Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są już ustalenia z panią doktor, Sylwia dzwoniła do mnie spod lecznicy (super, że pomyślała, bo gdyby coś jeszcze się urodziło...):
1. Operacja w poniedziałek, ciut po 12.00. Operację przeprowadzi 2 wetów.

2. Pani doktor uważała, że góra 2 doby wystarczą Iksowi, by był pod ich nadzorem. Ponieważ jednocześnie podkreśliła, że operacja będzie poważna (chodzi mi tu o pychol) poprosiłam Sylwię, by zaklepała 4 doby, tak, byśmy w 100% byli pewni, że odbierany jest pies na chodzie.

3. Kaftan - tak, mają kaftan, który zabezpiecza rejon kastracji. Dodatkowo poobserwują zachowanie psa i gdyby nagle objawiło się w nim skrzyżowanie kamikadze z człowiekiem gumą dołożony zostanie kołnierz (póki co ta opcja nie jest brana pod uwagę).

4. W lecznicy pies będzie miał 24h nadzór.

5. Po operacji Iksik, zależnie od wyniku operacji/ jego stanu dostanie antybiotyk (3, może 5 dni, teraz to trudno określić) - dodatkowy koszt. Koszt samej, łączonej operacji 200zł.

6. Jedzenie zalecone po zabiegu, gdy już będzie mógł jeść, czyli zalecenie dla samej Sylwii od pani doktor - papkowate, małe porcje ryżu z kurczaczkiem, dopiero po paru dniach powoli wprowadzanie twardszych kawałeczków.

Sylwio, serdeczne dzięki za dopilnowanie sprawy i załatwienie jej tak, jak prosiłam. :loveu: Osobno dziękuję Ci, że zniosłaś moją upierdliwość. ;)

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Poszłam spać ok.6tej, wstałam po 9tej. Taki los. :roll:

Szykuj pupę a ja zadzwonię do Adama z "instrukcją" co ma z nią robić;).
Widzę, że wszystko pod kontrolą. BRAWO!!!!:klacz::klacz:

Posted

irenaka napisał(a):
Czy dzisiaj jest poniedziałek?;)
IVV jest delikatna i czeka cierpliwie a ja jajko znoszę:oops:

jak wczesniej jajo znosilam na dogo to mi dziewczyny sterylka grozily :eviltong: to teraz tylko grzecznie czekam;)

Posted

IVV napisał(a):
jak wczesniej jajo znosilam na dogo to mi dziewczyny sterylka grozily :eviltong: to teraz tylko grzecznie czekam;)

Pewnie teraz też mi tym samym zagrożą, ale w moim wieku;) i moich zdolnościach rozrodczych już się nie boję:evil_lol:. Gorzej, jak Iza:loveu: wyciągnie maczugę i pogrozi;), a na dodatek jeszcze za słuchawkę chwyci i zadzwoni:evil_lol: Musimy się chyba nauczyć cierpliwości;) Tylko jak to zrobić?:shake:

Posted

irenaka napisał(a):
Pewnie teraz też mi tym samym zagrożą, ale w moim wieku;) i moich zdolnościach rozrodczych już się nie boję:evil_lol:. Gorzej, jak Iza:loveu: wyciągnie maczugę i pogrozi;), a na dodatek jeszcze za słuchawkę chwyci i zadzwoni:evil_lol: Musimy się chyba nauczyć cierpliwości;) Tylko jak to zrobić?:shake:

ja do tych cierpliwych kompletnie nie naleze ,ale musze zchowywac pozory;)

Posted

Przepraszam, właśnie wpadłam do domu i spieszę z newskami.
Wsio OK!!! :multi:
Iksik na chodzie, ponoć wszystko poszło super. Jedyne, co mu doskwiera to głód ale pani doktor zdecydowała, że na papu jeszcze za wcześnie. Jeśli dla Sylwii czas będzie przychylny to jutro postara się podjechać do niuńka... Biedna spalała się stresowo jak diabli (dowód: tel. i smsy) i spala nadal... tak na wszelki wypadek.

Dziękuję Sylwio i za opiekę nad Iksem i za dogranie operacji i za podejście do tematu. :lol:
Dooobly Ludź z Ciebiemmm!!! :loveu:

Posted

majqa napisał(a):
Przepraszam, właśnie wpadłam do domu i spieszę z newskami.
Wsio OK!!! :multi:
Iksik na chodzie, ponoć wszystko poszło super. Jedyne, co mu doskwiera to głód ale pani doktor zdecydowała, że na papu jeszcze za wcześnie. Jeśli dla Sylwii czas będzie przychylny to jutro postara się podjechać do niuńka... Biedna spalała się stresowo jak diabli (dowód: tel. i smsy) i spala nadal... tak na wszelki wypadek.

Dziękuję Sylwio i za opiekę nad Iksem i za dogranie operacji i za podejście do tematu. :lol:
Dooobly Ludź z Ciebiemmm!!! :loveu:
UUUUUuuuuuuffff...
Ps. majqa...z Ciebie to tes baldzio dooooooobllly Ludź jest:):):)

Posted

Sylwia, za ćwoki ciocine masz tytuł Mistrza Dnia. :evil_lol: A teraz błagam i to na poważnie, daj w kimę, wypocznij. Martwię się :-(, na dogo "świecisz się do oporu", a wstajesz tak wcześnie, że pewno kury sąsiadom budzisz. Należy Ci się solidna porcja snu.

Posted

Chodzi mi po głowie, wypowiedzcie się proszę, zakup 1 worka karmy na spółkę dla Bingo i dla Iksa, mam tu na myśli karmę dla seniorka (jestem przekonana, że pomniejszyłoby to koszt utrzymania, co oczywiście jest do dogadania z Sylwią ale chodzi mi głównie o podreperowanie czymś ucelowanym obu psiaków).
Czy mogę to zrobić z zebranych pieniążków? Zamówiłabym na allegro (koszt wpisałabym po połowie na każdy z wątków) z dostawą do Sylwii, podałabym link do aukcji na wątkach, a i pewno Sylwia wstawiłaby fotę karmy jak dotrze (oczywiście poprosiłabym sprzedającego o rachunek/ paragon).

Posted

majqa napisał(a):
Sylwia, za ćwoki ciocine masz tytuł Mistrza Dnia. :evil_lol: A teraz błagam i to na poważnie, daj w kimę, wypocznij. Martwię się :-(, na dogo "świecisz się do oporu", a wstajesz tak wcześnie, że pewno kury sąsiadom budzisz. Należy Ci się solidna porcja snu.

HHHmmm...przyganiał "kocioł garnkowi"..???:o
Uciekaj spac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)