Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pink']Narazie popryskalam takim preparatem ktory niby psy odgania a ktorym pryskam pod schodami wejsciowymi, bo mi sobie wioskowe burki toalete tam zrobily ... ale watpie zeby bylo skuteczne, bo burki jak robily tak robia :angryy:

W pracy jak mieliśmy problem z kotem co to s*ał na rzadko pod oknem... matko boska... to kolezanka lkupiła jakiś zielony zeł odstraszający ale tez bez efektów- z Trixie był- to tak tylko ze nie działa:)

Przywlekłam Młodego :razz:

Tak się dzisiaj zmachał jak Tazza denerwował :lol:

A tutaj proszę- bródka...

Rośnie...

I już dzis po piciu przyszedł i położył mi taka mokrą ociekająca na udo...

Sznauc normalnie :eek2:

P.S na podłodze przy kompie siedziałam;)

I Filmik mam- Idefix Kradziej, Tazzio Mruczuś a ja Kichacz :lol:

w sumie Tazzia słychać jak sobie mruczy pod nosem no i ja na koncu się odzywam :oops:

[video=youtube;HqmRTQhhFug]http://www.youtube.com/watch?v=HqmRTQhhFug&feature=youtu.be[/video]

http://www.youtube.com/watch?v=HqmRTQhhFug&feature=youtu.be

Posted

Właśnie tak odnośnie brody miałam Ci już kiedyś pisać, że może wykiełkuje, bo moja Klucha miała bardzo lichą mimo swoich 8-10 miesięcy ;) A teraz ma pokaźną.

A co to za zabaweczka fajna?

Posted

[quote name='zerduszko']Właśnie tak odnośnie brody miałam Ci już kiedyś pisać, że może wykiełkuje, bo moja Klucha miała bardzo lichą mimo swoich 8-10 miesięcy ;) A teraz ma pokaźną.

A co to za zabaweczka fajna?

No zobaczymy co z niej wyrosnie;) i z niego też zresztą;)

Narazie mi zarasta straszliwie a ja zupełnie nie wiem co mam z tym zrobić...

A zabaweczka z Trixie, fajna taka do czyszczenia zebów;) Dwie kupiłam :watpliwy: zeby kazdy miał... a i tak Idefix zawsze chce akurat tę którą Tazzio ma w pysku :diabloti:

A tak wygląda zabawka;)

Posted

[quote name='danyww']Nooo, bródka większa niż u Sajana :cool3:

A z wywalonym jęzorkiem ..cuuudny.:loveu:[/QUOTE]

Myslę ze bardziej obfita... bo Sajan ma dłuzsza :lol:

[quote name='AnkaG']Jaaa ale broda :) Męczydusza :)[/QUOTE]

Męczytaza chyba :diabloti:

Posted

[quote name='Margi']Mały cudny i jak przystało na rodzinę sznaucerową to mu rośnie broda.:loveu:[/QUOTE]

to mówisz, że i Sajanowi urośnie??? czy tymczas (i to kojcowy :placz: ) tak nie działa???

Posted

Fajny ten Fryzjer :loveu: ja mam taka metalowa miske do wody ktora ma zagiety rant do srodka i broda jest mniej mokra .... ostatnio chcialam kupic jeszcze jedna, bo ta kupowalam kupe lat temu i juz takich nie ma :shake: a szkoda.
ps sprawdza sie ta zabawka? moze i ja bym Felixowi kupila, bo on lubi sobie pogryzdz a dobrze jakby sobie zeby poczyscil troche. Niby mam taka psia twarda gabke do gryzienia, w ktora sie zeby wbijaja i ona czysci ale on tak energicznie ja meczy, ze zaczyna sie rozlatywac i pelno kawalkow mam po chalupce. On jest ogolnie zabojca gryzakow.

