zuzolandia Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Saththa napisał(a):Wrocilismy:) Antybiotyku nie dostalismy, pęcherz nie boli na usg zmian - niet. Wracajac zaliczyliśmy apteke. Przez 7 dni mamy tabletki 2x dziennie i przez 5 dni brak spacerów... Ekgh i dotkneło mnie to co przy Tazzie było mi oobce... 1/4 z tabletki która nie ma nawet cm srednicy :eek2: A i waży Fix 6,600... :ghost_2: tyle co moja Fruziolinda :evil_lol::evil_lol: na kłopotki z pęcherzem sprawdza sie spozywanie zurawiny --- sok do kupienia w aptece bądz suszona .Jako ze FRuzia ma klopotki struwitowe i bardzo często łapała zapl pęcherza zurawinka sie u nas sprawdzila a ze suszona jest smaczna to dostaje ja zamiast przysmaków kilka razy dizennie po 2-3 kuleczki :lol: mizianko dla chłopaków :loveu: Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 AnkaG napisał(a):Nie wysłałaś. No ale nie ma potrzeby. W przyszłym tygodniu po pracy wpadnę odebrać i kaskę dać :) A chłopaków nie przywitasz chociaz?:) Pink napisał(a):To juz dobrze czyli spoko :multi: 6.600 - kawal chlopa :evil_lol: Kawał? chychro takie, samekosci;) pytałam weta powiedział z e ejst ok;) Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 AnkaG napisał(a):Nie wysłałaś. No ale nie ma potrzeby. W przyszłym tygodniu po pracy wpadnę odebrać i kaskę dać :) Pink napisał(a):To juz dobrze czyli spoko :multi: 6.600 - kawal chlopa :evil_lol: zuzolandia napisał(a):tyle co moja Fruziolinda :evil_lol::evil_lol: na kłopotki z pęcherzem sprawdza sie spozywanie zurawiny --- sok do kupienia w aptece bądz suszona .Jako ze FRuzia ma klopotki struwitowe i bardzo często łapała zapl pęcherza zurawinka sie u nas sprawdzila a ze suszona jest smaczna to dostaje ja zamiast przysmaków kilka razy dizennie po 2-3 kuleczki :lol: mizianko dla chłopaków :loveu: Zakupimy dziękujemy:) Quote
Tekla64 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 pewnie ze kawal chlopa , fajnie ze razem z rosnieciem i dzie tez w wage , to juz spokojniejsza jestes co? no i dobrze ze nic powaznego z tym pecherzem, moiwlam ze peirdulka ale sprawdzic trzeba bylo ja sie ciesze a zurawinke spokojnie mosesz muz apodawac skoro maluch wrazliwy lepiej unkac niz leczyc Quote
zerduszko Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 (edited) Brak spacerów... współczuję. Ale tak od razu USG mu robili? :razz: To teraz sobie wyobraź ile mój kot dostawał ważąc 500g :flaming:kiedy teraz nie ważąc 4 kg dostaje 1/4 małej tabletki. Edited March 22, 2013 by zerduszko Quote
AnkaG Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 No jak nie jak tak. Pisałam, że muuuszę zobaczyc :) Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 zerduszko napisał(a):Brak spacerów... współczuję. Ale tak od razu USG mu robili? :razz: To teraz sobie wyobraź ile mój kot dostawał ważąc 500g :flaming:kiedy teraz nie ważąc 4 kg dostaje 1/4 małej tabletki. Tak od razu, najpierw obmacali potem połozyli i usg. W domu sie Fix wyszaleje;) Biedny Tazzman :razz::) Matko masakra z tym dziabaniem tabletek AnkaG napisał(a):No jak nie jak tak. Pisałam, że muuuszę zobaczyc :) :) zapraszamy w sumie;) Quote
AnkaG Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Saththa napisał(a): :) zapraszamy w sumie;) W sumie dziękujemy Quote
marako Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Saththa napisał(a):Matko masakra z tym dziabaniem tabletek Nie martw się, mi się nie chce pójść do lekarza po receptę na euthyrox po 25 mg, więc kroję sobie tabletki Grace, które mają 200 mg i średnicę chyba też ze 4 mm. Zawijam każdy okruszek w folię i tak wsuwam przez tydzień obiecując sobie, że to była ostatnia krojona, że w końcu pójdę do lekarza (i tak już od kilku miesięcy kroję). Quote
ulana Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 No to posiedzicie sobie aromatycnie... E, to mały wyrósł już i te siekacze - dorośleje. :) Ja swoje tabletki takie małe 5 mm dzielę na 4 wielkim nożem do warzyw - najlepiej się sprawdza, hihi. Mąż nie może wyjść z podziwu co to kobiety nie wymyślą. :) Quote
malawaszka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 marako napisał(a):Zawijam każdy okruszek w folię i tak wsuwam przez tydzień no dobraaa a teraz może głupio zapytam - w jaką folię i czy z tą folią wsuwasz??? :oops: Quote
marako Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 W aluminiową, bo taką mam pod ręką. A zawijam, żeby nie zgubić, bo 1/8 takiej tableteczki to okruszek. Oczywiście odwijam co rano jedną folijkę i zażywam zawartość, bez folii. Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Marako- do lekarza a nie psu zjadasz :) Ulana- tez własnie do warzyw noża używam :) Quote
malawaszka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 marako napisał(a):W aluminiową, bo taką mam pod ręką. A zawijam, żeby nie zgubić, bo 1/8 takiej tableteczki to okruszek. Oczywiście odwijam co rano jedną folijkę i zażywam zawartość, bez folii. ech no trochę szkoda bo przez chwilę pomyślałam, że jest jakaś folia, którą można np zamiast kapsułek używać :splat: Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 malawaszka napisał(a):ech no trochę szkoda bo przez chwilę pomyślałam, że jest jakaś folia, którą można np zamiast kapsułek używać :splat: Kurde mogłas powiedzieć to bym nie wyrzucała kapsułek po kreonie Tazzmanowym :lol: bo on tylko środek :) ze 100 juz bym miała;) Quote
Fides79 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Waszka, Ty to masz pomysły :lol: Sandra dobrze, ze Fixowi nic poważnego nie dolega, dzielenia tableteczek nie zazdraszczam, znam ten ból nie pamiętam ile mój F ważył jak do mnie trafił, ale Fix to jeszcze maluszek, więc pewnie i ciałka z czasem nabierze Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Fides79 napisał(a):Waszka, Ty to masz pomysły :lol: Sandra dobrze, ze Fixowi nic poważnego nie dolega, dzielenia tableteczek nie zazdraszczam, znam ten ból nie pamiętam ile mój F ważył jak do mnie trafił, ale Fix to jeszcze maluszek, więc pewnie i ciałka z czasem nabierze nabierze nabierze, przeciez jeszcze urosnie :) Quote
malawaszka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Saththa napisał(a):Kurde mogłas powiedzieć to bym nie wyrzucała kapsułek po kreonie Tazzmanowym :lol: bo on tylko środek :) ze 100 juz bym miała;) no mogłaś mogłaś :watpliwy: Fides79 napisał(a):Waszka, Ty to masz pomysły :lol: no kurde bo byłoby to dla mnie jak gwiazdka z nieba - aż dziw, że czegoś takiego jeszcze nikt nie wyprodukował, albo wyprodukował tylko ja o tym nie wiem :roll: Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 malawaszka napisał(a):no mogłaś mogłaś :watpliwy: Spoko Tazzman ma zjeśc jesczze do konca jedno opakowanie jakieś 40 sztuk zostało, pozbierac Ci?? Quote
Fides79 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 no kurde bo byłoby to dla mnie jak gwiazdka z nieba - aż dziw, że czegoś takiego jeszcze nikt nie wyprodukował, albo wyprodukował tylko ja o tym nie wiem :roll: kiedys do leków robionych na receptę były takie kapsułki, wyglądały jak robione z opłatka, tylko strasznie duze to było, wielkości 50gr a czy teraz tez robią takie ustrojstwo i czy mozna to sobie tak po prpstu kupić to nie mam pojęcia musiałabym mojego M podpytac, może by wiedział Quote
Doginka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Saththa napisał(a):zdrowy!!! zupełnie zdrowy!! Jezu jak się ciesze normalnie sie zryczałam jak skończyłam z wetem gadac :loveu: Morfologia , tli, cpl nerki, wątroba, b12 i foliowy wszystko jest cudowne :loveu: zadnych infekcji nic :loveu: Matko ale mi ulżyło :mdleje: Jezu jak się cieszę :laola: Rewelacyjna wiadomość:multi::klacz: Ja od razu wiedziałam, jak tylko napisałaś, że Fix sika dużo, ze to zapalenie pęcherza, albo cewki moczowej - moje to przechodziły;-) W takiej sytuacji połówka furaginu (pół tabletki) 2x dziennie przez 10 dni i wszystko wracało do normy;-) A jak była krew w moczu, to małego strasznie musiało boleć - nawet jak tego nie pokazywał:sad: Quote
Saththa Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 to nie bardzo wg tego co rozmawiałam to byla krew w moczu. bo to nie były paski czerwieni. on sikał na czerwono po prostu ;) hmmm nie wiem czy go bolało... u weta nie wykazał zeby go bolało. :niewiem: Quote
Recommended Posts