Pink Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Ja jeszcze sie zastanawiam, czy takie plastikowe co to sie do auta uzywa, zeby nie wychlapywalo - sprawdzaly sie jak ta miska. Niby zasada podobna, tez musi wlozyc morde - z tym ze czytalam, ze nie wszystkie psy to lubia. Quote
Fides79 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 fajne te miski patrzyłam na allegro ale nie znalazłam za to dobry wujek Google pomógł: http://animalia.pl/produkt,15502,68,trixie-miska-swobby-na-wode-stalowa-045-l.html :lol: Quote
malawaszka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Fides79']fajne te miski patrzyłam na allegro ale nie znalazłam za to dobry wujek Google pomógł: http://animalia.pl/produkt,15502,68,trixie-miska-swobby-na-wode-stalowa-045-l.html :lol: hahaaa brawooo a u mnie się sprawdza... kubeczek i uwielbiają z niego pić wszyscy oprócz Zgredka i Figi a to oni najbardziej rozlewają :D Quote
Pink Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 O super - dzieki. A ja traba nigdzie znalezdz nie moglam. Wiedzialam ze z Trixie ale oni teraz robia takie plastikowe - fajne tez sa ale wieksze niz ta moja - to myslalam, ze juz przestali metalowe robic. Quote
Saththa Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 Kinga to jest jednak!! zawsze znajdzie :) Quote
Saththa Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 Idefix zjada Tazzmana :roll: [video=youtube;F5XBSdgwLOY]http://www.youtube.com/watch?v=F5XBSdgwLOY&feature=youtu.be[/video] http://www.youtube.com/watch?v=F5XBSdgwLOY&feature=youtu.be Quote
malawaszka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 haha świetnie mamlak i gryzak :D ależ on urósł! najlepsze jak Tazz Fixa łapą za łeb złapał haha Quote
AnkaG Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 No Tazziu na nudę nie może narzekać :evil_lol: Quote
Saththa Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='malawaszka']haha świetnie mamlak i gryzak :D ależ on urósł! najlepsze jak Tazz Fixa łapą za łeb złapał haha[/QUOTE] No jest tak z 1/3 wiekszy chyba niz był;) Az m isię Tazzman zaczał w oczach zmniejszach;) [quote name='AnkaG']No Tazziu na nudę nie może narzekać :evil_lol:[/QUOTE] No nie może... az mi go zal :splat: Quote
Margi Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Oni się wzajemnie mamlają.Fajnie się bawią.:lol: Quote
Saththa Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='Margi']Oni się wzajemnie mamlają.Fajnie się bawią.:lol:[/QUOTE] niedługosie zjedzą;) [quote name='zerduszko']Ale one się cicho bawią :crazyeye:[/QUOTE] No jakos tak wyjątko :lol: Quote
Pink Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Biedne czarne a jakie cierpliwe :loveu:, to biale normalnie jak weszka :evil_lol: przyczepi sie i koniec - zabij a sie nie odczepi hihi Quote
ania0112 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Dla mnie Tazz taki nierealny jest... takie olbrzymi kudłaty i spokojny i ten pysk i znikająca piłka, a te olbrzymie puchate łapki i ten spokój normalnie jak taka przytulanka... boski jest. a idefix to takie mala śmiszne ziółko :) Tazz wcale nie wygląda na cierpiętnika, przynajmniej jest ktos kto chce sie bawic i ukrasc mu piłke a jakby miał dosc to nie wierze ze by nie huknal na idefiksia. ale ja mysle ze przez tą uległość Tazzia to jak fix przestanie byc podrostkiem a bedzie juz dorosłm psem, nawet mniejszym niz tazz to idef będzie przywódcą... także musisz szkolic idefixa bo jak nie to ci Tazzia rozpuści i zepsuje i razem będą broić :diabloti: Quote
3 x Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='Saththa'][quote name='AnkaG']No Tazziu na nudę nie może narzekać :evil_lol:[/QUOTE] No nie może... az mi go zal :splat:[/QUOTE] ech, znamy to znamy większy cierpi przez nadgorliwośc małego ;) Quote
