malagos Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 E-S napisał(a):Andzike, ile masz psów :D Piękny początek DT :D Gratuluję ! Ej, Ty coś wiesz? Powiedz, powiedz! Quote
eve-w Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 ja powiem :eviltong: Andzike zaczęła po konkrecie z DT :) Tak trzymać! Czekamy na fotki i zaraz zobaczycie niespodziankę :D Quote
Andzike Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 malagos napisał(a):Wiem, ze ta sunia kudłata jest juz w Warszawie, ale do mnie nie przyjeżdża. a Czoko? Juz u Andzike? No piszcie, ciotki, piszcie!!!! Mantis napisał(a):Andzike, no zlituj się nad nami, maluczkimi, niecierpliwymi :roll: No więc tak... Obydwa kieleckie psiury najedzone, wykąpane i częściowo wyczesane leżą na poslankach ;) U mnie :D :D :D Sunia kudlata w ogóle do Ciebie nie pojedzie Małgoś - JUŻ MA DOM - jutro przyjezdza po nia super sprawdzona juz przeze mnie i Madallenę rodzinka :) ale póki co pochrapuje na posłaniu Nelki ;) Fajoska jest. Mega pozytywna, caly czas rozdaje buziaki i merda ogonkiem :) A bohater wątku - powtórka z osiołka Nelki... Mam deja vu z przed prawie roku... Taki lekko autystyczny, niepewny o co kaman... Dziś miał sporo wrażen i do tego zastrzyk z aviomarinu w tyłek, więc taki trochę przytłumiony chodzi, mam nadzieje, ze sie chłopak szybko rozrusza, aczkolwiek drugiego Bugiego tu nie przewiduje ;) Chudziutki jak szczapa, mialam mu zrobić zdjęcie w kąpieli, żebyście to zobaczyły, ale chciałam już zakończyć ten stresujący dla niego moment :D Aczkolwiek spokojniutki był w kąpieli bardzo - osiołek jak Nela ;) Zdjęcia takie sobie - psy świeżo po kąpieli, więc nie prezentują się zbyt korzystnie, ale wszystko przed Czoko ;) A sunię fotografować już będą jej nowi Państwo :) Dwie chudziny w rządku... Czekoladka trochę wyplochowata, ale dajcie mi chwilę ... ;) Mokra włoszka ;) To NIE JEST Nela :) To połóweczka Neli, wagowo pewnie z ćwiartka... ;) Hmmm... Pasuje mi do mieszkania ten Czekoladowy osiolek.. ;) PS. Jakby ktoś pytał co u Nelki, to strzela lekkiego focha ;) ale przekona się ;) Quote
Mantis Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Andzike, gratulacje! :lol: Super debiut. Nie dosyć, że szczęście podwójne, rekordowo szybka adopcja to jeszcze Czoko wyjątkowo pasuje Ci do łóżka :loveu: Nelka, nie przejmuj się, łatwo się daje tych lokatorów wychować, lepsze to niż jakieś piłki czy piszczałki, szaleć można bez wychodzenia z domu... powiedziała już nie fochująca się Dafne :p Quote
eve-w Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 a ja dodam, ze wraz z tą dwójką przyjechala do Warszawy jeszcze jedna farciara z Kielc :D siedzi w DT. Swieta TRÓJCA kielecka a raczej DWOJCA szuka domów :D Jak hurt to hurt :) Quote
E-S Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 No proszę :) Jakie słodkie dwa mokradełka :) Faktycznie Czekolada Ci pasuje Andzike do chałupki ;) zastanów się nad tym :D Quote
Malwi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 http://img529.imageshack.us/img529/6791/p1150239.jpg - jak się chłopak położy na tym wyrku to go widać nie będzie :P się wtopi w otoczenie i będzie szukanie czekolady :D Quote
Andzike Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 E-S napisał(a):No proszę :) Jakie słodkie dwa mokradełka :) Faktycznie Czekolada Ci pasuje Andzike do chałupki ;) zastanów się nad tym :D Mokradełka są boskie :D :D :D dostały jeszcze po miseczce zarcia - chude to takie ... ;) Nelkę ukocham dziś w łóżeczku a tymczasy mogą zostać w drugim pokoju, maja rozlozony narożnik, więc miejsce do spania jest ;) Czoko nie ogarnia paneli ;) jak większość psów - trochę mu się łapy rozjeżdzają... ;) Quote
Andzike Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Zdjęcie na specjalne życzenie, ale z pozycji narożnikowej - jak wstaje to od razu sie ruszają... Ta kupa szmat to kocyki pracowicie przyciagniete przez Sziszunie na posłanko Nelki ;) Czoko wybral dywanik :) Quote
moni12 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Cioteczki wszystko super. I czoko i biało- czarna ,ciesze się ich szczęściem ,ale jak przypomnę sobie zdjęcia tych zagryzionych psiaków z tego schroniska to cala radość mi pryska. Ja jestem tu nowa, ale myślicie,ze nie da się nic z tym zrobić -musi być aż tak tragicznie tam?! Jesli macie jakies propozycje , sugestie piszcie na pw. Tak nie może być. Quote
eve-w Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 moni12 napisał(a):Cioteczki wszystko super. I czoko i biało- czarna ,ciesze się ich szczęściem ,ale jak przypomnę sobie zdjęcia tych zagryzionych psiaków z tego schroniska to cala radość mi pryska. Ja jestem tu nowa, ale myślicie,ze nie da się nic z tym zrobić -musi być aż tak tragicznie tam?! Jesli macie jakies propozycje , sugestie piszcie na pw. Tak nie może być. Wątek smutny psiakow z Klec jest gdzie indziej. Tu cieszymy sie tymi, ktorymi moglysmy pomoc. A dyskusje o Kielcach przeniesmy stad daleko daleko. Bo jak na kazdym watku bedziemy pisac o rzeczach tragicznych to kompletnie sie zalamiemy a rownowaga musi byc! Quote
E-S Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Otóż to, cieszmy się tą uratowaną trójką tutaj :) A smęcić możemy na wątku kieleckim - tam też są zgłaszane propozycje zmian i interwencji. Quote
Andzike Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Całe stadko przespało noc grzecznie, poza tym, że jak rano wstałam to znalazlam na narożniku wszystkie kocyki :D Sziszunia "0" (bo oficjalnie nie uznaje ja za swoją tymczasowiczkę skoro już dzis idzie do domu) jak widać spędziła noc pracowicie ;) Czoko spał na dywaniku. Pieski nie zostawiły żadnych niespodzianek w nocy - a po tym ile Czoko wypił spodziewałam się sporej kaluży na podłodze.... Poranny spacer - PANIKA. Nie damy się ubrać, nie wyciągniesz nas z domu, nie wsiądziemy do windy, nie wyjdziemy z klatki. Na siłę je biedulki musiałam wyciągać.... Ale na spacerze - zupełnie inne psy - ogony w górze, nos przy ziemi i poznają okolice. Piękne pakieciki, w liczbie niesamowitej - dobrze, ze wziełam dużo torebek. Szisza ma rozwolnienie, ale to normalne po zmianie karmy. Dziś nie zamierzam siedzieć długo w fabryce, bom chorutka, więc popracuje jeszcze w domu nad jej dredzikami - wczoraj częśc udalo mi się wyczesać, ale portki poszły w większości do usunięcia, nic się nie dało z nimi zrobić. W świetle dziennym widać, że Czoko ma sporo siwych wlosów - czy ona na pewno ma trzy lata? Ale i tak jest piękny :) Osiołeczek mój autystyczny ;) Razem z Czoko przyjechała z Kielc faktura. Zeskanuję ją i wkleję na wątku... Generalnie cała nasza uzbierana kasa pójdzie na zapłatę lecznicy... Porobię mu ładne zdjęcia i ogłaszamy :D :D :D i idzie do domu, bo w głowie rodzi mi się powoli lista kolejnych do wyciągnięcia... Nelka nadal lekki foszek... Trzyma Czoko i Sziszę na dystans i nie zamierza się integrować.... ;) Ale się musi przyzwyczaić :D E-S - może zmienisz tytuł? Coś w stylu "Czekoladowy piesek osłodzi Ci życie - szukamy domu dla kudłaczka z kieleckiej mordowni" ? Quote
Akrum Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 no proszę, szybka akcja z tą czarną kudłaczką :) super :) a Czoko jest super :) szybkie spa musi przejść, trochę kg mu trzeba nabić i do domku nowego musi iść :) Quote
E-S Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Tytuł wątku zmieniony, 1 post wyedytowany :D Quote
mshume Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Super, super, ale się rozkręcacie :) Andzike, trzymam kciuki. Obrobię jutro zdjęcia fantów na bazarek. Czoko to jest w typie petit basset griffon, nie ;)? http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.pgaa.com/canine/general/images/petitbassetdouble.jpg&imgrefurl=http://www.pgaa.com/canine/general/petitbasset.html&usg=__zexH7ZuTAvW7webW0vTSeSja3ZQ=&h=219&w=288&sz=22&hl=pl&start=67&sig2=23aMaDXbKSXkUBvnlhOJxg&zoom=1&tbnid=9Uoi8_uIGaM0kM:&tbnh=127&tbnw=161&ei=zXiYTInvDM-TjAfIn8n0Dw&prev=/images%3Fq%3Dpetit%2Bbasset%2Bgriffon%2Bvendeen%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1366%26bih%3D575%26tbs%3Disch:10%2C1368&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=628&vpy=267&dur=1630&hovh=175&hovw=230&tx=133&ty=72&oei=wHiYTMCVL8SOjAeL8tTyDw&esq=4&pagA co to zae=4&ndsp=21&ved=1t:429,r:10,s:67&biw=1366&bih=575 a co to za trzeci psiak z Kielc? eve-w napisał(a):a ja dodam, ze wraz z tą dwójką przyjechala do Warszawy jeszcze jedna farciara z Kielc :D siedzi w DT. Swieta TRÓJCA kielecka a raczej DWOJCA szuka domów :D Jak hurt to hurt :) Quote
Malwi Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ma za długie łapska jak na griffona :P no i griffony są raczej jasne ;) nie mają czekolady we wzorcu :P to jest Czekolad i tyle ;p nie podciągajmy go pod żaden wzorzec bo i tak sie nigdzie nie załapie ;p Quote
mshume Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ojtam, ojtam ;) przecież piszę,że w typie ;) Quote
malagos Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 eve-w napisał(a):a ja dodam, ze wraz z tą dwójką przyjechala do Warszawy jeszcze jedna farciara z Kielc :D siedzi w DT. Swieta TRÓJCA kielecka a raczej DWOJCA szuka domów :D Jak hurt to hurt :) będzie miała wątek? Andzike, witaj w rodzinie :) Quote
divia_gg Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Czy ze skladem pojechal / pojechala ta sunia? Ta szara? Jak to suczka to osobiscie sie pytalam kobity jaka plec. Ktos pytal o tego psiaka wiec zapytalam jej. Pamietam powiedziala, ze reszta to suczki i ten jeden pies. No sie wkurzylam, jak nic. WIedzialam ze nie wiedza, ale zeby w 3 strzalach 2 x sie pomylic to juz szczyt...:( Quote
eve-w Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 tak, dokładne to cudo przyjechało. Dzisiaj będzie miała wątek ze zdjęciami i tekstem do ogłoszeń i zbiórką na sterylizację, o które będziemy tam BŁAGAĆ :) Quote
Akrum Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 eve-w napisał(a):tak, dokładne to cudo przyjechało. Dzisiaj będzie miała wątek ze zdjęciami i tekstem do ogłoszeń i zbiórką na sterylizację, o które będziemy tam BŁAGAĆ :) ze sterylizacją zgłoście się do sterylkowej skarbonki, choć nie wiem, czy nadal fundusze mają, no ale zawsze warto próbować :) Quote
Recommended Posts