Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dużo masz jeszcze takich pomysłow? :evil_lol:;)

Sunia dostaje imię Bianca. Dziękuję. Koniec. Inaczej aż strach, co za chwilę wymyślicie.:evil_lol:

Bianca chyba nie zdąży u Gusi zamieszkac, bo na razie Kajak choruje a w poniedziałek sunia ma sterylkę, po której zaczynamy intensywnie ją ogłaszać i jedzie do domu ;) Jest tak sliczna i kochana, że dom powinien pojawić się szybciutko. Myślę, że nie ma sensu zmieniać jej teraz otoczenia na tak krótko, wydamy ją już do domu docelowego.
Jestem optymistką i wierzę, że taki dom znajdzie się szybko.
A Marta z Bartkiem nauczyli już malutką wszystkiego więc jest gotowa do adopcji :loveu:

to co
jakis casting na tymczas na pomarańczowy?

Bianca kurde niby podobne do Bronki a jednak zupełnie inne ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dużo masz jeszcze takich pomysłow? :evil_lol:;)

Sunia dostaje imię Bianca. Dziękuję. Koniec. Inaczej aż strach, co za chwilę wymyślicie.:evil_lol:

Bianca chyba nie zdąży u Gusi zamieszkac, bo na razie Kajak choruje a w poniedziałek sunia ma sterylkę, po której zaczynamy intensywnie ją ogłaszać i jedzie do domu ;) Jest tak sliczna i kochana, że dom powinien pojawić się szybciutko. Myślę, że nie ma sensu zmieniać jej teraz otoczenia na tak krótko, wydamy ją już do domu docelowego.
Jestem optymistką i wierzę, że taki dom znajdzie się szybko.
A Marta z Bartkiem nauczyli już malutką wszystkiego więc jest gotowa do adopcji :loveu:

Szkoda, bo z powrotem przytargałam posłanie... :( I napisałam podanie o urlop...

Posted

Nutusia napisał(a):
Szkoda, bo z powrotem przytargałam posłanie... :( I napisałam podanie o urlop...

Nutusiu kochana... znajdziemy Ci wspaniałą sunię na DT, ale dla Azji naprawdę lepiej będzie pozostać tu, gdzie już się bezpiecznie czuje, zrobić sterylkę i szukać domu na zawsze. Jesteś kochana, każdy tymczas u Ciebie będzie miał wspaniale, ale Malutka ma już wspaniały DT i szkoda by było przerzucać ją na chwilę... Bo ja tez jestem pewna, że szybko znajdzie domek.

Posted

Oby tak było i oby nie podzieliła losu Amigo... Oczywiście będę trzymać kciuki!
Jeśli chodzi o Emi... jest śliczna i przekochana, ale zrozumcie, proszę - ja się boję. Na razie chciałabym się zaopiekować psem, który jest młody, zdrowy i szybko znajdzie dom. Dlatego Malutka wydała mi się idealna, żeby zobaczyła jak się mieszka w domu, śpi na kanapie, funkcjonuje "wolno" wśród ludzi i zwierząt. Może mój tok myślenia był błędny...

Posted

Nutusia napisał(a):
Oby tak było i oby nie podzieliła losu Amigo... Oczywiście będę trzymać kciuki!
Jeśli chodzi o Emi... jest śliczna i przekochana, ale zrozumcie, proszę - ja się boję. Na razie chciałabym się zaopiekować psem, który jest młody, zdrowy i szybko znajdzie dom. Dlatego Malutka wydała mi się idealna, żeby zobaczyła jak się mieszka w domu, śpi na kanapie, funkcjonuje "wolno" wśród ludzi i zwierząt. Może mój tok myślenia był błędny...

Kochana nie musisz nic tłumaczyć, naprawdę rozumiemy.....jesteś bardzo dzielna że tak szybko chcesz pomóc jakiejś biedzie:glaszcze::calus:

Posted

A na co czekać? Boleć i tak nie przestanie. Tylko co te wszystkie inne bidy są temu winne, że Tośka odeszła, a ja rozpaczam?... Tak mi wczoraj ulżyło po wyjściu od Ronji i Bartka...

Posted

Nutusia napisał(a):

Nutusiu, nie widziałam, post pisałam wczoraj a dopiero dzisiaj się dowiedziałam, że chciałaś wziąć Biancę. Myślę jednak, że z racji jej przeżyć, najlepiej dla niej będzie jeśli zostanie u Marty.
Gusia miała z Biancą pracować ale zanim cieczka się skończyła na dobre, Marta i Bartek wypracowali wszystko więc przenoszenie jej nie ma sensu.
Nie gniewaj się tylko :loveu:

Posted

Mysza, no coś Ty! :) Powiedziałam Ci kiedyś, że jeśli jeszcze kiedykolwiek wezmę psa na DT, to od Ciebie - bo TAK! :) Zresztą Ty wiesz dlaczego... Po tym, co przeszłam psychicznie z Tosią, szczególnie przez ostatni czas, muszę sobie zrobić chwilę urlopu na psa, który będzie biegał, chodził, przyjmował nie więcej niż 3 tabletki dziennie, nie będzie musiał być kąpany co drugi dzień i z którym do weta będę musiała jeździć nie częściej niż raz na 2 tygodnie... Dopiero teraz ludzie z mojego najbliższego otoczenia (i nie tylko) uświadamiają mi co się z nami działo przez te ostatnie 2 (CUDOWNE dla mnie!!!) lata, jak funkcjonowaliśmy, jakie mieliśmy priorytety. Nie oddałabym tych 2 lat za żadne skarby świata, ale teraz potrzebuję chwili wytchnienia.
Wszystko czeka przygotowane, fundusze są, bo Tosia zostawiła je zapisane w testamencie... Jesteśmy gotowi!

Posted

Malutka zawieziona - Bartek właśnie wrócił. Ma odebrać ją koło 14-15. Malutka wystraszyła się w lecznicy, wejść nie chciała, posiusiała się ze strachu:(
w samochodzie anioł, w ogóle to jest anioł w psiej skórze.

Posted

Nutusia napisał(a):
Mysza, no coś Ty! :) Powiedziałam Ci kiedyś, że jeśli jeszcze kiedykolwiek wezmę psa na DT, to od Ciebie - bo TAK! :) Zresztą Ty wiesz dlaczego... Po tym, co przeszłam psychicznie z Tosią, szczególnie przez ostatni czas, muszę sobie zrobić chwilę urlopu na psa, który będzie biegał, chodził, przyjmował nie więcej niż 3 tabletki dziennie, nie będzie musiał być kąpany co drugi dzień i z którym do weta będę musiała jeździć nie częściej niż raz na 2 tygodnie... Dopiero teraz ludzie z mojego najbliższego otoczenia (i nie tylko) uświadamiają mi co się z nami działo przez te ostatnie 2 (CUDOWNE dla mnie!!!) lata, jak funkcjonowaliśmy, jakie mieliśmy priorytety. Nie oddałabym tych 2 lat za żadne skarby świata, ale teraz potrzebuję chwili wytchnienia.
Wszystko czeka przygotowane, fundusze są, bo Tosia zostawiła je zapisane w testamencie... Jesteśmy gotowi!

:loveu::loveu::loveu: Rozumiem doskonale :loveu:

Posted

Szczególnie tak stresujących! "Normalne" psy u weta wsteczny włączają, a co dopiero takie jak Malutka! Mnie przywitała bardzo wylewnie - gdybym nie wiedziała, w życiu bym nie pomyślała, że to takie strachajło jest. Ciekawe jak się odnajdzie... na kanapie :)