Jump to content
Dogomania

Gryfik i Dandi,ślepa Viktoria, Liszka, staruszek Dyzio z Krzyczek&Jacuś z Krzyczek

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alpina napisał(a):

Mnie powalił ten /ta ....
Normalnie mnie rozłożyło na łopatki...
Bez namysłu wzięłabym bidulka..

tak?
to jutro zadzwonię do Ciebie Alpino-wiem już wszystko-powiem więcej-gadam z kobietą, która mieszka w Daeojon w Korei Północnej-ona tam jeździ pomagac do tego schroniska nawet-(pochodzi z Amsterdamu)to jest połowa sukcesu-druga połowa to pieniążki-ale mając już takie rzeczy przygotowane jak kobietę która tam jeździ-zna psy i tak dalej to na litośc boską kasa nie może nam pokrzyżowac planów! Alpino! wiem ile kwarantanna - wszystko!

Posted

Oktawia dzięki za wiadomości...
Z tego co mówisz trzebaby liczyć za psiaczka ok.2000PLN
Nie powiem, że to niemożliwe ale ....
Kurka, nie planowałam takiego wydatku na następnego psa..
Ani w ogóle następnego ale jak się zobaczy te bidy i spojrzy w oczy...
Pomyślę Oktawia na spokojnie - porozmawiam z TZ-tem - on też się musi zgodzić ...
Szkoda, że ludzie którzy chcą kupić psa nie wiedzą o tamtych w Korei - może znalazłby się ktoś, kto zapłaciłby więcej i uratował tym samych choć jednego od cierpienia i przerażającej śmierci...

Posted

[quote name='Medorowa']
Ale cudeńka... :placz::placz:...:angryy:
Ten mnie całkowicie rozczulił...:loveu:
http://i22.tinypic.com/2d7tt0j.jpg

Witaj Oktawio:p
dawno nas nie było, ale obiecujemy poprawę:p

Witaj Medorowa!
wiem-śliczne są maluszki z Korei-dajesz 500-700 EURO czekasz 3 miesiące obowiązującej kwarantanny i jest Twój. Wiem już wszystko odnośnie adopcji do UE. Nawiązałam stosunki z Koreą Północną-jeszcze tam mnie nie było.Poważnie mówię-taka garstka osób, które ratują i pomagają w adopcjach tych biedaków czekających na zagładę, która jest nieunikniona.
ja myślę:mad:;)

Posted

Kupcie sobie marcowy numer-na pewno już jest w kioskach- "Przyjaciel Pies" - będzie tam spory artyk. o domach tymczasowych-będzie wzmianka o nas-zapraszam:lol::lol::lol:

"Alternatywa dla schroniska

Największą grupę mieszkańców przepełnionych polskich schronisk stanowią kudelki. Często chore, zdziczałe, spędzają tam po kilka lat. Z każdym dniem pobytu w placówce maleje ich szansa na adopcję. Jedyną nadzieją dla tych psów stają się domy tymczasowe.
Sytuacja w polskich schroniskach dla zwierząt od lat jest utrapieniem nie tylko dla pracowników tychże placówek, także dla administracji państwowej, ale przede wszystkim dla wolontariuszy. Główny Inspektorat Weterynarii w raporcie za rok 2003 (najnowszy z opublikowanych na stronie internetowej tego organu) podaje, że tylko schronisko w Mielcu nie borykało się z problemem przepełnienia (na koniec 2003 r. przebywało tam 513 psów na 600 przewidzianych miejsc). Reszta polskich schronisk przekroczyła normę o kilka,
a nawet kilkaset procent!

W warunkach, kiedy w jednym boksie zamiast dwóch psów przebywa pięć, dochodzi często do sytuacji kryzysowych: psy zagryzają się, zabierają sobie nawzajem karmę, skazując najsłabsze osobniki na pewną śmierć. Zwierzęta mieszkające w przepełnionym boksie walczą także
o każdą formę kontaktu z człowiekiem.
Przepełnienie wpływa również niekorzystnie na samą adopcję psów. Człowiek przychodzący do schroniska chciałby się czegokolwiek dowiedzieć o zwierzęciu, które zamierza przyjąć pod swój dach. Często, niestety, nikt nie jest w stanie udzielić mu informacji na ten temat.
Dlatego właśnie tak ważni w schroniskach są wolontariusze, którzy, zajmując się psami, mogą więcej powiedzieć o zachowaniu podopiecznych – o ich charakterze, nawykach, przyjemnościach i lękach. To jednak także nie daje stuprocentowo zadowalającej oceny psa. Dlatego właśnie powstała inicjatywa domów tymczasowych................"

Cały artykuł dostępny jest w aktualnym numerze Przyjaciela Psa.

Posted

[quote name='oktawia6']Witaj Medorowa!
wiem-śliczne są maluszki z Korei-dajesz 500-700 EURO czekasz 3 miesiące obowiązującej kwarantanny i jest Twój. Wiem już wszystko odnośnie adopcji do UE. Nawiązałam stosunki z Koreą Północną-jeszcze tam mnie nie było.Poważnie mówię-taka garstka osób, które ratują i pomagają w adopcjach tych biedaków czekających na zagładę, która jest nieunikniona.
ja myślę:mad:;)
W najbliższym czasie nie planuję już kolejnego pieska;) Choć zdążyłam się przekonać, jak życie weryfikuje plany;):evil_lol::evil_lol:

Fajnie by było pomóc tym biedakom:-(:-(:-( Oktawio, czy planujkecie coś w tym kierunku????:razz:

Jak mówiłam, tak robię;):evil_lol:

Posted

Medorowa-tak-tylko trzeba zebrac pierw taką kwotę by przed masakrą uratowac!

Zaś co do newsów: w przyszłym tygodniu Sikoria, Gryfik, Dandi i Liszka jedziemy do salonu fryzjerskiego (szkoda, że Sikoria nie ma włosa Dobermana-tylko wymagający włos do regularnego strzyżenia-byłoby do przodu choc z tym:evil_lol:)
W przyszłym tygodniu planuję również zdjęcie kamienia nazębnego Sikorii-trzeba zrobic porządek z tym syfem.

Posted

Narazie kupilam,bo przegladajac gazete w In Medio dojrzalam Ciebie i maluchy !! Maz mi zrobil wlasnie kawke i zaraz sobie poczytam.Widzialam Sikorie ! Kawal wspanialej roboty zrobilas ! O artykule napisze potem.

Posted

dzięki Furcia:lol:
i jeszcze 2 zdjęcia Dyziunia, na szybko uchwycone-gdyż Dyzio po spacerku szybko biegnie do kuchni na jedzenie-nie ma czasu na nic wtedy-jedzenie musi byc wcześniej naszykowane dla niego-jak przyjdzie to od razu stawiam miseczkę (tak to wymyśliłam) bo inaczej domaga się przy nakładaniu że słychac go do parteru-teraz już nie bo go przecwaniłam:evil_lol:-biegnie i od razu myk stawiam (bo nakładam tuż przed wyjściem:eviltong:).

Dyzio nadal kąpiele lecznicze, nadal specjalisyczna karma Hills'a w puszkach, nadal Encorton, nadal krople do jedzenia-krople do oczu bez zmian-do końca życia.

Oto Dyziunio-dzisiaj padało ostro-więc ma czapeczkę:loveu: :

Posted

dziękuję dziewczęta:lol:
Iza-doczytałam Twoje pytanie o apetycie Dyzia po sterydach: on zasuwa do miski! rwie wręcz-ale tak było od początku więc:):)

a mam coś dla Was-prawdziwy hit miesiąca-starsze zdjęcie Grysi:evil_lol::

i jeszcze piękny-bajkowy obraz:

Posted

oktawia6 napisał(a):

a mam coś dla Was-prawdziwy hit miesiąca-starsze zdjęcie Grysi:evil_lol::

O dżizas :crazyeye: jakie to zdjęcie jest wyrąbiste :loveu: Grysiula :buzi: