Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']No to wstępna porcja wieści... Jestem po rozmowie z Sylwią.
Iksik będzie dziś lub jutro odrobaczony (w zależności od tego, czy pani wet powie, że odrobaczenie można zrobić, czy należy najpierw pobrać krew).

Psiak bardzo cierpi. :placz: Ponoć pani wet nie widziała jeszcze psiaka z taką ruiną, stanem zapalnym w pycholu. Tu trzeba działać natychmiast. Stan jest na tyle poważny, że sama pani wet powiedziała, że pies nie nadaje się od razu do zabiegu, trzeba sprawdzić mu morfologię i biochemię (czyli to, na co się przed kastracją uparłam u jego kolegi Iksa), potem przygotować go antybiotykami i dopiero zabieg i to rozległy zabieg.

O ile się Sylwia nie pomyliła koszt badań - leków - zabiegu to rząd 250 - 260zł. Znając łódzkie realia nie został on zawyżony.

Potrzebujemy zatem szybkiej pomocy/ wsparcia, by ulżyć psiakowi!!! :modla::modla::modla:

Jedno, co mogłam na już zrobić - poprosiłam Sylwię by od ręki zabrała psa (zresztą jednego i drugiego) na badanie krwi i pomoc antybiotykową.

Z ogłoszeniami, takiego jestem zdania, należy się wstrzymać.
Dostałam właśnie od Ciebie PW , przylatuję na wątek :-(
Tragedia ! :placz:
Finansowo jestem kaput , i to od jakiegoś już czasu :-(
Pędzę rozsyłać wątek , tyle mogę zrobić.

Posted

Na skarpecie im.Talcott mam wpis założycielki, że nie dopełniłam podobno zobowiązania (ponoć obiecałam na wątku pożegnalnym odebrać rzeczy od córki Talcott przeznaczone na bazarek), mało tego nie zareagowałam na PW założycielki wątku w tej sprawie.
Cóż, człowiek jest tylko człowiekiem. Stawiam więc na swoją ułomność i przeoczenie tego faktu. Poprosiłam o odświeżenie mi pamięci. Zdecydowanie coś musiało być ze mną wtedy nie tak, bo po pierwsze osobiście odebrać nie mogłam, po drugie odbiór nie osobiście, a wysyłkowo oznaczałby dodatkowe koszty wysyłki, po trzecie nigdy nie zmierzyłam się jeszcze z wystawieniem bazarku, zawsze prosiłam kogoś o pomoc.

Tak, czy owak czekam na odpis i pokazanie mi mojego niedopatrzenia, a jeśli takowe miało miejsce postaram się zadośćuczynić, na ile to jest wykonalne.
Czemu robię ten wpis?
Chciałabym byście mieli jasność, że i tam zwróciłam się o pomoc dla Iksa i że chcę naprawić błąd, jeśli się go dopuściłam.

Posted

malibo57 napisał(a):
Dobry wieczór. Pomogę Iksikowi kwotą 150,-
Izuś, czy mogę prosić dane do przelewu na maila? Uciekam z Dogo za chwilkę.

Malibo, dziękuję z całego serducha. :loveu:
Podam, jeśli pozwolisz moje konto, jak dojdzie do zaksięgowania wpłaty od IVV (paypal) zrobię zwrotkę obu wpłat (chodzi mi o odciążenie Sylwii).

Posted

Borówka16 napisał(a):
Dostałam właśnie od Ciebie PW , przylatuję na wątek :-(
Tragedia ! :placz:
Finansowo jestem kaput , i to od jakiegoś już czasu :-(
Pędzę rozsyłać wątek , tyle mogę zrobić.

Nie bede wymyslac nowego posta- dokladnie to samo chcialam napisac:)..tylko tyle moge na dzis:(

Posted

Cioteczki jutro rano ok 8.30 będę w lecznicy z Jamnisiem i Bingo informacje zaraz przekażę!!!wyniki badania prawdopodobnie bedą pojutrze taka mam nadzieję!!!Jeszcze raz na wątku chcę podziękować Mamienabank za wkład w toaletę i poświęcenie w zrobieniu naszego Iksika na Bóstwo!!!!!!!!!!

Posted

Zmartwiłam się djagnozą pani doktor!!!!!!!!pokazałam mi dziąsła i ząbki nie wyglądają ciekawie!Ale wiem,że wszystko musi być dobrze!!!Piesio bardzo grzeczny był u weta.przesyłam zdjęcia wpisów pani doktor!