Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saththa napisał(a):
Wrocilismy:) Antybiotyku nie dostalismy, pęcherz nie boli na usg zmian - niet. Wracajac zaliczyliśmy apteke.

Przez 7 dni mamy tabletki 2x dziennie i przez 5 dni brak spacerów...

Ekgh i dotkneło mnie to co przy Tazzie było mi oobce...

1/4 z tabletki która nie ma nawet cm srednicy :eek2:

A i waży Fix 6,600... :ghost_2:

tyle co moja Fruziolinda :evil_lol::evil_lol:

na kłopotki z pęcherzem sprawdza sie spozywanie zurawiny --- sok do kupienia w aptece bądz suszona .Jako ze FRuzia ma klopotki struwitowe i bardzo często łapała zapl pęcherza zurawinka sie u nas sprawdzila a ze suszona jest smaczna to dostaje ja zamiast przysmaków kilka razy dizennie po 2-3 kuleczki :lol:

mizianko dla chłopaków :loveu:

Posted

AnkaG napisał(a):
Nie wysłałaś. No ale nie ma potrzeby. W przyszłym tygodniu po pracy wpadnę odebrać i kaskę dać :)

A chłopaków nie przywitasz chociaz?:)

Pink napisał(a):
To juz dobrze czyli spoko :multi: 6.600 - kawal chlopa :evil_lol:

Kawał? chychro takie, samekosci;) pytałam weta powiedział z e ejst ok;)

Posted

AnkaG napisał(a):
Nie wysłałaś. No ale nie ma potrzeby. W przyszłym tygodniu po pracy wpadnę odebrać i kaskę dać :)

Pink napisał(a):
To juz dobrze czyli spoko :multi: 6.600 - kawal chlopa :evil_lol:

zuzolandia napisał(a):
tyle co moja Fruziolinda :evil_lol::evil_lol:

na kłopotki z pęcherzem sprawdza sie spozywanie zurawiny --- sok do kupienia w aptece bądz suszona .Jako ze FRuzia ma klopotki struwitowe i bardzo często łapała zapl pęcherza zurawinka sie u nas sprawdzila a ze suszona jest smaczna to dostaje ja zamiast przysmaków kilka razy dizennie po 2-3 kuleczki :lol:

mizianko dla chłopaków :loveu:

Zakupimy dziękujemy:)

Posted

pewnie ze kawal chlopa , fajnie ze razem z rosnieciem i dzie tez w wage , to juz spokojniejsza jestes co?
no i dobrze ze nic powaznego z tym pecherzem, moiwlam ze peirdulka ale sprawdzic trzeba bylo
ja sie ciesze
a zurawinke spokojnie mosesz muz apodawac skoro maluch wrazliwy lepiej unkac niz leczyc

Posted (edited)

Brak spacerów... współczuję. Ale tak od razu USG mu robili? :razz:

To teraz sobie wyobraź ile mój kot dostawał ważąc 500g :flaming:kiedy teraz nie ważąc 4 kg dostaje 1/4 małej tabletki.

Edited by zerduszko
Posted

zerduszko napisał(a):
Brak spacerów... współczuję. Ale tak od razu USG mu robili? :razz:

To teraz sobie wyobraź ile mój kot dostawał ważąc 500g :flaming:kiedy teraz nie ważąc 4 kg dostaje 1/4 małej tabletki.

Tak od razu, najpierw obmacali potem połozyli i usg. W domu sie Fix wyszaleje;) Biedny Tazzman :razz::) Matko masakra z tym dziabaniem tabletek
AnkaG napisał(a):
No jak nie jak tak. Pisałam, że muuuszę zobaczyc :)

:) zapraszamy w sumie;)

Posted

Saththa napisał(a):
Matko masakra z tym dziabaniem tabletek

Nie martw się, mi się nie chce pójść do lekarza po receptę na euthyrox po 25 mg, więc kroję sobie tabletki Grace, które mają 200 mg i średnicę chyba też ze 4 mm. Zawijam każdy okruszek w folię i tak wsuwam przez tydzień obiecując sobie, że to była ostatnia krojona, że w końcu pójdę do lekarza (i tak już od kilku miesięcy kroję).

Posted

No to posiedzicie sobie aromatycnie...

