Jump to content
Dogomania

Czekoladka już w DS ! błyskawiczna akcja, DZIĘKUJEMY !!! :)

Recommended Posts

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Wiem, ze ta sunia kudłata jest juz w Warszawie, ale do mnie nie przyjeżdża. a Czoko? Juz u Andzike?
No piszcie, ciotki, piszcie!!!!

Mantis napisał(a):
Andzike, no zlituj się nad nami, maluczkimi, niecierpliwymi :roll:

No więc tak... Obydwa kieleckie psiury najedzone, wykąpane i częściowo wyczesane leżą na poslankach ;) U mnie :D :D :D
Sunia kudlata w ogóle do Ciebie nie pojedzie Małgoś - JUŻ MA DOM - jutro przyjezdza po nia super sprawdzona juz przeze mnie i Madallenę rodzinka :) ale póki co pochrapuje na posłaniu Nelki ;) Fajoska jest. Mega pozytywna, caly czas rozdaje buziaki i merda ogonkiem :)
A bohater wątku - powtórka z osiołka Nelki... Mam deja vu z przed prawie roku... Taki lekko autystyczny, niepewny o co kaman... Dziś miał sporo wrażen i do tego zastrzyk z aviomarinu w tyłek, więc taki trochę przytłumiony chodzi, mam nadzieje, ze sie chłopak szybko rozrusza, aczkolwiek drugiego Bugiego tu nie przewiduje ;)
Chudziutki jak szczapa, mialam mu zrobić zdjęcie w kąpieli, żebyście to zobaczyły, ale chciałam już zakończyć ten stresujący dla niego moment :D Aczkolwiek spokojniutki był w kąpieli bardzo - osiołek jak Nela ;)
Zdjęcia takie sobie - psy świeżo po kąpieli, więc nie prezentują się zbyt korzystnie, ale wszystko przed Czoko ;) A sunię fotografować już będą jej nowi Państwo :)
Dwie chudziny w rządku...

Czekoladka trochę wyplochowata, ale dajcie mi chwilę ... ;)

Mokra włoszka ;) To NIE JEST Nela :) To połóweczka Neli, wagowo pewnie z ćwiartka... ;)

Hmmm... Pasuje mi do mieszkania ten Czekoladowy osiolek.. ;)

PS. Jakby ktoś pytał co u Nelki, to strzela lekkiego focha ;) ale przekona się ;)

Posted

Andzike, gratulacje! :lol: Super debiut. Nie dosyć, że szczęście podwójne, rekordowo szybka adopcja to jeszcze Czoko wyjątkowo pasuje Ci do łóżka :loveu:

Nelka, nie przejmuj się, łatwo się daje tych lokatorów wychować, lepsze to niż jakieś piłki czy piszczałki, szaleć można bez wychodzenia z domu... powiedziała już nie fochująca się Dafne :p

Posted

a ja dodam, ze wraz z tą dwójką przyjechala do Warszawy jeszcze jedna farciara z Kielc :D siedzi w DT. Swieta TRÓJCA kielecka a raczej DWOJCA szuka domów :D
Jak hurt to hurt :)

Posted

E-S napisał(a):
No proszę :) Jakie słodkie dwa mokradełka :)
Faktycznie Czekolada Ci pasuje Andzike do chałupki ;) zastanów się nad tym :D

Mokradełka są boskie :D :D :D dostały jeszcze po miseczce zarcia - chude to takie ... ;)

Nelkę ukocham dziś w łóżeczku a tymczasy mogą zostać w drugim pokoju, maja rozlozony narożnik, więc miejsce do spania jest ;)
Czoko nie ogarnia paneli ;) jak większość psów - trochę mu się łapy rozjeżdzają... ;)

Posted

Zdjęcie na specjalne życzenie, ale z pozycji narożnikowej - jak wstaje to od razu sie ruszają...
Ta kupa szmat to kocyki pracowicie przyciagniete przez Sziszunie na posłanko Nelki ;) Czoko wybral dywanik :)

Posted

Cioteczki wszystko super. I czoko i biało- czarna ,ciesze się ich szczęściem ,ale jak przypomnę sobie zdjęcia tych zagryzionych psiaków z tego schroniska to cala radość mi pryska. Ja jestem tu nowa, ale myślicie,ze nie da się nic z tym zrobić -musi być aż tak tragicznie tam?! Jesli macie jakies propozycje , sugestie piszcie na pw. Tak nie może być.

Posted

moni12 napisał(a):
Cioteczki wszystko super. I czoko i biało- czarna ,ciesze się ich szczęściem ,ale jak przypomnę sobie zdjęcia tych zagryzionych psiaków z tego schroniska to cala radość mi pryska. Ja jestem tu nowa, ale myślicie,ze nie da się nic z tym zrobić -musi być aż tak tragicznie tam?! Jesli macie jakies propozycje , sugestie piszcie na pw. Tak nie może być.

