Jump to content
Dogomania

wrócił na tory ze sznurem na szyi. POMOCY - kotek za TM, brat w DS

Recommended Posts

Posted

29 grudnia...

psów chwilowo na torach nie ma, są za to koty w potrzebie...

kotki. wiosenne. dwa młode i mama. te na fotach to młode. kocurek nie ma stópki - załatwiły go pewnie wnyki...

Szukamy domu tymczasowego dla któregokolwiek kotka!

Maluchy są młode – mają pół roku.
Kotka jest do nich bardzo podobna – niewielka i buro-biała.
Wszystkie są dzikawe, ale do niektórych dróżników podchodzą! :)

*

15 grudnia 2010 roku

nowości na stronie 5... http://www.dogomania.pl/threads/192474-nie-chce-zejść-z-torów-dzikawy-pies-w-nieszczęsnych-okol.-Mińska-czeka-na-śmierć..!/page5

*

krótko (bo tyle na razie wiem): NA torach kolejowych koczuje pies!

1. pies nie chce zejść z torów - nawet przeganiany wraca na tory. staje na nich i się wpatruje w dal.

2. pies jest dzikawy (a nawet być może dziki)...

dróżnik podobno spoko gość, stara się jak może. dokarmia psy żyjące w krzakach, wystawił im nawet budę. pomógł też kotce z małymi. chce pomóc i temu psu, ale nie ma już jak no i kiedy stara się psa przegonić - ten wraca i tak na tory... :/

TAM NORMALNIE KURSUJĄ POCIĄGI!

złapać to się go jakoś złapie... ale najważniejsza sprawa - co z nim zrobić? ktoś wie o jakimś miejscu w hotelu? jestem w trakcie ustalania (niestety jestem w pracy) jaki to pies i czy pies czy suka...

zbieram pomysły, ktoś chętny się dołączyć?

WIEM WIĘCEJ!

Pies (chyba suka) jest nieduża (ok 7 kg)
na jedzenie przychodzi, więc sedalin i w ciacho - spoko

problem w tym, że jest cholerny dzikus i to w szoku jakimś chyba, w amoku jakby
jest tragicznie zalękniona (może to ma coś wspólnego z pociągiem?) - biega po torach jak wściekła, ani chwili wytchnienia...

jutro mają być zdjęcia!

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najbardziej prawdopodobna wersja to wyrzutka z pociągu... Nie może być całkiem dzika, skoro podchodzi zwabiona jedzeniem - szybciej to szok. Skoro Pan Dróżnik dysponuje budą, nie można by jej było do tej budy jakoś przywiązać?... Pomysłów co z nią zrobić kompletny brak u mnie, niestety :(

Posted

slyszalam o wolnym miejscu w hoteliku w Jeziórku - zdaje sie ze tam jets koszt 10,- za dobe +karma. ale z kolei mysle, ze potrzebne byloby miejsce gdzie pies mogly sie oswajac a tam nie wiem jak jest - nigdy tam nie mialam swoich psiakow.

Posted

Mru, dawaj ją do Astaroth na miejsce Cywila - ja zapłacę. Dzwoń do niej, czy przyjmie taką sunię (problemową). Jeśli nie to proszę o info na maila - nie docierają do mnie obecnie sms'y.

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Czy ona jest czarno-biała, trochę kudłata? Widziałam takiego psiaka na peronie z podkulonym ogonkiem...

niestety na razie nie wiem, jaka jest. foty ew. maja byc dzis...

Posted

oby Astaroth się podjęła... w sumie z dzikością u tego psa to niewiadomo. może być tak, że wcale nie jest dzika tylko po prostu ktoś ją wywalił z pociągu lub w tym miejscu i ona nie wie co robić i jest w szoku. to nie jest tak, że ona tam jest od dawna. mam nadzieje, ze ona żyje... przecież nocą też kursją pociągi :/

Posted

kagome19 napisał(a):
A kto u was zajmuje sie odwozeniem psow do schroniska? u mnie powiadamia sie straz miejska. moze sprobowac ja zlapac na dlugi sznur? cos w stylu lasso

tam nikt nie odławia, a jesli już pies bardzo przeszkadza to hycel przyjezdza i odwozi do mordowni (lub do lasu, depends)

ze sznurem by chyba nie wyszło, bo ona jest w szoku ta psina. z resztą to by musiał ktos wprawny rzucać. moim zdaniem mniej stresu podać sedalin.