majqa Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Są już ustalenia z panią doktor, Sylwia dzwoniła do mnie spod lecznicy (super, że pomyślała, bo gdyby coś jeszcze się urodziło...): 1. Operacja w poniedziałek, ciut po 12.00. Operację przeprowadzi 2 wetów. 2. Pani doktor uważała, że góra 2 doby wystarczą Iksowi, by był pod ich nadzorem. Ponieważ jednocześnie podkreśliła, że operacja będzie poważna (chodzi mi tu o pychol) poprosiłam Sylwię, by zaklepała 4 doby, tak, byśmy w 100% byli pewni, że odbierany jest pies na chodzie. 3. Kaftan - tak, mają kaftan, który zabezpiecza rejon kastracji. Dodatkowo poobserwują zachowanie psa i gdyby nagle objawiło się w nim skrzyżowanie kamikadze z człowiekiem gumą dołożony zostanie kołnierz (póki co ta opcja nie jest brana pod uwagę). 4. W lecznicy pies będzie miał 24h nadzór. 5. Po operacji Iksik, zależnie od wyniku operacji/ jego stanu dostanie antybiotyk (3, może 5 dni, teraz to trudno określić) - dodatkowy koszt. Koszt samej, łączonej operacji 200zł. 6. Jedzenie zalecone po zabiegu, gdy już będzie mógł jeść, czyli zalecenie dla samej Sylwii od pani doktor - papkowate, małe porcje ryżu z kurczaczkiem, dopiero po paru dniach powoli wprowadzanie twardszych kawałeczków. Sylwio, serdeczne dzięki za dopilnowanie sprawy i załatwienie jej tak, jak prosiłam. :loveu: Osobno dziękuję Ci, że zniosłaś moją upierdliwość. ;) Quote
papatkiole Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 [quote name='IVV']podniose na dobranoc no teraz padłem 05:08 Podniosę na dobranoc?! :D Quote
majqa Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Adam!!! :mad: Poszłam spać ok.6tej, wstałam po 9tej. Taki los. :roll: Quote
irenaka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 majqa napisał(a): Poszłam spać ok.6tej, wstałam po 9tej. Taki los. :roll: Szykuj pupę a ja zadzwonię do Adama z "instrukcją" co ma z nią robić;). Widzę, że wszystko pod kontrolą. BRAWO!!!!:klacz::klacz: Quote
majqa Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Adam, nie podaruję Ci tego ostatniego, kpiarskiego PW. :evil_lol: Quote
majqa Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Ano właśnie... Biedak już jest "na głodzie" przed jutrem. Quote
majqa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Pani doktor zadzwoni do Sylwii z porcją wieści po 18tej, jak już Iksik będzie w pełni wybudzony. Quote
papatkiole Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 majqa napisał(a):Pani doktor zadzwoni do Sylwii z porcją wieści po 18tej, jak już Iksik będzie w pełni wybudzony. Czekam z niecierpliwością Quote
IVV Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 czekam na wiadomosci i ciagle trzymam kciuki!!!!! Quote
irenaka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Czy dzisiaj jest poniedziałek?;) IVV jest delikatna i czeka cierpliwie a ja jajko znoszę:oops: Quote
IVV Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 irenaka napisał(a):Czy dzisiaj jest poniedziałek?;) IVV jest delikatna i czeka cierpliwie a ja jajko znoszę:oops: jak wczesniej jajo znosilam na dogo to mi dziewczyny sterylka grozily :eviltong: to teraz tylko grzecznie czekam;) Quote
irenaka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 IVV napisał(a):jak wczesniej jajo znosilam na dogo to mi dziewczyny sterylka grozily :eviltong: to teraz tylko grzecznie czekam;) Pewnie teraz też mi tym samym zagrożą, ale w moim wieku;) i moich zdolnościach rozrodczych już się nie boję:evil_lol:. Gorzej, jak Iza:loveu: wyciągnie maczugę i pogrozi;), a na dodatek jeszcze za słuchawkę chwyci i zadzwoni:evil_lol: Musimy się chyba nauczyć cierpliwości;) Tylko jak to zrobić?:shake: Quote