Wątek smutny psiakow z Klec jest gdzie indziej. Tu cieszymy sie tymi, ktorymi moglysmy pomoc. A dyskusje o Kielcach przeniesmy stad daleko daleko. Bo jak na kazdym watku bedziemy pisac o rzeczach tragicznych to kompletnie sie zalamiemy a rownowaga musi byc!

Posted

Otóż to, cieszmy się tą uratowaną trójką tutaj :) A smęcić możemy na wątku kieleckim - tam też są zgłaszane propozycje zmian i interwencji.

Posted

Całe stadko przespało noc grzecznie, poza tym, że jak rano wstałam to znalazlam na narożniku wszystkie kocyki :D Sziszunia "0" (bo oficjalnie nie uznaje ja za swoją tymczasowiczkę skoro już dzis idzie do domu) jak widać spędziła noc pracowicie ;) Czoko spał na dywaniku.
Pieski nie zostawiły żadnych niespodzianek w nocy - a po tym ile Czoko wypił spodziewałam się sporej kaluży na podłodze....
Poranny spacer - PANIKA. Nie damy się ubrać, nie wyciągniesz nas z domu, nie wsiądziemy do windy, nie wyjdziemy z klatki. Na siłę je biedulki musiałam wyciągać....
Ale na spacerze - zupełnie inne psy - ogony w górze, nos przy ziemi i poznają okolice. Piękne pakieciki, w liczbie niesamowitej - dobrze, ze wziełam dużo torebek. Szisza ma rozwolnienie, ale to normalne po zmianie karmy.
Dziś nie zamierzam siedzieć długo w fabryce, bom chorutka, więc popracuje jeszcze w domu nad jej dredzikami - wczoraj częśc udalo mi się wyczesać, ale portki poszły w większości do usunięcia, nic się nie dało z nimi zrobić. W świetle dziennym widać, że Czoko ma sporo siwych wlosów - czy ona na pewno ma trzy lata? Ale i tak jest piękny :) Osiołeczek mój autystyczny ;)
Razem z Czoko przyjechała z Kielc faktura. Zeskanuję ją i wkleję na wątku... Generalnie cała nasza uzbierana kasa pójdzie na zapłatę lecznicy...
Porobię mu ładne zdjęcia i ogłaszamy :D :D :D i idzie do domu, bo w głowie rodzi mi się powoli lista kolejnych do wyciągnięcia...
Nelka nadal lekki foszek... Trzyma Czoko i Sziszę na dystans i nie zamierza się integrować.... ;) Ale się musi przyzwyczaić :D

E-S - może zmienisz tytuł? Coś w stylu "Czekoladowy piesek osłodzi Ci życie - szukamy domu dla kudłaczka z kieleckiej mordowni" ?

Posted

no proszę, szybka akcja z tą czarną kudłaczką :) super :)
a Czoko jest super :)
szybkie spa musi przejść, trochę kg mu trzeba nabić i do domku nowego musi iść :)

Posted

ma za długie łapska jak na griffona :P

no i griffony są raczej jasne ;) nie mają czekolady we wzorcu :P

to jest Czekolad i tyle ;p nie podciągajmy go pod żaden wzorzec bo i tak sie nigdzie nie załapie ;p

Posted

eve-w napisał(a):
a ja dodam, ze wraz z tą dwójką przyjechala do Warszawy jeszcze jedna farciara z Kielc :D siedzi w DT. Swieta TRÓJCA kielecka a raczej DWOJCA szuka domów :D
Jak hurt to hurt :)

będzie miała wątek?

Andzike, witaj w rodzinie :)

Posted

Czy ze skladem pojechal / pojechala ta sunia?

Ta szara? Jak to suczka to osobiscie sie pytalam kobity jaka plec. Ktos pytal o tego psiaka wiec zapytalam jej. Pamietam powiedziala, ze reszta to suczki i ten jeden pies. No sie wkurzylam, jak nic. WIedzialam ze nie wiedza, ale zeby w 3 strzalach 2 x sie pomylic to juz szczyt...:(

Posted

tak, dokładne to cudo przyjechało. Dzisiaj będzie miała wątek ze zdjęciami i tekstem do ogłoszeń i zbiórką na sterylizację, o które będziemy tam BŁAGAĆ :)

Posted

eve-w napisał(a):
tak, dokładne to cudo przyjechało. Dzisiaj będzie miała wątek ze zdjęciami i tekstem do ogłoszeń i zbiórką na sterylizację, o które będziemy tam BŁAGAĆ :)

ze sterylizacją zgłoście się do sterylkowej skarbonki, choć nie wiem, czy nadal fundusze mają, no ale zawsze warto próbować :)