Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asior']oszzzz TYYYY :mad:
jak tak dalej pójdzie to nikt odemnie telefonów odbierać nie będzie :placz:
buuuu
ale Amiguś.. ja naprawdę nie wiedziałam, ze to takie BYDLE jest wielkie :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Toż to będzie OGROMNIASTY POTWÓR jak dorośnie.....
Karusiap, czy zawiadomiła byś dobermany na ich wątku??

Trza ją szybko wydawać, bo już mam następny kąsek dla cioci Amigi, z tym, ze tym razem taki mini mini...... :loveu:
Dobermany wiedza i trzymamy reke na pulsie;)

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asior'] ( .... ) Trza ją szybko wydawać, bo już mam następny kąsek dla cioci Amigi, z tym, ze tym razem taki mini mini...... :loveu: rozumiem , że tym razem to na prawdę będzie cosik 'niskopiennego' :evil_lol:

Posted

Asior napisał(a):

bo już mam następny kąsek dla cioci Amigi, z tym, ze tym razem taki mini mini...... :loveu:

Ty pogadaj najpierw z Bonusiem. Ona sobie upatrzyla jego jako towarzysza zabaw i jak go pacnie łapką, to go calkiem biedaka przypłaszcza do podłogi

Posted

ja chciałam powiedzieć, że solidaryzuję się z Bonusiem. "straszna' dobcia biedaka taranuje, terroryzuje, zaczepia, podjada smakołyki. Stwierdziłam naocznie. Jamnik na długich nogach hehe. Amiga ma anielską cierpliwość. Asior wiedziała komu podrzucić.
Ale tak naprawde to cud dziewczyna. Trza ja tylko ciut wychować.
Acha Asiorku teraz ja będę w kolejce do Amigi się uśmiechać. Więc proszę sobie nie ostrzyć zębali.:eviltong:

Posted

Asior napisał(a):
9-cio tygodniowy west :cool3:
niestety niewidomy :(

O, to faktycznie maleństwo! I to takie cudne...
A niewidomy jest od urodzenia? Ktoś Go chce oddać z tego właśnie powodu?

Posted

od urodzenia.. hodowca przyniósł do weta żeby uśpić, bo niewidomy.. jednak dziewczyna która to usłyszała będąc u weta postanowiła zabrać malucha, ale nie ma warunków na trzymanie psiaka... na cito szukamy domu...

Posted

Asior napisał(a):
od urodzenia.. hodowca przyniósł do weta żeby uśpić, bo niewidomy.. jednak dziewczyna która to usłyszała będąc u weta postanowiła zabrać malucha, ale nie ma warunków na trzymanie psiaka... na cito szukamy domu...

Eh, naprawdę szkoda słów...:shake:
Biedne maleństwo...:-(
Kurka, naprawdę bym pomogła, tylko sama wiesz jaką mam sytuację... Ale będę myśleć...

Posted

koniecznie kochana.. koniecznie.. bo pewnie od jutra będzie mieszkać u nas w biurze, Chciałam wziąć do siebie, ale ponoć jest straszny histeryk i na najmniejszy dotyk reaguje kłapaniem.. bida :(
no a moje dziecko niestety pewnie by go dotykało :roll:

Posted

Asior napisał(a):
koniecznie kochana.. koniecznie.. bo pewnie od jutra będzie mieszkać u nas w biurze, Chciałam wziąć do siebie, ale ponoć jest straszny histeryk i na najmniejszy dotyk reaguje kłapaniem.. bida :(
no a moje dziecko niestety pewnie by go dotykało :roll:

Pewnie odzywają się braki w socjalizacji...:shake: Eh...
Jak będziesz miała jakieś zdjęcia czy coś to proszę koniecznie daj mi znać! A no i napisz jak się będzie zachowywał. Czy faktycznie tak histeryzuje...
Będę czekała na wieści i oczywiście myślała nad rozwiązaniem...

Posted

Co do niewidomego kłapacza... najprawdopodobniej kłapie ze strachu. Tak robił mój znajdek Krecik. Jak już poznał teren i otoczenie - miodzio nie psiak! W sobotę jedzie do DS! :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Co do niewidomego kłapacza... najprawdopodobniej kłapie ze strachu. Tak robił mój znajdek Krecik. Jak już poznał teren i otoczenie - miodzio nie psiak! W sobotę jedzie do DS! :)

Oby tak było i w tym przypadku.
A w sobotę będzie płacz i zgrzytanie zębów?

Posted

Byłam dzisiaj na krótko z calą czeredką na działce, mimo pogody
Bogoooowie, co sunia tam wyprawiała! Nie miala czasu zatrzymać się ani na chwilę. No po prostu torpeda!
A i muszę pochwalić - nasza mądralińska zalapala komendę "siad" :multi:

Posted

AMIGA napisał(a):
Byłam dzisiaj na krótko z calą czeredką na działce, mimo pogody
Bogoooowie, co sunia tam wyprawiała! Nie miala czasu zatrzymać się ani na chwilę. No po prostu torpeda!
A i muszę pochwalić - nasza mądralińska zalapala komendę "siad" :multi:

Jak mój Roki był młodszy , to nawet wzrokiem na nim nie nadążałam :evil_lol: Teraz ma 11 lat , i ciężko mu juz wstać , ale jeszcze ma chęc pobiegać .To bardzo mądre psy , tylko niestety nie dla każdego . Kiedyś wetka mi powiedziała , że najwięcej osób przychodzi usypiać dobermany i rotki . Jak mają zaświadczenie , że kogoś pogryzły , to trzeba je uśpić .

Posted

sorki ale to jakis kompletny bzdet...ze jak kogoś pogryzl doberman to trzeba uspic-to jakia nakaz prawny czy widzimisie pani wetki?...to jest pies obronny czy maskotka??moja dobka ma na koncie 3 ugryzienia tzn trzy typowe pinczerowe uszczypniecia, zaznaczam ze do kazdego doszlo na mojej posesji, na moim terenie, ogrodzonym, oznakowanym tabliczka-w kazdym przypadku osoby weszly "bo im sie wydawało ze pies jest zamkniety"

Posted

Nie chodzi o przepisy , tylko właściciele tych ras najczęściej przychodzą z tym do gabinetów . Pies kogoś ugryzł , mają z tym problemy , to nie szukają innego rozwiązania , tylko idą psa uśpic .Na moim osiedlu we Wrocku kilka osób miało dobki i rotki . Spotykalismy się na spacerach .
Po pewnym czasie zostały 4. Mój Roki i 3 suczki , a ci ludzie zaczeli spacerować z labkami . Jak pytałam co sie stało , to wszystkie uspione . A to pogryzł sąsiada , a to dziecko albo i właściciela Co ciekawe te ich nowe labki były agresywne , i rzucały sie na nas jak spacerowalismy , kiedy tylko przestały byc szczeniakami . Wtedy właśnie pytałam weta , czy często ludzie przychodzą uspic te rasy , i dostałam taka odpowiedz.

Posted

no i to jest najzabawniejsze...
jak chodzilam na Pt to przychodzial masa ludzi z aresywnymi labkami, z ktorymi sobie nie radzili...

a moj czarny potwor byl najblyskotliwszym psem na szkoleniu;)