IVV Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 irenaka napisał(a):Pewnie teraz też mi tym samym zagrożą, ale w moim wieku;) i moich zdolnościach rozrodczych już się nie boję:evil_lol:. Gorzej, jak Iza:loveu: wyciągnie maczugę i pogrozi;), a na dodatek jeszcze za słuchawkę chwyci i zadzwoni:evil_lol: Musimy się chyba nauczyć cierpliwości;) Tylko jak to zrobić?:shake: ja do tych cierpliwych kompletnie nie naleze ,ale musze zchowywac pozory;) Quote
majqa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Przepraszam, właśnie wpadłam do domu i spieszę z newskami. Wsio OK!!! :multi: Iksik na chodzie, ponoć wszystko poszło super. Jedyne, co mu doskwiera to głód ale pani doktor zdecydowała, że na papu jeszcze za wcześnie. Jeśli dla Sylwii czas będzie przychylny to jutro postara się podjechać do niuńka... Biedna spalała się stresowo jak diabli (dowód: tel. i smsy) i spala nadal... tak na wszelki wypadek. Dziękuję Sylwio i za opiekę nad Iksem i za dogranie operacji i za podejście do tematu. :lol: Dooobly Ludź z Ciebiemmm!!! :loveu: Quote
gonia66 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 majqa napisał(a):Przepraszam, właśnie wpadłam do domu i spieszę z newskami. Wsio OK!!! :multi: Iksik na chodzie, ponoć wszystko poszło super. Jedyne, co mu doskwiera to głód ale pani doktor zdecydowała, że na papu jeszcze za wcześnie. Jeśli dla Sylwii czas będzie przychylny to jutro postara się podjechać do niuńka... Biedna spalała się stresowo jak diabli (dowód: tel. i smsy) i spala nadal... tak na wszelki wypadek. Dziękuję Sylwio i za opiekę nad Iksem i za dogranie operacji i za podejście do tematu. :lol: Dooobly Ludź z Ciebiemmm!!! :loveu:UUUUUuuuuuuffff... Ps. majqa...z Ciebie to tes baldzio dooooooobllly Ludź jest:):):) Quote
IVV Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: Quote
sylwiaso Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Z Was wszystkich to tylko dobre Lodzie są!!!ja to tylko ciotka hotelowa;) która się stara jak może i te wszystkie ćwoki ciocine kocha z całego serca!!!!:iloveyou: Quote
majqa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Sylwia, za ćwoki ciocine masz tytuł Mistrza Dnia. :evil_lol: A teraz błagam i to na poważnie, daj w kimę, wypocznij. Martwię się :-(, na dogo "świecisz się do oporu", a wstajesz tak wcześnie, że pewno kury sąsiadom budzisz. Należy Ci się solidna porcja snu. Quote
majqa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Chodzi mi po głowie, wypowiedzcie się proszę, zakup 1 worka karmy na spółkę dla Bingo i dla Iksa, mam tu na myśli karmę dla seniorka (jestem przekonana, że pomniejszyłoby to koszt utrzymania, co oczywiście jest do dogadania z Sylwią ale chodzi mi głównie o podreperowanie czymś ucelowanym obu psiaków). Czy mogę to zrobić z zebranych pieniążków? Zamówiłabym na allegro (koszt wpisałabym po połowie na każdy z wątków) z dostawą do Sylwii, podałabym link do aukcji na wątkach, a i pewno Sylwia wstawiłaby fotę karmy jak dotrze (oczywiście poprosiłabym sprzedającego o rachunek/ paragon). Quote
gonia66 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 majqa napisał(a):Sylwia, za ćwoki ciocine masz tytuł Mistrza Dnia. :evil_lol: A teraz błagam i to na poważnie, daj w kimę, wypocznij. Martwię się :-(, na dogo "świecisz się do oporu", a wstajesz tak wcześnie, że pewno kury sąsiadom budzisz. Należy Ci się solidna porcja snu. HHHmmm...przyganiał "kocioł garnkowi"..???:o Uciekaj spac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) Quote
Recommended Posts