Tekla64 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 po latach sie to uspokaja nadal sie bawia ale juz nie tak intensywnie hihihi Quote
marako Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='ania0112']ale ja mysle ze przez tą uległość Tazzia to jak fix przestanie byc podrostkiem a bedzie juz dorosłm psem, nawet mniejszym niz tazz to idef będzie przywódcą... :diabloti:[/QUOTE] Niekoniecznie. Moje duże są zawsze bardzo opiekuńcze dla tymczasów, które są wyraźnie słabsze (głupiutkie, młode, nieśmiałe, stare lub chore). Pozwalają na ogromnie wiele. Ale jak odbija takiemu i na serio już chce rządzić, to pokazują skutecznie, że niestety, ale to nie jest tak. Tak samo Grace w w stosunku do Hondy - przez dwa lata pozwalała jej na wszystko, właściwie nawet teraz czasem mam wrażenie, że daje sobą pomiatać czasem. Jednak w najważniejszych kwestiach (np. żarcie i czasem gdy Honda za bardzo podskakuje) szybka, zdecydowana reakcja i Honda już wie, że na razie rządzi mama. Niedługo to się zmieni, wiem, bo Grace ma już 9 lat i będzie coraz słabsza, ale jednak jest numerem 1. Tazzio jak zobaczy, że mały jest już dorosły, może zadziwić Idefixa, że jednak to on jest u władzy, wbrew wcześniejszym(i późniejszym też) pozorom. Quote
Tekla64 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 tez jestem zdania za Tazzio mu pozwlala sie bawic ,sam ma radoche w braniu udzialu w pomyslach malego ale jak co do czego to nie ma opcji by nie stanal na wysokosci zadania nie da sobie odebrac palmy pierwszenstwa ale czesto spotyklam wlasnie takie uklady ze maly wodzil rej a duzy sie dawal pociagac do czasu, kropka nad i i tak jak przyszlo co do czego nalezala do duzego i starszego a tak porownujac uklady u Marako to ja widze ze Dona daje Tekli jeszcze rzadzic ino ze tak powiem wykonuje spora czesc zadan za nia a ze mamy malego wariota to daje tez czesto jemu sie wodzic ale tyz ino do pewnej granicy ktora to ona wyznacza Quote
Saththa Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 [quote name='Pink']Biedne czarne a jakie cierpliwe :loveu:, to biale normalnie jak weszka :evil_lol: przyczepi sie i koniec - zabij a sie nie odczepi hihi[/QUOTE] Heheh no czasem musze konczyc im te zabawę;) [quote name='ania0112']Dla mnie Tazz taki nierealny jest... takie olbrzymi kudłaty i spokojny i ten pysk i znikająca piłka, a te olbrzymie puchate łapki i ten spokój normalnie jak taka przytulanka... boski jest. a idefix to takie mala śmiszne ziółko :) Tazz wcale nie wygląda na cierpiętnika, przynajmniej jest ktos kto chce sie bawic i ukrasc mu piłke a jakby miał dosc to nie wierze ze by nie huknal na idefiksia. ale ja mysle ze przez tą uległość Tazzia to jak fix przestanie byc podrostkiem a bedzie juz dorosłm psem, nawet mniejszym niz tazz to idef będzie przywódcą... także musisz szkolic idefixa bo jak nie to ci Tazzia rozpuści i zepsuje i razem będą broić :diabloti:[/QUOTE] No musze przyznac ze nie spodziewałam sie ze bedzie taki cierpliwy, az tak ;) Ale jak Fix przesadza to Tazzio działa;) Fixa w kozi ruch i drze sie na niego, dosłownie :P [quote name='3 x']ech, znamy to znamy większy cierpi przez nadgorliwośc małego ;)[/QUOTE] Tez Wam tak zal?:lol: [quote name='Tekla64']po latach sie to uspokaja nadal sie bawia ale juz nie tak intensywnie hihihi[/QUOTE] Ciesze się;) [quote name='marako']Niekoniecznie. Moje duże są zawsze bardzo opiekuńcze dla tymczasów, które są wyraźnie słabsze (głupiutkie, młode, nieśmiałe, stare lub chore). Pozwalają na ogromnie wiele. Ale jak odbija takiemu i na serio już chce rządzić, to pokazują skutecznie, że