Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 9 882zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Riko i Puszka to super rozkoszne kociaki. Puszka niby mniejsza, ale w kaszę sobie dmuchać nie da, coraz fajniej bawią się razem. Verze na razie nie robię fotek, bo najczęściej siedzi w swojej budce w drapaku. Czasem wychodzi, ale wczoraj się trochę zestresowała, bo musiałam jej podać tabletkę na odrobaczenie i krople na pchełki. Ale daje się głaskać, tylko bardzo się boi. 

puszka1.jpg

puszka2.jpg

puszka3.jpg

rikopuszka.jpg

rikopuszka1.jpg

• Like 3
Posted

A tyle miejsca mają kotki do brykania 🙂

Tam kuweta stoi dla Very, żeby w razie czego miała blisko (ma miejscówkę w tym brązowym drapaku). Vera na pewno je, bo wstawiam jej małą miseczkę do budki i ubywa 🙂

rikopuszka2.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 9.10.2022 o 12:30, DORA1020 napisał:

od kwoty 443zł odpisuję 364zł/z mojego bazarku,było 464zł,100zł wpłaciłam do Murki/

Zostaje zadłużenie za karmę : 79zł

Do tej kwoty dopisuję kolejne 160zł za karmę,razem:239zł

minus z bazarku  34zł . Dług za karmę wynosi obecnie: 205zł

Pozostałą kwotę z bazarku 150zł  wpłaciłam dzisiaj do Murki.

Posted

Puszka, Riko i Vera dziś zostały zaszczepione. Wetka niestety nie dała rady wstąpić na tygodniu, była totalnie zarobiona i musiałam podjechać z ferajną do niej. Wg niej Puszka ma ok. 4 miesiące, Riko ok. 6 miesięcy, a Very nie chciałyśmy stresować, ale sądząc po wielkości to ok. 5-6 miesięcy.

Porobiłam trochę fotek; Riko i Puszka są gotowe do adopcji, zabawowe, miziaste, mruczące. Vera potrzebuje jeszcze trochę czasu. 

puszka4.jpg

puszka5.jpg

puszka6.jpg

puszka7.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 21.10.2022 o 23:47, agat21 napisał:

Murko, czy nie wpłynęła kasa na koty Dory do Ciebie? 😕 Wpłacałam już z półtora tygodnia temu... 

Wpłynęła ❤️ Dziękuję ❤️

Na koniec miesiąca będę robić podsumowanie i rozliczenie.

Posted

Od  bakusiowej      dostałam 150zł na wyróżnienie ogłoszeń,bardzo dziekuję🙂

i 100zł  od dogomaniaczki pomagającej szczebrzeszyniakom,bardzo dziekuję🙂

pieniądze te wysłałam do Jaagi na sterylizację kotki.

• Like 1
Posted

Kofik - teraz przemianowany na Tofika, bo to taki słodki kotek - jest już w trzecim DT. I to ten właśnie dom zadbał o przebadanie kocurka. Przyjechał bardzo zarobaczony i z katarem. Przy dokładniejszym badaniu okazało się, że występuje u niego wada genetyczna - zespolenie wrotno-oboczne. To dlatego mimo wielkiego apetytu był taki chudy. Teraz dopiero udało mu się przytyć 30 dkg. Kotek okazał się też młodszy niż myślałyśmy - ma jakieś 2 lata, a nie 5-7. Dzisiaj miał jeszcze przejść tomografię, aby potwierdzić diagnozę na podstawie USG. Jeżeli jest to faktycznie zespolenie wrotno-oboczne, to Tofik będzie musiał być operowany. Do tej pory wszystkie koszty (1500 zł) pokryła dziewczyna z DT, biorąc w tym celu dodatkowe zlecenia, ale dojdzie jeszcze tomografia, operacja...Może jakaś zrzutka? Kotek jest młody i przemiły, DT określa go jako koci ideał.

• Like 1
Posted
Dnia 24.10.2022 o 23:03, Isabel napisał:

Kofik - teraz przemianowany na Tofika, bo to taki słodki kotek - jest już w trzecim DT. I to ten właśnie dom zadbał o przebadanie kocurka. Przyjechał bardzo zarobaczony i z katarem. Przy dokładniejszym badaniu okazało się, że występuje u niego wada genetyczna - zespolenie wrotno-oboczne. To dlatego mimo wielkiego apetytu był taki chudy. Teraz dopiero udało mu się przytyć 30 dkg. Kotek okazał się też młodszy niż myślałyśmy - ma jakieś 2 lata, a nie 5-7. Dzisiaj miał jeszcze przejść tomografię, aby potwierdzić diagnozę na podstawie USG. Jeżeli jest to faktycznie zespolenie wrotno-oboczne, to Tofik będzie musiał być operowany. Do tej pory wszystkie koszty (1500 zł) pokryła dziewczyna z DT, biorąc w tym celu dodatkowe zlecenia, ale dojdzie jeszcze tomografia, operacja...Może jakaś zrzutka? Kotek jest młody i przemiły, DT określa go jako koci ideał.

Jesli chcecie info odnośnie tej wady i miejsca gdzie warto operować, to dzwońcie. To nie trzeba potwierdzac  drogą tomografią. To raczej wyciąganie kasy. Wystarczy zbadać poziom amoniaku za 50-80 zł.  Usuniecie wady operacyjne kosztuje ok 4000 zl.

Posted
Dnia 25.10.2022 o 10:23, Jaaga napisał:

Jesli chcecie info odnośnie tej wady i miejsca gdzie warto operować, to dzwońcie. To nie trzeba potwierdzac  drogą tomografią. To raczej wyciąganie kasy. Wystarczy zbadać poziom amoniaku za 50-80 zł.  Usuniecie wady operacyjne kosztuje ok 4000 zl.

Kotek jest w DT w Krakowie. Wcześniejsze badania w 95% potwierdziły tę wadę.

Posted
Dnia 25.10.2022 o 15:31, Isabel napisał:

Kotek jest w DT w Krakowie. Wcześniejsze badania w 95% potwierdziły tę wadę.

Rozumiem. Chodzilo mi tylko o to, ze kosztowało to tyle pewnie, że wyszłaby połowa operacji założenia klemy na naczynie. Wystarczyło zbadać amoniak i zrobić Dopplera. Nie trzeba do tego tomografii. Po operacji dobra metoda zwierze wraca calkowicie do zdrowia. Różnica jest widoczna juz kilka godzin po niej. Tylko trzeba pytać o stosowaną metodę i o śmiertelność.  Tu roznice moga być ogromne. Jest metoda, gdzie nie traci się pacjentów, a przy zwykłym podwìazaniu naczynia śmiertelność może wynosić nawet 50%. Lub taka metoda, ze zwierze cale życie musi być ma karmie wątrobowej. No i oczywiście podstawa teraz jest stała dieta Hepatic, żeby odciążyć wątrobę i toksyny nie truły mózgu. 

Posted

Kochani. Kto jeszcze może pomóc na bazarku cegiełkowym dla szczebrzeszyniaków? Dalej zbieramy na weta i utrzymanie dla pięciu kotków które są u Murki oraz na dług w Gabinecie Weterynaryjnym w Izbicy który wynosi około 5800 zł.

link do bazarku

• Like 2
Posted

My już nie dajemy rady:(

koty są wyrzucane na ulicę:( adopcji nie ma:( długi ogromne:(

kolejna wyrzucona kotka trafiła do Izbicy,a już powiadomiono nas o kolejnych wyrzuconych kotach,kotka z maluchem,jednym,bo drugiego juz zdążył przejechać samochód:(

bardzo jesteśmy wdzięczne za ten bazarek cegiełkowy,ze tak dużo osób tam zagląda,pomaga:)

Jesteście Kochani:) przez duże K:)

• Like 2
Posted
Dnia 27.10.2022 o 09:37, DORA1020 napisał:

My już nie dajemy rady:(

koty są wyrzucane na ulicę:( adopcji nie ma:( długi ogromne:(

kolejna wyrzucona kotka trafiła do Izbicy,a już powiadomiono nas o kolejnych wyrzuconych kotach,kotka z maluchem,jednym,bo drugiego juz zdążył przejechać samochód:(

bardzo jesteśmy wdzięczne za ten bazarek cegiełkowy,ze tak dużo osób tam zagląda,pomaga:)

Jesteście Kochani:) przez duże K:)

To Wy jesteście kochane, że pomagacie tym licznym "nieszczęściom" ❤️ I to przez wielkie, ogromne "K"

• Like 4
Posted

Misiek został w tym tygodniu zaszczepiony 🙂

Fotografowania nie lubi jak widać a koniecznie trzeba to robić żeby jakoś wypromować kotka. 

IMG_20221028_132512_copy_1258x1257.jpg

IMG_20221028_132548_copy_1375x1368.jpg

IMG_20221028_132634_copy_1507x1368.jpg

• Like 2