wilczy zew Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Sandra mam dobre zdanie o Tobie! Tak ogólnie napisałam o tym radzie. Z dobkiem to bylo troche dawniej i unas nie bylo yakich obroży na allegro. Quote
Saththa Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 wilczy zew napisał(a):Sandra mam dobre zdanie o Tobie! Tak ogólnie napisałam o tym radzie. Z dobkiem to bylo troche dawniej i unas nie bylo yakich obroży na allegro. na allegro to się najpierw teraz trzeba przebic przez ten cały szmelc zanim sie do dobrej obrozy dokopiesz :shake: Kolezanka kupiła i to wcale nie taka tania chyba ze 300 złotych dała i się okazało ze bardzo syzbko pilot sie wyłącza i co chciała "walnąć" (pies agresywny, dobiegający) to akurat pilot był wyłączony :splat: Quote
Saththa Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 wilczy zew napisał(a):To się przejechala. Nom :evil_lol: Koniec konców Tajron stracił jajka i sie obroza nie przydała w koncu ;) Quote
zerduszko Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Dlatego Bolcik dostanie taka za trzy dychy, bo on potrafi nawet leżąc na plecach szczekać, wiec obadam najpierw czy to sposób na niego :p Quote
Saththa Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 zerduszko napisał(a):Dlatego Bolcik dostanie taka za trzy dychy, bo on potrafi nawet leżąc na plecach szczekać, wiec obadam najpierw czy to sposób na niego :p Obadaj obadaj. A mnie tymczasem mógłby ktoś dobić? Własnie wróciłam od weta z Idefixem... z tym pazurem.... pogadałam sobie z wetem tak od serca... O Idefixie, o kupach, jedzeniu, chudnięciu, agresji... :grab: skończyło sie na pobraniu krwi do badania TLI na Trzustke krwa mać... (i od razu morfologie skoro już krew ehhhhhh) Tak Wam tylko przypomnę, ze w styczniu 2013 r badałam to u Tazza... Szlag mnie trafi :flaming: Quote
ania0112 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 zerce chcesz ładować prądem bo szczeka na inne psy tak? a próbowałaś go zdzielić w łeb wtedy? na brokata i inki szczekanie to najlepsza metoda:evil_lol: oj Sandra mam nadzieje, ze u fixa to nie to! ale mam nadzieje ze w koncu okaze się co to i uda się to opanowac bo jak pomysle o takich powrotach do domu to mnie... no ble:roll: Quote
zerduszko Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Nie chce go ladowac pradem za szczekanie na psy. Nie lubię bicia, oe skuteczniejsza, a on za miękki do ludzi na bicie. No, ale to może dobra wiadomość chyba? Bo jeśli on się tak zachowuje z powodu choroby, to jak się go podleczy, to przestanie! Trzymam kciuki żeby było bobrze! Quote
Saththa Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 (edited) Zerce do tego dostaliśmy tabletki ziołowe... (na stres jak mnie nie ma) i wet mówił zeby zakagańcować Młodego na spacerach.... Brak możliwości ugryzienia powinno go agresji trochę pozbawić... Ania... no powroty nie są miłe... ale w sumie już się trochę przyzwyczaiłam... EDIT - te kupy to raczej nie przez trzustkę.... Edited January 8, 2014 by Saththa Quote
ania0112 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 a co to znaczy ze jest za miękki do ludzi na bicie? bo inka to największy funfel wszystkich ludzi a jak raz na jakiś czas dostanie klapsiora to nic jej się nie dzieje... a ludzi lubi dalej... Quote
zerduszko Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Saththa napisał(a):Zerce do tego dostaliśmy tabletki ziołowe... (na stres jak mnie nie ma) i wet mówił zeby zakagańcować Młodego na spacerach.... Brak możliwości ugryzienia powinno go agresji trochę pozbawić... Oby pomogło! ania0112 napisał(a):a co to znaczy ze jest za miękki do ludzi na bicie? bo inka to największy funfel wszystkich ludzi a jak raz na jakiś czas dostanie klapsiora to nic jej się nie dzieje... a ludzi lubi dalej... Nie chodzi o lubienie. Moje psy to nie sznupy, one są miękkie i ulegle do ludzi (w sensie swoich, przewodnika). Bardzo źle znoszą presje, a co dopiero przemoc. Mocno się to odbija na relacjach, trza z nimi z wyczuciem. Quote
AnkaG Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Sandra kurde no, ale lepiej przebadać bo może faktycznie mu coś dolega... Quote
zerduszko Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Sandra, a jak to jest z tą żółtą kupą? Jakie Tazz miał objawy? Moze i ja srolcika powinnam zbadać :roll: Quote
wilczy zew Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Jeśli Fix chory,to trzeba go wyleczyć. Będzie dobrze. Znałam psy,którym kaganiec nie przeszkadzał w atakach. Quote
Saththa Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 AnkaG napisał(a):Sandra kurde no, ale lepiej przebadać bo może faktycznie mu coś dolega... A nie no pewnie przeciez krew pobrana dziś do Berlina ma być wysłana na badania. Jutro po 18 mam dzwonić. zerduszko napisał(a):Sandra, a jak to jest z tą żółtą kupą? Jakie Tazz miał objawy? Moze i ja srolcika powinnam zbadać :roll: Tazzman miał Zapalenie trzustki. I u niego to było lizanie łap, rzadka kupa po bieganiu, wymioty zółcią. Idefix jest podejrzany o niewydolnośc trzustki. I tutaj przeważający argument to była chudość. Fix ejst 2x wiecej niż każą na opakowaniu a jest chudy jak przecinak tak chorobliwie, wszytskie kosci na wierzchu, miednice czuc bez problemu. Do tego rzuca ję na jedzenie zawsze jakby nie jadł od miesiąca (ja wiem,z e nie wiem gdzie on był ale od 11 miesięcy dostaje regularnie jeść) Je za dwóch a chudy jak masakra. No i ze może żle trawi przez tę trzustkę i dlatego się rzuca na zarcie... No i tutaj to moje podejrzenie ze jak on taki głodny to i te kupe zjada Głupek... wilczy zew napisał(a):Jeśli Fix chory,to trzeba go wyleczyć. Będzie dobrze. Znałam psy,którym kaganiec nie przeszkadzał w atakach. Ja tez znałam. Zaatakował mnie i tazza na szkoleniu kiedyś dog niemiecki pisałam Wam. miałam wielkiego siniaka na cała łydkę :shake: Quote
Tekla64 Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 nie wiem za co trzymac kciuki w koncu, ale trzymam coby sie w koncu to szlenstwo skonczylo i zeeby wam juz bylo dobrze i milo razem Quote
Saththa Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 Tekla64 napisał(a):nie wiem za co trzymac kciuki w koncu, ale trzymam coby sie w koncu to szlenstwo skonczylo i zeeby wam juz bylo dobrze i milo razem Noi włąsnie zeby już było dobrze i miło :calus: Quote
AnkaG Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Jak się będziecie mocno wsie tulać to ja tez podjadę :) Quote
jambi Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 no to jestem :p dziś ino na momencik, ale myślę, że można zacząć się przyzwyczajać ;) Quote
Saththa Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 AnkaG napisał(a):Jak się będziecie mocno wsie tulać to ja tez podjadę :) Dawaj ;) ja tulić zawsze bo ja lubię :lol: jambi napisał(a):no to jestem :p dziś ino na momencik, ale myślę, że można zacząć się przyzwyczajać ;) Ożesz Jambiuszku Ty Nasz :multi: ja już sie rpzyzwyczaiłam, jak weszłam patrze a w 4 watkach... JAMBI jako ostatnia psiała;) Quote
eria Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 poczytałam sobie chyba z 10 stron wstecz i widzę ,że Fix Ci nieźle daje popalić... mnie też się nie nudzi ostatnio, pieseczek maleńki czarny ma nowe hobby, jak już opanowałam w końcu obszczekiwanie ludzi w terenie i już prawie jej się nie zdarza (a zajęło mi to jakieś ponad 1,5 roku) , to teraz mam nowego zgryza- ciągnie wilka do lasu, za zapachami i głuchnie... a na pola nam się lisy wprowadziły i wcale nie musi być w lesie ,żeby głuchnąć... Quote
jambi Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Saththa napisał(a):... JAMBI jako ostatnia psiała;) a nie, przepraszam, PSIAŁAM jako jedna z pierwszych, od urodzenia bowiem mię to zjawisko otaczało :megagrin: Quote
Saththa Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 eria napisał(a):poczytałam sobie chyba z 10 stron wstecz i widzę ,że Fix Ci nieźle daje popalić... mnie też się nie nudzi ostatnio, pieseczek maleńki czarny ma nowe hobby, jak już opanowałam w końcu obszczekiwanie ludzi w terenie i już prawie jej się nie zdarza (a zajęło mi to jakieś ponad 1,5 roku) , to teraz mam nowego zgryza- ciągnie wilka do lasu, za zapachami i głuchnie... a na pola nam się lisy wprowadziły i wcale nie musi być w lesie ,żeby głuchnąć... On to mnie tak od samego pcozątku... tylko.... dopiero sie zaczełam "żalić" :lol: jambi napisał(a):a nie, przepraszam, PSIAŁAM jako jedna z pierwszych, od urodzenia bowiem mię to zjawisko otaczało :megagrin: Oho i się zaczyna :iloveyou: Quote
Recommended Posts