Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zerduszko napisał(a):
Ale jak Cie wtedy nie ma to jak?

a tak, ze na spacerach dorywa się do Tazzmanowych jak go nie przegonię :shake: wiec może wtedy.

ehhhh nie mam sił już do niego ostatnio :) Za każdym razem jak myjemy brode to mu mówię, że to dlatego ze zjadł (a on nie lubi wody straszliwie) i jak nie bedzie zjadał kup to wtedy nie bedziemy myć brody ale nie działa :lol:

A tak an serio, nie wiem jak elektryka miałaby pomóc na spacrach... on holuje cały czas...

Plecy mi się wyleczyły i wracamy na szkolenie ale... na szkoleniu on chodził przecudownie Menda jedna no.

Posted

no widziałam o tym schronisku - bajerancko wyglda - oby było super w działaniu - w sensie ludzi muszą być super, bo jak dorwą się jakieś szuje to... i z pałacu zrobią chlew...

a co do Tazzmanowych kup = on ma już w porządku z trzustką? bo podobno jak pies ma niezdrową trzustkę to inne mogą chcieć jeść jego kupy bo tam niestrawione jedzenie :mdleje:

Posted

a co ty Sandra masz wspolnego z tym schronem ze zdjęcia psiaków wrzucasz? a ten schron nie mógł by paru psów przejąć od szczecińskiego schronu? było by dla psiaków lepiej... ah prawda.... schron wygląda bajerancko, żeby ludzie byli normalni to i psy skorzystają... zeby każde schronisko wyglądało tak to było by cudnie...

a jak on tak tej wody nie lubi to nie mogłabys go na dworze podlewac np z pistoletu na wode zamiast prądu? zimy i tak nie ma to fiz nie zamarznie od drobnej ilosci wody ;) tylko wtedy pod prysznicem to będziesz mieć masakre....

Posted

ania0112 napisał(a):
a co ty Sandra masz wspolnego z tym schronem ze zdjęcia psiaków wrzucasz? a ten schron nie mógł by paru psów przejąć od szczecińskiego schronu? było by dla psiaków lepiej... ah prawda.... schron wygląda bajerancko, żeby ludzie byli normalni to i psy skorzystają... zeby każde schronisko wyglądało tak to było by cudnie...

a jak on tak tej wody nie lubi to nie mogłabys go na dworze podlewac np z pistoletu na wode zamiast prądu? zimy i tak nie ma to fiz nie zamarznie od drobnej ilosci wody ;) tylko wtedy pod prysznicem to będziesz mieć masakre....

Tyle mam wspólnego, ze znam ludzi stamtąd no i poprosili o pomoc aby wrzucac psiaki tu na dogo no i na tablice jeszcze wrzucam.

Nie moze przejąć psiaków bo to inna gmina jest :shake:

Ludzie sa normalni na szczęście :)

NO i tak mam masakre pod prysznicem :shake:

wilczy zew napisał(a):
Ta petarda mnie przeraziła...

Prąd daje efekt ale nie sam pies musi wiedzieć,że prąd jest za karę.

Schronisko bajer,jeszcze dobra obsluga.

no przeciez nie bede go walić bez odpowiedniego "zaplecza" Zasadniczo w ogóle nie mam zamiaru.... tak sobie tylko marze mając nadzieje ze sie ogarnie...

Tymczasem dzis msuim jechac do weta bo dawno nie byliśmy... Fix ma problem z 1 pazurem w przedniej łapie... dawno u weta nie byłam krwa.... Te moje chłopaki t o chyba bardzo lubią tych swoich doktorów

Posted

to może zmień doktorów na jakiś rzeźników to chłopakom od razu przejdzie i się zmotywują by być zdrowym :p

a już myslałam ze może postanowiłaś zostac wolo :) fajnie ze pomagasz :)

Posted

ania0112 napisał(a):
to może zmień doktorów na jakiś rzeźników to chłopakom od razu przejdzie i się zmotywują by być zdrowym :p

a już myslałam ze może postanowiłaś zostac wolo :) fajnie ze pomagasz :)

Wolontariuszem nie zostanę. Po prostu nie mam czasu. Często się zdarza ze moje zaniedbuje spacerowo a gdzie tutaj jeszcze z "obcymi" :( JUz pomijam fakt, że ja mieszkam sama więc oprócz tego, ze chłopaki siedza po 9h coedziennie jak w pracy jestem to jeszcze póxniej mieliby siedzieć... nie wyobrażam sobie. Teraz jak na basen łaże na 20 to i tak mam wyrzuty sumienia ze znowu wychdozę :) a i tak chodze tak późno zeby z nimi troszkę posiedziec po tym jak wrócę z pracy ;) a wstawienie paru zdjęc na watek to chwila zasadniczo a i tak moge byc przy tym w domu ;)

Posted

Saththa napisał(a):
Wolontariuszem nie zostanę. Po prostu nie mam czasu. Często się zdarza ze moje zaniedbuje spacerowo a gdzie tutaj jeszcze z "obcymi" :( JUz pomijam fakt, że ja mieszkam sama więc oprócz tego, ze chłopaki siedza po 9h coedziennie jak w pracy jestem to jeszcze póxniej mieliby siedzieć... nie wyobrażam sobie. Teraz jak na basen łaże na 20 to i tak mam wyrzuty sumienia ze znowu wychdozę :) a i tak chodze tak późno zeby z nimi troszkę posiedziec po tym jak wrócę z pracy ;) a wstawienie paru zdjęc na watek to chwila zasadniczo a i tak moge byc przy tym w domu ;)

albo w pracy ;)

Posted

Sandra czy posłanie Tazzikowe też jest/było takie sztywne?Dziś dostaliśmy, ale jakoś się nie chce ułożyć jak na zdjęciu :mad:.Tak jakby było nadmuchane

Posted

WATACHA napisał(a):
Sandra czy posłanie Tazzikowe też jest/było takie sztywne?Dziś dostaliśmy, ale jakoś się nie chce ułożyć jak na zdjęciu :mad:.Tak jakby było nadmuchane

pokaż pokaż!!!

Posted

WATACHA napisał(a):

Ułoży sie daj mu chwilkę :) jak sie psiak popokłada trochę to zejdzie powietrze :)

i popieram Waszkę, pokaż;)

Posted

Ale Ty sie masz z tym bialym diablem :mad: Mi Hippo tez ostatnio zezarl wielkie swinstwo ale mam wrazenie, ze ludzkie to-to bylo - fujjj - myslalam ze mordy mu nie domyje a pozniej w nagrode cala paszcze mu wypsikalam Odol-em :evil_lol:

Posted

mi ostatnio Brokat tez złapał i chyba też ludzkie... matko ledwo wróciłam ze spaceru bo tak śmiedziało ze już mnie krztusiło... mama brokatowi pysk umyła i ząbki też... jego ukochana pastą:evil_lol:

Posted

Trzeba się do tego posłania przyzwyczaić, bo wysokie dosyć jest.Mentorek zadowolony.Ja kupiłam mniejsze niż Twoje, ale jest dobre.Zresztą on śpi i tak zwinięty.Pokażę, ale dziś to już darujecie nie mam siły :(

Posted

wilczy zew napisał(a):
Prąd daje efekt ale nie sam pies musi wiedzieć,że prąd jest za karę.

Strutu tutu paczka drutu :diabloti:

Wypasne schronisko, pewnie całkiem szybko się zapełni :shake:

Posted

zerduszko napisał(a):

To tak jak by same kolce uczyły psa. Jednego dobka uczyli przywołania aż prąd wyrzucał go w górę i nie dało to efektów,bo nie wiedział o co chodzi.

Posted

WATACHA napisał(a):
Trzeba się do tego posłania przyzwyczaić, bo wysokie dosyć jest.Mentorek zadowolony.Ja kupiłam mniejsze niż Twoje, ale jest dobre.Zresztą on śpi i tak zwinięty.Pokażę, ale dziś to już darujecie nie mam siły :(

No z 15 cm ma :) Pokaż pokaż :)

zerduszko napisał(a):

ano niestety :(

wilczy zew napisał(a):
To tak jak by same kolce uczyły psa. Jednego dobka uczyli przywołania aż prąd wyrzucał go w górę i nie dało to efektów,bo nie wiedział o co chodzi.

Dobka w górę? to albo sam z siebie podskakiwał albo to jakaś dziwna obroża musiała być z dużym natężeniem prądu wręcz wydaje mi sie nie przewidzianym do tego typu rzeczy.

WILCZA naprawdę uważasz ze bede waliła w Idefixa prądem tak o po prostu bez żadnych innych dodatkowych bodźców??? ale masz o mnie zdanie... :shake: :eek2:

Posted

zerduszko napisał(a):
O"E to trzeba umieć używać :] Kara z niebios jest najlepsza, to jest jeden z niepodważalnych plusów oe. A te antyciągnieniowe czy antyszczekaczki to jak niby działają?

NOm... Tazziowi kiedyś na szkoleniu załozyli :) Tak fajnie było ja go wołam on ma mnie w du pie, po czym nagle przestaje wąchać zawzięcie, podnosi głowę i leci do mnie :) Ja się cuieszyłam a on po prostu dostał strzała heheh bardzo ładnie na niego zadziałała. Ale on ogólnie na wszelkie "pomoce" dobrze reaguje. Nie to co ten Mały Choleryk :razz:

Posted

sa psy ktore potrafia nauczyc sie zyc ze strzalami i mimo natyszczekowych szczekaja ale juz umiejetnie ale to inna sprawa
no nic ja se mysle ze wkoncu wpadniecie na metode na Fixa ino chyba to troche potrwa

Posted

Tekla64 napisał(a):
sa psy ktore potrafia nauczyc sie zyc ze strzalami i mimo natyszczekowych szczekaja ale juz umiejetnie ale to inna sprawa
no nic ja se mysle ze wkoncu wpadniecie na metode na Fixa ino chyba to troche potrwa

A to fakt :) na skzoleniu opowiadali, ze był ONek który za dzikami szalał to na obrozy az go zginało w pół ale leciał......... pędził........... szalał......przed siebie..... az zasięg obroza zgubiła :diabloti: i wtedy rura za dzikiem :razz: