Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wilczy zew napisał(a):
Sandra mam dobre zdanie o Tobie!
Tak ogólnie napisałam o tym radzie. Z dobkiem to bylo troche dawniej i unas nie bylo yakich obroży na allegro.

na allegro to się najpierw teraz trzeba przebic przez ten cały szmelc zanim sie do dobrej obrozy dokopiesz :shake:

Kolezanka kupiła i to wcale nie taka tania chyba ze 300 złotych dała i się okazało ze bardzo syzbko pilot sie wyłącza i co chciała "walnąć" (pies agresywny, dobiegający) to akurat pilot był wyłączony :splat:

Posted

zerduszko napisał(a):
Dlatego Bolcik dostanie taka za trzy dychy, bo on potrafi nawet leżąc na plecach szczekać, wiec obadam najpierw czy to sposób na niego :p

Obadaj obadaj.

A mnie tymczasem mógłby ktoś dobić?

Własnie wróciłam od weta z Idefixem... z tym pazurem.... pogadałam sobie z wetem tak od serca...

O Idefixie, o kupach, jedzeniu, chudnięciu, agresji...

:grab:

skończyło sie na pobraniu krwi do badania TLI na Trzustke krwa mać...

(i od razu morfologie skoro już krew ehhhhhh)

Tak Wam tylko przypomnę, ze w styczniu 2013 r badałam to u Tazza...

Szlag mnie trafi :flaming:

Posted

zerce chcesz ładować prądem bo szczeka na inne psy tak? a próbowałaś go zdzielić w łeb wtedy? na brokata i inki szczekanie to najlepsza metoda:evil_lol:
oj Sandra mam nadzieje, ze u fixa to nie to! ale mam nadzieje ze w koncu okaze się co to i uda się to opanowac bo jak pomysle o takich powrotach do domu to mnie... no ble:roll:

Posted

Nie chce go ladowac pradem za szczekanie na psy. Nie lubię bicia, oe skuteczniejsza, a on za miękki do ludzi na bicie.

No, ale to może dobra wiadomość chyba? Bo jeśli on się tak zachowuje z powodu choroby, to jak się go podleczy, to przestanie! Trzymam kciuki żeby było bobrze!

Posted (edited)

Zerce do tego dostaliśmy tabletki ziołowe... (na stres jak mnie nie ma) i wet mówił zeby zakagańcować Młodego na spacerach.... Brak możliwości ugryzienia powinno go agresji trochę pozbawić...

Ania... no powroty nie są miłe... ale w sumie już się trochę przyzwyczaiłam...

EDIT - te kupy to raczej nie przez trzustkę....

Edited by Saththa
Posted

a co to znaczy ze jest za miękki do ludzi na bicie? bo inka to największy funfel wszystkich ludzi a jak raz na jakiś czas dostanie klapsiora to nic jej się nie dzieje... a ludzi lubi dalej...

Posted

Saththa napisał(a):
Zerce do tego dostaliśmy tabletki ziołowe... (na stres jak mnie nie ma) i wet mówił zeby zakagańcować Młodego na spacerach.... Brak możliwości ugryzienia powinno go agresji trochę pozbawić...

Oby pomogło!

ania0112 napisał(a):
a co to znaczy ze jest za miękki do ludzi na bicie? bo inka to największy funfel wszystkich ludzi a jak raz na jakiś czas dostanie klapsiora to nic jej się nie dzieje... a ludzi lubi dalej...

Nie chodzi o lubienie. Moje psy to nie sznupy, one są miękkie i ulegle do ludzi (w sensie swoich, przewodnika). Bardzo źle znoszą presje, a co dopiero przemoc. Mocno się to odbija na relacjach, trza z nimi z wyczuciem.

Posted

AnkaG napisał(a):
Sandra kurde no, ale lepiej przebadać bo może faktycznie mu coś dolega...

A nie no pewnie przeciez krew pobrana dziś do Berlina ma być wysłana na badania. Jutro po 18 mam dzwonić.

zerduszko napisał(a):
Sandra, a jak to jest z tą żółtą kupą? Jakie Tazz miał objawy? Moze i ja srolcika powinnam zbadać :roll:

Tazzman miał Zapalenie trzustki. I u niego to było lizanie łap, rzadka kupa po bieganiu, wymioty zółcią.

Idefix jest podejrzany o niewydolnośc trzustki. I tutaj przeważający argument to była chudość. Fix ejst 2x wiecej niż każą na opakowaniu a jest chudy jak przecinak tak chorobliwie, wszytskie kosci na wierzchu, miednice czuc bez problemu. Do tego rzuca ję na jedzenie zawsze jakby nie jadł od miesiąca (ja wiem,z e nie wiem gdzie on był ale od 11 miesięcy dostaje regularnie jeść) Je za dwóch a chudy jak masakra. No i ze może żle trawi przez tę trzustkę i dlatego się rzuca na zarcie...

No i tutaj to moje podejrzenie ze jak on taki głodny to i te kupe zjada Głupek...

wilczy zew napisał(a):
Jeśli Fix chory,to trzeba go wyleczyć.
Będzie dobrze.
Znałam psy,którym kaganiec nie przeszkadzał w atakach.

Ja tez znałam. Zaatakował mnie i tazza na szkoleniu kiedyś dog niemiecki pisałam Wam. miałam wielkiego siniaka na cała łydkę :shake:

Posted

Tekla64 napisał(a):
nie wiem za co trzymac kciuki w koncu, ale trzymam coby sie w koncu to szlenstwo skonczylo

i zeeby wam juz bylo dobrze i milo razem

Noi włąsnie zeby już było dobrze i miło :calus:

Posted

AnkaG napisał(a):
Jak się będziecie mocno wsie tulać to ja tez podjadę :)

Dawaj ;) ja tulić zawsze bo ja lubię :lol:

jambi napisał(a):
no to jestem :p dziś ino na momencik, ale myślę, że można zacząć się przyzwyczajać ;)

Ożesz Jambiuszku Ty Nasz :multi: ja już sie rpzyzwyczaiłam, jak weszłam patrze a w 4 watkach... JAMBI jako ostatnia psiała;)

Posted

poczytałam sobie chyba z 10 stron wstecz i widzę ,że Fix Ci nieźle daje popalić...
mnie też się nie nudzi ostatnio, pieseczek maleńki czarny ma nowe hobby, jak już opanowałam w końcu obszczekiwanie ludzi w terenie i już prawie jej się nie zdarza (a zajęło mi to jakieś ponad 1,5 roku) , to teraz mam nowego zgryza- ciągnie wilka do lasu, za zapachami i głuchnie... a na pola nam się lisy wprowadziły i wcale nie musi być w lesie ,żeby głuchnąć...

Posted

Saththa napisał(a):
... JAMBI jako ostatnia psiała;)

a nie, przepraszam, PSIAŁAM jako jedna z pierwszych, od urodzenia bowiem mię to zjawisko otaczało :megagrin:

Posted

eria napisał(a):
poczytałam sobie chyba z 10 stron wstecz i widzę ,że Fix Ci nieźle daje popalić...
mnie też się nie nudzi ostatnio, pieseczek maleńki czarny ma nowe hobby, jak już opanowałam w końcu obszczekiwanie ludzi w terenie i już prawie jej się nie zdarza (a zajęło mi to jakieś ponad 1,5 roku) , to teraz mam nowego zgryza- ciągnie wilka do lasu, za zapachami i głuchnie... a na pola nam się lisy wprowadziły i wcale nie musi być w lesie ,żeby głuchnąć...

On to mnie tak od samego pcozątku... tylko.... dopiero sie zaczełam "żalić" :lol:
jambi napisał(a):
a nie, przepraszam, PSIAŁAM jako jedna z pierwszych, od urodzenia bowiem mię to zjawisko otaczało :megagrin:

Oho i się zaczyna :iloveyou: