pyszczek, resztka ząbków...
Starszy, spokojny psiak, grzeczny, nieszczekliwy, zupełnie niekłopotliwy, zachowuje czystość w domu, nie niszczy, na spacerach ładnie chodzi na smyczy, generalnie trzyma się człowieka (raz jeden nam "ogłuchł" i potruchtał do psiaka). Zgadza się z psami i kotami. Do dzieci niesprawdzony... Ale.. Dyzio, po pierwsze, potrafi warknąć, a nawet "dziabnąć" resztką ząbków jaka mu została, gdy robi się z nim coś, co mu "nie pasi", np. podaje lek czy zastrzyk. Po drugie, nie jest typowym "przytulakiem", sam przychodzi po pieszczoty, gdy ma na nie akurat ochotę, nie lubi brania na ręce, po krótkiej chwili "na rączkach" wierzga i się wyrywa. Ze wg na powyższe do małych dzieci to on się nie nadaje... Z kąpaniem, czesaniem Dyzia nie ma żadnych problemów. Lubi jeździć autem. Zaszczepiony, odrobaczony. Zdrowy. Nie jest wykastrowany, ani zaczipowany.

Edit: Już się popytałam o koszt zaczipowania psa, wynosi 51 zł. Conceited, decyzja należy do Ciebie, chcesz zaczipowawac Dyzia?

Dyzio jak widać to świetny psiak :).

Niektórzy boją się adoptować starsze psiaki ze schroniska, zwłaszcza te które są tam dłużej, bo myślą że takie piesek się nie przystosuje do życia w mieszkaniu. A tu się okazuje, że to nieprawda. Oczywiście to zależy pewnie od danego psiaka. Ale na szczęście Dyzio okazał się w pełni adopcyjnym psim staruszkiem. Teraz tylko dobrego kochającego domku mu potrzeba :).

Posted

Ten mój krótki opis Dyzia trzeba uzupełnić. Nie mam dobrych wieści.
Przyjechał Bingo/ Fuks. Dyzio nawarczał na Fuksa i obsikał ściany w trzech miejscach. Fuks poprawił po Dyziu.
Dyzio warczeniem sprowokował Fuksa - Fuks chciał małego warkotka "ustawić", psy rozdzieliłam.
Zamieszanie w kuchni obserwowała kotka. Po rozdzieleniu Fuksa i Dyzia, Petronela podeszła do Dyzia i ugryzła go w kark.
Oni mi się tutaj ewidentnie "ustawiają" od nowa (Dyzio, Fuks, Petronela)
Dyzio w kontakcie "z nowymi" psami pokazuje, że jest "u siebie" i nowi mają się mu podporządkować.
Ja tu klepię o czipie, a jak tak dalej będzie, to trzeba będzie pomyśleć o kastracji Dyzia. Dyzio po przyjeździe do nowego domu, w którym zastanie psa/y, może 1)zacząć warczeć na rezydenta/tów, wszczynać awantury i 2)znaczyć mieszkanie... 1i 2 - w przypadku psa; 2- jeśli mowa o suczce. (Na Rudą Dyzio nie warczał, obwąchiwał ją, no i drzwi dwukrotnie obsikał). Cholercia...

Fuks ...

... i nasz słodki mały "zadymiarz"

Posted

jeśli chodzi o chipa moje schronisko kupuje chipy bezpośrednio od producenta, o ile pamiętam koszt jednego chipa to (chyba)ok 15zł brutto, mogę jedno wam odsprzedać(najwyżej przy kolejnym zamówieniu zamówię jedno więcej niż zaplanowane), później zostaje tylko podanie podskórne przez weta. Koszty znacznie się zmniejszą w tej kwetii. Chip jest umieszczony w specjalnej strzykawce z grubą igłą, dodawane są naklejki z numerem chip, różowa nakładka na obrożę informująca o zachipowaniu i formularz zgłoszeniowy do urzędu miasta. Wszystko jest zapakowane w przezroczyste opakowanie. Więcej o chipach może przeczytać na stronie www.safe-animal.eu

Posted

Chyba trzeba psiaka ogłaszać i jak najszybciej znaleźć mu domek. I to najlepiej chyba bez innych piesków. Ale Dyzio jest uroczy, nadaje się do mieszkania i może być czyimś wspaniałym towarzyszem.
A co to za piesek Fuks ?

Posted

Z Dyzia ladny zadymiarz:evil_lol:

Fuksik na szczescie wpadl tylko w gosci na chwilke, juz zostal oddelegowany do swojego DS (to tez piesek z Dopiewa).

Mam nadzieje, ze dla Filutka bedzie grzeczniejszy :)

Posted

conceited napisał(a):
Z Dyzia ladny zadymiarz:evil_lol:

Mam nadzieje, ze dla Filutka bedzie grzeczniejszy :)

Ja również.

Na razie psy i koty trzymają się z dala od Filutka, jakby czuły, że jest chory i słabiutki.
Dyzio po incydencie z Fuksem trochę zmarkotniał. Może jestem optymistką, lecz mam cichą nadzieję, że "mały zadymiarz" wyciągnie właściwe wnioski i trochę jednak spokornieje w stosunku do dużych psów. To niewątpliwie po części wina Pepsi i Gufa, iż Dyzio stał się takim "chojrakiem". Pepsi i Guf ustępowały mu we wszystkim, Guf pozwolił po sobie skakać... No i widać efekty... Dyzio to miał już chyba sny o potędze... Mój mały Napoleonek...

Rotek, mogłybyśmy zamówić u Ciebie dwa chipy? Dla Dyziulka i dla Filutka?
Wszczepiłoby się chipy chłopakom, a dane właściciela wprowadziło do systemu, kiedy by szli do ds, dokładnie tak, jak to było z Alpusiem. Ty jednak jesteś genialna, cioteczko :loveu:

Helga... jutro zadzwonimy i się umówimy dokładnie. Plener wybrany, superancko :lol:

Posted

dokładnie Mopik tez myslala,ze 'rzadzi'duzymi po tym jak Guf i Saba pozwoliły robic jej z sobą wszystko i odbiło jej,na spacerach wyrywala sie do duzych bo one takie fajne ciapy i 'nadziała sie' kilka razy teraz wyładowuje sie na szwagrze siostra wpoiła jej ,ze jego mozna bic i mopik gryzie go i tylko jego przy kazdej okazji;)

Posted

już pakuję, jadę i tak na pocztę bo nasz psiak będzie zaraz do odebrania u weta, więc będę miała po drodze....
jeśli mi nie zamkną "mojej" poczty to paczka pójdzie jeszcze dzisiaj priorytetem

Posted

rytka napisał(a):
dokładnie Mopik tez myslala,ze 'rzadzi'duzymi po tym jak Guf i Saba pozwoliły robic jej z sobą wszystko i odbiło jej,na spacerach wyrywala sie do duzych bo one takie fajne ciapy i 'nadziała sie' kilka razy teraz wyładowuje sie na szwagrze siostra wpoiła jej ,ze jego mozna bic i mopik gryzie go i tylko jego przy kazdej okazji;)

szwagier jest na pewno zachwycony:evil_lol:

no to czipujemy Dziadulka :loveu:

Posted

rotek_ napisał(a):
już pakuję, jadę i tak na pocztę bo nasz psiak będzie zaraz do odebrania u weta, więc będę miała po drodze....
jeśli mi nie zamkną "mojej" poczty to paczka pójdzie jeszcze dzisiaj priorytetem

Rotek, napisz mi na pw, ile Ci przelać za chipy i przesyłkę. Dziękuję bardzo za pomoc :lol: