Jump to content
Dogomania

Gryfik i Dandi,ślepa Viktoria, Liszka, staruszek Dyzio z Krzyczek&Jacuś z Krzyczek

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:oops::oops::oops:
Próbowałam ale ten dolny pasek się dziwnie wygina...
Wieczorem znowu spróbuję tak jak zaznaczyłaś na rysunku bo nie chcę wyjść na gamonia przed TZ -tem...:evil_lol:

Posted

Dzięki :multi:
A już myślałam że głąb kompletny jestem...:roll:
Właśnie tak się zastanawiałam po co tam są te dwa kółka :???: a to do ciągnięcia np.sanek...Hyyymmmm..No raczej jak ma już coś lub kogoś ciągnąć, to najprędzej mnie piętami po trawie, jak Byśka zobaczy kota...;) Żartuję,oczywiście, Bysia jest bardzo grzeczna i nie ciągnie ...(jak nie ma kici na horyzoncie ):diabloti:
Oktawia czyli to są szele treningowe...:)

Posted

Alpina napisał(a):
:oops::oops::oops:
Próbowałam ale ten dolny pasek się dziwnie wygina...
Wieczorem znowu spróbuję tak jak zaznaczyłaś na rysunku bo nie chcę wyjść na gamonia przed TZ -tem...:evil_lol:

Hi hi...czyli dobrze były założone szeleczki ;).Też mi przez myśl przeszło,że jak tam wsadzisz nogi,to pasek może się wyginać.Ale z drugiej strony jak to blondynka,wytłumaczyłam sobie,że skoro ja moim wsadzam tam nogi to i Twój tam mieć wsadzone powinien ;):evil_lol:.
Mam nadzieję,ze Okta nas nie przechrzci za offa :).

Posted

Eeee tam zaraz offa...
Przecież te szelki od niej kupiłam...
I nie dostałam instrukcji obsługi...:evil_lol::evil_lol:;)
Korenia dobrze że czuwasz, bo mi się psisko znarowiło po tych przymiarkach i jak zobaczyła, że znów niosę szelki, to zaczęła warczeć i ostentacyjnie dała dyla do drugiego pokoju...:evil_lol:

Posted

[quote name='Alpina']Korenia dobrze że czuwasz, bo mi się psisko znarowiło po tych przymiarkach i jak zobaczyła, że znów niosę szelki, to zaczęła warczeć i ostentacyjnie dała dyla do drugiego pokoju...:evil_lol:
Heh ;) Lepiej dać dyla :evil_lol: Moja tak robi jak niosę jej 'jesionkę' - nienawidzi jej, ale niestety musi chodzić jak jest zimno ;)

Posted

to się wyjaśniło z szeleczkami:evil_lol:

nie do wiary co przed chwilą znalazłam ja pierd.... jestem w szoku chyba mi gorączka zaraz się powyższy i tak jestem chora-to nieprawdopodobne jak znalazłam to....

te psy są w .....Chinach.....czekają na dom:

zapytałam się gdzie dokładnie one są czy w Korei czy Seulu-nawet Krzyczki są rajem w porównaniu z Chinami. nie wiem czy ktoś je weźmie na targ i sprzeda na kilogramy, czy też jako całe po wrzeniu sprzeda jako z rusztu.
ciekawe jaką odpowiedź jutro dostanę-te dziewczyny ratują podobno psy z Korei.

Posted

Furcia - znasz angielski -zalogowałam się tam i piszę też po angielsku-tak samo jako Oktawia-próbuję-próbuj i Ty, dawaj rejestruj się:

http://www.animalrescuekorea.org/forums/showthread.php?t=348&goto=newpost

uważam, że również organizacje zagraniczne powinny wziąc udział w wywozie tych wspaniałych biednych miniaturek-czeka je eksterminacja-czas mają do listopada b.r.

zobaczcie jeszcze to:
The Daejeon shelter

The Daejeon shelter

no trzeba coś zrobic!

Posted

Oktawia ja się boję nawet tam zaglądać ...O nie...

A za Anabellę masz łomot ode mnie...Niedawno byłam tam...
I nie wiem kiedy teraz będę mogła się tam znowu wyrwać bo to kawał drogi ode mnie:placz: Sunia grzałaby już doopkę w domu...

Posted

furciaczek napisał(a):

Zarejestrowalam sie kochana.... tradycyjnie w serce zapadl mi maly czarny nienajmlodszy psiul:placz: Czemu te Chiny tak daleko...i kto wymyslil kwarantanne:placz:

już Cię przywitałam:razz:
to South Korea nie Chiny - no patrz ale róźnica.....bo to same piekło
słuchaj Furcia ten czarny to Gryfonik Brukselski:placz:nie mogę-dośc że jestem chora to dodatkowo fioł mnie dopadł-one czekają na zagładę-wszystkie-Furcia....

Posted

Matko swieta ile tych bidul tam jest:placz: W glowie mi sie nie miesci... naprawde cos okropnego...chiny, korea co za roznica?? Jaka przyszlosc je czeka??:placz:

Widzialam juz ze mnie przywitalas:loveu:

Cholercia... faktycznie trzeba chyba zaalarmowac organizajce miedzynarodowe...

Posted

furciaczek napisał(a):

Matko swieta ile tych bidul tam jest:placz: W glowie mi sie nie miesci... naprawde cos okropnego...chiny, korea co za roznica?? Jaka przyszlosc je czeka??:placz:

Widzialam juz ze mnie przywitalas:loveu:

Cholercia... faktycznie trzeba chyba zaalarmowac organizajce miedzynarodowe...

to tak jakbyś powiedziała: Chrcynno a Krzyczki!:diabloti::placz:-ale róźnica-tylko w cholernej nazwie.
organizacje-powinny pomóc! dobre organizacje-z dobrym transportem-bo te psy nie są w dobrej kondycji-ten Mopsik któy leżał i nie mógł się podnieśc-rany Furcia ten Gryfonik Brukselski Pekińczyki, po co ja chodziłam po necie:placz:mogłam sobie szkołę wizaży oglądac a nie psy w Korei-no patrz....
dzisiaj mi polak odpisał!:lol:spodziewam się więcej info od niego-robi się światełko w tunelu

Posted

Widzialam i naprawde zaskoczyl mnie ten Malinkov... miejmy nadzieje ze bedzie potrafil podac nam jakies potrzebne info...
Siedze tam teraz i poczytuje... ehhhh....

Oktawio Ty sie zapewne bardziej orientujesz...ja to tylko tak ogolnie szperam na necie w tych sprawach:oops:
Czy tu w UK dzialaja jakies organizacje ktore moglyby pomoc?? Jesli tak to moge osobiscie sie z jakims przedstawicielem spotkac, porozmawic...no nie wiem sama...

Posted

[quote name='Maupa4']
To kombinuj Kochana, kombinuj ... jeszcze nie wyciągałyśmy psów z Korei ale ... zawsze jest ten pierwszy raz.

Maupo wierzę i pilę-nie może się nie udac:shake:
Boże potem eksterminacja miniaturek, ja pierdzielę-, no zobacz:

A song for dogs in China

video for dogs killed in China

rok temu mieli rozkaz wybicia wszystkich psów w kraju-

Korea:

ich przysłowie:
Koreańskie i Chińskie Metody:
Więcej bólu=więcej adrenaliny
= bardziej smakuje!

Dogs in South Korea kimchi

Dog Market in South Korea

wszystkie: Pekińczyki, Shih-Tsu, Gryfoniki, Mopsiki i Buldożki-idę napic się wody:shake:

Posted

furciaczek napisał(a):

Widzialam i naprawde zaskoczyl mnie ten Malinkov... miejmy nadzieje ze bedzie potrafil podac nam jakies potrzebne info...
Siedze tam teraz i poczytuje... ehhhh....

Oktawio Ty sie zapewne bardziej orientujesz...ja to tylko tak ogolnie szperam na necie w tych sprawach:oops:
Czy tu w UK dzialaja jakies organizacje ktore moglyby pomoc?? Jesli tak to moge osobiscie sie z jakims przedstawicielem spotkac, porozmawic...no nie wiem sama...

muszę jutro Canis się zapytac z Niemiec-dziś już przesłałam jej link do tej strony-wcale się nie orientuję Furciu do końca: wiem ile za kg psa na targu, jak się obdziera ze skóry, palnikuje a takich ino jak zagraniczne (najlepsze oganizacje) to jeszcze nie wiem: muszę i tego się wywiedziec.Wiem, że Canis z Niemiec to na pewno-ją znam.
reszta jest róźnie: niby organizacja a pcha się by poem opchnąc i na handel-też mi róźne ciekawostki opowiadała:shake: