misiaczek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 A nie powinnaś wsadzić łapki tam gdzie zaznaczyłam??? ;) :evil_lol: Quote
Alpina Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 :oops::oops::oops: Próbowałam ale ten dolny pasek się dziwnie wygina... Wieczorem znowu spróbuję tak jak zaznaczyłaś na rysunku bo nie chcę wyjść na gamonia przed TZ -tem...:evil_lol: Quote
Korenia Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Alpina czy ty tego kagańca używasz na codzien? Quote
Alpina Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Nie.. Raczej okazyjnie... Asty mają skórzane jak wychodzą między ludzi... Quote
Korenia Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='Alpina']Nie.. Raczej okazyjnie... Asty mają skórzane jak wychodzą między ludzi... To dobrze, pytaałam się, bo nie wyobrażam sobie, żeby pies spędzał w takim kagańcu dłużej niż wizyta u weta, czy jazda autobusem.. Twoja sucz ma dobrze założone ;) Zobacz http://www.allegro.pl/item314564881_szelki_treningowe_pociagowe_skorzane_producent.html Quote
Alpina Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Dzięki :multi: A już myślałam że głąb kompletny jestem...:roll: Właśnie tak się zastanawiałam po co tam są te dwa kółka :???: a to do ciągnięcia np.sanek...Hyyymmmm..No raczej jak ma już coś lub kogoś ciągnąć, to najprędzej mnie piętami po trawie, jak Byśka zobaczy kota...;) Żartuję,oczywiście, Bysia jest bardzo grzeczna i nie ciągnie ...(jak nie ma kici na horyzoncie ):diabloti: Oktawia czyli to są szele treningowe...:) Quote
misiaczek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Alpina napisał(a)::oops::oops::oops: Próbowałam ale ten dolny pasek się dziwnie wygina... Wieczorem znowu spróbuję tak jak zaznaczyłaś na rysunku bo nie chcę wyjść na gamonia przed TZ -tem...:evil_lol: Hi hi...czyli dobrze były założone szeleczki ;).Też mi przez myśl przeszło,że jak tam wsadzisz nogi,to pasek może się wyginać.Ale z drugiej strony jak to blondynka,wytłumaczyłam sobie,że skoro ja moim wsadzam tam nogi to i Twój tam mieć wsadzone powinien ;):evil_lol:. Mam nadzieję,ze Okta nas nie przechrzci za offa :). Quote
Alpina Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Eeee tam zaraz offa... Przecież te szelki od niej kupiłam... I nie dostałam instrukcji obsługi...:evil_lol::evil_lol:;) Korenia dobrze że czuwasz, bo mi się psisko znarowiło po tych przymiarkach i jak zobaczyła, że znów niosę szelki, to zaczęła warczeć i ostentacyjnie dała dyla do drugiego pokoju...:evil_lol: Quote
Korenia Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='Alpina']Korenia dobrze że czuwasz, bo mi się psisko znarowiło po tych przymiarkach i jak zobaczyła, że znów niosę szelki, to zaczęła warczeć i ostentacyjnie dała dyla do drugiego pokoju...:evil_lol: Heh ;) Lepiej dać dyla :evil_lol: Moja tak robi jak niosę jej 'jesionkę' - nienawidzi jej, ale niestety musi chodzić jak jest zimno ;) Quote
oktawia6 Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 to się wyjaśniło z szeleczkami:evil_lol: nie do wiary co przed chwilą znalazłam ja pierd.... jestem w szoku chyba mi gorączka zaraz się powyższy i tak jestem chora-to nieprawdopodobne jak znalazłam to.... te psy są w .....Chinach.....czekają na dom: zapytałam się gdzie dokładnie one są czy w Korei czy Seulu-nawet Krzyczki są rajem w porównaniu z Chinami. nie wiem czy ktoś je weźmie na targ i sprzeda na kilogramy, czy też jako całe po wrzeniu sprzeda jako z rusztu. ciekawe jaką odpowiedź jutro dostanę-te dziewczyny ratują podobno psy z Korei. Quote
oktawia6 Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 180 psów pilnie czekają na domy-mało czasu mają-czeka je eksterminacja: są w schrosniku.....w Chinach w: Daejeon Animal Shelter Quote
Alpina Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Booosze..:-(:-(:-(:-(:-( Jak je można uratować??? Quote
furciaczek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Boze.... co mozna zrobic?? Czy w ogole mozna cos zrobic?? Quote
oktawia6 Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Furcia - znasz angielski -zalogowałam się tam i piszę też po angielsku-tak samo jako Oktawia-próbuję-próbuj i Ty, dawaj rejestruj się: http://www.animalrescuekorea.org/forums/showthread.php?t=348&goto=newpost uważam, że również organizacje zagraniczne powinny wziąc udział w wywozie tych wspaniałych biednych miniaturek-czeka je eksterminacja-czas mają do listopada b.r. zobaczcie jeszcze to: The Daejeon shelter The Daejeon shelter no trzeba coś zrobic! Quote
Alpina Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Oktawia ja się boję nawet tam zaglądać ...O nie... A za Anabellę masz łomot ode mnie...Niedawno byłam tam... I nie wiem kiedy teraz będę mogła się tam znowu wyrwać bo to kawał drogi ode mnie:placz: Sunia grzałaby już doopkę w domu... Quote
furciaczek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Zarejestrowalam sie kochana.... tradycyjnie w serce zapadl mi maly czarny nienajmlodszy psiul:placz: Czemu te Chiny tak daleko...i kto wymyslil kwarantanne:placz: Quote
oktawia6 Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 furciaczek napisał(a): Zarejestrowalam sie kochana.... tradycyjnie w serce zapadl mi maly czarny nienajmlodszy psiul:placz: Czemu te Chiny tak daleko...i kto wymyslil kwarantanne:placz: już Cię przywitałam:razz: to South Korea nie Chiny - no patrz ale róźnica.....bo to same piekło słuchaj Furcia ten czarny to Gryfonik Brukselski:placz:nie mogę-dośc że jestem chora to dodatkowo fioł mnie dopadł-one czekają na zagładę-wszystkie-Furcia.... Quote
furciaczek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Matko swieta ile tych bidul tam jest:placz: W glowie mi sie nie miesci... naprawde cos okropnego...chiny, korea co za roznica?? Jaka przyszlosc je czeka??:placz: Widzialam juz ze mnie przywitalas:loveu: Cholercia... faktycznie trzeba chyba zaalarmowac organizajce miedzynarodowe... Quote
oktawia6 Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 furciaczek napisał(a): Matko swieta ile tych bidul tam jest:placz: W glowie mi sie nie miesci... naprawde cos okropnego...chiny, korea co za roznica?? Jaka przyszlosc je czeka??:placz: Widzialam juz ze mnie przywitalas:loveu: Cholercia... faktycznie trzeba chyba zaalarmowac organizajce miedzynarodowe... to tak jakbyś powiedziała: Chrcynno a Krzyczki!:diabloti::placz:-ale róźnica-tylko w cholernej nazwie. organizacje-powinny pomóc! dobre organizacje-z dobrym transportem-bo te psy nie są w dobrej kondycji-ten Mopsik któy leżał i nie mógł się podnieśc-rany Furcia ten Gryfonik Brukselski Pekińczyki, po co ja chodziłam po necie:placz:mogłam sobie szkołę wizaży oglądac a nie psy w Korei-no patrz.... dzisiaj mi polak odpisał!:lol:spodziewam się więcej info od niego-robi się światełko w tunelu Quote
Maupa4 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 To kombinuj Kochana, kombinuj ... jeszcze nie wyciągałyśmy psów z Korei ale ... zawsze jest ten pierwszy raz. Quote
furciaczek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Widzialam i naprawde zaskoczyl mnie ten Malinkov... miejmy nadzieje ze bedzie potrafil podac nam jakies potrzebne info... Siedze tam teraz i poczytuje... ehhhh.... Oktawio Ty sie zapewne bardziej orientujesz...ja to tylko tak ogolnie szperam na necie w tych sprawach:oops: Czy tu w UK dzialaja jakies organizacje ktore moglyby pomoc?? Jesli tak to moge osobiscie sie z jakims przedstawicielem spotkac, porozmawic...no nie wiem sama... Quote
oktawia6 Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 [quote name='Maupa4'] To kombinuj Kochana, kombinuj ... jeszcze nie wyciągałyśmy psów z Korei ale ... zawsze jest ten pierwszy raz. Maupo wierzę i pilę-nie może się nie udac:shake: Boże potem eksterminacja miniaturek, ja pierdzielę-, no zobacz: A song for dogs in China video for dogs killed in China rok temu mieli rozkaz wybicia wszystkich psów w kraju- Korea: ich przysłowie: Koreańskie i Chińskie Metody: Więcej bólu=więcej adrenaliny = bardziej smakuje! Dogs in South Korea kimchi Dog Market in South Korea wszystkie: Pekińczyki, Shih-Tsu, Gryfoniki, Mopsiki i Buldożki-idę napic się wody:shake: Quote
oktawia6 Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 furciaczek napisał(a): Widzialam i naprawde zaskoczyl mnie ten Malinkov... miejmy nadzieje ze bedzie potrafil podac nam jakies potrzebne info... Siedze tam teraz i poczytuje... ehhhh.... Oktawio Ty sie zapewne bardziej orientujesz...ja to tylko tak ogolnie szperam na necie w tych sprawach:oops: Czy tu w UK dzialaja jakies organizacje ktore moglyby pomoc?? Jesli tak to moge osobiscie sie z jakims przedstawicielem spotkac, porozmawic...no nie wiem sama... muszę jutro Canis się zapytac z Niemiec-dziś już przesłałam jej link do tej strony-wcale się nie orientuję Furciu do końca: wiem ile za kg psa na targu, jak się obdziera ze skóry, palnikuje a takich ino jak zagraniczne (najlepsze oganizacje) to jeszcze nie wiem: muszę i tego się wywiedziec.Wiem, że Canis z Niemiec to na pewno-ją znam. reszta jest róźnie: niby organizacja a pcha się by poem opchnąc i na handel-też mi róźne ciekawostki opowiadała:shake: Quote
furciaczek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Pogrzebie tez na wlasna reke...a noz cos znajde... K*** nie moge takich rzeczy ogladac..... nie na moje nerwy... Quote
oktawia6 Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 to zobacz jeszcze tego pieska od rusztu ocalonego: zobacz tego również: następne uratowane od rusztu: uwierzcie lub nie-one też uratowane od tortur: Quote
Recommended Posts