E, to mały wyrósł już i te siekacze - dorośleje. :)

Ja swoje tabletki takie małe 5 mm dzielę na 4 wielkim nożem do warzyw - najlepiej się sprawdza, hihi. Mąż nie może wyjść z podziwu co to kobiety nie wymyślą. :)

Posted

W aluminiową, bo taką mam pod ręką. A zawijam, żeby nie zgubić, bo 1/8 takiej tableteczki to okruszek. Oczywiście odwijam co rano jedną folijkę i zażywam zawartość, bez folii.

Posted

marako napisał(a):
W aluminiową, bo taką mam pod ręką. A zawijam, żeby nie zgubić, bo 1/8 takiej tableteczki to okruszek. Oczywiście odwijam co rano jedną folijkę i zażywam zawartość, bez folii.

ech no trochę szkoda bo przez chwilę pomyślałam, że jest jakaś folia, którą można np zamiast kapsułek używać :splat:

Posted

malawaszka napisał(a):
ech no trochę szkoda bo przez chwilę pomyślałam, że jest jakaś folia, którą można np zamiast kapsułek używać :splat:

Kurde mogłas powiedzieć to bym nie wyrzucała kapsułek po kreonie Tazzmanowym :lol: bo on tylko środek :) ze 100 juz bym miała;)

Posted

Waszka, Ty to masz pomysły :lol:

Sandra dobrze, ze Fixowi nic poważnego nie dolega, dzielenia tableteczek nie zazdraszczam, znam ten ból
nie pamiętam ile mój F ważył jak do mnie trafił, ale Fix to jeszcze maluszek, więc pewnie i ciałka z czasem nabierze

Posted

Fides79 napisał(a):

Sandra dobrze, ze Fixowi nic poważnego nie dolega, dzielenia tableteczek nie zazdraszczam, znam ten ból
nie pamiętam ile mój F ważył jak do mnie trafił, ale Fix to jeszcze maluszek, więc pewnie i ciałka z czasem nabierze

nabierze nabierze, przeciez jeszcze urosnie :)

Posted

Saththa napisał(a):
Kurde mogłas powiedzieć to bym nie wyrzucała kapsułek po kreonie Tazzmanowym :lol: bo on tylko środek :) ze 100 juz bym miała;)

no mogłaś mogłaś :watpliwy:

Fides79 napisał(a):

no kurde bo byłoby to dla mnie jak gwiazdka z nieba - aż dziw, że czegoś takiego jeszcze nikt nie wyprodukował, albo wyprodukował tylko ja o tym nie wiem :roll:

Posted

no kurde bo byłoby to dla mnie jak gwiazdka z nieba - aż dziw, że czegoś takiego jeszcze nikt nie wyprodukował, albo wyprodukował tylko ja o tym nie wiem :roll:

kiedys do leków robionych na receptę były takie kapsułki, wyglądały jak robione z opłatka, tylko strasznie duze to było, wielkości 50gr
a czy teraz tez robią takie ustrojstwo i czy mozna to sobie tak po prpstu kupić to nie mam pojęcia
musiałabym mojego M podpytac, może by wiedział

Posted

Saththa napisał(a):
zdrowy!!! zupełnie zdrowy!! Jezu jak się ciesze normalnie sie zryczałam jak skończyłam z wetem gadac :loveu:

Morfologia , tli, cpl nerki, wątroba, b12 i foliowy wszystko jest cudowne :loveu:

zadnych infekcji nic :loveu:

Matko ale mi ulżyło :mdleje:

Jezu jak się cieszę :laola:

Rewelacyjna wiadomość:multi::klacz:

Ja od razu wiedziałam, jak tylko napisałaś, że Fix sika dużo, ze to zapalenie pęcherza, albo cewki moczowej - moje to przechodziły;-) W takiej sytuacji połówka furaginu (pół tabletki) 2x dziennie przez 10 dni i wszystko wracało do normy;-)
A jak była krew w moczu, to małego strasznie musiało boleć - nawet jak tego nie pokazywał:sad:

Posted

to nie bardzo wg tego co rozmawiałam to byla krew w moczu. bo to nie były paski czerwieni. on sikał na czerwono po prostu ;) hmmm nie wiem czy go bolało... u weta nie wykazał zeby go bolało. :niewiem: