Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak nie urok to sraczka... ;)

jamników też nie lubię i całe szczęście u mnie w okolicy w zasadzie nie spotykam ani jednego poza psem mojej przyjaciółki , który ma już też parę ugryzień na koncie :evil_lol:

Posted

Tekla64 napisał(a):
no to znowu w napieciu nas potrzymasz hihihi
edzie dobrze

krew mnie zalała normalnie:razz:
malawaszka napisał(a):
no kurde i pewnie początkiem tego zaziębienia pęcherza było to przeciekanie jak się śniegu najadł

to było w środe hmmm pewnie super, kolejny w kolejce do utuczenia

Margi napisał(a):
Rzeczywiście mógł zmarznąć bo to jeszcze maluszek.:shake:

maluszek czy nie to durny. Jakby nie zezarł 2 ton sniegu to nic by mu nie było :watpliwy:
eria napisał(a):
jak nie urok to sraczka... ;)

jamników też nie lubię i całe szczęście u mnie w okolicy w zasadzie nie spotykam ani jednego poza psem mojej przyjaciółki , który ma już też parę ugryzień na koncie :evil_lol:

Za sraczke dziekuje bardzo :razz:

Mój tez nikogo nie ugryzł nigdy :loveu: oprocz mnie ale to moja wina była:)

Posted

zerduszko napisał(a):
A? co, ugryzłaś go pierwsza? :P

Jaminki mają charakterki prawie jak miniaki :diabloti:

nie Jamnii i miniaki to inne charakterki.. tylko ujadanie jest wspolne :)

Mój jamnik nikogo nie ugryzł kto na to nie zasłużył :diabloti:
Mi też się oberwało jak byłam mała.. no ale też zasłużyłam bo chciałam zrobić z Ajaxa baletnice na 2 łapkach:splat: a i tak tylko mnie musnął żebym się wystraszyła a nie żeby zrobić krzywde :)

Posted

Koleżanka miała niegdyś jamniczkę szorstkowłosą i poza uporem nie miała wad, była naprawdę fajna.

Ale szwagra jamnik jest naprawdę trudnym przypadkiem. Nigdy nie wiadomo, kiedy kogoś chapnie, idzie sobie grzecznie, a jak kogoś na schodach mija, to co któryś raz bez ostrzeżenia chap! Do krwi. Domowników też, niby się bawi, a tu nagle cap! i nie ma zmiłuj się, nieobliczalny. Wiem, na pewno błędy wychowawcze. Ale na osiedlu też były 2 jamniki i nie dało się przejść spokojnie obok ze spokojnym psem na smyczy, tak rwały się do innych psów, z pianą na pyskach. Stąd mam uprzedzenie.

Posted

eee nie kazdy jamnik ... no dobra Gustawa niektor osoby poznaly i co? byl to zly pies ? nieobliczlny? no fakt jamnik i tzreba wiedziec jak z nim postepowac
a dra ryja bo male cialem a wielkie dusza
porownac z miniakami nie moge niestety
dobry jamnik to dobry pies a ze zawziety i uparty kazdy ma cos

Posted

jA też musze przyznać, ze jest różnica w zachowaniu jamników a jamników szorstkowłosych.. szorstkie przeważnie bardziej opanowane no ale najważniejsze wychowanie. Tekla ma racje jamniki są wielkie duszą a mój jamnik jak to wszyscy mawiali był stary maleńki :) taki z charakteru był spokojny opanowany starszy pan :)

edit. a co do innych psów... Ajax miał zasady.. suk się nie gryzie i się nie warczy, oczywiście co innego gdyby suka rzuciła się na niego i zaczeła go gryźć no ale to każdy pies byy się bronił, szczeniakom krzywdy się nie robi nawet jak gryzie - wtedy należy uciekać :) a co do psów - Ajax wszędzie gdzie mieszkaliśmy wypatrywał sobie jednego wroga i tu trzeba było pilnować a reszte psów ze spokojem i łagodnością traktował.

Posted

zerduszko napisał(a):
A? co, ugryzłaś go pierwsza? :P

Jaminki mają charakterki prawie jak miniaki :diabloti:

Chciałam mu zabrac zdobyta kość:)

A on był gładkowłosy ;) i gładki w obyciu tez był;)

Posted

Chcialam wlasnie juz rano napisac, ze napewno podziebil sobie pecherz.
Jamnikow duzo nie znam ale znalam jednego blizej (tesciow), ktory byl identyko jak ten o ktorym marako pisze - normalnie horror nie pies. A z tym szczekaniem u miniusow, to tez nie regula - moj Floyd nie szczekal wcale - jak szczeknal z 3-4 razy w ciagu 10 lat, to wszystko. Felix szczeka na psy przy plocie jak przechodzimy (ale tego robic nie bedzie:evil_lol:) i jak ktos przechodzi i gada pod domem ale tu sa dwa-trzy szczekniecia i koniec. Maly szczekal na poczatku na dworze - jezeli to szczekaniem mozna bylo nazwac, takie piskliwe to bylo... teraz nie szczeka juz prawie wcale a w domu jeszcze nie slyszalam, zeby szczekal (wyje i placze jak zostaje sam)

Posted

Tazzik
:cunao::cunao:

o Fixika się martwimy...

co do jamników,to w klatce na przeciw naszych drzwi są dwie suki i drą ryja i chcą zjeść Mordziastą ale jak spotkają się nos w nos to robią się krótkie ze strachu ale następnym razem zapominają,że się boja i lecą atakować
jamniki trzeba wychowywać jak inne psy a że zawzięte i uparte,to przecież norowce

Posted

Wrocilismy:) Antybiotyku nie dostalismy, pęcherz nie boli na usg zmian - niet. Wracajac zaliczyliśmy apteke.

Przez 7 dni mamy tabletki 2x dziennie i przez 5 dni brak spacerów...

Ekgh i dotkneło mnie to co przy Tazzie było mi oobce...

1/4 z tabletki która nie ma nawet cm srednicy :eek2:

A i waży Fix 6,600... :ghost_2:

Posted

Saththa napisał(a):

Ekgh i dotkneło mnie to co przy Tazzie było mi oobce...

1/4 z tabletki która nie ma nawet cm srednicy :eek2:

hahaha jak ja tego nienawidzę, a wiecznie muszę się mordować z dzieleniem mikro tabletek :lol:

Posted

No cóż tabletki fajnie się dzieli:cool3:.Przerobiłam to przy jamniku.W aptece są takie małe urządzonka do dzielenia tablete.Można kupić.