Ellig Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Witaj Bianca, jutro bede trzymala za ciebie kciuki, krolewno:) Quote
3 x Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 mysza 1 napisał(a):Dużo masz jeszcze takich pomysłow? :evil_lol:;) Sunia dostaje imię Bianca. Dziękuję. Koniec. Inaczej aż strach, co za chwilę wymyślicie.:evil_lol: Bianca chyba nie zdąży u Gusi zamieszkac, bo na razie Kajak choruje a w poniedziałek sunia ma sterylkę, po której zaczynamy intensywnie ją ogłaszać i jedzie do domu ;) Jest tak sliczna i kochana, że dom powinien pojawić się szybciutko. Myślę, że nie ma sensu zmieniać jej teraz otoczenia na tak krótko, wydamy ją już do domu docelowego. Jestem optymistką i wierzę, że taki dom znajdzie się szybko. A Marta z Bartkiem nauczyli już malutką wszystkiego więc jest gotowa do adopcji :loveu: to co jakis casting na tymczas na pomarańczowy? Bianca kurde niby podobne do Bronki a jednak zupełnie inne ;) Quote
Tora&Faro Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 O której jutro sterylka? dużo tego ostatnio, trochę się stresuję.... Quote
Ellig Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Malutka ma piekny nos:) Z Wisnia wygladaja wspaniale! Black & white :) Quote
Tora&Faro Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Dokładnie:) śliczności kochane:loveu: Quote
Nutusia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 mysza 1 napisał(a):Dużo masz jeszcze takich pomysłow? :evil_lol:;) Sunia dostaje imię Bianca. Dziękuję. Koniec. Inaczej aż strach, co za chwilę wymyślicie.:evil_lol: Bianca chyba nie zdąży u Gusi zamieszkac, bo na razie Kajak choruje a w poniedziałek sunia ma sterylkę, po której zaczynamy intensywnie ją ogłaszać i jedzie do domu ;) Jest tak sliczna i kochana, że dom powinien pojawić się szybciutko. Myślę, że nie ma sensu zmieniać jej teraz otoczenia na tak krótko, wydamy ją już do domu docelowego. Jestem optymistką i wierzę, że taki dom znajdzie się szybko. A Marta z Bartkiem nauczyli już malutką wszystkiego więc jest gotowa do adopcji :loveu: Szkoda, bo z powrotem przytargałam posłanie... :( I napisałam podanie o urlop... Quote
Ewa Marta Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Nutusia napisał(a):Szkoda, bo z powrotem przytargałam posłanie... :( I napisałam podanie o urlop... Nutusiu kochana... znajdziemy Ci wspaniałą sunię na DT, ale dla Azji naprawdę lepiej będzie pozostać tu, gdzie już się bezpiecznie czuje, zrobić sterylkę i szukać domu na zawsze. Jesteś kochana, każdy tymczas u Ciebie będzie miał wspaniale, ale Malutka ma już wspaniały DT i szkoda by było przerzucać ją na chwilę... Bo ja tez jestem pewna, że szybko znajdzie domek. Quote
Nutusia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Oby tak było i oby nie podzieliła losu Amigo... Oczywiście będę trzymać kciuki! Jeśli chodzi o Emi... jest śliczna i przekochana, ale zrozumcie, proszę - ja się boję. Na razie chciałabym się zaopiekować psem, który jest młody, zdrowy i szybko znajdzie dom. Dlatego Malutka wydała mi się idealna, żeby zobaczyła jak się mieszka w domu, śpi na kanapie, funkcjonuje "wolno" wśród ludzi i zwierząt. Może mój tok myślenia był błędny... Quote
Tora&Faro Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Nutusia napisał(a):Oby tak było i oby nie podzieliła losu Amigo... Oczywiście będę trzymać kciuki! Jeśli chodzi o Emi... jest śliczna i przekochana, ale zrozumcie, proszę - ja się boję. Na razie chciałabym się zaopiekować psem, który jest młody, zdrowy i szybko znajdzie dom. Dlatego Malutka wydała mi się idealna, żeby zobaczyła jak się mieszka w domu, śpi na kanapie, funkcjonuje "wolno" wśród ludzi i zwierząt. Może mój tok myślenia był błędny... Kochana nie musisz nic tłumaczyć, naprawdę rozumiemy.....jesteś bardzo dzielna że tak szybko chcesz pomóc jakiejś biedzie:glaszcze::calus: Quote
Nutusia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 A na co czekać? Boleć i tak nie przestanie. Tylko co te wszystkie inne bidy są temu winne, że Tośka odeszła, a ja rozpaczam?... Tak mi wczoraj ulżyło po wyjściu od Ronji i Bartka... Quote