niestety, ale to nie jest tak. Tak samo Grace w w stosunku do Hondy - przez dwa lata pozwalała jej na wszystko, właściwie nawet teraz czasem mam wrażenie, że daje sobą pomiatać czasem. Jednak w najważniejszych kwestiach (np. żarcie i czasem gdy Honda za bardzo podskakuje) szybka, zdecydowana reakcja i Honda już wie, że na razie rządzi mama. Niedługo to się zmieni, wiem, bo Grace ma już 9 lat i będzie coraz słabsza, ale jednak jest numerem 1. Tazzio jak zobaczy, że mały jest już dorosły, może zadziwić Idefixa, że jednak to on jest u władzy, wbrew wcześniejszym(i późniejszym też) pozorom.[/QUOTE] Dzieki Marako;) Mi równiez nie wydaje sie zeb yTazzman ot tak "bez walki" oddał pierwszeństwo... tym bardziej ze pod tym względem jest nieugiety. Quote
wilczy zew Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Tazzik nie odda władzy. Olbrzymki są bardzo łagodne do małych wielkościowo psów ale są pewne granice i nie popuszczą. Quote
ania0112 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 no skoro sandra piszesz ze tazz jest nie ugięty względem pierwszenstwa to faktycznie pewnie tego nie odda.. ja myslala ze on tazk zawsze mu prawie na wszystko pozwala. marako ale tazz fixa nie bedzie traktował jako tymczasa.. nie za rok czy 2 :) a a znam przykła gdzie był foksterier w domu od szczebiaka i pojawil sie malenki kundelek i kundelkowi potrzeba było tygodnia by przejac dowództwo. Emi juz tez dowodzi nad bubolem :) ja mysle ze nie tyle kwestia wzrostu (chodź też) co charakteru ma znaczenie :) Quote
marako Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='ania0112']ja mysle ze nie tyle kwestia wzrostu (chodź też) co charakteru ma znaczenie :)[/QUOTE] No i właśnie - olbrzymy taki właśnie mają charakter, że z reguły są cierpliwe i wyrozumiałe dla słabszych, ale to nie znaczy, że oddają przywództwo. Po prostu niegodne jest wchodzić w jakieś potyczki ze słabszym. WZ to właśnie ma na myśli, a ja jestem tego samego zdania, czego wiele razy doświadczyłam. Quote
Saththa Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 Ania bo Tazz Fixowi pozwala w zasadzie na wszystko;) Łącznie z wyjadaniem mu z miski zarcia (jak ja się zagapie i nie odwołam Idefixa) jak również wyjmowanie zabawe z pyska, co widac było na filmiku. Ale mimo wsyztsko z pare razy juz się zdarzyło, ze Tazz pokazał Młodemu ze tak to nie będzie i to na dobra sprawe nawet nie wiem dlaczego i na co tak zareagował, ale nie poszlo ani o zabawkę ani o zarcie. nie wiem. nagle sie okazało, że Fix jest wciśnięty w kąt miedzy drzwiami a szafką a Tazzman szczeka mu do mózgu :razz: Wz i marako, ja własnie tego doświadczam. Nie spodziewałam się, że będzie az tak wyrozumiały. Jest dla niego lepszy niż ja :evil_lol: A co do szkolenia Fixa takiego zorganizowanego (bo ktoś pisał chyba Ania0112 własnie) w grupie to mamy pecha jak cholera. zaraz będa 2 meisiące jak Fix z nami a my byliśmy na 3 zajęciach raptem :splat: Bo najpierw kaszel kennelowy, potem ten pecherz potem swieta a teraz ja chora znowu :mdleje: Quote
ania0112 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 ten fix ma szczescie- ciągle wagary od szkoły:p dacie rade! w takim razie zycze zeby to tazz rządził bo on spokojniejszy i stateczniejszy to i mniej głupot razem zmalują :D Quote
Saththa Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 [quote name='ania0112']ten fix ma szczescie- ciągle wagary od szkoły:p dacie rade! w takim razie zycze zeby to tazz rządził bo on spokojniejszy i stateczniejszy to i mniej głupot razem zmalują :D[/QUOTE] hm ale to wesz chorobowe :lol: i tak jak ten pecherz prawie bez objawowo przeszedł tak ten kaszel kennelowy był straszny :( Quote
Recommended Posts