Posted

[quote name='malawaszka']ale mu naprawdę brodzisko rośnie :loveu:
i bardzo proszę się tu nie wyśmiewać ze sznaucera krótkobrodego :eviltong:

No rosnie rosnie;) i ja się nie nasmiewam bo Tazzio czesto jest krótkobrody;)

[quote name='Margi']Mały cudny i jak przystało na rodzinę sznaucerową to mu rośnie broda.:loveu:

zobaczymy jak długo;) Musze mu zrobic zdjęcie jak ją mokrą ma;)

[quote name='Margi']Malawaszko wszystko w Twoich rękach.Trzeba Sajanowi coś zaaplikować.Jakieś np smarowanie brody olejem z łososia .:lol:

Mówisz?:) moze i ja wypróbuje;)
[quote name='junoo']http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/kwiecien/DSCN4506_zps431c9ba8.jpg
strasznie sympatyczny ma pyszczek :loveu:

to tylko złudzenie, menda mała;)
[quote name='Pink']Fajny ten Fryzjer :loveu: ja mam taka metalowa miske do wody ktora ma zagiety rant do srodka i broda jest mniej mokra .... ostatnio chcialam kupic jeszcze jedna, bo ta kupowalam kupe lat temu i juz takich nie ma :shake: a szkoda.
ps sprawdza sie ta zabawka? moze i ja bym Felixowi kupila, bo on lubi sobie pogryzdz a dobrze jakby sobie zeby poczyscil troche. Niby mam taka psia twarda gabke do gryzienia, w ktora sie zeby wbijaja i ona czysci ale on tak energicznie ja meczy, ze zaczyna sie rozlatywac i pelno kawalkow mam po chalupce. On jest ogolnie zabojca gryzakow.

nie rozumiem jak ta miska wygląda:razz:
A zabawka czy się sprawdza jako czyscik zębów? Czy tak ogólnie do dziamgania?

Bo jako czyścik to nie wiem... Chłopaki od piątku je mają;)

Jako do dziamgania, jest zasadniczo wytrzymała, Tazzman nie rozwalił :lol:
[quote name='Doginka']Ideź tu wyszedł jak taka pluszowa zabawka - nie pamiętam nazwy, ale takie firmowe, drogie zabawki szczeniaki z wielkimi główkami:lol:
http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/kwiecien/DSCN4506_zps431c9ba8.jpg

to chyba The Dogs jest ;)

Posted

Kurcze jak ja też bym chciała móc kupować takie zabawki... ale u mnie się nie bawią i nie gryzą takich rzeczy... Brokata szczytem jest ukradnięcie pluszaka Ince i ugryzienie go kilka razy... a Inka tylko bawi się swoimi pluszakami... jak rzucam jej piłkę to pobiegnie 3 razy a potem skręca i juz biegnie z pluszakiem do mnie... a gumowe rzeczy to jezeli piszcza to zajmie się tym 3 minuty żeby przestało piszczeć i to na tyle.

Posted

podobne zabaweczki mialam swego czasu ale je skutecznie mordowal w szybkim tempie Gustaw a teraz czasem dokancza Dona troche bo jakas jedna ogryzke jeszcze mam
mowie ze powinnas Idefixa na sznupa zrobic bedzie cudny!
a nie tylko myslec

Posted (edited)

Chodzilo mi bardziej o wytrzymalosc, bo Felix zalatwia wszystko co mu pod zeby podejdzie zabawkowego. Najbardziej wytrzymaly jest ten skrecany sznurek do rzucania i lubi go mordowac, tyle ze przy nim po dwoch dniach mam pelno nitek w chalupce.
ps miska ma zaokraglony grubszy rant ktory zagina sie do srodka. Tak ze broda automatycznie lezy na okraglym kancie a nie w misce. Do tego jak pies pije to podrzuca jezykiem wode do mordy i czesc jest poza miska, tutaj nie ma takiej mozliwosci, bo woda odbija sie od tego zaokraglenia i wpada do srodka. Postaram sie zrobic fote.

Tak to wyglada, wpakowalam papier w srodek zeby lepiej bylo widac. Chcialam taka druga, bo ta miska nie jest duza i na dwa psy powinna byc wieksza ... ale dla miniusa wieksza jest tez nie dobra, bo wteczas moze przesunac jape dalej do srodka i broda wpada.

Edited by Pink
Posted

[quote name='ania0112']Kurcze jak ja też bym chciała móc kupować takie zabawki... ale u mnie się nie bawią i nie gryzą takich rzeczy... Brokata szczytem jest ukradnięcie pluszaka Ince i ugryzienie go kilka razy... a Inka tylko bawi się swoimi pluszakami... jak rzucam jej piłkę to pobiegnie 3 razy a potem skręca i juz biegnie z pluszakiem do mnie... a gumowe rzeczy to jezeli piszcza to zajmie się tym 3 minuty żeby przestało piszczeć i to na tyle.[/QUOTE]

Wiesz kup[owac zawsze możesz :razz:
[quote name='Tekla64']podobne zabaweczki mialam swego czasu ale je skutecznie mordowal w szybkim tempie Gustaw a teraz czasem dokancza Dona troche bo jakas jedna ogryzke jeszcze mam
mowie ze powinnas Idefixa na sznupa zrobic bedzie cudny!
a nie tylko myslec[/QUOTE]

Ja myśle bo ja nie wiem jak gdzie i do kogo :shake:
[quote name='Pink']Chodzilo mi bardziej o wytrzymalosc, bo Felix zalatwia wszystko co mu pod zeby podejdzie zabawkowego. Najbardziej wytrzymaly jest ten skrecany sznurek do rzucania i lubi go mordowac, tyle ze przy nim po dwoch dniach mam pelno nitek w chalupce.
ps miska ma zaokraglony grubszy rant ktory zagina sie do srodka. Tak ze broda automatycznie lezy na okraglym kancie a nie w misce. Do tego jak pies pije to podrzuca jezykiem wode do mordy i czesc jest poza miska, tutaj nie ma takiej mozliwosci, bo woda odbija sie od tego zaokraglenia i wpada do srodka. Postaram sie zrobic fote.

Tak to wyglada, wpakowalam papier w srodek zeby lepiej bylo widac. Chcialam taka druga, bo ta miska nie jest duza i na dwa psy powinna byc wieksza ... ale dla miniusa wieksza jest tez nie dobra, bo wteczas moze przesunac jape dalej do srodka i broda wpada.
[/QUOTE]

z miską ydaje mi sie ze wiem o co chodzi :)

A ta zabawka n onie wiem. Tazzman jej jeszcze nie zezarł mimo ze tak zawziecie ją rozgryzał ze już szczatków szukałam... wydaje sie byc ok i w dotyku ze tak powiem też... Zreszta Tazzman każda rozgryza tak sobie myślę teraz. jedyne co wytrzymało to kong czarny xxl, zielona kocha duża lana piłka i to teraz poki co jeszcze :lol:

wiec myslę ze możesz spróbować hmmm ale odpowiedzialności nie wezme;)

Posted

Waszku wlasnie nie ma kurna - ja ja kupowalam dawno-dawno temu u Niemca - teraz tez wyslalam TZ-ta na poszukiwania ale niestety juz nie ma nigdzie.

Posted

moze ktos zalpaie pomysl i bedzie produkowal jak sie okaze ze wiecej takich jak my szuka takich misek?
tylko trzeba to rozpropagowac
bo zdaje sie ze dla posiadaczow psow z bordami nie koniecznie tylko sznupow to to jest fajny patent a napewno ulatwiajacy zycie z brodatym psem doma

na fejsa moze wstawic zdjecie z pytaniem czy znajdzie sie producent? nie wiem nie znam sie na marketingu

Posted

Miska -ciekawy pomysł, chętnie bym sprawdziła bo mam potop po każdym piciu jak nie stoję nad małpą z ręcznikiem hihih

http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/2013/kwiecien/DSCN4506_zps431c9ba8.jpg
Fiksik jest boski:loveu: , a co do bródki to uważam że powinnaś go zaprowadzić do fryzjera i zrobić na sznupa i nagle okaże się...że broda jest jeszcze dłuższa! Bo tak zawsze jest po strzyżeniu policzków i szyjki ,że się bródkę uwydatnia :)

Posted

Poczekam az bedzie wiosna wiosna! nie obetne go teraz bo mam dosc szpitaloapteki w domu. od stycznia... masakra a teraz jeszcze ja choram :shake:

musze sie rozejrzec za kims kto mi go zrobi heh