mysza 1 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Nutusia napisał(a):Szkoda, bo z powrotem przytargałam posłanie... :( I napisałam podanie o urlop... Nutusiu, nie widziałam, post pisałam wczoraj a dopiero dzisiaj się dowiedziałam, że chciałaś wziąć Biancę. Myślę jednak, że z racji jej przeżyć, najlepiej dla niej będzie jeśli zostanie u Marty. Gusia miała z Biancą pracować ale zanim cieczka się skończyła na dobre, Marta i Bartek wypracowali wszystko więc przenoszenie jej nie ma sensu. Nie gniewaj się tylko :loveu: Quote
ludwa Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Nutusiu...a moze byś tę biedę wzięła...jest w Ostrowi i ciągle o niej myslę.... http://www.dogomania.pl/threads/17010-OSTRÓW-MAZOWIECKA-ok.400-psów!Prosimy-o-pomoc-w-adopcjach!zdj.-str.1517/page1578 Quote
Nutusia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Mysza, no coś Ty! :) Powiedziałam Ci kiedyś, że jeśli jeszcze kiedykolwiek wezmę psa na DT, to od Ciebie - bo TAK! :) Zresztą Ty wiesz dlaczego... Po tym, co przeszłam psychicznie z Tosią, szczególnie przez ostatni czas, muszę sobie zrobić chwilę urlopu na psa, który będzie biegał, chodził, przyjmował nie więcej niż 3 tabletki dziennie, nie będzie musiał być kąpany co drugi dzień i z którym do weta będę musiała jeździć nie częściej niż raz na 2 tygodnie... Dopiero teraz ludzie z mojego najbliższego otoczenia (i nie tylko) uświadamiają mi co się z nami działo przez te ostatnie 2 (CUDOWNE dla mnie!!!) lata, jak funkcjonowaliśmy, jakie mieliśmy priorytety. Nie oddałabym tych 2 lat za żadne skarby świata, ale teraz potrzebuję chwili wytchnienia. Wszystko czeka przygotowane, fundusze są, bo Tosia zostawiła je zapisane w testamencie... Jesteśmy gotowi! Quote
Ellig Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Nutusiu i na Was tez czeka jakas kochana sunia:) Quote
Ellig Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 ludwa napisał(a):Nutusiu...a moze byś tę biedę wzięła...jest w Ostrowi i ciągle o niej myslę.... http://www.dogomania.pl/threads/17010-OSTRÓW-MAZOWIECKA-ok.400-psów!Prosimy-o-pomoc-w-adopcjach!zdj.-str.1517/page1578 Widzialam zdjecia na Allegro Neli, piekna mordka:) Quote
Tora&Faro Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Myslę o Malutkiej....o której sterylka? Quote
ronja Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Malutka zawieziona - Bartek właśnie wrócił. Ma odebrać ją koło 14-15. Malutka wystraszyła się w lecznicy, wejść nie chciała, posiusiała się ze strachu:( w samochodzie anioł, w ogóle to jest anioł w psiej skórze. Quote
mysza 1 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Nutusia napisał(a):Mysza, no coś Ty! :) Powiedziałam Ci kiedyś, że jeśli jeszcze kiedykolwiek wezmę psa na DT, to od Ciebie - bo TAK! :) Zresztą Ty wiesz dlaczego... Po tym, co przeszłam psychicznie z Tosią, szczególnie przez ostatni czas, muszę sobie zrobić chwilę urlopu na psa, który będzie biegał, chodził, przyjmował nie więcej niż 3 tabletki dziennie, nie będzie musiał być kąpany co drugi dzień i z którym do weta będę musiała jeździć nie częściej niż raz na 2 tygodnie... Dopiero teraz ludzie z mojego najbliższego otoczenia (i nie tylko) uświadamiają mi co się z nami działo przez te ostatnie 2 (CUDOWNE dla mnie!!!) lata, jak funkcjonowaliśmy, jakie mieliśmy priorytety. Nie oddałabym tych 2 lat za żadne skarby świata, ale teraz potrzebuję chwili wytchnienia. Wszystko czeka przygotowane, fundusze są, bo Tosia zostawiła je zapisane w testamencie... Jesteśmy gotowi! :loveu::loveu::loveu: Rozumiem doskonale :loveu: Quote
Ellig Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 gusia0106 napisał(a):Będzie dobrze.... Musi byc dobrze innej opcji nie bierzemy pod uwage :lol!: Quote
Tora&Faro Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Kurcze aż mi się żal zrobiło Malutkiej, jednak nadal się boi nowych sytuacji...trzymam kciuki z całych sił!!! Quote
Nutusia Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Szczególnie tak stresujących! "Normalne" psy u weta wsteczny włączają, a co dopiero takie jak Malutka! Mnie przywitała bardzo wylewnie - gdybym nie wiedziała, w życiu bym nie pomyślała, że to takie strachajło jest. Ciekawe jak się odnajdzie... na kanapie :) Quote
Ewa Marta Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Malutka już się nie denwerwuje, śpi pewnie po zabiegu... Quote
ronja Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Malutka już się wybudza, wszystko jest ok. za godzinę Bartek po nią pojedzie Quote
Recommended Posts